- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Köszönöm, már olvastam a blogot
Win 10-en fut a VB, és azon pedig egy linux mint. Beállítottam egy mappát megosztásra a VB beállításainál, de nem látom sehogyan. Linuxban a VB-ben próbáltam guest-ként is, de úgysem látom. Nézem az extension.pack-et hogy mi is az, majd próbálgatom ha lesz időm rá. Hálózaton sem látszik, bármilyen beállítást próbálok. -
GrotESC
aktív tag
-
Megpróbáltam downgrade-elni a VirtualBoxot.
A legrégebbi, ami el is indul, az 5.1.14. Az 5.1.12. települ, de nem indul el.
Sokra nem mentem vele, a hiba változatlanul megvan. A biztonság kedvéért friss Windows 10, friss VB, friss VM.
Gyanúm, hogy szépen visszatérek a jó öreg VMWare-hez, az amúgy is sokkal megbízhatóbb volt, sokkal kevesebb meglepetéssel.
MaCS
-
misirulez
senior tag
Szia
Igazából szerintem be van mountolva, mert a fájlkezelőben mint meghajtó megjelenik.
De kipróbáltam amit írtál:
misi@misi-VirtualBox:~$ -cache search Virtualbox-guest
Nem található „-cache” nevű parancs, talán erre gondolt:
„ccache” parancs a(z) „ccache” (main) csomagból
-cache: a parancs nem található
misi@misi-VirtualBox:~$ ccache search Virtualbox-guest
A(z) „ccache” program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt install ccache
misi@misi-VirtualBox:~$ sudo apt install ccache
[sudo] misi jelszava:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Próbálja futtatni az „apt-get -f install” parancsot az alábbiak javításához:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
linux-generic-hwe-16.04 : Függ ettől: linux-headers-generic-hwe-16.04 (= 4.10.0.28.31) de csak 4.8.0.36.8 telepíthető
E: Teljesítetlen függőségek. Próbálja kiadni az „apt-get -f install” parancsot csomagok nélkül (vagy telepítse a függőségeket is!). -
-
-
-
csadi0011
őstag
Köszi! Ezt ismerem a régi hsz-ekből. De ugye az említett hardver követelmény, plusz a linux követelmény még mindig él. Linux miatt amúgy felejtős sajnos. Ezért kérdeztem arra rá, hogy azóta nem-e változott valami, mert ezeket 3-5 éves hsz-ekben találtam. Hátha azóta megoldották, vagy változott valami, ami miatt mehet windows-alatt.
-
lalakov
senior tag
Köszönöm.
A kérdésem feltevésénél nagyon örültem volna ennek a válasznak, most viszont kicsit összezavarodtam. Kutakodtam magam is és találtam egy Portable Virtualbox programot, amivel hordozhatóvá lehet tenni a virtuális op. rendszert. Mi a különbség a két mód között?
Ha a Portable-lel csinálom, akkor a másik gépre nem kell feltennem semmit se, csak rádugom és működik?
Ha a sima Virtualbox-szal, akkor meg fel kell tennem ugyanazt a verziót (esetleg ugyanúgy be is kell állítanom) és csak akkor fog működni? -
_Dumber_
őstag
köszönöm a tesztet.
félek, hogy valamelyik driver veszik össze nálam.
Hál isten nem sürgős, mert ahová kell ott még erősen csak egy teszt üzem folyik (mint ma megtudtam). Így megvárom mit lép a virtualbox a bugreport-ra (remélem helyesen fogalmaztam meg), aztén az is lehet, hgy próbaképpen beizzítom az AMD videokártyát. (nem szívesen keverem fel a linuxot e miatt...) -
Én az Ubuntura vagy MATE-ra gondolok mert néha a felső panel is fent marad és kitakarja a felső részt eltüntethetetlenül.
Ráadásul ha 10-szer megnyomom a Ctrl+F-et akkor néha beugrik. Na az ilyen hibát kideríteni nem egyszerű, gondolom.Én még olyat sohasem indítottam és azt sem tudom hogyan kell.
-
Syl
nagyúr
Azt elfelejtettem odaírni, hogy a problémát ubuntu/mint alatt szeretném megoldani
Ugyanis, ott az a gond, hogy ha a virtuális gép full screen-ben indul, akkor "belógnak" a GUI elemek az emulált gépbe. Félmegoldás, hogy ablakban indul a gép és miután "bebootolt" és betöltötte a guest additions-t, akkor mehet a host+f és akkor már flawless a full screen mód. -
MrSealRD
veterán
Exportáláskor a *.ova kiterjesztésű fájl tulajdonképpen egy zip fájl. A VMware esetén valóban van olyan opció, hogy a lemezfájl méretét kicsit összerántja ha több helyet foglal el mint amennyi adatot tartalmaz. Ez akkor fordul elő, amikor valaki dinamikus méretnövekedést állít be. Átmásol adatokat a VM-re, majd törli onnan. Ekkor ott van egy VM ami szépen elterült a HDD-n mert a dinamikus növekedéssel együtt szükség volt ár. A méretcsökkentést már nem követi le így. Ezért van ez az opció VMware esetén... Virtualbox nem tudja ezt. Legalábbis én még nem találtam meg.
-
Geller72
veterán
A legfrissebb box van fent, az összes additionnal. Kreáltam egy VM-et a tailsnak, ami megy full kijelzőn és egyet a nyolcas debinek, ami meg nem. Semmi extrát nem csináltam. A hetes debi anno ment a vm-en fullban, de pl volt, amelyik ubuntu nem. Annyira nem zavar, csak nem értem, hogy az egyik os-t így kezeli, a másikat meg nem. Amúgy a W10 Ins. prev. sem ment fullban, sőt poén, hogy a NAT-olt netet sem "látta" boxban. Akármilyen net beállítást próbáltam, akkor sem. Az mondjuk ment a kukába egyelőre, de a debi és a tails megvan. Ha időm engedi, felrakok ma még egy Ubit is, xfce-vel.
-
Geller72
veterán
. sőt. Meg is rogyott. Ha bent hagyom a meghajtóban, akkor elindul, áétja is a meghajtóban lévő imindzs-t, de semmi..akkor is max 1024x768..
. em igazán értem. Holnap megnézem jobban ezt az egész additions dolgot, hol ronthattam el. Mondjuk azt sem érte, miért működő VM esetén kell ezt babrálni..
-
heroldbalu
tag
A CD írást csak emulálni szeretném, a helyzet a következő, van egy program ami a backupot csak CD-re tudja kiírni ( tudom keressek más programot, de Nekem ez kellene) a laposomon viszont nincs CD író ( eddig ez az első helyzet, hogy kellene
). Nekem az is elég ha a a virtuális gépen néz ki úgy mintha meg lett volna írva a CD. Egy virtuális CD-t írnék meg ami végül ISO lesz, az is jó, de hogyan ?
(ha nem megoldható, akkor valószínűleg a virtuális gépet átmásolom egy gépre amin van CD író, de nehezen jutnék csak hozzá, ezért kérdeztem, hogy megoldható-e. )
Köszönöm a válaszokat. -
ORCA58
addikt
Addig kísérletezgettem, míg az üres WinXp telepítésem elindíthatatlan nem lett. Felvillan egy kék ablak, de nem lehet elolvasni mi a bánata.
Egy másikon kitöröltem a CD-t akkor látja az új meghajtót, de a CD-t hiába kapcsolom újra, már nem látja.
A diskmgmt.msc sem segít, mert az is csak azokat a meghajtókat látja, ami a saját gépben is megjelenik.
A VirtualBox természetesen látja, és jelzi is a tárolók között, hogy csatolva van. Ha fut, ha nem a Virtuálius gép látszik a tárolóban.
A korábban (hónapokkal ezelőtt) csatoltak természetesen mindenhol mennek.
-
tvamos
nagyúr
Igen, megtalaltam ezeket, es telepiti is a drivert a guest windows xp, de megsem mukodi rendesen. Ugy ertem, pendrive, ilyesmi megy, de a VCOM interface-es, meg hasonlo dolgok nem.
Most ez nem jott ossze egyenlore, de meg keresgelek a neten, hogy mi lehet a gond.
Sokat segitettetek, koszonom szepen! -
Bjørgersson
félisten
-
Kezdő Balázs
tag
Köszönöm a segítséged türelmed ,de én lemondtam róla azért is mert nem szeretnék tovább tolakodó lenni és gondolom az állandó segítségkérésem miatt idegeskedhetett ha már meglátott,hogy újra itt van ez a hülye gyerek és mert nem szeretném,hogy valami baja legyen a gépemnek,azért is jártam illetve látogattam rendszeresen az oldalt,mert én naivan azt gondoltam,hogy majd itt "lehet majd" barátokra is találok.
Mindenkinek köszönök mindent Sziasztok! -
Kezdő Balázs
tag
Szia!
Igen már a Mac osx topickban is kérdeztem és kértem segítséget ajánlották is,hogy olvassak vissza 2-3 oldalt vagy keressek google-ben ,de az említett Disk utility programmal is sikertelenül jártam,Virtuálbox esetében mire van szükségem? ott is ki kell írnom egy boot lemezt vagy nem?
ha nem gond elmagyaráznád nekem,hogy ezt,hogyan csináljam meg?hogyan kezdjek hozzá és mi kell hozzá ?,hogy sikerüljön ? -
King Unique
titán
Ezek fent vannak persze alap, de nem ezeket kérdeztem, nem erre lettem volna kíváncsi...
,tehát az továbbra is áll. Azért köszönöm.
Arra értettem, h régebbi verziónál meg lehetett adni procinál hány magot használjon, itt nem látok ilyen lehetőséget, de lehet hardwarefüggő. -
-
Donvit078
tag
jaaa hogy itt még telepíteni is kell rendszert én hülye azt képzeltem hogy letöltök egy ilyen programot és minden frankó azzal együtt telepszik vagy valami megosztott módon használja az oprendszeremet de akkor ezek szerint telepíteni kell egy külön operációs rendszert is?
-
Donvit078
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Jelszókezelők
- HP notebook topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged