Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snip3r_HUN
addikt
Én még mindig csak a vásárlás résznél tartok, ha így haladok talán jövő hónapra meglesz minden Na meg persze lehet nem ártana már egy moduláris táp sem, de nehezen válok meg az Aurum 700-tól
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
FID
őstag
válasz Snip3r_HUN #20046 üzenetére
200k fölött vagyok vízbe már és még össze sincs rakva mert nem vagyok kész a házzal. Dunát lehetne folyatni avval ami itthon van már betárazva cuccokból mert mindig változik. Ami majd marad azt meg az asszony fogja lenyúlni magának azt mondta. Vennék ilyet de sajna ahol lesz a ddc ott nem látszana majd talán másik mod.
Video bár még a vizes dolgok helye nem nagyon látszik.[link]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
seniman
veterán
-
BlackPriest
őstag
valaki tapasztalt már olyat, hogy a ddc egyszercsak leállt? nekem az előbb ezt csinálta, vártam fél órát és most megy rendesen. lehetséges, hogy túlmelegedett? van hűtőblokk a szivattyúra?
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
mrbig25
őstag
-
adatfalo
senior tag
Hello! Megjött a Laing DDC 1T plusz plexi tetővel, a gyári tető volt rajta, a plexi tető pedig csomagolásában volt. Át is raktam, húztam- húztam, jobban már nem is mertem, ugye most vágta a csavar neki a menetet. A kérdésem az, hogy aki ilyennel phobya plexi tetővel használja vagy használta a pumpát annak is volt egy kicsi rész a tető és maga a pumpa között, egyszerűen nem merem jobban húzni, gondolom a gyűrű meggátolja a kifolyást oldalra, csak akkor is kicsit furcsa. Vagy merjem húzni amíg bírom? Ha hazaértem melóból akkor szétszedem és újra összerakom. Addig is várom a tippeket.
www.adatfalodesign.hu
-
mrbig25
őstag
Referencia GTX760 + FC blokk, a mérete miatt ITX-be tökéletes.
Erősebb a 6950-nél, kevesebbet fogyaszt és még pénzed is marad a 90k-ból.De 90k-ból már Radeon 79x0 is kijön vagy GTX680, blokkal együtt.
A legegyszerűbb, hogy szétnézel aprón, hogy milyen FC blokkok vannak -> és nézel hozzá egy VGA-t
[ Szerkesztve ]
...
-
iwu
addikt
hali,
van jelenleg egy 6950 vgam, ami nem ref nyákos. viszont mióta itxbe költöztem gecc hangos
tudnátok olyan vga-t ajánlani (konkrét típust), ami teljesítményben legalább ennyi, és van hozzá full cover blokk? (ár max 90 együtt, használt is érdekel )
thx.
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
MastR
tag
válasz m0h0senator #20030 üzenetére
Nincs különbség a kettő között, azt vedd amelyik jobban tetszik. Én első körben megpróbálnám a gyári backplate-et felrakni, mivel a kártya PCB-n a lyukak nem változnak, ezért az új blokkodon is kéne hogy legyen ott csavarnak hely. Ha valamiért mégse tudnád felrakni, akkor még mindig rendelhetsz egy hátlapot később.
-
seniman
veterán
válasz m0h0senator #20030 üzenetére
Csak a burkolat a különbség.Plexi vs. Acetal.Elméletileg használható a gyári backplate,de lehet,hogy az összes csavarnak nem jut majd hely a blokk miatt.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
ViZion
félisten
válasz adatfalo #20028 üzenetére
Visszaöntheted, csak a zaccot ne. Nem szűrném, hacsak lebegő szennyeződés nincs, a többi leülepszik, ha van.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
adatfalo
senior tag
Hali!
Volna egy kérdésem. Leeresztés előtt állok, valószínűleg nincs annyi új kék löttyöm, hogy az újabb feltöltésnél elég legyen. Nagyon nem javasolt visszatölteni a leeresztett folyadékot a rendszerbe? Gondolkoztam már azon is, hogy miután kiöntöttem, átszűröm valami szűrőn (kávéfilter vagy egyéb itthoni háztatásban megtalálható dologgal).
Ha nem szabad ilyet csinálni akkor marad a desztvíz+alkohol kombó. Csak már megszoktam a kék színt.www.adatfalodesign.hu
-
F e Z o
veterán
válasz Daszkalosz19 #20024 üzenetére
Zajban akkor sem ér fel a hasonló árkategórában induló csúcs léghűtőkhöz.
H2O über alles!
-
Lacyka
aktív tag
Srácok,
Kérlek segítsen ebben valaki, a beárazós topicban passzolták.
Én meg kb. 4 éve építettem, azóta passzolom, hogy mozognak az árfolyamok.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
^.^
-
ViZion
félisten
válasz madaraszz #20020 üzenetére
Az ilyen kompakt vizek nem halkak sajnos. Sokan a korsz@roknál venticserével indítanak. Ha rám hallgatsz, akkor vagy rendes víz (~30 k Ft-től csak CPU-ra), vagy egy brutális léghűtő (kéttornyos Noctua, Silver Arrow, K2, Phanteks, vagy TT Macho, Thermolab, ilyesmik), ami idle hangtalan és terhelve is csendesebb a kompakt víznél.
FID: ecet + víz?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
FID
őstag
Plexi tartályt mivel tisztítsak? Nem cillitet nem akarok beletenni
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
madaraszz
csendes tag
Sziasztok! Tudna valaki vízhűtő vásárlásban segíteni? Melyik a legcsöndesebb rendszer? A hűtési képesség másodlagos, közepes teljesítményű i5-höz lenne. Egy Nocuta léghűtőhöz képest mennyire zajos egy kompakt folyadékhűtő? Azt hallottam a pumpák is zajosak. Gyakorlati tapasztalatom nincs ezen a téren..
-
hellboy0415
aktív tag
válasz #90933760 #20018 üzenetére
(#20017) sephi Az tuti, hogy nagy kihívás lessz neki és ha meg csinálja remélem rak fel képeket mert baró lenne az tuti.
#20018) Baltoafarkas Én is most szívok a csatik miatt, emlékszel még múltkor említettem is. Már meg rendeltem azt a pár darabot ami kell. Szerintem a csöveket is kicserélem meg kimosom a radikat de csak deszt vizel osztán jóvan az úgy... össze dobom és visszagyíí padló hő és mehet is.
Csak a kártyám jönne már vissza garibol.[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #20016 üzenetére
Itt azért lenne kivétel, mert tartállyal együtt van és olcsó és silenbe halk de akkor is bőven erős és a gyári csatik 10/8-asak nekem meg pont akkora kell. Így annyira már nem gáz. Annak gáz aki más csatit akar, mert kellenek az átalakítók, a szívócsonkba ha meg egyből 3/8 csatit vesz akkor meg még reszelni is kell.
Amúgy igen, körülbelül. A tápot minisíteni sajnos irreálisan drága és még akkor is helyet foglalna a notitöltő, így az ATX táp marad mellette máris szabadul fel akkora hely ahol a szivattyú elfér meg a radi. Vizezni meg csak azért, mert szeretem és ekkora fogyasztásra kb tök mindegy mit raksz, ergo olcsón régi cuccokból is kihozható rohadt jóra.
Maga a gép meg azért cserés, mert amilyen keveset játszok már elég egy ekkora is. A mostani meg elterpeszkedik a fél asztalon.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz hellboy0415 #20016 üzenetére
A helyhiány és a fogyasztás miatt inkább csak kihívás neki szerintem.
H2O über alles!
-
törölt tag
válasz ViZion #20014 üzenetére
Ordasi blokkok kb jobbak. Vékony a hőcső, de ha vastagabb az se elég főleg hogy belül szemcsézett, nagy ellenállás sorosan, párhuzamosan kötve irtó ronda és drága az elosztó is. Semmi értelme. Tényleg inkább Ordasi féle blokk akkor az jobb ötlet, de a Zalman blokkok is mennek 2-3k-ért és akkor normálisat kifog már kicsivel felette is. Arról nem beszélve, hogy 8 magos FXre nem lehet rátenni akármi hulladékot mert leolvasztja magáról.
Én most újonnan nézegettem cuccokat, hát elég combos ára lenne, mindenképp használt lesz. Remélem találok HPPS-t tartállyal olcsón. Meg valami slim 120-as radit ritka lamellázásút. Aztán a blokkok kb mindegy jó a Zalman is ekkora teljesítményre. 10/8-as lesz a cső, mert abból annyi van mint a dög meg mert el is kell férjek a házba. És bőven sok ekkora teljesítményre lesz 70W amit le kell hűteni, talán 60.
AVC-t nem akarok, legyen normális vízhűtés. -
ViZion
félisten
válasz Gjani01 #20010 üzenetére
A hőcső üreges, nézzetek utána.
Viszont nem lenne jó. Hőcsöves léghűtő is kb. 4 k, vs. procira blokk használtan alig több. Csak a hőcsőnél érintkezik a talppal/kupakkal, vs. blokknál mindenhol áramlik a víz. Vékony is, nagyon fogná a rendszert, a vastag csövesek drágák.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Most nagyon rákattantam ezekre a minigépekre, annyira hogy ha sikerül eladnom a mostani gépem akkor egy AM1 platformot össze is dobok. És gondolkodtam rajta mekkora poén lenne levizezni. Mert ezt aztán marhára nem érdekli mi van rajta, 25W a soc apu és 50W a vga amit hűteni kell.
Bár irtó nagy marhaság mert a gyári aludarab is bőven elég rá, de csak úgy elgondolkoztam.Legnagyobb bajom az vele hogy pont a miniséget cseszem el azzal hogy ha vizet pakolok bele. Meg drága a szivattyú-tartály. A radi még oké lenne, meg a blokkok is, erre aztán nem kell túlvariált dolog. De az az Alpha 2W-os szivattyú tartállyal 16-ért súlyos. Egy HPPS lehetne talán van olcsón, de az batár nagy, mondom hogy a miniséget hazavágom ezzel a laza gondolattal. De azért még izgat, bizserget.
-
-
Gjani01
csendes tag
Lenne valami teljesítménybeli probléma egy olyan házilag készült blokkal, ami költséghatékonysági szempontból a következő képpen lett elkészítve:
Vennék egy olcsóbb léghűtés-t, amin vannak megfelelő hőcsövek a rajta lévő bordákkal összekötve a CPU-val érintkező részt.
Levágnám a csövek végét és forrasztgatással elérném, hogy olyan csatik legyenek rajta, mint egy blokkon.
A lefogatással legalább tuti nem lenne probléma.
[ Szerkesztve ]
Légy bátor, aligátor
-
adatfalo
senior tag
A hardveraprót már átböngésztem, de ide is írok. A mai szomorú incidens után. Keresek egy másik pumpát a rendszerembe, egy EK DCP 2.2-t kéne leváltania, ha van valakinek elfekvőben valami szívesen hallgatom priviben. A legfontosabb elvárás az, hogy 1/4-es fittingek kerülhessenek bele.
www.adatfalodesign.hu
-
ViZion
félisten
válasz spanglee001 #19974 üzenetére
kiemeltem a lényeget: "olyan 60-80k-tól indul, ha aprón ócón összerakod." Vagyis a minimum induló összeget és nem egy keretösszeget írtam. Igen, szerencse dolga is, mert ritkán van több cucc egy eladónál, a posta is elviszi az árat, ha sok helyről kell venni. De tökmindegy, a kolléga láthatóan ezt még nem matekolta össze, nem lesz egyből full vizes gépe valószínűleg. Légáramlat azért nem árt, zárt házban fel tudja fűteni a többi alkatrészt.
Gjani01: ott kezdődik, hogy ha VGA-ra vagy mobo-ra nincs gyári cucc, akkor máris csere a VGA-t, mobo-t. Igen, VRM és NB megoldható az ilyen univerzális cuccokkal is, de méricskélni kell, etc. ha berendelsz egy rosszat, akkor erősen bukó eladni, vagy fél évig nézegetheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
- Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest