Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
VMware Workstation 8.0.2 Release Notes
What's New
Highlights of VMware Workstation 8.0.2 functionality include:
Ubuntu 11.10 is supported as a host.
Fedora 16 is supported as a guest.
Many customer-reported issues have been resolved.VMware Workstation 8.0.2 is a free update for all VMware Workstation 8 users.
-
_NCT
addikt
Ha nem életfontosságú le nem mentett dolgok voltak a fagyasztáskor, akkor a virtuális gép mappájában töröld ki a .vmss kiterjesztésű fájlt, majd elindítod a gépet és nyom magának egy reset-et, bebootol.
De amúgy meg ha nem kell az elmentett állapot, nem kell bűvészkedni, felkínálja hogy kijavítod a hibát, vagy a discard gombbal törli a hibernált állapotot.
-
C64
őstag
Császtok, van egy kis gondom. VMWare Workstation 8-at használok, és eddig 4 mag volt beállítva minden OS-hez, amit suspend állapotba tettem. Nos, kicseréltem a cpu-mat egy 2 magosra és most nem hajlandóak elindulni, mert csak 2 mag van 4 helyett, viszont nem lehet átállítani a magok számát, mert suspend állapotban vannak, le kéne állítani az OS-t hozzá, hogy konfigurálni lehessen, amit meg nem tudok megtenni, mert nem lehet felébreszteni az előzőleg beállított 4 mag miatt. Mit lehet tenni ilynekor?
-
kraftxld
félisten
A Fusion csak Mac OSX-re települ, windows-on nem működik. A Mac gépen tudsz vele további Mac OSX-et, vagy Windows / Linux verziókat virtualizálni.
Az Apple licensz és HW megkötései miatt nem lehet hivatalosan Mac OSX-et futtatni a Windows alatt futó VMware workstation használatával, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehetetlen

-
-
Thusor
őstag
VMware Fusiont használt már valaki? Ez mire jó pontosan?
-
Visormail
addikt
válasz
Carasc0
üzenetére
A Workstation jobb mint a virtualbox. Van benne virtuális merevlemez töredezettségmentesítés, tömörítés (felszabadult üres hely kitörlése), utólagos maximális méret kibővítés. Windowsoknál lehet választani automatikus telepítést, bejelentkezést, wmtools frissítést. Ill a memóriakezelése is jobb valamivel, na azért nem úgy mint pl a hyper-v-nél hogy csak annyit foglal a fizikaiból amennyi épp tényleg kell is a virtuális gépnek, de nem foglalja le mindig a teljes beállított mennyiséget. Nekem kb ezek voltak ami miatt átálltam.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy virtualizálni szeretnék egy kis ideig linuxot. Melyik virtualizációs alkalmazást érdemesebb használni? Virtualbox, Vmware or Virtual PC? Bár a legutóbbit én semmiképp sem szeretném!
Előre is köszönöm szépen!
-
Visormail
addikt
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Megnyitod a windows tűzfalat és elmész a speciális fülre, ott az ICMP résznél beállítások gomb és kipipálod az elsőt bejövő echo kérés engedélyezése. Ugyanitt a hálókártya melletti beállítások gombnál is ICMP fül és pipa.
-
lakatosturbo
aktív tag
Na szóval azzal kezdődik a történet, hogy szeretek a szerverekkel kicsit játszani mint kezdő rendszergazda, és gondoltam, hogy felteszem virtuális gépre a windows server 2003-at ez meg is történt. A gazdagép egy egyszerű windows xp sp3, és gondoltam, hogy ha oda vissza működik a ping akkor minden oké. De csak úgy működik a virtuálisról a pingelés ha gazdagépen kikapcsolom a tűzfalat, de biztos van ennek valami módja hogy ne keljen kikapcsolni az egész tűzfalat.
A tűzfal az mindkét esetbe a windows gyári tűzfala.
-
sonar
addikt
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Miért olyan fontos a ping? Meg milyen a tűzfal?
-
lakatosturbo
aktív tag
Közbe annyit változott a dolog, hogy a gazdagépen kikapcsolom a tűzfalat akkor már megtudom pingelni a virtuális gépről a gazda rendszert.
Most az a kérdés, hogy mit tegyek kivétel közé mert ha vmware programot odarakom a kivételek közé akkor se lehet pingelni.
-
lakatosturbo
aktív tag
Üdv!
Az miért van, hogy a gazda gépről amire feltelepítettem a vmware-t tudom pingelni a virtuális gépet, de a virtuális gépről nem tudom meg pingelni a gazdagépet.
A gazdagépen a beállítás 192.168.1.2 -- 255.255.255.0 -- 192.168.1.1
A virtuális gép beállítása 192.168.1.3 -- 255.255.255.0 -- 192.168.1.1A vmware-ben a virtuális adapter-nél bridged-re van állítva.
Erre ha valaki tudja a megoldás az ossza meg velem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
-
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Vagy egy tv tunner kártyám amihez sajnos csak xp drivert adtak ki.Ezért feltelepítettem egy Xp-t vmware segítségével de nem tudom hogy adhatnám hozzá az eszközt hogy lássa.Tudnátok nekem ebben segíteni vagy kénytelen leszek újra rakni az OP-t és úgy megcsinálni?
-
atesss
addikt
Megpróbáltam ezt is
( Még egy olyan lehetőség van, hogy beadom neki, hogy csak a 2. particiót mentse le (amin a 2. Win van).
Csak itt meg szintén gond lesz, mivel a Boot fájlok az első partición vannak. )Nem sikerült, 98%-nál kirta, hogy nem találja a Boot Volume-ot, és ezért nem tudja a driver cserét megcsinálni.
De ettől függetlenül nem törölte amit addig lementett, lehet azért megpróbálom majd elindtani a WorkStation-ban -
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
A hely elfogyott (97%-nál write error-t írt), de csináltam helyet az első Windows-ba visszalépve (uninstalláltam a Visual Studiót - kapásból 2GB felszabadult), utána már ment.
Tehát lementettem a 2. Windows alól is; de így is ugyanezt csinálja...
Ugyanúgy elszáll kékhalállal, pedig most már ezen kellett driver cserét csinálnia.
De érdekes, hogy az első Win így is elindul.Nem lehet, hogy így is az első Win-nél csinált drivercserét (hiába nem az volt a "Powered On") ?
Ha így van, akkor ezt biztos be lehetne valahol állítani.Még egy olyan lehetőség van, hogy beadom neki, hogy csak a 2. particiót mentse le (amin a 2. Win van).
Csak itt meg szintén gond lesz, mivel a Boot fájlok az első partición vannak.
De ezt lehet egy Windows CD-ről bootolt javítással meg tudom oldani.mondom, rendes vinyót kell alápakolni és akkor nincs probléma.
Igazad van; csak amint mondtam, az sajnos nincs.
Bár talán ma vissza tudom kapni a 2,5" Sata USB-s külső házamat; akkor lesz. -
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Kipróbáltam, működik.
(Még azzal van baj, hogy az időzítő és a hálózat-forgalom figyelő program is lejárt azóta.
Nekem akkor csak pár hétre kellett, addig ment a trial. Na de ezt majd valahogy megoldom.)Viszont a másik partición lévő Windows, amit szintén lementettem, az meg nem megy.
Bármit próbálok (csökkentett mód, stb.) a boot elején kékhalál.
Lehet ezen nem is csinált driver cserét, csak az épp futón (Powered On) ?Most felraktam erre az XP-re is a Convertert, és elkezdtem alóla futtatva.
A biztonság kedvéért mindkét partíciót lementettem most is.Bár az kérdéses, hogy ha a múltkor 180MB szabad helyem maradt; most meg még felraktam a Converter ide is; az biztos többet foglal mint 180MB.
Csak a telepítője valami 110MB.
De szólni nem szólt hogy kevés lenne (kipróbáltam korábban, hogy egy olyan helyet adtam meg neki célnak, amin csak néhány GB szabad hely volt - itt szólt hogy lehet kevés lesz a hely).
Nem lehet, hogy ilyenkor külön beállítás / értesítés nélkül tömörít a program ?
Furcsa ez a pont 180MB. Vagy csak mázlim volt. De akkor most viszont nem lesz... -
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Sikerült másodjára !
Érzésre mintha a végén (utolsó 5-10%-on) kicsit lassabb lett volna, de ez csak érzésre, nem néztem ennyire az időt.
Ahogy néztem a végén a driver "átmigrálást" végzi.Találtam két PC World cikket a P2V-ről, amit nemrég linkeltetek:
VMware Converter 3.0, az ingyenes gépköltöztető - 2007 márc.
Paragon Go Virtual: belépő a virtuális világba - 2010 dec.
Ezeket átolvastam, ugyan a VMware Converter-es nagyon régi verzióról szól már; de a két cikk alapján képbe kerültem, hogy mi is történik itt a háttérben, és mi is okozhat problémát.
Mondjuk eléggé logikus, csak eddig nem gondoltam át így.
Idézet a 2. cikkből:
A Windowsok ugyanis nagyon rosszul tűrik, ha a fő hardverkomponenseket (alaplapi lapkakészlet és merevlemezvezérlő) csak úgy kicserélik alattuk.
A költöztető szoftvereknek meg kell hát oldaniuk azt a feladatot, hogy a virtuális lemezre másolt Windows hardverbeállításait annak indítása nélkül kicseréljék, azaz a virtuális gép Windowsába kívülről „befecskendezzék” a szükséges meghajtóprogramokat.Az első cikkben amit írnak, az alapján a CD-ről bootolt Converter jobb lenne:
A szoftver ingyenes változata nem képes nagyobb kötegelt konvertálásokra, és a gyorsabb, CD-ről bootolható „cold convertert” sem tartalmazza. Ez utóbbi jóval gyorsabban és biztosabban dolgozik, mint az éppen futó Windowst lementő változat.
Ebben azóta történt komolyabb változás ?A pendrive nagyon ki volt "számolva", 108MB szabad hely maradt a végén.

Most ki fogom próbálni, hogy tényleg jól működik-e.
VMware tools meg mindenképp kell, ha értelmes sebességgel/felbontással akarod utána használni a gépet.
De ugye nem lehet abból probléma, hogy mivel nem állítottam be a Converterben, ezért utólag fogom feltenni ?
Mit kellene kipróbálni, hogy 100%-ig biztos legyek benne hogy jól megy a virtualizált rendszer ?
Bár a lényeg az, hogy ez a le és feltöltési dolog működjön; ehhez a hálózat biztosan kell.
Meg lehet használ pár hálózati szolgáltatást is.
Illetve volt egy olyan is benne, hogy a letöltést "DEV/0-ba" (Lehet nem jól írom, régen volt már - a lényeg az hogy amit letölt azt a semmibe töltse le.)
Vagyis ne mentsen le semmit; csak a letöltési adatforgalmat növelje.
Linux alatt ezt egyszerűbb volt megoldani, XP alatt valami külön program kellett, amit integrálni is kellett; nem teljesen egyszerűen. És az is lehet, hogy szolgáltatásként működik. -
kraftxld
félisten
100%, hogy valami hardveres gond volt, már többszáz gépet konvertáltam, és csak ott volt gáz ahol hardveres gond is volt.
VMware tools meg mindenképp kell, ha értelmes sebességgel/felbontással akarod utána használni a gépet.
Próbáld meg a mentőprogi => converter => virtuális gép verziót. -
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Regisztráltam (illetve beléptem, mint kiderült már régen valamikor regisztráltam ide - persze új jelszót kellett kérnem), letöltöttem, felraktam a Standalone Convertert.
El is indítottam, közel két óra körül lett volna kb. (pedig kb. 11 + 3,5 GB-ról van szó csak).
A 3,5GB azért, mert van fent még egy másik windows is, ugyan nincsen fontos beállítás rajta, de azt is bent hagytam, gondoltam ártani nem árt max. lassabb.Csakhogy kb. 1ó 45p után, 93%-nál megfagyott a gép. Teljesen, tehát csak a kikapcs gomb hosszan segített.
Nem tudom, hogy az ok szoftveres (azaz leginkább a VMware Converter) vagy hardveres volt-e, bízom az utóbbiban (nagyon néha előfordult már vele ilyen lefagyás), most kinyitottam a gépházat és feltekertem a ventit maxra; és elkezdtem újra.
Bár a processzor terhelés egyáltalán nem volt nagy.Ugye a konverter szól előre ha nem férne el a cél tárhelyre ?
Illetve van egy olyan sejtésem is, hogy előre le is foglalja a helyet.
Csak mert kb. 800MB szabad hely maradt a 16GB-s pendrive-on (semmi más nincs rajta).
Max. 2GB-os fájlokba mentett, darabolva; ezt hagytam alapbeállításon.
Ahogy minden mást is, semmit sem állítottam át.
A VMware Tools konvertálás utáni fel(/be)-telepítésének bekapcsolásán pl. gondolkodtam.
Vagy mit lehet érdemes átállítani ?
Szolgáltatások; processzor / memória; lemezfoglalás; hálózat; meg nem tudom milyen fül volt még. -
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Amúgy a shadowprotect - az árát nem nézve - milyen ?
Kicsit túlgörcsölöd ezt a vinyó témát, egy 500GB-os külső vinyó rá, aztán kész is.
Ez tényleg jó lenne; csak nincsen sajnos épp...Van egy 2,5" külső házam, de épp kölcsönadtam. És szerintem kicsi az esélye hogy holnap legkésöbb du.-ig vissza tudnám kapni.
Akartam volna még kölcsönkérni egy Sata / IDE to USB univerzális átalakitót (és akkor arra rádugok egy bármilyen Sata vinyót), de sajnos nagyon is aktivan használja a barátom; nem tudja egy napig sem nelkulözni.
Igy tehat marad a pendrive... -
dJ Peer
aktív tag
válasz
Visormail
üzenetére
Ez jó lenne talán. A régi gépemen csinálta ezt a gyorsítást, amiben csak Intel "videókártya" volt.
Ezen csak most próbáltam ki, azt írja: "Your computer does not have graphic accelerator".
Ebben Nvidia GT520MX van
No de ez már OFF.
nagash: Megpróbálom ezt a player-t, próba cseresznye..
-
kraftxld
félisten
Személy szerint rühellem a symantec termékeket, a shadowprotect hibátlan, de elég drága, maradt az Acronis. Értelmesebb gépen, max 1 óra alatt megvan a mentés.
Kicsit túlgörcsölöd ezt a vinyó témát, egy 500GB-os külső vinyó rá, aztán kész is. Az Acronis elég jól tud tömöríteni amúgy.
-
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Vagy a mentőprogis megoldás. Ha később a fizikai gépre vissza kell tölteni akkor csinálj egy rendes image mentést is valamivel, mert a V2P konverzió sokkal gázosabb mint a P2V.
3, 3rd party programmal csinálsz egy image mentést a gépről, felrakod a convertert a célgépre ahol a workstation fut, és beimportálod. Symantec, Acronis, Storagecraft termékeket támogat
Azt hiszem a biztonság kedvéért megcsinálom ezt is.
Az elmúlt években sokszor neki akartam állni már megtanulni "Ghostolni"; most már tényleg itt az ideje.
Csak mondjuk azért nem a legideálisabb, mert most nincs erre a "projektre" túl sok időm, vasárnap délelőttre fel kéne szabaditanom ezt a forrás vinyót...
Erre mit ajánlasz, ami megfelelően sokat tud, de azért nem feleslegesen bonyolult ?A másik gond, hogy nincs olyan IDE vinyóm, amin lenne elég szabad hely a lementásre; és ez a forrás gép meg nem kezel SATA-t (Sata kártya ugyan lenne, de az a másik gépben napi folyamatos használatban van).
Egyetlen megoldásom van, egy 16GB-os pendrive-ra csinálni a P2V és az Image mentést is (természetesen a két művelet közt át tudom pakolni a pendrive tartalmát másik gépre).
Leszedve a felesleges dolgokat, szerintem simán 10GB alá tudok menni a forrás gép particióján.
Ez ugye akár Image-be, akár P2V-vel mentve mindenképp belefér a 16GB-ba ?
Nem nagyon nőhet meg a mérete szerintem; sőt inkább csökkennie kellene "1 fájlban".Ugyan elég gyors a pendrive (USB 3.0-t is tud; Pretec REX 100), de kis fájloknál már közel sem annyira. De ugye itt ezzel pont nem lesz gond (mindkettő "lemetés" egy fájlba dolgozik) ?
Vagy mennyire lehet gond, hogy közvetlenül pendrive-ra mentek ? -
dJ Peer
aktív tag
Próbáltam.
Hard truck 2: King of the Road-ról van szó
Elindul, fut, de olyan mintha 2x-3x-os sebességgel futna. Gyorsított az egész. Nehéz elmagyarázni.
Próbáltam már mindenféle módban.Amúgy a VmWare Tools-ot az első indításnál felrakta.
-
kraftxld
félisten
Korábban linkelték a convertert, de itt egy közvetlen link, hátha megy [link]
Ha meg nem akkor egy sima regisztráció után letölthető a vmware.com-ról.És igen, ugyanazt tudja mint a Workstation-be beépített, pontosabban ez a vmware converter tud a workstation-be integrálódni.
CD-ről boot-olsának két megoldása van. VMware converter boot CD, egymenetben csinál VM-et. Vagy a mentőprogis megoldás. Ha később a fizikai gépre vissza kell tölteni akkor csinálj egy rendes image mentést is valamivel, mert a V2P konverzió sokkal gázosabb mint a P2V.
A T5200 cumi, nincs benne VT [link] de 32 bitre jó lesz.
Ha jól emlékszem amúgy a Workstation 7.1.5 a legfrissebb ami még felmegy 32 bitre, ez a változás történt 8.0-nál:
Installation Requirements
When you install Workstation, the installer performs checks to make sure the host system has a processor that meets the following requirements. You cannot install Workstation if the host system does not meet these requirements.
64-bit x86 CPU
LAHF/SAHF support in long modeYou can use CPU-Z or a similar utility to determine if the host system CPU is 64-bit capable. CPU-Z shows EM64T (Intel) or AMD64 (AMD) if the processor is 64-bit capable.
If you plan to install a 64-bit guest operating system in a virtual machine, the host system must have one of the following processors. Workstation will not allow you to install a 64-bit guest operating system if the host system does not have one of these processors.
AMD CPU that has segment-limit support in long mode.
Intel CPU that has VT-x support. VT-x support must be enabled in the host system BIOS. The BIOS settings that must be enabled for VT-x support vary depending on the system vendor. See VMware KB article 1003944 for information on how to determine if VT-x support is enabled. -
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Procikat leírtam az előző hsz-em végére szerkesztve; és akkor még a Windows:
Noti: jelenleg még XP 32bit; de nemsokára Win7 32 kerül fel.
64 bitről nem álmodok, mert sajnos a chipset (Intel 940 GML) max. 2GB ramot támogat.
Asztali: Win7 32bit; 2GB ramom van csak - bár ez legalább bővíthető ha kellene.1, Ingyenes vmware converter
Ilyen nem tudtam hogy külön létezik; akkor itt a megoldás, köszönöm.
De ez ugye mindent tud (/pontosan ugyanaz), mint a Workstation-ban lévő ?2, Ez akkor azt jelenti, hogy működik a 3.) opció amit csak sejtettem ?
3, Ez már körülményes. Bár így fizikai gépre is visszatölthető lenne adott esetben (ha megvan az image mentés fájlja is) - ha szerzek majd valamikor ebbe a forrás gépbe egy másik vinyót.
4, Esetleg lehetne, de nem szívesen, mert nem szeretnék "kókányolni".
Core2 duó-ból van ezer féle, az intel random módon kapcsolgatta benne a virtualizáció támogatást meg egéb funkciókat.
Ezt nagyon jól megfogalmaztad; tényleg így van sajnos. -
kraftxld
félisten
Minek akarod a workstation-t felrakni a forrás gépre? Totál fölösleges.
4 lehetőséged van.1, Ingyenes vmware converter (nem workstation!) letölt, a forrásgépre telepít, és a másik gépen lévő workstation-be vagy akár egy megosztott mappába megcsinálja a virtuális gépet.
2, A vmware converterből van boot CD, ha jól emlékszem csak vcenter-hez adják de szerintem tuti beszerezhető.
3, 3rd party programmal csinálsz egy image mentést a gépről, felrakod a convertert a célgépre ahol a workstation fut, és beimportálod. Symantec, Acronis, Storagecraft termékeket támogat
4, 3rd party programmal megcsinálod a konverziót. Itt aztán lehet bőven kókányolni kezdve a sysinternals disk2vhd majd vmware converter, paragon P2V meg egyéb P2V progikkal.
Core2 duó-ból van ezer féle, az intel random módon kapcsolgatta benne a virtualizáció támogatást meg egéb funkciókat. Pont a pontos típus maradt le megint. Win7 32/64bit?
-
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
De mivel a virtualizálandó forrás gépre fel kell telepíteni a P2V (ugye jól használom itt ezt a rövidítést ?) konvertáló programot; így emiatt lényeges lehet a forrás gép hardvere is.
Legalábbis jelen esetben; mivel a VMware legújabb verziója megköveteli a 64 bites támogatást.
És én a legszívesebben a VMware beépített P2V konvertálóját használnám.
Akár még akkor is, ha nem tudom belőle a legfrissebb verziót használni; ugye a a 64 bites támogatás követelése miatt.2 lehetőség van szerintem:
1.) Megkeresem a VMware legutolsó olyan verzióját, ami nem követeli meg a 64 bites processzort.
A 7-es verziót telepítettem már NW procis gépre, de nem tudom pontosan 7. hányast (ezt holnapra meg tudom nézni valószínűleg). Az a kérdés, hogy ezt akkor pontosan a 8.0-s verzióval vezették be, vagy egy régebbinél (7.x-nél).
2.) Más, külső programot használok a P2V konvertálásraIlletve eszembe jutott egy 3. opció is; hátha lehetséges ilyen is:
Lehet végezni P2V konverziót anélkül is, hogy bebootolnék egy fizikai rendszerre ?Tehát egy teljesen más fizikai gépen, egy másik rendszer (vagyis másik Windows) alól konvertálni; úgy hogy a lementeni kívánt rendszer pl. egy 2. winchesteren van.
Vagyis röviden mondva: átrakom a vinyót egy másik gépbe (pl. amiben Core 2 Duo proci van - 64 bites támogatással, és Win7-el).MOD:
Közvetlenül a kérdésedre: a majd használni kívánt Host rendszer processzora
A) Notebook Core 2 Duo T5200-al
Vagy
B) Asztali gép Celeron Dual Core E3400-al -
_NCT
addikt
válasz
dJ Peer
üzenetére
Igaz nincs valami nagy kártyám, de nálam például egy 120MB-os Eurotruck is vért izzadt WorkStation alatt. Mellesleg Windows XP kompatibilitási módban próbáltad indítani a játékot? Jobb klitty, tulajdonságok, kompatibilitás

Még valami. VmWare tools legyen feltéve XP alatt, mivel ott elég sok drivert telepít, ami kell a rendszer normális működéséhez.
-
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
A lementeni kíván fizikai gép egy Compaq D500 SFF, egy Northwood magos Pentium 4 2.0 -val.
Szintén NW magos procira tudnék csak cserélni, és abból is csak 400 Mhz-es FSB-sekre (Intel 845 chipset csak ezt tudja). Ebből akad még otthon egy Celeron 2.4.
(Illetve Willamette magosra, az is van otthon azt hiszem több is; de az ugye még régebbi.)MOD:
A gép többi paramétere:
Intel 845 + ICH2;
1 GB SD ram (512M + 256M + 256M)
Low Profile AGP 4x kártya: a Compaq gyári NV Riva TNT 2-je, vagy egy Ati 7500 (azt hiszem az előbbi van épp benne)
20 GB ATA vinyó (ha jól rémlik egy Seagate Barracuda ATA IV)
Intel Pro/100 VM hálókártya
Ha még kellene róla valamilyen információ: A Compaq oldalán a spec: [link] -
atesss
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Igen, végül is igazad van, így akkor rosszul fogalmaztam meg.
De utána írtam, hogy nem nagyon hiszek benne, hogy ez a más program által készített "virtuális gép" (VMDK) VMware alatt betöltve 100%-osan fog futni. Vagy akkor mégis így van ?A másik kérdésemnél pedig - hiába derült ki biztosra hogy mi is okozza - elfelejtettem átírni a <telepítési problémát okozó> részt a kérdésemben.
Tehát helyesen a kérdésem :
Vagy ha nem tudom felrakni sehogy sem, melyik az az utolsó verzió, aminek még nem kell a 64bites processzor ?A "P2V" a "Physical to Virtual" rövidítése ?
-
dJ Peer
aktív tag
-
kraftxld
félisten
Én épp a napokban csináltam vmware converterrel egy ezer éves XP-s laptopból virtuális gépet, mert halódott a vinyó, 1 óra alatt bootolt be és adatmenteni kellett.
Ingyen le tudtam szedni a vmware-tól, gond nélkül megcsinálta a virtuális gépet egy Acronis .tib mentésből. -
Visormail
addikt
-
Visormail
addikt
Nem ajánlottam másik virtualizációs rendszert, akkor nem olvastad el a leírást. A Paragon Go Virtual csak egy P2V konvertáló, lehet választani hogy milyen programban akarod futtatni és lementi a fizikai rendszert lemezképbe.
"Támogatja a Microsoft Virtual PC 2007/Windows Virtual PC, az Oracle VirtualBox 3 és a VMware Workstation/Player/Fusion virtuális gépeit is."
Azt már írtam hogy az SSE nem követelmény egyik se, csak a 64bites processzor.dJ Peer: a kép alapján hálózatról akar bootolni, állítsd le a virt gépet aztán Power ON to BIOS és nézz körül a boot sorrendnél lehet ott valami nem stimmel.
-
atesss
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Köszi az infót.

Mással nem nagyon akarok próbálkozni; egyrészt valószínűleg nemsokára kelleni fog VMware komolyabban is, PHP programozáshoz - és két virtualizációs rendszert meg nem nagyon akarok egyszerre kezelni; másrészt ez nagyon bevált nekem, tényleg tudja amit kell.
Illetve erre elvileg ott lenne a VMDK, de kétlem hogy minden program pont ugyanúgy menti le, mint ha a VMware-el mentettem volna. (Ha utána értelemszerűen mindkettőt az "új" host gépen VMware-ben nyitom meg.)És vajon honnan kaphatok választ a maradék megoldásra:
Vagy ha nem tudom felrakni sehogy sem, melyik az utolsó (legújabb) verzió, aminek még nem kell az SSE3 ?
Az olyan szintű dokumentáció, amit te linkeltél, vajon fent lehet a régebbi verziókhoz is ? -
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Kezdő vagyok. Az Ubuntu-t semmi perc alatt felraktam, de az XP-vel meggyűlik a bajom.
Beillesztem a képfájt és ennél tovább nem akar menni:Lehetséges, hogy nem látom a fától az erdőt. Kérlek segítsetek.
-
Visormail
addikt
Virtuális géppé konvertáláshoz esetleg megpróbálhatod pl a Paragon Go Virtual-t ami ingyenes volt, azóta eltűnt a Paragon honlapjáról és csak a fizetős Virtualization Manager van a helyén.
Viszont az ingyenes regisztrációs rész még megvan a honlapjukon [link] nemrég próbáltam működik kiküldték a serialt. A programot meg letöltheted mondjuk innen: [link]
Rendszerigénye kb semmi [link] Intel Pentium CPU or its equivalent, with 300 MHz processor clock speed és hasonlók, és egy rövid magyar leírás [link]Tud vmdk-ba menteni pl az Ocster Backup Pro is gondolom a 30napos trial verzióval is megoldható.
-
Visormail
addikt
VMware Workstation Processor Requirements for Host Systems Az SSE3 nem követelmény és azt írja hogy az Intel CPU VT-x is csak akkor ha 64-Bites a guest. Viszont mindenképpen 64bites processzor kell és a Core Duo nem az, a Core 2 Duo pedig már az.
-
atesss
addikt
Üdv !
Pár hónapja egy Intel 940GML chipsetes (ezt most csak a processzortámogatás miatt írom) laptopra próbáltam feltenni VMware Workstation 8-at, de a telepítő hibát írt ki, és nem engedte felrakni. Ekkor egy Core Duo proci volt benne.
Majd ki lett cserélve a proci Core 2 Duo-ra, így már működött.
A logból azt tudtam kihámozni, hogy valószínűleg az SSE3 utasításkészlet hiányzik neki.
Van valami mód a legújabb verziót felrakni olyan gépre, ami nem tud SSE3-at (P4 Northwood van benne, és a lap nem is támogatna Prescott-ot) ?
Vagy ha nem tudom felrakni sehogy sem, melyik az utolsó (legújabb) verzió, aminek még nem kell az SSE3 ?Egy "fizikailag fent lévő" XP rendszert akarok virtuális géppé konvertálni, fontos program / rendszer beállítások vannak rajta, amit meg szeretnék őrizni; és késöbb majd összeírni a technikát, amivel megvalósítottam egy problémát (Batch programozás + adatforgalom figyelő és letöltő programokkal egy automatizálás).
Viszont a vinyóját most sürgősen fel kellene használnom más célra (ehhez ugye formatálni is kell), és ezen kívül más miatt nem kell ez a gép; tehát mostanában nem akarom "fizikai gépként" használni. Majd ha igen, keresek akkor egy vinyót, és rakok fel rendszert. -
-
kispx
addikt
Közben a virtuális gép memóriaigényét visszább vettem, és bár még mindig sokáig pörgeti a merevlemezt, de már lehet mellette használni a gépet. Így arra gondolok, hogy amikor a több száz MB hirtelenen felszabadul, akkor Win7 a lapozófájlból szeretné a már felesleges dolgait kitörölni, és ez lassítja be. (bár nem hittem volna, hogy ennyire betudja lassítani)
-
-
kispx
addikt
Üdv,
Adott egy VMware Player (4.0.1 build-528992, 32 bit).
A host gép adatai Win7 32 bit, 2 GB memória, Intel Dou T3000 processzor. (ami a hardveres virtualizációt nem támogatja.)
A guest egy Win XP 776 MB memóriával, a VMware Tools installálva van.
Amikor a virtualizált oprendszerből kilépek (vagy akár hibernálom), akkor a host gépen annyira megnő a merevlemez terhelés, hogy használhatatlan lesz 4-5 percig (értsd még le se engedi állítani, 4-5 percig csak a programokat szeretné leállítani vagy a böngészőt sem lehet bezárni).
Valaki találkozott már ezzel a problémával? Van rá megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm. -
SonicVersus
tag
Sziasztok!
Vmware 4.1.1-et használok Win7 prof-al. Először működött minden rendesen, de egyszer csak nem tudok az OSX és a Vmware win7 között copy-paste-elni. Elvileg be van állítva minden.
Van ötlete valakinek mi lehet a gond ?
köszi előre is!
-
-
imi290
aktív tag
üdv ! a win 95-t szeretném feltenni el is indul a telepítő,de kéri a floppy meghajtóba a setup disk 1-et ? azt hogy tudnám betallózni ? köszi előre is
-
-
lama_lamm
aktív tag
Ha valaki olvassa még ezt a fórumot, szeretnék segítséget kérni.
Futtatok egy Snow Lion 10.6.8-at egy VMware 8.0.1 alatt, de az istenért nem akarja látni az usb pendriveomat...A VMware felismeri, tudom csatlakoztatni a virtuális géphez, de azon belül nem jelenik meg.
Help plíííz.
-
-
sonar
addikt
Itthon vmware playerrel játszogatok, próbálgatok dolgokat.
Létezik ebben snapshot/revert funkció?
(virtualbox-ban láttam, de ha nem muszáj akkor nem váltanék) -
metaldog
senior tag
Hi
A következő problémám van a telepítést nem tudom elkezdeni mert a következő hibaüzenet jön: Unable to create new virtual machine: No permission to perform this operation.
-
kraftxld
félisten
Kicsi az esély, de hátha

ESXi 5.0-t valaki próbált már IBM x3650-en? Sima, se nem M2 se nem M3. A vmware compatibility oldalt ismerem, ott ESXi 4.1 U1-et írnak csak, de leginkább a gyakorlati tapasztalatok érdekelnek. -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Volt régen egy gépem, abból csináltam egy virt. gépet, majd most egy másik vasra azt vissza szeretném állítani.
Ennek tudja valaki a menetét?
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Paragon virtualization 9.5-el virtualizáltam egy régebbi W2K-s PC-t. Kb. sikerült is, de VGA-ért nyüsszög, meg valami másik rendszereszközért is. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
adidas4death
üzenetére
Röviden: nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

VmWare alól nem igazán fogsz tudni AMD procival OSX-et futtatni, viszont ha Intel CPU-d van, akkor megnyílnak a lehetőségek előtted