- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mobil flották
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
upszilon
őstag
Ehhez komolyabb videó-utómunkálati szoftver kell. Például: Adobe Premier, Canopus Edius, stb. Ezek fizetős-drága szoftverek. Ráadásul tanulni kell a kezelésüket. Szóval elég nagy fába vágtad a fejszédet szerintem. Ha mégis ingyen szeretnéd megúszni, akkor javaslom a linux-ban található ingyenes vágó-szoftvereket. Ilyenek például az Ubuntuban található OpenShot Video Editor, vagy a felinstallálható Kino. A legjobb talán a Kdenlive. Tanulni persze ezekhez is kell, de legalább ingyenesek.
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, mert nem tudom hogyan kellene ráguglizni, hiába próbálkoztam nem adta amit kerestem
Tehát szeretnék egy videót csinálni, de úgy, mint ahogy itt, ebben a videóban látható, kb a 0:16-tól: LINK
Tehát egy normál méretű (HD felbontás) videó alatt egy kisebb videó fut az egyik sarokban, kisebb méretben (Mondjuk 320x200).
Remélem tudtok a bajomon segíteni!
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv,
Thome -
liksoft
nagyúr
válasz
upszilon #1796 üzenetére
Köszi, megnézem. Nekem a kép teljes alján van 20-30 pixel magasságig erős zaj, mert a régi felvételt már máshogy nem lehetett digizni. Így ott iszonyú milyen kavalkád van, de erős 3D szűréssel ha nem is éles, de legalább nem annyira zavaró.
Hogy ez mennyire lesz használható, nem tudom.
-
upszilon
őstag
válasz
liksoft #1793 üzenetére
Van ilyen. Méghozzá az ingyenes Virtualdub alá. Konstantin Khlopenkov által készített videó zaj-szűrő, a Spotremover filter.
-
Raynbow74
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van, h a 700megás filmből 1,16gigás film lett miután ráégettem a feliratot? Esetleg valami más módszert ismertek feliratégetésre? Virtualdubbal csináltam. -
upszilon
őstag
Sziasztok!
W7 64bit alatt szeretnék Virtualdubot használni. HD m2t-t szeretnék vágni. DV-t szeretnék vágni. TS-t szeretnék vágni. Stb. Milyen kodek-pakkot javasoltok?
-
Flavex
csendes tag
Segítség kellene. Lehet a programmal fényerőt állítani vagy kontrasztot? Aki tudja részletesen írja már meg. Köszi.
-
liksoft
nagyúr
Sziasztok!
Abban kérném a segítséget, hogy egy nagyon öreg VHS felvétel a kép egyik részén nagyon zajos. Ha az egész képet szűröm, akkor élvezhetetlen. Így meg a zaj miatt. Levágni nem szeretném, hanem csak azt a területet erősen szűrni. Vagyis, a képen belül kellene tudnom kijelölni egy aktív területet, és a szűrést csak ide engedni. Van erre lehetőség?
-
td
senior tag
Rájöttem, mi volt a gond. Régebben is ez lehetett, csak nem emlékeztem rá: a rendszerpartíción elfogyott a hely, és mivel mindenképpen oda akarja írni az mvinfo.bin file-t, egy idő után gondja támadt ezzel. De nem szállt el hibajelzássel vagy warninggal, hanem csak nem rakott keyframe-eket az adott ponttól kezdődően.
Érdekes, hogy az első (~300MB) és a második (~600MB) után most a hibátlan verzió kb. 400 MB-os lett.
-
kecskesadam
csendes tag
Sziasztok!
Össze szeretnék fűzni két különböző formájú, felbontású, kódolású, stb avi-t. Az első file egy 1,5 MB-s 6 mp-es 640x360-as, a második pedig egy 33 perces 233 MB-s 704x396-os felbontású file. Ha minden igaz, a fps azonos a kettő között, de semmi egyéb. Se a méret ugye, se a bitsebesség, talán még az audio része sem, de ebben ugye nem vagyok biztos. A második file paramétereire kell hoznom az elsőt. Szeretnék segítséget kérni, pontosan hogyan csináljam.
(Próbáltam, de mivel gőzöm sincs, milyen kódolást kell beállítani, kaptam a 1,5 megás darabból egy 123 megásat, és naná, hogy átméretezés után sem stimmel a két darab, nem engedi őket összefűzni...)
Előre is köszönöm!
-
Erzsébeti
tag
válasz
kapcs-ford #1776 üzenetére
Köszönöm!
De még gyakorolnom kell vele...
Tegnap ráeresztettem az adott file-ra, oszt jól elszüttyögött vele kb 10 órán keresztül!!!
A hang rátát nem bántotta, de a filmet igen a 2.5Gb ból lett 1.9Gb.
A TV-n még nem próbáltam ki, de a hangot nem sikerült alakítanom, így nem sok az esélyem.
Azért ez a 10 óra kissé meglepett...Ettől függetlenül köszönöm a segítséget!
-
kovegyi
csendes tag
Üdv, megint próbálkozom.
Igazából nem is a berögzítéssel van problémám, hanem átkódollás után nyomja össze.
Lehet, hogy xvid kodec beállítással van a baj? Vagy már nem tudom mi lehet, mert csak dv-ből van ilyen problémám más formátumból (pl: wmv) megtartja a képarányt. Ha valaki tudna valami okosságot megköszönném. -
Erzsébeti
tag
Sziasztok.
Van egy filmem amit a hang miatt átt kell alakítanom.
A Mediainfo ezt írja róla:
Hang Sáv száma : 1
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Kódek azonosító : 2000 Időtartam : 1 óra
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 384 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L R
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bit Adatfolyam mérete : 261 MiB (10%)
Igazítás : osztott Átfedés hossza : 42 emp (1,00 képkocka)
Átfedés előolvasási hossz : 500 ms
Sajna a TV-m lejátszója (Samsung C650) nem tud mit kezdeni vele
Audio problémára panaszkodik.
Van ugyaninnen egy másik filmem is (ugyanattól a csapattól), ami egy dologban különbözik ettől, mégpedig az adatsebességben térnek el. Az 192Kbps, és azt semmi gond nélkül lejátsza.
Gondolom át kellene alakítanom a hangot 192 re.
Mit tegyek, mit csináljak?
Autodidakta módon megpróbáltam a Virtualdub-al, de semmit sem értem el vele, nem hajlandó úgy működni ahogy én kifilóztam...
Hogy csináljam?
Köszönöm.
-
vz12
tag
válasz
kapcs-ford #1772 üzenetére
Lehet.
Valamikor még a "Save as AVI" előtt "Direct stream copy"-ra kell tenni a pipát a "Video" menüben a képhez + az "Audio"-ban is a hanghoz.
Így nem kódol újra semmit, csak vágni fog. Ennyi. -
kapcs-ford
őstag
Lehet tömörítés nélkül vágni a programmal? AVCHD lite fimből szeretnék kivágni pár percet de fontos hogy változatlan legyen a tömörítés.
Esetleg tudtok valami egyszerű programot ajánlani erre a célra? -
td
senior tag
Sziasztok!
Mikor/mitől fordulhat az elő, hogy lekódolok egy mpeg2 forrást két menetes divx-be, és kb. a videó felétől nem lesznek key-frame-ek?
Egy kb. 28 perces anyagról van szó. Találtam egy olyan pár éveset, amit ugyanazzal a VirtualDubbal kódoltam anno, kb.25 perc, és jó. Megpróbáltam a másik verziót is, ami van, de azzal sem lett jó (az egyetlen különbség, hogy azzal legalább nem ~300, hanem ~600 MB lett, ami a reális, viszont mindkettő eredmény lejátszható teljes hosszában).
Valami ötlet?
(Bár most, hogy így kérdezem, mintha lenne valami ilyesmi beállítás, hogy max. keyframes... De nem rémlik, hogy korábban használtam volna.)
-
törölt tag
VirtualDubMod: Streams -> Stream list -> a nem kívánt hangsávot vagy letiltod (Kijelölöd majd Disable), vagy a kívánt hangsávot fentebb mozgatod (Kijelölöd majd Move up). Utána File -> Save As... -> adsz neki egy filenevet, alul a legördülőben Video -> Video mode -> Direct stream copy és Save.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
adott egy XviD kódolású file, aminek 2 hangsávja van, az egyik egy Joint Stereo 151kbps, a másik pedig egy Dolby Digital 2.0 190 kbps.
A birka asztali játékosom nem tud váltani közöttük, viszont én a DD hangsávot szeretném használni.Hogyan lehet azt megoldani, hogy a Joint stereo sáv eltünjön, vagy a DD "mögé" küljön, tehát a DD sáv legyen az "alapértelmezett"?
-
kovegyi
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis olyan problémám merült fel, hogy virtualdub-al szoktam rögzíteni gépre kameráról. Eddig nem is volt problémám nagyon jó minőségben hiba nélkül rögzít. Csak most 16:9-ben vettem fel a kamerával és úgy szeretném rögzíteni, de mindég 4:3 lesz az eredmény. Át kell valamit állítanom vagy csak símán ezt nem tudja a virtualdub. előre is köszönöm.
-
TRroxi
csendes tag
Sziasztok.
A következőben kérném a segítségeteket :
Virtualdubbal szeretnék kamera képet rögzíteni úgy, hogy az aktuális dátum és idő is rajta legyen a felvételen.
Van erre valami plugin, vagy valami egyszerű trükk ?
A felvétellel nincs gond, csak az aktuális dátummal is idővel.Köszönöm a segítségeteket.
-
asgard15
csendes tag
Oké. Köszi.Még annyit kérdeznék hogy hogy tudom eltolni a hangot hogy illeszkedjen a képhez?
-
Osibaa
senior tag
válasz
asgard15 #1760 üzenetére
Újrakódolással tudsz keyframe-et csinálni egy frame-ből, ezért volt újrakódoláskor jó a film.
Biztosan van rá más mód is, javaslom keress rá a neten. Amit én elsőre találtam ez a fórum volt, ahol azt írják ha direct stream copy helyett a fast recompress módot használod, akkor az megoldja ezt. A részletes leírás az utolsó hozzászólásban van.
-
asgard15
csendes tag
Aha tényleg a keyframeknél vág, de a jelenet vége nem egy keyframenál van.Mit tudnék csinálni?Esetleg tudok keyframet csinálni egy rendes képkockából?
-
sto1911
veterán
Udv!
Van egy videom, amiben 1-2 masodpercnyi hangot ki szeretnek cserelni masik 1-2 masodpercnyi hanggal ami ugyanabbol a videobol valo. Viszont a temahoz sik hulye vagyok
Tudnatok segiteni?
-
asgard15
csendes tag
Megnyitom a videot, a video fülben beállítom, hogy változtatások nélkül másol utána kijelölöm hogy mit akarok kivágni, kivágom megnézem és ott jó de mentés után ottmarad a jelenet vége és hiába nyitom meg újra és vágom ki az ottmaradt részt mert akkor is ottmarad.
-
Osibaa
senior tag
válasz
asgard15 #1754 üzenetére
Olyan nem lehet, amit írtál, gondold végig légyszi... egy adott frame (képkocka) vagy benne van a videóban, vagy nincs (kivágtad), ez teljesen független a kódolástól. Kódolással nem tűnnek el frame-ek, az elég nagy baj lenne.
VDubbal frame-enként tudsz vágni, azaz precízen ki tudsz vágni egy jelenetet a filmből. Olyannal már találkoztam, hogy többször le kellett csekkolni egy filmet, mert ha frame-enként léptettem, akkor úgy mutatta, mintha ott maradt volna a kivágott jelenet első és utolsó frame-je, de ha újrajátszottam, akkor már helyesen mutatta és eltűnt.
-
asgard15
csendes tag
Üdv. Van 2 videóm az eggyiknek az elejéből a másiknak aközepéből akartam levágni de a kijelölt rész végéből mindig ottmarad gy kicsi és csak akkor tudom elteüntetni ha másik tömöritést vlasztok de én szeretném így hagyni a videót ahogy van.
-
Osibaa
senior tag
válasz
sixpack89 #1752 üzenetére
Megnéztem a forrásokat... Ha a DVD-ből veszed ki a videó sávot és a TVRip-ből az audió sávot, akkor az audió sáv késleltetését 27 másodpercre kell állítani (TVRip elején levágták a stáblistát), így passzolni fog a film elején a hang, illetve csak 1 másodpercet kell rövidíteni, hogy a film végén is passzoljon (Besweettel az audió "FPS-t" 25000-ről 25005-re kell állítani). Aztán csak össze kell muxolni a videó és audió sávot és kész is.
-
sixpack89
tag
Közben kutattam a DVD filmjeim közül és megtaláltam ezt a verziót amiről az előbb beszéltem,ez a tömörített fájl, lejátszottam a gépen ez 1óra 35 perc 13 másodpercet mutat a számlálón,pont mint a francia DVD nyilván,mivel ez a tömörített változata. viszont utána is megy az idő 1 óra 40 percig. ez a 2lehetőség van vagy ez vagy pedig a tvrip
-
sixpack89
tag
Le tudtam volna ugyanis egy srác feltette netre ezt a változatot amit én letöltöttem (francia DVD) viszont nagyon összetömörítette 4.35 giga a film és 1.01 megásan tette fel netre,ez még önmagában nem gond de a hang vhs-ről csinálta,és búg a háttérben folyamatosan végig a filmben a hang,ráadásul úgy tette ezt fel amiről beszélek,hogy csúszik a hang a képhez képest, egyik kedvenc filmem régóta kerestem szóval akárhogyan is de megcsinálom,egyébként lejátszottam mindkét filmet egyszerre 2 különböző lejátszóval,és ránézésre nem tűnt olyan nagy csúszásnak az idő,úgy értem a jelenetek nagyjából ugyan abban a percben történtek a számláló szerint az utolsó 2-3 percben már úgy sincs párbeszéd csak egy zene megy mutatják a tájat,azt már tudnám eredeti hangon is nézni. ezért kérdeztem korábban,hogy lehet e ilyet csinálni?
-
Osibaa
senior tag
válasz
sixpack89 #1749 üzenetére
Igen, ezek az adatok kellettek, most már tudom miről beszélgetünk.
VOB-okból kinyerni a videót nem lenne gond, de TVRip-pel nehéz dolgozni, mert a reklámoknál valszeg vágva volt, így az audió pontosan nem fog illeszkedni, hiába igazítjuk össze az videó és audió hosszát. Biztosan nem tudod letölteni magyarul, jó minőségben?
(Egyébként VOB fájlokat is tud kezelni az MKVmerge, csak az első 1 GB-os darabot kell megnyitni és egy üzenet kíséretében megnyitja a teljes filmet.)
-
sixpack89
tag
a francia film hossza 1óra 35 perc 13 másodperc
a magyar amit ráakarok tenni hangot 1óra 32 19 másodperc,ha ezzel segítek valamit. -
sixpack89
tag
Ez a magyar tvrip!
formátum:AVI
adatok:Audio Video Interleave
fájlméret:699 MiB
időtartam: 1óra (ennyi van csak ide írva)
teljes adatsebesség:1 058Kbps
-Kép
Sáv száma:0
Formátum:MPEG-4-Visual
Formátum profil:Simple@L3
Formátum Beállítások,BVOP:nem
Formátum beállítások,mátrix Default(H.263)
Kódek azonosító:Xvid
Időtartam:1 óra(ez van ide írva)
Adatsebesség:920 Kbps
Szélesség:688 képpont
Magasság: 512 képpont
Képarány:4:3
Képkockasebesség:25,000fps
ColorspaceUV
ChromaSubsampling:4:2:0
BitDepht/String:8 bit
Sorváltás típusa folytonos
Bit(képpont*képkocka):0.105
Adatfolyam mérete:608 MiB(87%)
Kódoló könyvtár:Xvid 1.2.1(UTC 2008-12-04)
-Hang
Sáv száma:1
Formátum:MPEG Audio
Formátum változat:Version 1
Formátum profil:Layer 3
Format Settings_Mode:Joint Stereo
Format Setting_ModeExetension:MS Stereo
Kódek Azonosító:55
Kódek Azonosító/Tipp:MP3
Időtartam:1 óra
Adatsebesség mód:állandó
Adatsebesség:128 Kbs
Csatornák száma: 2csatorna
Mintavételezési gyakoriság: 48,KHz
Adatfolyam mérete:84,5 MiB(12%)
Igazítás:igazított
Átfedés hossza:40 emp (1,00 képkocka)
Átfedés előolvasási hossz:504ms
Kódoló könyvtár:LAME3.97
Kódoló könyvtár beállításai:-m j-V 4-q 2-lowpass 17_b 128
Remélem ezekre gondoltál!
A DVD adatait hogy nézzem meg? csak mert ott darabokra van szedve minden vob fájl. -
sixpack89
tag
áá elakadtam,megcsináltam ahogy mondtad behívtam először a magyar filmet ott csak az mp3 résznél hagytam benn a pipát mivel azt szánom szinkronnak,de amikor beakarom hívni a DVD filmet egymás után küldi a hibaüzenetet nem kell előtte átkonvertálnom divx-re? na mindegy végül is behívta nagy nehezen elindítottam a start muxing gombot és amikor végzett kaptam egy 1.3 giga videofájlt de nem tudom megnyitni,mert hibaüzenetet ír ki bármilyen médialejátszóval próbálom megnyitni. Bár még sehol sem járok,de arra gondoltam ha meglehet ezt csinálni,hogy hagyom amíg tart a magyar szinkron utána pedig váltson vissza francia nyelvre azt a 2 3 percet már kibírom. lehet ilyet? hogyan tudok média infókat küldeni?ilyet még nem csináltam,ahonnét letöltöttem őket az nem jó?mert ott volt valami leírás.
-
Osibaa
senior tag
válasz
sixpack89 #1741 üzenetére
Szia!
Ha a lehető legegyszerűbb megoldást nézzük, akkor MKVmerge progival nyisd meg egyszerre a két fájlt, a középső menüben megjelenik a két fájlban lévő videó, audió és felirat sáv, ezek közül csak azt pipáld be, amelyikre szükséged van (jobb minőségű videó, magyar audió), aztán alul "Start muxing" gomb és végeredményként kapsz egy .MKV fájlt a jobb képpel és magyar hanggal. Még ne zárd be a progit, próbáld ki az eredményt...
A lejátszáskor 3 probléma merülhet fel: folyamatosan, ugyanannyi idővel el van csúszva a hang, és/vagy a film során folyamatosan csúszik el a hang, és/vagy a külföldi videó anyag tartalmaz olyan jeleneteket, amit a magyar kiadásból kivágtak, így az audió sávból az hiányzik.
Remélhetőleg neked csak az első fog felmerülni. Ezt úgy tudod megoldani, hogy a lejátszó progiban próbálgatod megtalálni a helyes késleltetést, mikor szinkronba kerül a videó és az audió. Ezt beszédnél nehéz eltalálni, de rövid hanghatásoknál (pl. ajtócsapódás) jól be lehet lőni. Ha megvan a késleltetés, akkor az MKVmerge progiban, alul a "Format specific options"-ben a "Delay" mellé írd be a késleltetést ezredmásodpercben (ez lehet +/- is) és újra "Start muxing".
-
aeternum
csendes tag
Sziasztok!
"I screen recorderrel" készítettem egy ismerősnek tutorialt.
Több gondom is van az eredménnyel.1. A kb 20 percnyi magyarázat akkorára dagadt, hogy minden lejátszó szerint több, mint egy óra.
2. A hang szépen megy, ám a kép már fél perc után kezd lemaradni és végzetesen aszinkron a kép és a hang.
Arra gondoltam, hogy VD-vel megkarcsúsítom, kiszedem a "felesleges" képkockákat.. Csakhogy nem sikerül. Az eredményben a hang szaggatottá válik.
Van esetleg valahol valami tutor, amiből meg tudom tanulni, hogy hogyan szinkronizáljam a hangot és a képet?
Ugye nem kockánként kell törölgetnem?Köszönöm előre is a segedelmet!
-
sixpack89
tag
Sziasztok! a problémám a következő letöltöttem egy DVD minőségű filmet,a baj csak az,hogy francia nyelvű,mivel itthon nem csináltak belőle DVD-t.Meg van a film magyar nyelven is,és arra gondoltam hogy ráteszem a magyar szinkront a francia DVD-re,tudom ez nem egyszerű feladat,de már régóta kerestem és megéri nekem a fáradalmat,szóval mit kell tennem?ha tudtok olyan leírást küldeni amiben lépésről lépésre le van írva azt megköszönném.
-
Osibaa
senior tag
-
3P
tag
Sziasztok!
Van egy FullHD-s videokamerám, MTS fájlokba rögzit. Az lenne a kérdésem hogy lehetőleg újra tömörítés nélkül hogy lehet egybefűzni ezeket a fájlokat?
VirtualDub-bal hogy? Esetleg más progival?Köszönöm a segítésget előre is.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Csinálok egy 1080p-s filmet és támadt egy kis problémám. Sok-sok óra kódolás után 95%-nál megszakadt a művelet.
A maradék időtartamot szintén átkódoltam, de kellene valamilyen progi, amiben összevágom a kettőt. Virtualdub ugye nem kezeli az MKV-t, a Mod verzió pedig nem bírja megnyitni (az MKV parser a végtelenségig számol). Tudnátok javasolni valamilyen progit, amivel a két MKV fájlt össze tudom vágni? Igazából az is elég lenne, ha az első darab végéről le tudom valamivel vágni a felesleget, mert utána MKVtoolnix-szal már összerakom a kettőt.
-
VIPowER
őstag
-
Doki16
addikt
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Virtuladubbal lehet-e olyat csinálni, hogy videókat összefűzni és az összefűzött fájl tulajdonságai is ugyanazok lennék mint az eredetié.
Tehát hogy értsétek. Van nekem egy HD kamerám ami avi-ba rögzít memóriakártyára, 848x480-as felbontásban 60 FPS-el. Ezt szeretném amit felvesz sok fájlt egy fájlba konvertálni, hogy megmaradjanak ezek az értékek.
Köszi a segítséget.
-
törölt tag
Akkor ahhoz x64-es XviD kell.
-
rup1u5
nagyúr
ahoy!
probálok avit megnyitni szerkesztésre de ezt a hibaüzenetet kapom:
vágom, hogy valami kodek kéne neki de fogalmam sincs hogy mit és hogyan.
elmagyaráz6ná valaki, hogy mit kéne letöltenem hozzá, honnan és hova, hogyan kell bebuherálni, hogy avikat meg xvid-eket meg wmv-ket is tudjak végre vagdosni.
én ehhez tufa vagyok. -
Osibaa
senior tag
válasz
Balinov #1723 üzenetére
Nah, kezdem kapiskálni.
Az ffdshow végülis nem kell az MKV kezeléséhez a Vdub-ban, csak a Haali Splitter és a Directshow filter.
Az ffdshow vége az lett, hogy újratelepítettem úgy, hogy minden codec disabled és ha épp nem talál egy codec-et a Vdub, akkor csak azt kapcsolom be a fourCC kód alapján - így nem akad össze a többi codec-kel, amit használok (x264vfw, koepi xvid, stb). Most jó.
Szinte minden fontosab fájlformátumot és kódolást visz a Vdub, talán csak a RealMedia videók a kivételek. Erre valakinek van ötlete? vdplugin-t nem találtam hozzá.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Balinov #1721 üzenetére
Hát nem egyszerű (számomra).
Már csak a splitter, filter, codec útvesztőből kellene kitalálnom, mert csak szaporodnak, de biztos, hogy közben ütik egymást (igazából az se egyértelmű számomra, melyik mit csinál). Most egy MKV fájl megnyitásakor "ikon-háború" tör ki a jobb alsó sarokban.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Balinov #1719 üzenetére
A második link alatt lévő cuccok telepítése után a VD elkezdte kezelni az MKV fájlokat, a VDMod viszont ugyanazzal a hibaüzenettel leáll.
De ez így jó nekem, köszi szépen.
Már csak meg kell tanulnom beállítani az újdonságokat. -
Osibaa
senior tag
-
-
csipisz777
csendes tag
Hali!
Köszi a felhomályosítást.Magamtól tuti nem jöttem volna rá,h mi a probléma nyitja, de így sikerült megoldani. Köszi
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Még egy kérdés... Te mit szoktál kezdeni a filmek eredeti képarányával, megtartod a 2,35:1-et vagy átrakod 16.9-re? Ha átrakod 16:9-re, akkor csak a hasznos adatterületből veszed ki a 16:9-et, vagy a fekete sávból is beleveszel annak érdekében, hogy a hasznos területből is több kerüljön bele?
Mutatom egy DVD filmen, mire gondolok:
#1704: Képminőségben nem veszek észre romlást mozgalmas jeleneteknél se. Abból indultam ki, hogy megnéztem más 720p-s filmeket Mediainfóval, hogyan vannak beállítva, milyen programmal készültek, stb. A 720p-s filmek bitrate-je 2300-3300 kbps volt és 1 óra film kb. 1,5 GB volt. Ekkor szúrt szemet ez a film, ami 720p létére 8,3 GB volt.
Amúgy nagyon jó az x264 kódolás: kipróbáltam alacsony bitrátán is, összevetve az XVID-del, pl. 500 kbps-nél az XVID kép pixeles volt (egy hullámző lepedőn a fodrok szögletesek voltak), X264-nél az is sima volt (ugyanilyen bitrate-nél). Tetszik.
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Be volt kapcsolva, de egyik gépem sem alkalmas ilyen feladatra (Atom HTPC, öreg laptop). Most kezdtem el ismerkedni a kódolással, eddig nem volt ilyen hardverigény, majd fejlesztek kicsit.
Amúgy egy 8,3 GB-os 720p-s filmet (7,8 Mbps) kódoltam újra, így lett 2,9 GB (3 Mbps). Feleslegesnek éreztem ilyen magas bitrate-et egy 720p filmhez.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
aclandiae #1701 üzenetére
Próbáld ki ezt:
Legfrisebb ffdshow [link] telepítése + Haali media splitter [link] + legfrissebb Directshow filter [link] telepítése vdubba. Így most megnyitottam vele mkv, .ts fájlokat is, és a haali elvileg a te mts fájlaidhoz is jó.
Osibaa: Jézus ereje!
Ez kb. olyan, mint mikor 30 gigányi Beavis and Buttheadet kódoltam át x264-be, epizódonként, csak 3 napig tartott.
Be volt kapcsolva az x264-ben a többszálú kódolás? -
aclandiae
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1694 üzenetére
Igen, nagyon sok. Már nem szórakozom vele, nekem a NR-ot egyszerűbb használni, ráadásul tud magyarul is.
2. Itt nem jutottam előbbre, mert sem a VD-hoz, sem a VDM-hoz nem találtam olyan plugint ami képes lenne a .mts-t megnyitni. Valamint csak olyan konvertert találtam, ami a filmnek csak a felét alakítja át a többit egyszerűen kihagyja (lehet fizetős volt mind?, legalább vmi üzenetet dobhatna...)
Új hozzászólás Aktív témák
- 4db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Vadonatúj Alienware m15 R5 Csúcskategóriás Gamer Laptop 1év garancia (Ryzen 9, RTX 3070, 240Hz QHD)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest