- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
MaCS_70 #2879 üzenetére
Én általában felkotrom a célkönyvtárat, kikaparom a konkrét driver, átrakom saját mappába, és azt hagyom ott a hdd-n következő frissítés / újratelepítés esetére. De ez én vagyok. Nem mindenkinek megy olajozottan. Meg ami a régi nyomtató drivereket illeti, na ott aztán volt csiribí az XP-s időkben. Azokkal a cd-kkel alkalmasint én sem akarnék megküzdeni. Jobb úgy hagyni, ahogy van.
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2728 üzenetére
Ezt jó tudni
(#2726) C. s.
Én úgy vagyok vele, hogy uBlock Origin maximálisra tekerve, plusz CookieAutoDelete, Firefox védelme szigorúra állítva - ezekkel nyugodtan totyorászok a világban. (Tudom, NoScript-tel még nagyobb a biztonság, csak az meg elég sok oldalt kettétör - párszor már megszopatott például online fizetésnél, vásárlásnál.)
Nagyobb nyugodtság már csak akkor lenne, ha a fizikai OS lenne linux és a legszükségesebb, kikerülhetetlen programok mennének egy Windows Virtualban. A Mac-re váltás előtt évekig használtam így a gépemet.I02S3F
A wine kétélű fegyver. Sok Win program megy vele. Sajnos sok Win malware is.
-
brd
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2617 üzenetére
Szerintem az említett példában a "rájön" nem azt jelentette, hogy hiányosságot érzékelt, hanem azt, hogy direkt kereste a jeleit (spec. HW, ami csak emulált környezetben fordul elő, spec. gép azonosító, ilyesmi.)
"Viszont maga az x86 a ma napig nem engedi tökéletesen érvényesülni az alapelveket."
Melyik alapelvre gondolsz, ami hiányt szenved?
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2617 üzenetére
> a futó programnak nem szabad észrevennie azt, ha virtuális gép fut alatta
Szerintem ez a hiba abból adódik, hogy a mi világunk is egy bazinagy virtuális környezet
(13. emelet)
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2615 üzenetére
Én már párszor láttam olyat, hogy a vm-en belül induló linux disztribúció kiszúrta hogy virtuális környezetben van. És szerintem erről a Win10 is "tud". De igen, a virtuális gép "lemezét" és konfig fájlját (én az egész gép mappáját hordoztam - linux-win-mac host között se volt gond) átpakolva másik host-ra, nem lesz semmi gond az aktiválással.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2448 üzenetére
Nem tudom miért viselkedik nálad ilyen módon, de az tuti nem a normális módja a dolgoknak.
Idézet a VBox manualból:
"when a snapshot is taken, VirtualBox creates differencing images which contain only the changes since the snapshot were taken, and when the snapshot is restored, VirtualBox throws away that differencing image, thus going back to the previous state. This is both faster and uses less disk space."Nálad valamiért mintha komplett klónozást végezne a snapshot.
-
bpx
őstag
válasz
MaCS_70 #2446 üzenetére
Az, hogy ennyit fogal, pont a Windows miatt van.
Az ügyfelekhez kb. 12 fajta különböző VPN klienst használok, és vannak amelyek összeakadnak egymással ha egyszerre fel vannak telepítve. Ezen kívül egyszerre sokszor több ügyfélhez is be kell lépnem, tehát több VPN-t kell használni egyszerre.
Ezt úgy gondoltam megoldani, hogy telepítettem egy Windows 7-et én is, és csináltam belőle linked clone-okat (ami snapshotokkal operál), hogy legyen több hasonló virtuális gépem, de ne foglaljon sok helyet.
Na most ha van pl. egy 25 GB-os Windows 7 VM-em, csinálok belőle egy snapshotot vagy clone-t, akkor a snapshot percek alatt több GB-ra hízik, néhány nap alatt meg akkora lesz, mint maga VM eredeti állapotában.
Nyilván utána lehetne nézni, hogy milyen mindenféle folyamatok futnak, amelyek ennyi módosítást termelnek, de én feladtam, van ugyanabból a VM-ből 4 másolatom, snapshotok nélkül és kész.Linux VM-eknél nem tapasztaltam ilyet, de ott ugye nem indul be Windows Update, meg indexelés meg egyebek.
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2446 üzenetére
Van egy szkennerem amihez semmi emészthető oprendszerhez nincs már driver, ezért évek óta VBox-os XP-vel használom. Most nyomtam rá egy pillanatképet, elindítottam, majd leállítottam. Az eredmény, a gép fő mappájában található "alap" vdi mérete és dátuma maradt a régi, a snapshop mappán belül pedig keletkezett egy friss, kb 250 megás állomány.
Ugyanígy van egy tesztelős Win7 gépem is. Azon is elvégeztem a fenti lépéseket (snapshot, boot, shutdown), ugyanaz az eredmény. A fő vdi változatlan, snapshop mappába keletkezett új, kicsi fájl.Utána mindkét gépen töröltem a pillanatképet (a vboxon belüli pillanatkép kezelővel), amire a snapshot mappából eltűnt az új kis vdi és a fő vdi fájl változott. Vagyis bedolgozta a változásokat a fő állományba.
Ez a normális működése a snapshotnak.
Lehet nálad azért viselkedik másként az XP, mert az vmdk konténert használ (esetleg vmware gép lett konvertálva vbora?) és abba nem tud "normálisan" pillanatképekkel dolgozni?
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2444 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ha snapshotot készítesz, onnan kezdve abba a fájlba ír, nem az eredeti vhd-ba. Vagyis nem olyan, mint egy lementett image, hanem onnan kezdve külön állományba végzi a módosításokat.
A régebbi snapshop fájlokat valóban nem használja, de ha kiveszed alóla, akkor hisztizni fog a Média-kezelő. -
bpx
őstag
válasz
MaCS_70 #2442 üzenetére
Melyik snapshotot?
A Virtualbox a legfrissebb snapshotba írja folyamatosan a változásokat, tehát lassabb lesz ha SSD helyett HDD-re ír. Ha több egymásra épülő snapshot is van, akkor a korábbiakba nem ír, de azokból továbbra is olvasnia kell, amíg olyan területet kell elérnie, amelynek a változása abba a snapshotba került bele, tehát megint csak lassabb lesz.
Ha viszont a snapshotok elágaznak, akkor csak az aktuális ágra van szükség, a többit nem írja/olvassa, szóval azokat nyugodtan át lehet rakni.
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2430 üzenetére
Jó kis rendszergazda.
Szerintem az alapvető dolgokkal nincs tisztában.Ha egy legálisan aktivált rendszert költöztetsz Vbox alá (pl. disk2vhd-vel) akkor az újraaktiválást fog kérni (csináltam ilyet, tapasztalatból írom), elvégre drasztikusan megváltozott a hardverkörnyezet. A Vbox a CPU-n kívül, minden hardvert virtualizál. Furcsa is lenne ha nem. Mert akkor nem menne a virtuális XP-m Macbookon, hisz az (mármint a virtuális gép) egy desktop gépen, linux alatt készült.
Ha egy krekkelt Windowsos rendszert költöztetsz ugyanígy virtuális környezet alá (nem vagyok rá büszke, de már ilyet is csináltam
), az továbbra is krekkelt marad, vagyis nem fog panaszkodni.
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2428 üzenetére
>a VirtualBOX egy működő windowsos gépet hardverazonosítókkal együtt pontosan reprodukál
Szerintem ilyen nincs.
Olyan van, hogy egy virtuális összeállítást pontosan reprodukál, vagy legalábbis a hardver uuid-t át lehet írni - ezzel elérni, hogy egy aktivált win rendszer másolás/klónozás után is aktivált marad. De ugye maga a virtuális gép szinte semmit nem tárol a fizikai gép hardvereiről.Vagy nem jól értem a kérdést
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2384 üzenetére
Figyelmesen menj végig a paramétereken.
Példa:Balra VirtualBox.xml, középen Médiakezelő, jobbra a virtuális gép vbox fájl.
A VirtualBox.xml MachineEntry UUID meg kell hogy egyezzen a virtuális gép vbox Machine UUID-val. Ha igen, akkor a VirtualBox.xml tovább nem érdekes.
A Médiakezelőben láthatod minden vdi (snapshot is) UUID-ját, azokat hasonlítsd össze a virtuális gép vbox fájl HardDisk UUID értékekkel. Ha valamelyik nem stimmel, hiányzik, nem olyan sorrendben van (mint a médiakezelőben) akkor kézzel korrigáld a vbox fájlt.
Ha 100%-ban azonos a vbox a médiakezelővel és továbbra sem megy, akkor javaslom a balkezes szekercét
Nálam a frissítés nem cseszett el semmit, a virtuális gépem ugyanúgy működik, mint előtte. Sőt, ugyanez a virtuális gép megy Mac és Linux alatt is, merthogy a régi szkenneremet csak XP alatt tudom életre kelteni. -
válasz
MaCS_70 #2379 üzenetére
Ugyanis, amint látom, a vdi mint virtuális lemez nincs csatlakoztatva. Ha megpróbálom csatlakoztatni, akkor az eredeti hibaüzenetet kapom -- aminek viszont érdekessége, hogy az UUID, amire a virtualbox.xml részeként hivatkozik, egészen más, amint amit a virtualbox.xml ténylegesen tartalmaz.
MaCS
-
brd
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2374 üzenetére
Nevezd át a file-t, majd távolítsd el a VirtualBox media tárából (CTRL+D elvileg), aztán nevezd vissza a file-t, majd az adott gép beállításai között a Storage fülön add hozzá az ekkor már üres porthoz a tárolóvezérlőn (esetleg a médiatárból eltávolítás előtt nézd meg, melyik portra van kötve).
-
válasz
MaCS_70 #2322 üzenetére
Úgy tűnik, bejött! Ismét tudom csatlakoztatni az USB-eszközeimet!
A megoldás:
1. My Host is window 7 32bit home premium. But, 64bit's solution may be same because problem was caused by USB filtering function of WINDOW 7.
2. first of all, edit your registry
- Open the Windows registry, by clicking on Start > Run and typing regedit
- Navigate to the following location HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}
- In the right hand panel, if the the UpperFilters entry exists, then delete it3. Install virtualbox USB driver manually.
- Goto folder C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\drivers\USB\filter
- Click right mouse button on file named VboxUSBMon.inf
- Check Install(I) (maybe.. My window is korean so it dose not exact. )4. Rebooting
5. Unplug your USB memory (or joystick..)
6. Open VirtualBox and Close it rightly.
(It will remove your USB device from VM's seized list.)7. Plug your USB memory.
8. Open VirtualBox and Run Virtual Machine.
9. Click right mouse button on USB icon placed in status bar which is below VM window.
10. Check USB device what you want to plug in.
https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=6&t=39104&start=30#p373718
MaCS
-
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2252 üzenetére
Meg sokkal több pénzzel
(az ingyenes player egy vicc)
Linux host-on, ha bekapcsolom a 3D gyorsítást (intel 3D) olyan gyönyörű akadozások vannak benne, hogy jaj. 3-4 másodpercig megy a virtuális gép, majd 2-3 másodpercig dermedten áll... Az egész gép! A hostot is beakasztja...
-
-
-
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2065 üzenetére
Akkor csakis valami a célgépen nem stimmel a VBox-szal.
Csak a vdi fájlt viszed, vagy a teljes virtuális gép mappát?
Ugyanolyan virtuális hardvert állítasz be? A virtuális merevlemez vezérlője ugyanaz? [kép]
Olyat még nem láttam, hogy egy hibátlan virtuális gép ne indulna el másik fizikai gépen. -
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2060 üzenetére
Érdekes, hogy a Virtualbox a saját vdi formátumáról nem tud bebootolni.
Nálam meg ment a fizikai windowsról készített vhd fájlbóli bootolás is. Linux alól.
Brd kolléga linkelt egy képet. Ott van egy olyan, hogy chipset. Az nálad min áll? Mert nálam az mindegyik virtuális gépnél PIIX3. -
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2051 üzenetére
>virtuális gépet generálni a virtuális HDD köré
Ha az itt mutatott módon, a teljes mappát viszed és nem új gépet generálsz, hanem ezt a meglévő nyitod, akkor sem indul.
De mintha írtál volna olyat, hogy a log fájlokat nálad valahol máshol tárolja a rendszer. Lehet előbb azt a részét kellene rendbe rakni?
Virtuális gépet nemhogy két gép között, két rendszer (win host -> linux host) között is probléma nélkül másoltam. -
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2045 üzenetére
A felhasználói könyvtárban eldugott virtualbox mappában csak a vbox rendszer működésével kapcsolatos logokat tárolja, az adott virtuális gép összes vacka a kijelölt "D:\VirtualBox VMs"-en belül kell hogy legyen.
Ilyen nálam például a winxp virtuális gép:Ezt a mappát így mindenestől átmásoltam windows alól linux alá, hozzáadtam mint meglévő gép és működik kérdés nélkül.
-
Rimuru
veterán
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2042 üzenetére
Elég érdekesen hoztad akkor létre a virtuális gépet.
Szerintem a legbiztosabb módja, ha "újraépíted" a virtuális gépet, a meglévő vdi felhasználásával.
1. VirtualBox, Fájl, Beállítások, Általános, Alapértelmezett mappa: (például) D:\VirtualBoxVMs
2. Új virtuális gép építése. Megadod a gép nevét (pl. winxp), memóriáját és amikor elérsz a merevlemez részhez, akkor a frissen létrehozott D:\VirtualBoxVMs\winxp mappába bemásolod a régi vdi fájlt.
3. Létező virtuális lemez hozzáadása, betallózod neki a vdi-t.
Ezek után az adott virtuális géphez tartó fájlok (.vbox, .vdi, log, snapshot stb.), mind egy mappában lesznek, a D:\VirtualBoxVMs-en belül.
Így már probléma nélkül tudod majd hozni-vinni a teljes winxp mappát.Csak a vdi fájlt nem szerencsés oda-vissza másolgatni két gép között, mert minden ilyen cuccban más ID szerepel és hisztizni fog a Vbox.
-
Syl
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2040 üzenetére
Nálam Linuxon a /home/user/VirtualBoxVMs, windowson pedig a D:\VirtualBoxVMs mappában vannak a virtuális gépek (.vbox, .vbox-prev, .vdi, .vmdk, Logok). A program többi fájlja nem érdekel. Azokat nem piszkálom. Fogom az adott virtuális gép mappáját és viszem.
Nyilván "szállítás" előtt "eltávolítom" a virtuális gépből az "optikai lemezt", hisz az nincs benne a mappában.
Épp az imént másoltam át a Windows D:\VirtualBoxVMs\WinXP mappát Linux alá, hozzáadtam a virtualbox-hoz és kérdés nélkül elindult. -
válasz
MaCS_70 #2039 üzenetére
Igen, ha csak a vdi-t cserélem, akkor ezt kapom:
Ezek szerint tehát mindkét könyvtárat szinkronba kell hozni -- illetve jöhet az NTFS-linkelés.
Nem igazán szeretem, amikor egy program a megkérdezésem nélkül pakol akármit, de főként a futáshoz szükséges, hatalmas állományokat a maga által jónak látott helyre, főleg a C-meghajtóra.
MaCS
-
-
brd
nagyúr
válasz
MaCS_70 #2032 üzenetére
Kihúz-visszadug, ha kevés, akkor host oldalon az adott eszköz Virtualbox-os USB driverét is el kellhet távolítanod.
-
válasz
MaCS_70 #2032 üzenetére
Kiegészítés:
Egy HP szkennerrel is ezt produkálja.
Indítom a virtuális gépet, az Eszközök/USB alatt rábökök az eszközre, azt szépen el is hozza a gazdagépről, de a virtuális gépen már nem jelenik meg. Ha viszont ismét rábökök a menüben, akkor jön a hibaüzenet, hogy "Csatlakozás sikertelen -- USB device 'Hewlett-Packard hp scanjet scanner' with UUID {xxx} is busy with a previous request. Please try again later."Később meg aztán próbálgathatom végtelen time outtal...
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest