Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
szabonagyur #60199 üzenetére
Nyugodtan törölheti, semmi kárt nem okoz.
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
Van az egyik meghajtómon egy rejtett RecycleBin könyvtár, ami a TC-ben látható.
Ezt a könyvtárat én kiüríthetem? Nem teszek a winben kárt? -
Pityu.
nagyúr
válasz
szabonagyur #60190 üzenetére
Nem olyan fontos,csak megszokás végett furcsa.
-
FaJani
csendes tag
Üdv.
Új vagyok itt.
Vennék egy Windows 8.1 Pro-t student kedvezménnyel a Win 7 helyére, tudna valaki segíteni egy nemzetközi diákigazolvány számmal (ISIC), vagy más módon? Ha van ilyen jószándékú köztetek, kérem keressen meg privátban, köszönöm!
-
mttssz
senior tag
válasz
aftercooler #60193 üzenetére
Fogalmam sincs, nem használom, de ez volt a google első találata.
Registry módosítást írnak benn, úgyhogy gondolom csak egyszerbeállítós.
-
mttssz
senior tag
válasz
aftercooler #60191 üzenetére
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet beállítani win 8.1 pro alatt a billentyűzet kiosztást?
Vagyis hozzárendelni egy bizonyos billentyűhöz pl. a home-hoz a power (kikapcsolás funkciót )?
Mert vettem egy új billentyűzetet és nincs rajta a power gomb és én azzal szoktam kikapcsolni a gépem.Köszi!
-
hacsa
tag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene. 32 bites Windows 8.1 lemezkarbantartás idején, rendszerfájlok törlése, kis ablak Windows update törlése (akár órákig is eltart) idején, az SSD közel 100%-on fut és a CPU hőmérséklete pedig felmegy 100 C-re. A furcsa hogy a ventillátor nem kapcsol nagyobb fokozatra. Ezenkívül van egy .net 4.5 frissítés amit már hónapok óta nem akar feltelepíteni és hibakódot ad ki az update. Még szerencse hogy nem égett le a noti.
-
Pityu.
nagyúr
Hogy van az,hogy ssd vel lasabban indul a windows 8.1 ugyan olyan beállításokkal ,sőt autmatikusan nem indul semmi plusz program,mint a windows 7 esem indult. A win 8.1 legjobb ideje 18 másodperc,míg a win 7 é 12-13 másodperc közötti volt.
-
juhasz406
tag
Jó estét!
Van 2 PC média megosztással. Egyik gép tökéletesen olvassa a megosztott mappákat de a másik gép már nem látja csak a mappákat a benne lévő tartalmakat nem. Smart tv is csak mappákat lát. Pedig a számítógépen ugyan olyan a beállítás a media playerben. Valaki találkozott hasonlóval? -
Pete55555
addikt
válasz
quailstorm #60183 üzenetére
Igazad is van, meg nem is.
Kipróbáltam IDE-n - nem ment, visszaraktam AHCI-re, így elkezdte javítani magát, és mondta hogy "indíccsá újra haver, hátha jó lesz"
Újraindítottam, és jó. És még a D meghajtó is látszik. Érdekes dolgok ezek...
Azért köszi a választ -
Pete55555
addikt
Sziasztok.
Olyan problémám van, hogy kitakarítottam a gépemet, széjjel is szedtem, összeraktam, és utána ilyen képernyő fogadott:Na, ez 1-2 ujraindítás és sata kábelek ellenőrzése után eltűnt, de utána leállítottam a gépet, megint előjött.
SATA kábeleket újra megnéztem, ugyanoda dugtam vissza ahol voltak, oké. most jó, viszont nem ismeri fel a D meghajtómat, egy WD 1 terás merevlemezt. BIOS látja. Mi a teendő?Közben találtam vmit fórumon. Lehet érdemes lenne AHCI-ról IDE-re állítani BIOSban ?
[ Szerkesztve ]
-
petya2012
őstag
válasz
szabonagyur #60175 üzenetére
mármint mire gondolsz,hogy bármennyi gépen??
amit néztem win 8.1-et ott az van írva,hogy 1 felhasználó,ez nem azt jelenti hogy csak 1 gépre lehet??
vagy egy fiókot jelentezt nem értem...
értem,köszi
26-27 -ért adják a simát,meggondolom
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Tournament #60169 üzenetére
32bitről vagyok most is.
Nekem az a fura, hogy még a telepítőig se jutok el a 64bitesnél, csakis a windows logóig.
A gond az, hogy ebből az alaplapból 3 verzió is van. Rev 1.0 rev 2.0 rev 2.1 és fogalmam sincs, hogy melyik van nekem, mert a dobozán ilyenről nem volt szó.
Aida kijelzi? -
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Blue-Ray iróval kapcsolatban? Most szeretnék venni 1et a T430s-be. Van olyan típus amit illik kerülni?
THX!
-
petya2012
őstag
válasz
szabonagyur #60173 üzenetére
oké köszi
nem sietek
én a telómhoz hoztam létre MS fiókot az jó a win 8.1-hez is??
vagy hogy működik?? -
szabonagyur
félisten
válasz
petya2012 #60172 üzenetére
Mivel a rendszer kb ősszel lesz kész így a véglegest nem tudni még. Sok minden fog változni, sok koncepció létezik, de a véglegest max ők tudják. Elvben január vége fele lesz belőle egy vásárlóknak szánt előzetes verzió letöltésre, az talán mutathat valamit, hogy milyen lesz. Ha nem sietsz a vásárlással várd meg, de amúgy valószínűleg olcsón lehet majd frissítést vásárolni a Win8.1-el rendelkezőknek. (árról semmit sem tudni, 0-10e Ft közöttire saccolom).
-
petya2012
őstag
válasz
szabonagyur #60171 üzenetére
köszi
és esetleg arra még tudnál válaszolni,hogy ez a win 10 milyen lesz,érdemes inkább várni arra és esetleg azt megvenni majd??
-
szabonagyur
félisten
válasz
petya2012 #60131 üzenetére
Szia
Kb egy szint, van amiben a 8.1 fejlettebb mint a Win7.
A boltiak nagy része lemezzel kerül értékesítésre, kódot általában akkor kapsz ha neten vásárolsz és emailben küldenek ki mindent. Úgy gondolom utóbbi kb csak az MS áruházból lehetséges (természetesen lehet van ilyen más bolt is), itthon annyira nem népszerű a csak kód értékesítés.
Ha kódot kapsz akkor le kell tölteni a kódnak megfelelő Windows-t, melyet DVD-re vagy pendrivera kell kiírni és feltelepíteni. Letöltéshez a program:Windows Media Creation Tool
-
petya2012
őstag
-
Tournament
aktív tag
válasz
ReSeTer #60168 üzenetére
Haver E7200 se tudja a vtx meg hasonlokat [link] mégis a 8.1 x64 és w10 x64 is megy rajta csak updatelni kellett nála is a biost . Nézd meg a 32 bites verziot hogy bootol e !! Néz meg hogy ez a bios van e rajta " FDc " mert a régebi bios nem támogatot .
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Tournament #60167 üzenetére
ep31-d3sl, bios verziót nem tudom.
Egyébként vt-x -et nem tud a proci. Ez valami virtualizáció.
Ez ennyire elengedhetetlen? És ez az összes verzióra vonatkozik? Mert mintha a Core verzió nem támogatna valami hyper-x-et, és úgy hallottam, hogy annak kell ez a virtualizáció. -
Tournament
aktív tag
válasz
ReSeTer #60166 üzenetére
Alaplap és mi a bios verzio rajta ? Ha nem friss, akkor updateld fel . a cpunak semmi kőze a hibához itt a bios valamit nem támogat mivel a Q és E series cpukal raktam már nem egy gépre 8.1 -t. Amit kell támogat a cpu-d !!
Ott a lap valamit nem tud lehet egy bios update megoldja ha nem akkor a lapod lesz a gond , amit bekapcsoltál az okés .
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Your PC needs to restart.
Please hold down the power button.
Error Code: 0x0000005D
Parameters:
0x00000000078BFBFF
0x0000000028100800
0x0000000000000001
0x0000000000000000win 8.1 64bit telepítő dvd bootoláskor kapom ezt.
Processzor: e5200
coreinfo.exe szerint van PAE, NX, SSE2 is.
BIOS-ban no execute memory ENABLED-en van.Mi lehet a hiba?
Ja és ez az üzenet csak egy pillanatra jelenik meg, csak a hold button-t tudtam megjegyezni, többit a google adta ki. Szerintem én is ezt a kódot kaptam.
-
-
F_Zolee
veterán
válasz
szabonagyur #60163 üzenetére
Ok, köszi. Nem vagyok képben egyáltalán a tablettával, akkor majd mondom neki..kérdés milyen sikerrel, mert lehet tovább bonyolódik az ügy.
-
szabonagyur
félisten
válasz
F_Zolee #60162 üzenetére
Akkor még egyszer, harmadszor utoljára:
Ha az illető online fiókkal van belépve, tehát email címmel akkor annak a jelszava bármikor, bárhonnan megváltoztatható. Belép egy asztali gépre és ott cseréli. Ha a tab wifi-n van akkor automatikusan az új jelszót fogja kérni. Ha a tab nincs wifin akkor nem fog módosulni az online jelszó, illetve ha nem online fiókkal van használva ez akkor sem működik. -
F_Zolee
veterán
válasz
szabonagyur #60158 üzenetére
Csak az az egy win8as tabletta van ott. Vagy működhet asztali géppel is a mutatvány?
-
kengyel
nagyúr
válasz
szabonagyur #60148 üzenetére
Szerintem az lenne, de nálam ma reggel jelentkezett !
-
TheProb
veterán
Hogy jön ide a hozzá nem értés? Marha egyszerű a dolog, amit már 2x elmondtam, lefagy a program, majd akár mit akarok megnyitni, előtérbe hozni, nem fogja, mert a lehalt program teljes képernyőben eltakar mindent.
Azt is írtam, hogy játékok esetében szokott ilyen lenni (mivel teljes képernyő általában akkor jellemző). Az aláírásomban szereplő lapost használom.
(#60145) genndy: köszi, legközelebb, majd kipróbálom. Csak az a fura, hogy W7-en ezt vígan lehetett csinálni, amit te is írsz. CAD,feladatkezelő és rendesen ki lehetett lőni a lehalt programot vagy volt, hogy vissza is tért az élők sorába.
(#60159) kispx: Megpróbálom majd, csak ugye ilyenkor nem lehet csinálni semmit, mert az egész képernyő fekete.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
-
F_Zolee
veterán
válasz
szabonagyur #60154 üzenetére
Én se értem az összefüggést, ennyit mondott. (egyszerűbb esetben is annyira félremagyaráz, hogy ezt csak saját szemmel tudnám megmondani de erre nincs esély
)
Itt nincs valami jelszó emlékeztető vagy resetelő? -
mttssz
senior tag
válasz
szabonagyur #60153 üzenetére
Nincs, nem is használom a OneDriveot.
Általában programtelepítések közben jön elő, de nem értem miért ha be van állítva hogy a magyart forceolja, régen nem is csinált ilyet.
Nincs esetleg valami registry hack amivel ezt ki lehet nyomni? Én csak olyat találtam ami kompletten törli az input methodot, azt azért mégse akarom, hátha baj lesz belőle.
-
F_Zolee
veterán
válasz
szabonagyur #60150 üzenetére
Vannak rajta dolgok amik kellenének, gondolom azzal elveszne az is, nem?
-
F_Zolee
veterán
Kicsit elhalt ötlet de megpróbálom..
Ismerős kapott egy tabletet. Jelszóval van védve de nem fogadja el(lehet átírták menet közben), wifire fel tud lépni vele. Ennyit mondott, technikai analfabéta plusz én meg sosem tablettáztam. Valahogy "életre" lehet kelteni a gépet?
-
kengyel
nagyúr
Ma is érkezett egy Net-keresztrendszer 4.5.2 frissítés
[ Szerkesztve ]
-
shaggy
aktív tag
Miért csinál a gép olyan furcsaságot, hogy usb wifi jön a net és eddig jól működött majd gondol egyet és a 20M netből csak 5M letöltést ad, de a feltöltés az tökéletes. Win 8.1 van rajta, a wifinek pedig nincs 8 driver hanem a 7 tartozott tettem fel.
A másik problémám pedig ha bedugom a kábelt nem érzékeli, ez mitől lehet?
Néha villog egyet, de nem érzékeli, hogy be van dugva.
Lehet nincs fent a hálózati driver?
Most lett újratelepítve a gép és az eszközkezelőt néztem a win 8.1 minden felismert nem volt kérdőjel sehol.
-
válasz
TheProb #60141 üzenetére
Megoldás:
Ctrl+Shift+Esc, tálcán egérrel ráállsz a Feladatkezelőre, ekkor Aero Peek miatt már felugrik. Így már kurzorral tudsz navigálni, ráállsz a befagyott programra és Ctrl+A (asszem ez a bezárás) mert egerezni ilyenkor nem lehet.
Macerás, nekem is jobban tetszene egy külön szöveges képernyőn a Ctrl+Alt+Del, de azért meg lehet csinálni ahogy írtam. -
TheProb
veterán
Nem tudja valaki, hogy W8.1-nek miért bődületesen szar a feladatkezelése? W7-en nem volt olyan program ami ha lefagyott akkor újra kellett vna indítani a gépet, mert mindent be lehetett zárni akár mennyire is kiakasztotta a gépet a cucc. Itt meg van, hogy alt+tab után is crash-el pl egy játék (ami tudom, hogy nem kifejezetten a rendszer hibája) és nem, hogy nem tudom bezárni, de még a feladatkezelőt se tudom behozni. Konkrétan a meghalt program teljes képernyőben, feketén elfedi az egész képet, csak a tálca látszik és ennyi. Hiába nyomok CAD-t, vagy csak a tálcán jobb klikkel indítom el a f.kezelőt nem jön elő, mert ugye folyamatosan a lehalt program fekete képe van előtérben... És mióta w8-at használok ez 10ből 8x így van, csak a restart/kijelentkezés oldja meg, marha idegesítő, főleg ha azt nézem, hogy vissza fele fejlődünk...
Valakinek esetleg tipp, megoldás a problémára?
-
Sonny C.
tag
Szia!
Mivel új volt a gép ezért a Win frissítések sem voltak feltelepítve, ezért tegnap este bekapcsolva hagytam a gépet, hogy töltse le őket: ~ 2 GB körül volt összesen.
A mai újraindítás után az összes csempe is frissült: az angolok is magyarok lettek, kivéve az időjárást. Azt pedig a tanácsod alapján töröltem és az áruházból újra telepítettem és utána már az is magyar nyelvű lett!
Köszönöm a tippet! -
Pityu.
nagyúr
válasz
szabonagyur #60134 üzenetére
Attól még bőven lehet használni a 8.1 et én is most váltottam 8.1 re a win 7 ről pedig már mióta meg jelent.Szerintem hagy forrjon még ki az a win 10 előbb.
-
netpeti98
addikt
Media creation tool
Ez már alapból 8.1 Update 1 telepítő és elfogadja a kulcsodat is. -
libus
őstag
Sziasztok!
Újra akarom majd a napokban rakni a Win 8.1-em, SSD csere miatt és ebben kérnék segítséget.
2 éve mikor megvettem a Win 8-at letöltöttem a DVD-re kiírható ISO-t...később jött a frissítés 8.1-re és frissítettem is.
Most ha újra akarom tenni a Win 8.1-et, akkor végig kell mennem ezen a procedúrán, hogy egyszer csak a Win 8-at rakom fel, és utána az Update-e? Vagy leszedek valahonnét egy 8.1-et és beírom a termékkulcsom neki? -
petya2012
őstag
sziasztok
tapasztalatok alapján ez a 8.1 jobb,mint a win7??
amit lehet kapni a boltokban win 8.1-et,ott melyik van lemezen??
illetve amelyik nem lemezen van az hogy kell feltenni?vagy mind lemezen van??köszi a választ
-
€uro
őstag
Sziasztok!
A Windows\Installer mappám 13 GB méretű. Mit lehet ezzel kezdeni? Rákerestem a neten, de a törlését nem nagyon ajánlják.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Először is elnézést ha zöldet kérdek de.
Vettem egy Notebook-ok külföldről. Ezen előre telepített win 8.1 van. (vagy 8, magam sem tudom, sajna most nem vagyok a gép közelében sem) . A lényegi kérdés hogy ugye minden angol rajta. Namost a win felőletének nyelvét sikerült is átlőnöm, de nem mondanám hogy minden magyar lett pl a menükben. Továbbá az áruház is full angolul hozza a dolgokat, és a kirakott alkalmazások is mind angol. Szerintetek érdemes lenne újból felrakni egy win 8.1 et? Mivel most fogom még beletenni majd a belevett SSD kártyát, és akkor gondoltam újrapakolom.1. A termék kulcsot ki tudom valahonnan írni a mostani rendszerből és a majdani telepítésnél el fogja azt fogadni? Vagy mit kell előtte végrehajtanom?
2. Megéri szerintetek újra húzni magyar win-el, vagy klónozzam az SSD-re. De akkor hogy lehetne az alkalmazások, és áruház nyelvezetét átlőni? (szerintem csak újratelepítés).
Előre is köszönöm.
-
Pityu.
nagyúr
Na internet explorer probléma megoldva,most egy olyan van,hogy minden indulásnál felugrik egy pillanatra a cmd.exe fekete ablak,ez mitől lehet,mondjuk egyszer tegnap elindítottam,hogy a hibernációt kilőjem.
-
betyarr
veterán
válasz
szabonagyur #60122 üzenetére
lesz ds hozzáférésem folyamatosan,úgyhogy azzal nem lesz gond.csak én kis naív azt hittem,hogy a 2 év után fog majd kiabálni a win,hogy aktiváljam újra.és ha épp nem rövid időn belül sikerül elintézni a hosszabbítást,akkor meg félő,hogy kalózwindózzá megy át amit talán aktiválni se lehet utólag.ettől való félelmemben inkább a VL-t szereztem be.
de most így inkább mégis a ds-ről fogom lehúzni,mert ezek szerint nem kell időnként aktiválni se kms-ről se sehonnan és így ez kényelmesebb lesz. -
betyarr
veterán
válasz
szabonagyur #60119 üzenetére
nah,akkor feleslegesen futottam köröket egy mennyiségi licenszes 8.1-ért.semmi gond,mindig tanul valamit a zember
-
betyarr
veterán
ha emlékezetem nem csal,akkor 2 évre kaptam meg a dreamspark jogosultságot.ha letellik a két év,de megújítják a jogosultságomat,akkor mi a helyzet a telepített winnel?ha lejár,akkor kérek új kulcsot és beaktiválom azzal?
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok valami megbízható Tweaker programot ajánlani amivel ki tudom lőni a felesleges folyamatokat? .stb.
Köszi és üdv
A CCleaner megvan.
[ Szerkesztve ]
-
vigyori78
őstag
válasz
kengyel #60112 üzenetére
Köszi.
Most hogy néztem a NET-keretrendszer 4.5.2-t mert úgy rémlett van már 4.6 de látom az csak preview akkor vettem észre, hogy frissítették a 8.1 iso-kat decemberben
-
kengyel
nagyúr
Szép ki csomag jött le ma reggel !
-
törölt tag
válasz
Pityu. #60093 üzenetére
Ezért jön le régebbi Catalyst Windows Update-ről. Egyébként elég az újat ráfrissíteni, felesleges előtte az MS félét törölni.
-
Pityu.
nagyúr
Valaki találkozott már olyannal,hogy internet expolerben nem tud letölteni semmit,csak ha rendszergazdaként indítja a böngészőt?Sőt rendszergazdailag indítva,még gyorsabb is az internet explorer.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz
CoolBoy323 #60107 üzenetére
Az a baj, hogy így nehéz, hogy nem ismertek a körülmények teljesen. Szerintem nem feltétlen a Windows baja ez. Máshol ilyesmiről még nem hallottam.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
MasterMark #60106 üzenetére
Na jo, hagyjuk
mondtam 1000x, h minden gigabites!
Koszonom a segitseget mindenkinek!
-
MasterMark
titán
válasz
CoolBoy323 #60105 üzenetére
Ha a kamera nem gigás, akkor ott van a korlát.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
MasterMark #60103 üzenetére
új telepítés! teljesen új minden
a kamera minek kéne, h gigás legyen?
@szabonagyur: köszi, beleolvasok
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
CoolBoy323 #60102 üzenetére
Nezz be a temaba. 960Mbit a letoltes. Azert irtam kezdetektol, hogy a otthoni halozat temat is bongeszd ott vannak nagy guruk.
En ertem, hogy jo a halozat de valahol ki kell szurni, hogy mi nem jo... masik temaban is ez lesz szerintem, hogy biztosra menni azzal, hogy n3m hardver hiba.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz
CoolBoy323 #60102 üzenetére
Eddig ment? Más oprendszerrel ment?
A kamerák is gigabitesek?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
szabonagyur #60100 üzenetére
faszán megy nekik az 1000Mbit?hmmmmmmhmmmm
a hálózat mondom, 1000000000000000000000%, hogy fasza! nem húztunk sehova cat5-öt véletlenül
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Na meg lett a meghajtó,de fura,hogy nincs aero ebben a windows ban
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.