Hirdetés
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- Akciófigyelő: Black Friday kedvezmények az EarFun cuccaira
- Akciófigyelő: Huawei Black Friday akciók a tudatos életvitel jegyében
- Részletes fotókon a Honor robotkaros telefonja
- Ezekkel a kiegészítőkkel még sokoldalúbb eszközzé válik az Armor Pad 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Apple Watch
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Még egy kérdés... Te mit szoktál kezdeni a filmek eredeti képarányával, megtartod a 2,35:1-et vagy átrakod 16.9-re? Ha átrakod 16:9-re, akkor csak a hasznos adatterületből veszed ki a 16:9-et, vagy a fekete sávból is beleveszel annak érdekében, hogy a hasznos területből is több kerüljön bele?
Mutatom egy DVD filmen, mire gondolok:

#1704: Képminőségben nem veszek észre romlást mozgalmas jeleneteknél se. Abból indultam ki, hogy megnéztem más 720p-s filmeket Mediainfóval, hogyan vannak beállítva, milyen programmal készültek, stb. A 720p-s filmek bitrate-je 2300-3300 kbps volt és 1 óra film kb. 1,5 GB volt. Ekkor szúrt szemet ez a film, ami 720p létére 8,3 GB volt.
Amúgy nagyon jó az x264 kódolás: kipróbáltam alacsony bitrátán is, összevetve az XVID-del, pl. 500 kbps-nél az XVID kép pixeles volt (egy hullámző lepedőn a fodrok szögletesek voltak), X264-nél az is sima volt (ugyanilyen bitrate-nél). Tetszik.

-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Be volt kapcsolva, de egyik gépem sem alkalmas ilyen feladatra (Atom HTPC, öreg laptop). Most kezdtem el ismerkedni a kódolással, eddig nem volt ilyen hardverigény, majd fejlesztek kicsit.

Amúgy egy 8,3 GB-os 720p-s filmet (7,8 Mbps) kódoltam újra, így lett 2,9 GB (3 Mbps). Feleslegesnek éreztem ilyen magas bitrate-et egy 720p filmhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VoIP telefonálás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 emelt kapacitású 3580mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest