- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Létezik valami program amivel ez kideríthető hogy miért akad el a kapcsolat, de hogy mi én azt nem tudom, volt aki írt is erről egy hosszabbat.
Ha úgy érzed hogy szolgáltatói oldalon is be van állítva a VoWiFi és a SIM is kezeli rendesen (mert ilyen hiba is volt már) illetve a hálózatban sincs gond, mert más készülékkel megy akkor bizony a telefonban kell a hibát keresni, ez lehet modem config hiba vagy leakadt szoftver is, illetve nem megfelelő szoftver verzió.
Első körben újra raknám a telefont 0-ról hogy a szoftveres kiakadást ki tudd kerülni. -
t0m0
csendes tag
válasz
zsolt501 #3838 üzenetére
értem, ha nem jelenik meg a készüléken a vowifi ikon, de a készülék beállításai rendben vannak (engedélyezve a wifi hívás, előnyben részesítve, wifi-re kapcsolódva, APN jól beállítva) akkor hogyan debug -golhatom hogy hol lehet a hiba? Tudtok valamilyen tesztelő alkalmazást / oldalt ami a pl. a router lehetőségeit kipróbálja?
-
t0m0
csendes tag
-
4Grider
nagyúr
válasz
betyarr #3834 üzenetére
Mondjuk ennek a telefonnak nem túl acélos a wifi adaptere, mert elhoztam a gyerekét egy szobával odébb az ap-tól, és rögtön elment a VoWiFi. Rá kellett tegyem a másik ap-re, hogy visszajöjjön. A rajta lévő szoftververzió: A405FNXXU3BTK4. De a korábbiakkal sem volt probléma.
-
-
betyarr
veterán
üdv!
samu a40 esetében másnak sem működik már a vowifi?apósomé a teló és amikor megvette vagy másfél éve még működött rajta,emlékszem a jelére is az értesítési sávban,most meg kérdezte a digis ingyenes hívást,amire mondtam neki,hogy vowifin ingyenes,de ahogy mutatta a telefonját,csak volte látszik,vowifi nem.pedig a wifi hívás be van kapcsolva a telefonon és a digi kompatibilis készülékek között is ott az a40
-
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #3830 üzenetére
Alternatív szoftverrel az a router még mindig betonstabil, a gyári szoftver az tényleg borzalom, de a GL széria nem is erről volt híres, az is tény 15 éves technika és mondhatni elavult, de hogy elektromos hulladék azt azért nem mondanám, hozzáértő kezekben még ma is csodákra képes, igaz maga a hardver mai szemmel nézve gyengének tűnik, de akkor mikor megjelent hosszú éveken át vezető router volt, Tomato, DDWRT illetve OpenWRT-vel.
Itt nem CSAK router probléma lehet, lehet a telefon szoftvere van kiakadva VoWiFi esetén, ez 1-2 alkalommal nálam is előfordult, egy gyári beállítás visszaállítás nálam megoldotta a gondot Telekom esetén, annak érdemes lenne utána járni, hogy másnak volt e ezzel a Xiaomi redmi 6A telefonnal Digi SIM kártyával gondja, illetve sok esetben kevés a kód beírása Pl. MI 9T telefon esetén a Telekom VoWiFi szolgáltatása szépen megy, a Digi szolgáltatásához már a modem configot kell piszkálni, hogy az is elinduljon, kérdés ennél a telefonnál mi a helyzet. -
t0m0
csendes tag
-
4Grider
nagyúr
A wifi mögött lévő routernek tudnia kell átengedni az ipsec vpn csatornákat, mert ez szükséges a VoWiFi felépüléséhez. Meg kellene tehát nézned a routereden, hogy az IPSEC Pass Through engedélyezve van-e rajta (támogatja-e ezt egyáltalán az eszköz).
Ha nem tudod megnézni, keress fel a telefonnal más/több wifi hálózatot, és nézd meg, hogy megjelenik-e a VoWiFi lehetősége. Ha ott sem, csak akkor kezdenék el gyanakodni a telefonra. -
t0m0
csendes tag
Hello,
voWifi -vel kapcsolatban lenne kérdésem. Xiaomi redmi 6A készülékkel, és Digi hálózattal szeretném használni. A konfigurációs kódok
*#*#86583#*#*
és*#*#869434#*#*
beírása után szépen megjelentek a SIM kártyák beállításainál a voLTE és VoWifi csúszkák, amiket bekapcsoltam, és a hálózat elsőbbség is wifi preferált beállítást kapott.Ugyanilyen készüléket hívnék, azonos szolgáltatónál (Digi) azonos beállításokkal.
Az eyetlen különbség, hogy a hívott fél Digis internetet (wifi) használ, amíg én telekomos wifin vagyok. Elvileg ez nem lehetne akadály az ügyfélszolgálat szerint.Hívásnál nem jelenik meg a voWifi ikon, helyette voLTE (HD) beszélgetés jelenik meg.
Hogyan lehet voWifin hívni/beszélgetni?
Előre is köszi a válaszokat!
-
4Grider
nagyúr
Az a helyzet, hogy mikrós nettel annyiszor megégettük magunkat (cégként a telephelyeinken, nem noname szolgáltatókkal), hogy ahol abszolút nincs vezetékes net, ott inkább mobilnetet használunk. Szóval hívogathatod őket, de a mikrónak megvannak a maga hátrányai, amit az ügyfélszolgálat nem fog neked megoldani. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a VoWiFi tökéletesen fog működni mobilneten (mert azok között is rendesen válogat), de egy kisebb sávszélességű adsl-en pl. már tud tökéletes lenni...
-
baly81
aktív tag
válasz
4Grider #3820 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A biztonsági kamerák miatt fix IP cím van kérve a szolgáltatótól. Ez -ha jól gondolom- kizárja a NAT-ot?
A csomagkésés -leírásod szerint- inkább lehet felelős, hogy egyszer van, egyszer nincs VoWiFi... Bár ezt majd megerősíted.
Egyszer telefonáltam is a WiFi-t használva, és kb két perc elteltével megszakadt a kapcsolat. A telefon azt írta ki nincs internet. Azóta eltelt két nap, és egy pillanatra sem volt aktív a VoWiFi. Bár lehet ez nem függ össze. Hacsak nincs a szolgáltató részéről valamiféle szűrés erre (ha egyáltalán létezik ilyen). Érdemes felhívni az ISP-t, hogy mi van ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest