Hirdetés
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Sikerült másodjára !
Érzésre mintha a végén (utolsó 5-10%-on) kicsit lassabb lett volna, de ez csak érzésre, nem néztem ennyire az időt.
Ahogy néztem a végén a driver "átmigrálást" végzi.Találtam két PC World cikket a P2V-ről, amit nemrég linkeltetek:
VMware Converter 3.0, az ingyenes gépköltöztető - 2007 márc.
Paragon Go Virtual: belépő a virtuális világba - 2010 dec.
Ezeket átolvastam, ugyan a VMware Converter-es nagyon régi verzióról szól már; de a két cikk alapján képbe kerültem, hogy mi is történik itt a háttérben, és mi is okozhat problémát.
Mondjuk eléggé logikus, csak eddig nem gondoltam át így.
Idézet a 2. cikkből:
A Windowsok ugyanis nagyon rosszul tűrik, ha a fő hardverkomponenseket (alaplapi lapkakészlet és merevlemezvezérlő) csak úgy kicserélik alattuk.
A költöztető szoftvereknek meg kell hát oldaniuk azt a feladatot, hogy a virtuális lemezre másolt Windows hardverbeállításait annak indítása nélkül kicseréljék, azaz a virtuális gép Windowsába kívülről „befecskendezzék” a szükséges meghajtóprogramokat.Az első cikkben amit írnak, az alapján a CD-ről bootolt Converter jobb lenne:
A szoftver ingyenes változata nem képes nagyobb kötegelt konvertálásokra, és a gyorsabb, CD-ről bootolható „cold convertert” sem tartalmazza. Ez utóbbi jóval gyorsabban és biztosabban dolgozik, mint az éppen futó Windowst lementő változat.
Ebben azóta történt komolyabb változás ?A pendrive nagyon ki volt "számolva", 108MB szabad hely maradt a végén.

Most ki fogom próbálni, hogy tényleg jól működik-e.
VMware tools meg mindenképp kell, ha értelmes sebességgel/felbontással akarod utána használni a gépet.
De ugye nem lehet abból probléma, hogy mivel nem állítottam be a Converterben, ezért utólag fogom feltenni ?
Mit kellene kipróbálni, hogy 100%-ig biztos legyek benne hogy jól megy a virtualizált rendszer ?
Bár a lényeg az, hogy ez a le és feltöltési dolog működjön; ehhez a hálózat biztosan kell.
Meg lehet használ pár hálózati szolgáltatást is.
Illetve volt egy olyan is benne, hogy a letöltést "DEV/0-ba" (Lehet nem jól írom, régen volt már - a lényeg az hogy amit letölt azt a semmibe töltse le.)
Vagyis ne mentsen le semmit; csak a letöltési adatforgalmat növelje.
Linux alatt ezt egyszerűbb volt megoldani, XP alatt valami külön program kellett, amit integrálni is kellett; nem teljesen egyszerűen. És az is lehet, hogy szolgáltatásként működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest