- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mecsek20
tag
válasz
szabogabor10 #1949 üzenetére
Úgy történt, másképpen nem is lehet. Az a gyanúm hogy 6s-en nem megy a volte telenornál, bár a táblázatban szerepel
-
-
SzaboDeGergo
csendes tag
Akkor engem valahol masszívan félreinformáltak. De köszönöm az infókat.
-
IT#
újonc
Nekem is megy a VoLTE az iPhone-on a telenornál!
Nálam a Vodafone-nál nem megy vagyis már inkább feladtam ezt a “nem támogatott“ hadakozást inkább beraktam a már régebben Telenornál kért VoLTE aktív SIM kártyát az iPhone-ba és az iOS 13.1.3-al működik. -
tomp
Topikgazda
válasz
SzaboDeGergo #1940 üzenetére
Telenornál is megy az iPhone VoLTE.
-
tomp
Topikgazda
Nem kell net hozzá mivel a VoLTE külön apn-t használ.
Miért kell korlátozni ennyire? Na az jó kérdés. Alapból licenc díjas igen. Külön hardver kell hozzá a szolgáltatónál(IMS). Modem gyártóknál külön tesztelni kell. Azaz külön Qulcommra, MTK-ra, Exynos-ra, Apple-re, Kirinre. A legproblémásabb az Apple... -
balco
aktív tag
Láthatóan az ügyintézők sincsenek tisztában vele. Szerintem sem kell hozzá net. Egyébként azt mondják hogy egyelőre tesztelik és majd közlik, ha hivatalos az iPhone support.
Egyébként továbbra sem értem ezt az egészet. Én csak előnyét látom a VoLTE-nek. Jobb szolgáltatás, jobb frekvencia kihasználással, kisebb energiafelhasználással. Ez elvileg win-win szitu, mind az ügyfélnek, mind az operátornak. Mi akadályozza a szolgátatókat, hogy alapértelmezetten engedélyezzék mindenkinek. Licencdíj? Nem egységes szabvány? HW költség? Nem tudok másra gondolni.
-
balco
aktív tag
A Telenor szépen lepattintotta a kapcsolattartónkat:
"a VoLTE szolgáltatás akkor aktiválható, ha arra alkalmas készüléket használnak a megfelelően frissített SW verzióval, valamint az adott telefonszám rendelkezik internet szolgáltatással.
Rendszerünk figyeli a feltételek teljesülését és hetente egy automatikus riport aktiválja az elérést, a megfelelő előfizetésekre."
Próbálok rúgni bele mégegyet... -
4Grider
nagyúr
válasz
bopeti98 #1933 üzenetére
Nekem meg az a furcsa, hogy 3G only-ra állított készülék esetén sokkal többször beszélek HD-ban, mint VoLTE esetén. Akár hálózaton belül (Telenor), akár kívül telefonálok. Egyszerűen nem értem, hogy a VoLTE használata miért jár általános minőségvesztéssel... (S9 még mindig.)
-
bopeti98
őstag
Nekem az a fura, hogy amikor Telekomos számot hívok, akkor megjelenik a HD jelzés (Samsung telefon), de amikor engem hív Telekomos szám nem jelenik meg. Ettől függetlenül 4G-n megy a hívás, , illetve a Telekomos hívó is 4G-n hív de nincs ott a HD jelzés.
Telenor irányba mindkét esetben van HD jelzés. -
tomp
Topikgazda
Érdemes használni! Akkor van csak gond ha a másik fél egészen 2G-ig visszaesik. Na ott valóban moslék a hang a kényszerű nagy tömörítés miatt. De ha a másik fél 3G-n van akkor nincs gond. Ott is van HD hang, igaz csak 12,65kbps a VoLTE féle 23,85kbps helyett de már ez sem rossz. Nincs nagyon romlás. Mintha 3G-3G között menne a hívás.
Való igaz ha teljes értékű VoLTE hangot szeretnél akkor mind2 oldalon VoLTE-nek kell lennie. Akár másik szolgáltatóval is.
Nem használják kevesen mivel a szolgáltatói szoftverekben alapból be van kapcsolva. Sőt van amikor ki is veszik a VoLTE kapcsolót, hogy ne piszkálja az ügyfél. Fixen be van kapcsolva és kész.
bopeti98
Habár Telenor-Telekom között is 23,85kbps a VoLTE hívás de nem tudni mekkora a 2 szolgáltató közötti vonal.
Telenor-Telenor hívásnál értelem szerűen a legjobb a minőség mivel érintetlenül megy a hívás. Gyakorlatilag a 2 telefon között létrehozott stream érintetlen. -
bopeti98
őstag
válasz
yellowmonste #1928 üzenetére
Nekem a Telenor VoLTE - Telekom VoLTE irány simán 3G-s HD hívásnak tűnik minőségileg. Telenor VoLTE - Telenor VoLTE esetén hallom csak azt a kristálytiszta hangot, de az tényleg nagyon jó. Amikor így beszélek, és a telefon valamiért ledob 2G-re nagyon zavaró.
-
-
Adams84
aktív tag
válasz
yellowmonste #1928 üzenetére
A VoLTE előnyei (pl. kristálytiszta hang) teljes mértékben kizárólag akkor érvényesülnek, ha a hívó és a hívott félnél is aktiválva van a VoLTE (a készüléken és a szolgáltatónál is).
-
yellowmonste
csendes tag
Egyébként a hangminőség elég rossz Telekom irányba, azon kívül, hogy a net megmarad és gyorsan kicsörög, nem sok fejlődést látok. Kicsit többre számítottam.
-
balco
aktív tag
Visszahívtam őket, másik ügyintézőt kaptam. Egy kicsit jobban akadékoskodtam.
Erre már kiderült, hogy tudja aktiválni ő is, de sajnos csak akkor tudja megtenni ha beazonosítom az előfizut. Mivel céges előfizu ezért nem tudtam.
Megyek ahhoz az emberhez holnap aki kezeli a céges flottát, hátha sikerül elérnem nála valamit. -
Starchm
őstag
Vodánál van valami lista arról, h milyen telók támogatottak?
Se telóknál, se "Segíthetünk?" részben nem találtam semmit. Nyílván itteni táblázat meg van, csak kéne valami mobil amire hivatkozva fixen bekapcsolják... -
IT#
újonc
Tényleg csak annyi hiába frissítem a szoftvert (a támogatott ezközön) nem autómatikus csak kapcsolják be és kész mondasz egy ügyfélbiztonsági kódot és kapod az SMS-t, hogy 72 órán belül aktiválodik a VoLTE az előfizetéseden
-
IT#
újonc
Az nagyon jó ha már működik feltöltőkártyás SIM-el mert még régebben egyáltalán nem működött. De még mindig ki van írva s szolgáltatók VoLTE tájékoztató oldalára, hogy előfizetés szükséges. Amúgy egyáltalán nem autómatikus a VoLTE aktiválása a Telenornál kb 2 hónapja benne volt a SIM kártya (előfizetéses) egy Samsung Galaxy Note 9-ben és hiába frissítettem a szoftvert ( a VoLTE kérdésre SZINTE MINDIG AZ A VÁLSZ AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATON, HOGY FRISSÍTSE A KÉSZÜLÉKÉT ÉS UTÁNA FELISMERI A RENDSZER A KÉSZÜLÉKET ÉS AUTÓMATIKUSAN BEKAPCSOLJA A VoLTE-T) szóval hiába frissítettem a szoftvert nem kapcsolták be végül személyesen mentem be és végül bekapcsolták a SIM kártyámon. És ha a szolgáltató által nem támogatott az eszköz (de tudja a VoLTE-t) akkor tényleg megnézed a szolgáltató VoLTE tájékoztató oldalán a szolgáltató által támogatott ezközöket és az ügyfélszolgálaton mondasz egy olyan telefont amit a szolgáltató támogat és az a te telefonod de hiába frissítem a szoftvert nem kapcsolja be autómatikusan akkor bekapcsolják.
-
Adams84
aktív tag
Igen, a Telenornak is engedélyeznie kell.
-
balco
aktív tag
iPhone 8, ios 13.1.3, Telenor HU 38.0, céges előfizetés.
Be tudom kapcsolni a VoLTE-t, de hisztizik mint a fenti screenshotokon.
Ha hívást indítok akkor ugrik vissza 3G-re.
Mit rontok el?
A telenornak kell engedélyeznie? -
tomp
Topikgazda
Ez nem igaz!
Édesanyámnak Telenor feltöltőkártyásra kértem a VoLTE-t és bekapcsolták. Első helyen az ügyintéző azt se tudta miről beszélek. Második helyen a saját üzletükben(Telenor Astoria) a hölgy csak annyit kérdezett, hogy a telefon tudja e. Bekapcsolta. Kérdeztem, hogy a feltöltőkártya nem akadály e. Nem. Nem nagyon nézik. Maga a rendszer képes a prepaid VoLTE-re így semmi akadálya nincs. -
IT#
újonc
Igen a VoLTE Magyarországon MINDEN szolgáltatónál CSAK előfizetéses SIM kártyával működik.
-
Adams84
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje már a Vodafone-nál is működik a VoLTE.
iPhone 11 Pro Max és iPhone XS Max
iOS 13.1.3
vodafone HU 38.0 bundleA VoLTE tiltást a Voda ügyfélszolgálattal le kell vetetni, az iPhone menüben a VoLTE-t bekapcsolni.
Hivatalosan nincs kint sehol, de teljesen jól működik, nem vált vissza 3G-re.
-
yellowmonste
csendes tag
iPhone XR
iOS 13.1.3
Telenor bundle 38Itt is működik. Ideje volt már.
-
IT#
újonc
Hát akkor nem tudom. Esetleg azt tudod tenni, hogy kiveszed a SIM kártyát és megcsinálod a Hálózati beállítások visszaállítása (Reset Network Settings) és utána vissza rakni bele a Telenoros SIM kártyát és hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest