Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmil
aktív tag
válasz hash99 #52479 üzenetére
Szerintem jól vannak összekötve, mert van áramlás, mert érzem a kezemmel.
A fektetett tartályra én is gondoltam, mert láttam már fektetett tartályt, de az nem volt teljesen tele. Lehet, hogy csökkenti az áramlást, mert teljesen tele van, nem tudom.
Leengedem a folyadékot és átrakom a fektetett tartályt.Aztán meglátom milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
NFree
addikt
válasz proci985 #52487 üzenetére
Alapfeszen én sem félnék , de oc nál cpu 1,45v felett már veszéjes lehet ugyen ez gpu szinten is ott már nem szivesen engedem 50 fok fölé a hardvert Barátommal teszteltünk 780 sli-t léggel egyik kari majdnem 100 fok másik 80 , a proci szintén 100 fok volt de nem volt még veszélyes a fesz , ha megfeszeljük tuti megadta volna magát valami..
vga
-
proci985
MODERÁTOR
csak hogy erezd: nalam a felig eldugult EK supremacy LTXel a CPU 80 fok korul volt terhelve, legen meg a VGA 94fokon csikot huzott ledobalt orajellel.
plusz en vagyok az akinek egy idoben 55 fokos volt a viz uzemi homerseklete. semminek nem lett baja (bar azota 40%al megnoveltem a radiatorok feluletet meg kicsit agresszivabbra allitottam a vezerlest).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
NFree
addikt
válasz DigitXT #52451 üzenetére
+(#52452) Tikakukac
Srácok olyan nagy baj nincs , legutóbb 8700k +770 lighnting volt cpu 5,3ghz körül vga 1400 körül , nem volt vészes cpu 50-60 fok körül mozgott vga az már rosszabb 40-50 fok . Ez így sok, hogy merjek a rendszernek több feszt adni cpu nincs delidelve pedig azzal tuti nyernék vagy 15 fokot . Vga nak viszont sok nem merem így feszelni egyszer kipakoltam -10 fokba akkor még haswel volt azzal már rendben voltak a hőfokok s a karinak is mertem adni 1,4v ot s meg is lódult szegénykém rendesen ,ugyan ezt szeretném most elérni, de ahogy mostanába nézem nem igen lessz ilyen hideg, s akkor inkább a vizet kéne még lejjebb vinni kicsit , nem beszélve szeretnék 2gpu-s teszteket is ott valószinű fel fog melegedni a víz nem kicsit.
ezért lenne fontos szinte az az 5-6 fok is . kérdés hozna-e annyit .vga
-
proci985
MODERÁTOR
megjott a 0,6 euros am4 keretem es a 8 euros 8pines hosszabbitom (ami persze egy arnyalattal elter a masiktol, de legalabb nem narancssarga) es ugy dontottem, hogy ha maradok kek folyadeknal nem kell leengednem a rendszert es ugy is mehet a ketkorosites. talaljatok ki mi fog tortenni?
(kek folyadekot cserelni kell, de ugy nem most kell atoblitenem mindent negyszer, hanem raer nyaron amikor nem dolgozok folyamatosan)
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
F e Z o
veterán
Persze van elég helyed. Leszeded a blokkot, felkötöd valahova, aztán leszeded a régi pasztát a prociról és a blokk talpáról, s mehet fel az új.
(#52467) syC : Attól az egy 7700k-tól sokkallanám a 40 fokos vizet, nálam is max 36 a vízhőfok, s be van kötve a vga is a körbe.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
nagyúr
Persze, simán.
A pasztát annyira vékonyan kell kenni, hogy átsejlik mögötte a fém. Tényleg vékonyabban, mint egy papírlap. A paszta csak arra való, hogy az egyeletlenségeket kitöltse, nem arra, hogy a teljes felületen hőközvetítő legyen.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
syC
addikt
Ha a csövezésed elég "laza" és engedi, akkor igen. De mondjuk jobb a békesség, érdemes minden vizes szerelés előtt áramtalanítani, én legalább is szoktam
vízhőfokot nem tudsz mérni? (esetleg csövek / blokkok kéz alapján) ilyen cpu hőfoknál olyan 40 fokra tippelném. Az egy cpu-t figyelembevéve nagyon sok. Valaki/mi hazudik.
[ Szerkesztve ]
•
-
Atmil
aktív tag
válasz bombibmw #52453 üzenetére
Átlósan húztam meg a csavarokat, egyenletesen. Ami kérdéses lehet a paszta mennyisége, de szerintem az is jó. Nem ez az első proci, amit összeraktam.
Szedjem le a blokkot és pasztázzam újra?
Most ennyi a hőfok terhelés alatt. Egy delidelt procinak épített vízzel sok.
Üdv! Atmil.
-
LLKobe
veterán
válasz Lendova #52459 üzenetére
Ha nem akarsz többet kidobni mint amennyit érdemes, akkor vadászd össze az alkatrészeket.
Aprón találsz radit, pumpát, ventiket. Ali-ról tudsz rendelni olcsó de nagyon jó minőségű fittingeket, csövet, tartályt, CPU blokkot.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Lendova
őstag
Tisztelt Guruk!
Kb mennyiből lehetne egy ilyen kit-et összeraki EK-KIT P280?
Érdekelne az épített víz, viszont az EK árai ilyesztenek.
Csak CPU-t húzott hűtenék jelenleg, ha később vennék VGA-ra blokkot, akkor plussz radit is.All fiat goes to zero.
-
nagyúr
Frankó lesz. ATX deszka elfér még így? Vagy már csak mATX?
-
tomcat78
őstag
válasz proci985 #52455 üzenetére
Köszi,reméltem Pumpán agyalok még,hogy mit tegyek bele....van itthon d5 meg dcp4.0 pluszba....de egy mATX rendszerbe kicsit nagynak tünnek...Mondjuk a d5 minimumon legalább tuti csendes Cserébe nem kicsi.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
Szerintetek egy slim 240-es radi elbír 65 wattal csendben?Nem kompakt
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
NFree
addikt
Sziasztok , szóval jelenleg egy elég idős nexos extrem tripla radim van 3db 12 ventivel . ventilátorok kb 1500rmp körül mennek . cpu-t és vga-t is hűtök vele. az lenne a kérdésem a meglévő rendszerhez ha tennék még 1db 280 aránylag vékony radiátort az kb mennyit segítene a rendszeren? megéri-e az upgrade a+40k-t.
Töbnyire tesztelek ezzel a rendszerrel van, hogy maxon mennek a ventik az erkélyen . Sajnos nem képes megbírkozni vele a jelenlegi rendszer. Ugye az lenne a legjobb ha minnél közelebb lennék a levegő hőmérsékletéhez de jelenleg terhelés alatt az kb 10 fok külömbség . Szóval lehet e ezt lejebb tornászni még az említett beépítéssel?[ Szerkesztve ]
vga
-
Iphone256
csendes tag
válasz hellboy0415 #52443 üzenetére
-
LLKobe
veterán
Nincs valakinek egy ilyesmije eladó? Rendeltem egyet, de nem akar megérkezni, és holnapután robbantanám szét a gépet
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Weareus
addikt
válasz DigitXT #52436 üzenetére
Csak mint érdekesség...
"...Amúgy HT-val többet is fogyaszt, emlékeim szerint, pl. ha
egy tuning adott feszen stabil, HT OFF, akkor HT ON több fesz kellhet neki..."Igen, de ez csak az egyik része a HT-nak, ti. hogy HT off-nál elviekben kevesebb fesz. kell neki ettől, de attól meg viszont több, hogy HT off esetén a HT "helyett" a fizikai magokat nyüstöli (egy bench alatt) és jobban melegedhet/melegszik a proci, mint HT onnal. (egyes benchekre értendő csak, de lehet hogy máshol is előfordul..., ezt nem tudom.).
Szóval ez az egész legalább annyira érdekes, mint amennyire nem értem.
Hogy on is legyen: úgy néz ki, hogy visszaállok a külső Mora radiátoros megoldásra, de mivel a 360-asom elment (én balga ), ezért ha veszek (legyen már kövér) beújítok egy rozsdamentes 420-ast, sőt le is betonozom a szobában, hogy ha egy gyenge pillanatban eladnám, már előre kivitelezhetetlen legyen.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Weareus #52435 üzenetére
Normális, mert a HT az virtuális magokat jelent, és bizonyos feladatok esetén
maga a váltogatás a szálak közt többletterhelést jelent (overhead), elveszik az
előnye. Tipikusan amúgy játékoknál is* csak rontani szokott a helyzeten.
Más feladatok esetén meg rendesen gyorsul vele a történet. De ha hibázik, ott
hajadra kenheted a gyorsulást. Nem tudom, hogyan hibázhat, de anno így volt!De ez nagyon OFF. (Amúgy HT-val többet is fogyaszt, emlékeim szerint, pl. ha
egy tuning adott feszen stabil, HT OFF, akkor HT ON több fesz kellhet neki.)Csak annyiban ON, hogy Aquasuite-ban rajzolhatok belőle (újabb) grafikont.*: van amúgy egy szerverünk a cégnél 2 db hasonló Xeon procival (tuning nuku!),
és tök jó, hogy 24 szálat kezel... Viszont ha ennyi folyamat elkezdi egyszerre a
RAIDX tömböt csesztetni (írni-olvasni ezerrel) abból lesz a szűk keresztmetszet.
(Érdekes optimalizálási probléma, hogy hány szálon érdemes egyszerre futtatni
az adott feladatot, esetleg egy újabb párhuzamos feldolgozás nem lassít-e rajta.)Az gond, hogy az oprendszer 24 procinak látja, pedig csak 2 db 6 magos (+HT),
és nem teljes értékű procimag a virtuális... De annyira nem vagyok benne.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz DigitXT #52416 üzenetére
"Mert HT-vel hibázik az H.264 AVC kódolás:..."
Hehe, a HT-vel kapcsolatban van más - talán kevésbé releváns, de ugyanígy érdekes - tapasztalat is a kontraproduktivitást illetően, amire a Haswell topikban hívták fel a figyelmemet: HT-offal nem egy bench-programban (LinX, IBT, ha jól emlékszem) többet hoz a konyhára a kocka, mint onnal. Normális?
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Leon77
őstag
válasz Jim Tonic #52430 üzenetére
Remélem látszik némelyik képen valami, egyelőre ezek a fotók vannak, jórészt merev csöveket használtam, de ahova lágy kellett, oda ezt a pirosat használtam.
Volt már 2 féle lágy csövem amit merlintől rendeltem, meg szilikon cső is, de ez a legjobb minőségű eddig.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
-
Leon77
őstag
-
nagyúr
válasz rup1u5 #52426 üzenetére
Én 2x éve winezek, de mára én is azt mondom, hogy egy retek az összes. Win10 pro-m van, win 8.1 pro-ra, amit én is drágán megvettem. Ez se ér sokat.
ON: megtetszett a piros csövezés. Esetleg a fehér. Tudtok ajánlani? 13/10-es kellene. A hőmérő beépítése miatt úgy is le kell vszeg. engednem.
[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
válasz Jim Tonic #52423 üzenetére
Bizony ez így van. Kapásból vennék egy i9-es procit. Na de csöveskedek tovább az i5 3570k procival és a 120gb-os ocz agility ssd-vel.
Na én OFF a témában tovább mert így is elég rendesen eltértünk az adott topiktol. Nem szeretném ha meg lenne moderátorozva a hátsóm.
Samsung S20 ULTRA
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ha tudod hogy működik a QD, akkor tudnod kell, hogy pont QD8 alatti különbség a lényeges. A QD-re a legjobb analógia, hogy hány párhuzamos folyamatszálat szolgál ki a tároló. QD8 azt jelenti, hogy már 8 párhuzamos Queue mellett képes 500kIOPS-ra a cucc, de ez nem lényeg. A lényeg az, hogy QD1-en, vagyis "egy szálon" kb 5-10x-esét hozza az Optane a 960 PRO-nak. De ezeket inkább csak méregetik, valós gain nem tudom mennyi lenne, ha lenne. Annyit tudok, hogy spec a SC azt is megérzi, ha SATA vagy M.2 az ssd.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
válasz hellboy0415 #52420 üzenetére
Otthonra bármire jobban megéri elkölteni ezt a pénzt, többet fog hozni. RAM, proci, bármi. Otthon még az NVMe előnyét sem lehet kiérezni, a IOPS-ot meg egyáltalán nem.
-
Tengo
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52421 üzenetére
Bocs nem kötekedés volt, csak annyira ecsetelted a QD8 alatti IOPS-ot, hogy gondoltam, adatközpontnak használod a géped, mert a windows sokat nem profitál ebből. hands down a legjobb SSD az OPTANE, de a gyorsasága ma kb csak mérhető, alkalmazásokban nem igazán veszed észre. Olcsóbb megoldás a meglévő SSD-t ramdiskkel gyorsítani, egyszerűen túl drága a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz TESCO-Zsömle #52415 üzenetére
Es ettol most 1s-el gyorsabban betolt a Win? Vagy egy game? Mert kotve hiszem. 280Gb araert kapsz egy 512 -es 960 Pro -t, marad loved is, es semmi negativ dolgot nem fogsz tapasztalni. Inkabb egy jokis Raid.
Csak kerdezem....[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tengo
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52415 üzenetére
Most őszintén, ezt te észreveszed miközben a gépet használod? Vagy adatközpontot használsz PC-nek?
-
-
Tengo
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52411 üzenetére
Ne is hagyd, hogy a Star Citizten ilyen marhaságra rávegyen! (Optane 900 )
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz DigitXT #52409 üzenetére
Miért W7 és HT miért OFF?
(#52412) jeni:
Az R6-ba van függőleges VGA bracket![ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
jeni
félisten
válasz TESCO-Zsömle #52411 üzenetére
Ha függőleges lesz a VGA akkor nem érdemesebb olyan házat venni amibe az alaplap vízszintesen lehet elhelyezni?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hellboy0415 #52404 üzenetére
Lassan nálam is beindul a projekt. Sikerült erőt vennem magamon, hogy ne durrantsam el a teljes szabad pénzmagot egy Optane 900-asra, úgyhogy jövőhéten jön a Fractal R6, aztán meglátom mi fér bele. A FD-Support biztosított, hogy pár héten belül külön is vásárolható lesz az üveg oldallap, így egyelőre a teli oldalaposat rendeltem, mert így biztonságosabban szállítható, később pedig kap 2! edzett-üveg oldallapot.
Továbbra is szeretnék 100%-ig házon belül maradni a dolgokkal. Ami biztos, hogy a VGA függőlegesen lesz elhelyezve. Ha sikerül házilag megoldani, akkor két kit-et fogok rendelni és megpróbálom mindkét függőleges slot-ot befogni, mert a VEGA vízzel átgyúrható 1 SLOT-osra. Hogy a másik slot-ba a hangkártya vagy a jövőbeni Optane SSD kerül, azt megintcsak az dönti el, hogy mi és hogyan fog elvérni, mert az Optan-re nincs vizesblokk, kell neki a cúg.
Sok múlik majd azon, hogy miként fér a tetejébe a 420-as radi. Ha sikerül belepréselni úgy, hogy a HDD-keretet nem kell kirobbantani, akkor nagyon boldog leszek, mert a szeretném lehető legkevésbé csonkítani az alap felszerelést. Cserébe a kábelezés maga lesz a rémálom, de valamit valamiért... Erőteljesen imádkozom, hogy ezúttal az előlapban legyen 5mm ráhagyás a ventiknek, mert az R5-be nem lehet a porszűrőt rátenni az eLoop-okra, mivel azok 4mm-rel! vastagabak az átlagosnál.
Blokkok vannak, szivattyúk vannak, csak a tartály és a csövezés kérdéses, no meg új radik kellenek. Eldobok egy 420-as ultra radit 30k-ért, hogy vehessek két, együttesen gyengébben 50k-ért. Az évszázad biznisze.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
Na, megvolt a procicsere. Elsőre teljesen beparáztam, hogy idle 72 fokos a max.
Erre kiderült, hogy nem, csak az Aquasuite az adott slot-ból vette az értéket, de
az új procinál ott éppen a Distance from Tjmax volt. Nem mindegy... Leizzadtam:
rosszul raktam vissza a blokkot? De idle? És tuning nélkül? Aztán rájöttem.ON: 47 lph mellett az i7-920 45 fok dT-t produkált 21x200-on, 1.3V fesszel hajtva.
Ugyanezen beállításokkal, csak 1.35V-on, a W3670 csupán 35 fok dT-vel ketyeg,
ugyanúgy IBT-vel megterhelve, miközben 55 GFlops helyett 82 GFlopsot kiköhög.
Minden szivattyúmat feltekerve jó 174 lph mellett lehet nyerni kemény 3 fokot.Továbbra is maradok "low flow". Bár, ha kicsit mennék feljebb tuningban...?
Szerk: +25W-ot a szivattyúk szipkáznak be (18W DDC és a D5 "feltekerése").[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz hellboy0415 #52405 üzenetére
Én először Nanoxia Kék folyadékot használtam kb 2 évig.
Utána simán csapvízzel kimostam mindent, aztán átálltam Aurora ezüstre!
Lassan ez is másfél éve bent van!
Amikor szint váltasz célszerű a flexi csöveket cserélni... -
nagyúr
válasz hellboy0415 #52405 üzenetére
Radikban nekem soha nem volt semmi, a minimális kosz, amim volt, a blokkokban jelent meg. Mióta raktam szűrőt a tartályba, már ez sem jellemző.
Szerk.: mondjuk nekem nem színezett a folyadék.
[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ki hogya szokta a rendszert kimosni? Kb 1 éve volt szétszedve és kimosva de van olyan folyadék amivel bontás nélkül kilehet pucolni a radikat?
Samsung S20 ULTRA
-
hellboy0415
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52402 üzenetére
A LEGO kortalan és azzal jól el lehetnék. Hétfőn úgy is bontani kell kicsit a vga miatt. Csatlakozó csere vga ram süni ragasztgatás
Samsung S20 ULTRA
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hellboy0415 #52401 üzenetére
Ha szerelhetnéked van, akkor mindegy is, csak legyen mit szerelni. Esetleg kereshetnél leárazott Technic LEGO-t ahelyett, hogy amúgy is macerás, de még jól működő rendszereket bolygatsz...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hellboy0415
aktív tag
válasz tomcat78 #52397 üzenetére
Igen van hová fejleszteni de sajna már kinőttem a HAF 932 házat. Max még 1 radi és vége. Lassan eljutok oda hogy vennem kell egy cosmos2-házat.
(#52399) TESCO-Zsömle
Azért van pus pul mert venti akció volt és pár éve a varázslónál és gyorsba vettem 12 darabot és ha már volt venti miért ne tegyem rá. Amúgy a sima pull is átszellőztette ebben igazat is adok neked,. A légtelenítés már most is macerás mert annó hülye fejemmel 2 tartályt raktam a körbe, hogy huuu de jól is fest egy 5,25 plexi a gép elejében. A csöveknek még akad hely mert nem merev csövezés hanem 13/10..nem röhög senki igen vékony de ez van . Vagy még a másik megoldás hogy a 30-as radit kicserélem egy 45 vagy 60-as ra. Csak a proci és a vga van vizezve, elég lenne a 45-is nem? Csak mert rám jött a szerelhetnék megint
Samsung S20 ULTRA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest