Hirdetés
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #2148 üzenetére
...És persze mindenképp legyen nálad VoLTE képes telefon is, ugyanis másképp telefonálásra még a helyi kártya sem fog működni. És ha most azt merem írni, hogy jelenlegi állapotában ez egy jelentős korlátozás és technikai visszalépés, akkor leszeditek a fejem.
Már nem tudtam szerkeszteni az előzőt.
-
tomp
Topikgazda
válasz
sunpower #2140 üzenetére
Usernek jó, szolgáltatónak részben mivel sok fejlesztés kellett hozzá. VoLTE nem csak egy szoftveres kattintás a szolgáltatónak hanem komoly hardveres fejlesztés kell hozzá. Több elemet kell beszerezni, azt illeszteni a 4G hálózathoz aztán tesztelni.
Roamingban még sokáig nem lesz mivel roaming során jó a vonalkapcsolt hívás is. Nem kell oda VoLTE. Nehogy már extra díjat fizessen a szolgáltató... -
sunpower
tag
"A VoLTE roamingnak csak 1 akadálya van! A pénz! Nem a megvalósítás! 4G roaming is lassan indult be mert hát a szolgáltatók aranyárban mérték/mérik. VoLTE-nél ugyan ez van."
De elvileg a usernek és a szolgáltatónak is jobb a VoLTE, nem? Persze bele kell invesztálni nem keveset, de csak kifizetődőbb, mint hálózatot fejleszteni/kiépíteni. Vagy én látom rosszul?
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #2132 üzenetére
Ha csak többszöri hívásindítással vált vissza a telefon akkor ott komoly gondok vannak! Vagy szoftveres vagy hardveres hiba! Ilyen jelenség csak egy nagy tömegrendezvényen elfogadott ahol a 3G(és vagy 2G) telítődik ezáltal nem tudja fogadni a cella a telefont.
Telenornál volt nekem is még a VoLTE előtt, hogy hívásindításnál több mp-ig várakozott telefon mire 3G-re tudott menni. Ott inkább a hálózat által indított leváltás bugos. Azaz bejövőnél nem 1x találkoztam már nem végrehajtott Fallbacket. Azaz a hálózat nem küldi el a telefon számára, hogy váltson le 3G-re mivel bejövő hívás van. Ez a Telenor ZTE hálózat hibája.
Amúgy VoLTE esetén annyira magasabb az erőforrás, hogy ha egy rendezvényen elfogy a 4G sávszél, csak egy VoLTE hívást kell indítanod! Máris lesz használható neted! Tudom, csináltam már ezt! [link]
Budapesten megfordulok olyan helyeken is ahol korábban 3G/4G módban a telefon sokszor VoLTE hívás alatt leváltott 3G-re mert a 4G térerő annyira gyenge, hogy a telefon inkább átvált. De "4G Only" módban tökéletes a hívás ott is. Csak azért váltott le mivel akár -110dBm is lehet a 4G ami eléggé rossz...
Melyik szolgáltatónál vagy?
Nálam a Telenor VoLTE jól megy. Januártól nyárig OnePlus 5-el ment, nyár óta OnePlus 7 Pro. kb 1hónapja 4G Only módban vagyok.A VoLTE roamingnak csak 1 akadálya van! A pénz! Nem a megvalósítás! 4G roaming is lassan indult be mert hát a szolgáltatók aranyárban mérték/mérik. VoLTE-nél ugyan ez van.
A GSM-et már minden fapados eszközbe belerakják mert miért ne. Olcsó, régi és sokat fogyaszt ráadásul erősebb a sugárzási teljesítménye.
Bp-en a buszon lévő fedélzeti Futár egység is max EDGE-t tud. Utcai tájékoztató kijelzők meg GPRS-t... -
martonl
senior tag
És mennyibe kerül egy GSM készülék? Pár ezerbe. Most ez ugye nálunk még nem játszik, mivel még van GSM hálózat. Majd ha nem lesz, és valaki csak telefonálni akar, akkor is majd mélyen zsebbe kell nyúlnia. A legkisebb fapados VoLTE készülék talán a Nokia 220, az olyan 16-17e ft.
-
martonl
senior tag
Csináltam gyári resetet, nem emiatt, de ugyanúgy nem megy. Hálózatot magától nagyon nehezen vált vissza, csak többszöri hívásindítás kísérlet után. De biztos az én készülékem rossz, ez van sajnos. Azokon a helyeken, ahol te mozogsz, biztos jó a 4G lefedettség, nekem ezzel nincs szerencsém.
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #2127 üzenetére
Ha megszakad ezzel a hibaüzenettel de van neted akkor inkább jelezd a szolgáltató felé vagy csinálj gyári visszaállítást mert ez nem szokványos hiba! 4G Only módban vagy? Mivel át kellene váltania 3G-re.
A -115dBm már olyan gyenge jelszint hogy a telefon nem mutat térerőt és a net már nem megy. VoLTE csak azért megy mivel annak nagyobb erőforrást ad a cella. Sokszor beszéltem már ilyen kb nulla térerős helyszínen. Legfeljebb 3-4 szó maradt ki cellaváltásnál. Év eleje óta nem szakadt még meg VoLTE hívásom. 3G hívás tavaly nem 1x szakadt meg gyenge térerő miatt. -
martonl
senior tag
Akkor kidobom a Galaxy S8-asomat. Érdekes, nekem még megy a 4G net, amikor a hívást már eldobja "szerver nem elérhető" hibaüzenettel. Roamingot pedig te magad is leírtad, mennyire gyerekcipőben jár. Sőt, hazai kártyával ugye nincs is. A frekvenciasávokra már nem is térek ki, az is visszalépés inkább, de ez a teljes 4G szolgáltatásra igaz. Nem azt írtam, hogy a VoLTE rossz dolog, csak lenne még mit fejlődnie.
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #2123 üzenetére
3G HD és VoLTE HD hang között is van különbség. Hallható a különbség.
Gyerekcipőben jár? Hol? Egyáltalán nem. Roaming van már, AT&T kártyával már van olyan ország ahol van. Gyenge térerőnél azonnal megszakad? Akkor cserélj telefont! 4G-n -115dBm mellett is megy a VoLTE hívás miközben felhasználói net már nem megy.
3G-n próbálj -113dBm mellett hívást indítani! Nem fog menni!
Minél gyengébb a térerő VoLTE hívás alatt annál nagyobb erőforrást kapsz a cellán!
VoLTE->3G leváltás is megy rendesen hívás alatt. Én elején volt mikor leváltott a telefon 3G-re hívás közben. Most már LTE Only módban használom a telefont.
Aktív VoLTE hívás értelem szerűen fogyaszt mivel IP stream a hívás! Eleve egy rakás utasítást és kezelést kell tudnia a hardvernek, hogy menjen a VoLTE!
Stabil IP csomag küldés, sokkal kisebb válasz idő mint internetnél stb...
Készenléti VoLTE-nél mondhatjuk azt, hogy szinte alig fogyaszt mivel ott csak fent tartja az IMS kapcsolatot.Amúgy egy VoLTE hívás többet fogyaszt 3G/4G módban mint csak 4G módban mivel előbbiben a 3G hálózatot is figyel, hogy ha úgy adódik akkor át tudja adni 3G-re a hívást.
-
martonl
senior tag
válasz
Starchm #2122 üzenetére
Nem, nincs erről szó. A jó hangminőség (bár a 3G HD hanggal szemben nem érzékelek füllel különbséget, de persze ez a másik oldaltól is függ), a gyors kapcsolási idő (ez 3G-n is megvan, de annál talán picit gyorsabb) előnyére válik. Hátránya, hogy nagyon gyerekcipőben jár, nincs roaming, ha a térerő gyenge, a hívás azonnal megszakad, a GSM/3G-nél megszokott szolgáltatások sokszor nem működnek (pl. hívás közbeni jelzések, néha a hívásvárakoztatás), nincs rendes 2G-3G fallback stb. Meg van marketingelve, hogy hívás közben is megy a mobilnet, holott ez már 3G-n is így volt. A VoLTE készülékek még mindig minimum 3x annyiba kerülnek, tehát ha lekapcsolnák a 2G-3G hálózatokat, akkor szívná a fogát az, aki csak beszédre használja a készülékét. De majd csak kiforrja magát.
-
Starchm
őstag
válasz
martonl #2121 üzenetére
Fogalmam sincs hogy mérik sajna, de érdekelne. Viszont gondolom a mindennapi használatból adódoan kijöhet olyan, h 3g rosszabb mint a 4g...
Nem merek fogadni rá, de sztem Pesten már több 4g torony van, ezáltal jobb lehet a lefedettség/sávszél lehetőség és egyéb.Lehet szidni meg csúnyát írni róla, csak amikor a 2. linket írtad, azthittem a casual prohardver felhasználó leszel aki azért mert amd rájzen hír alá, h szidja, mert a régi széria kazán volt...
-
martonl
senior tag
válasz
Starchm #2120 üzenetére
A legkisebb adásteljesítménnyel mérik ezeket szerintem, hogy kijöjjenek ezek a laboratóriumi számok. Ez olyasmi talán, mint az autó fogyasztása a reklámban. A legkisebb adásteljesítmény pedig tudtommal sávfüggetlen.
Nem szidni jöttem a volte-t, vagy itt csak jókat lehet írni róla? Egyébként már itt régebben kifejtettem a véleményemet pro és kontra.
-
Starchm
őstag
válasz
martonl #2119 üzenetére
Gondolom azért a mérésnél számít, az adótól való távolság, épületek, milyen banden vagy és egyéb dolgok. Nem látom egyik oldalon se ezek részletezését és addig szerintem semmi érdemit nem lehet ezekből a kiírt adatokkal kezdeni.
bármilyen negatív gondolat nélkül: Azért jöttél, mert télleg érdekel vagy csak a voltet jöttél szidni?
-
thomas77
senior tag
válasz
martonl #2117 üzenetére
Erősen térerőfüggő a dolog. De aki 2019 végén 2G üzemmódban akarna használni egy 4G VoLTE-képes készüléket, annak szerintem elgurult valamije.
Se normális adatsebesség (Diginél ugyebár 0 bit/s 2G-nn 3G meg nincs is), se normális hangminőség.
A fogyasztás ezekkel szemben nem annyira fontos.
Mindazonáltal nekem és sok fórumlakónak az a tapasztalatunk, hogy alacsonyabb a fogyasztás 4G-n.
A Nokiánál simán benézhettek valamit. -
martonl
senior tag
Végre látok hivatalos specifikációt készenléti és beszélgetési időkről telefonnál. Nevezetesen a Nokia 800 Tough készüléknél néztem. Mindenki azt mondja, a VoLTE kevésbé eszi az aksit. Hát ez vagy nem igaz, vagy Nokiáék nagyon elronthattak valamit.
"Egy SIM-kártya esetén a maximális készenléti idő GSM: 43,7 nap; 3G 43,0 nap; 4G: 34,0 napEgy SIM-kártya esetén a maximális beszélgetési idő GSM: 12,5 óra; 3G: 14,3 óra; 4G: 9,4 óra"
-
Laca0
addikt
Nemrég volt egy kis kálváriám a VoLTE bekapcsolásával kapcsolatban a Vodafone-nál. Bekapcsolták és működött is, de bizonytalan volt. Utána valamit javítottak, jó lett, viszont nem működött a hívásvárakoztatás. Ezt is jeleztem az ügyfélszolgálatnak. Utána jó lett a hívásvárakoztatás, de most meg már nem megy a VoLTE...
Már most azt látom híváskor, hogy visszavált 3G-re... Szerintem én ezt most pihentetni fogom... nem akarom előröl kezdeni a problémakört... -
thomas77
senior tag
válasz
manokaki #2113 üzenetére
Egyre több a VoLTE-képes készülék és a VoLTE felhasználók száma is emelkedik. A szolgáltatók meg lassan lekapcsolják a 2G, 3G vagy mind a 2 korábbi technológiájú hálózataikat, így egyre kevésbé lesz érdekes megjeleníteni VoLTE logót.
Az Apple nem is fárasztja magát azzal, hogy hálózati információkat jelenítsen meg. Lsd H, H+, 4G+, HD (hang), VoLTE... -
manokaki
addikt
telefonáltam miatta és bekapcsoltattam sms-t is kaptam rola ! elvileg két Sim kártyám van az egyiken korábbn is bevolt már kapcsoltatva és a Xiaomi Mi 9T ( előző telefonom 1 hete ) csak simán beirtam a számsort amit kell és rögtön müködött és láttam kiirva a telefonon fent, most meg csak 1 mp-re jelenik meg mondjuk mikor bekapcsolom a telefont és megtalálta a hálozatot ( budapesten lakok ) !
Ui : igen hivás alatt marad a 4G jelzés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest