Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tomp
Topikgazda
iOS 13-al Telenor VoLTE akkor mégse megy?
-
Nem_Tomi
újonc
Figyelem kijött a Vodafone a 38 bundle (iPhoneX, 13.1.2)
-
kanyi51
senior tag
Sziasztok, lenne 1 kérdés: Nokia2 4G a telefon hogyan kellene életre kelteni a VoLTE-t? Elvileg képes rá, probáltam LTE-VOLTE.app-al ami szerint rendben van, de semmi jelzést em látok. Vodafonnal és digivel megy a telefon, mind a 2 mutatja a 4G-t persze mindég csak az egyik.
-
argenter
lelkes újonc
Tegnap óta S10-el is megy a Vodafone VoLTE.
APN settings, reset to default a tegnap kijött ASIG update után. Eddig hiba nélkül dolgozik. -
4Grider
nagyúr
Azzal nincsen gond, 400 méterre van tőlünk jó rálátással (Fót). Sőt időnként még B3 is van Budapest felől, de nem jellemző a váltogatás (CA nincs). A jelenség viszont az egész agglomerációban tapasztalható (Budakeszi, Pilisvörösvár, Érd pl.) 3G-n biztos csak a jó hangminőség, a VoLTE-VoLTE hívások ahogy esnek úgy puffannak.
-
-
espi38
őstag
" ha a fogadó fél is VoLTE n lóg még ha más hálón is, akkor is lesz HD hangod, ha nem így van, akkor a másik fél miatt nem lesz olyan tiszta a hang minőség"
A feleségem telefonján nincsen bekapcsolva a VoLTE, igy elvileg ő 4G lóg és ha hívást kap akkor 3G atmegy.
És itt a bibi, hogy ha én VoLTE vagyok hívom ot nincs hd hang viszont ha én is kikapcsolom a VoLTE akkor meg HDban beszélünk, ezért nem értem az idézett szöveget? -
goop
őstag
Ez még mindig nem tiszta víz. A lényeg ha te VoLTE n hívsz mindegy melyik hálózatba, a te hangod a központig jó minőségben utazik, onnan eldől, hogy mi lesz vele, ha a fogadó fél is VoLTE n lóg még ha más hálón is, akkor is lesz HD hangod, ha nem így van, akkor a másik fél miatt nem lesz olyan tiszta a hang minőség, de ettől még VoLTE telefonálsz, sőt ha azonos hálózatba megy ki a hívás, és a másik fél is jobb telefonnal rendelkezik, akkor a HD+ is megy, már egyszer ki lett tárgyalva mely kodek, ha jól rémlik itt már evs megy, a lényeg , itt már olyan a hang mintha melletted állna a partnered.
-
espi38
őstag
válasz
Starchm #1834 üzenetére
Valóban igy van.
Akkor tiszta víz a pohárba
Tehát ha VoLTE van a készülék akkor 4G hálózaton beszélünk, de a HD minőség akkor érvényesül ha a másik fél is VoLTEn lóg, ha 3G van akkor nem jó a hívás hang hangminősege olyan mintha 2Gn beszélnénk.
Ha 3G logunk akkor a legtöbb mobillal tudunk HD minőségben beszélni, mert az emberek többsége ezt használja és nem a VoLTEt.
-
tomp
Topikgazda
Jól sejted. Ha mind2 fél VoLTE-n van akkor a legjobb a hangminőség. Ha a másik fél 3G-n van akkor már csak sima 3G-s HD minőség lesz hallható de attól még te ugyan úgy VoLTE kapcsolaton fogod a hívást bonyolítani. Ha a másik fél 2G-n van na akkor előjöhet a kényszertömörítés miatti minőség romlás ami eléggé hallható. Ezért is jobb ha a telefonokat 3G/4G módban használják. Így 3G-nél lejjebb nem tud menni.
Telenornál VoLTE-2G hívás eléggé gyenge.
VoLTE-3G már okés.
VoLTE-VoLTE pedig tökéletes.Szerintem nemsokára engedni fogja a Telenor az iPhone VoLTE-t. A leírtak szerint jelenleg még tiltja a hálózat az Apple VoLTE kérést.
-
espi38
őstag
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Adott egy Honor 20 VoLTE képes mobil-a készülék mutatja,hogy a VoLTE hálózaton lóg de sokkal rosszabb minőségben lehet hallani a másik felet ,mint amikor nincs bekapcsolva.
Telefonhívásközben mindkét esetben tudok netezni ,akkor most mi van ,hogy működik ez a dolog? -
Nem_Tomi
újonc
Úgy tűnik, hogy megy a VoLTE a Vodán
(az IOS13 + Vodafone HU 37.0 + iPhoneX + Voda ügyfélszolgálaton kért VoLTE bekapcsolás kombó esetén tudom mondani).
Teszthívásom felépülése 2-3 mp-cel gyorsabb és beszélgetés közben végre van net kapcsolat.Ettől függetlenül az IOS 13 beállításában azt írja, hogy:
Ezt a mobilhálózatot nem hagyta jóvá a szolgáltató a VoLTE-hez az iPhone-on.Pont úgy mint ittakary kollégának. [link]
-
válasz
ittakary #1806 üzenetére
ma bekapcsoltattam, megvan az SMS
honnan fogom tudni hogy sikerült? kellene találni egy telefonálópartnert akinél már megy a VoLTE de egyik ismerősöm sem "érdekelt" ebben.
Valaki nem ír rám PÜben akinek már megy hogy kipróbáljuk?VoLTE hálózaton kívül is megy? mert akkor vodás/telekomos delikvens is írhat akár
-
tomp
Topikgazda
Kiderült, hogy az LTE Only módban működő Telenor VoLTE sajnos nem a Telenor érdeme hanem a OnePlus-é!
Vodafone+Telekom esetében LTE Only módban azaz PS regisztráción is van VoLTE így a telefon megkapja az APN-t. Telenornál csak PS+CS párossal ad a hálózat VoLTE APN-t.
No de itt jön a képbe a OnePlus a 7-es szériával és a Snapdragon 855-el! Ebben az SoC-ben lévő modem képes meghagyni a PS+CS regisztrációt miközben alatta a hálózati mód választót átkapcsoljuk!
3G/4G módban ugye PS+CS páros miatt létrejön a VoLTE. Ha ez után átváltok "LTE Only" módba akkor megmarad ugyan úgy a PS+CS reg. de gyakorlatilag a CS alól kirántjuk a hálózati lehetőséget. Marad egyedüliként az LTE a VoLTE regisztrációval együtt. -
MrPeekaboo
senior tag
Végleges iOS 13-nál továbbra is 37-es a Vodafone carrier és működik a VoLTE?
-
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Nemrég aktiváltattam a VoLTE szolgáltatást. A telefonom OnePlus 3.
Namost amióta VoLTE-n megy, azóta működik a hívásvárakoztatás is annak ellenére, hogy évekkel ezelőtt kikapcsoltam, és most is kikapcsolt állapotban van. Hívtam a technikai támogatást, de nem lettem okosabb, közölték ők is, hogy ki van kapcsolva, meg különben is, a hívásvárakoztatás nem garantált, hogy működik VoLTE alatt.Ez bug vagy feature? Esetleg van valami trükk amivel ki tudom kapcsoni?
-
feenty
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg volt már róla szó, de nem sikerült rátalálnom ezért megkérdezem:A készülék egy Huawei P30 Pro...
Telekommal a VoLTE kinek, hogy működik? Akárhogy próbálgatom nem sikerül beállítanom.
Eddig nem zavart annyira, viszont tegnap újítottam a második SIM slotba egy Digi-s kártyát és azzal a bekapcsolás után mindenféle mókolás nélkül pöcc-röff meg is jelent a VoLTE/VoWiFi ikon.
Illetve érdemes egyáltalán ezzel vesződnöm? Akinél működik az érez valamiféle javulást hangminőségben?
Ui.: Beszéltem a Telekom ügyfélszolgálattal is ezügyben. Ide-oda kapcsolgatás után eljutottam egy műszakis emberkéhez aki azt mondta, hogy neki egy P20 Pro van, ő sem tudta működésre bírni saját magának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest