- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
Visormail #1526 üzenetére
Pl. meg tudja kerülni a host I/O cache-t. (ez késztetett keresgélésre, kérdezésre egyébként)
De oda lehet neki adni fizikai eszközt is, nem csak .vdi-t. Igaz, ehhez már cli-ből kell matatni, GUI úgy tudom, nem támogatja és azt sem tudom, hogy windows-on is megy-e vagy csak linuxon. -
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Visormail #1333 üzenetére
Ok, feltettem és feltelepítettem a Vistát. Viszont a virtuális gép ablaka elég kicsi volt és mindenhol az volt a tanács, hogy tegyem fel a Guest Addition-t, de utána is csak annyi változott, hogy ha méretezem az ablakot, egy darabig nő a gép ablaka is, de aztán már csak az ablak nő. Hol tudnám beállítani, hogy a natív felbontást is elérjem vagyis a teljes képernyőn fusson a virtuális gép?
-
-
Dany007
veterán
válasz
Visormail #1277 üzenetére
Na ez tényleg nagy ötlet! Ilyen team view-errel elég egyszerűen és ingyen megoldható. Csak hálózatba kell kötnöm azt a gépet is.
Muszáj is lesz kitalálnom valami ilyesmit, mert ahová most betudtam rakni egy plusz PC-t, onnan nem látom magát a gépet amit vezérlek vele...
Ha nem lennének ilyen farok rendszergazdáink már rég meglehetett volna oldani, hogy a 3 gép helyett elég legyen csak egy és akkor nem kéne egész nap ide-oda futkosnom... -
Pityusz76
csendes tag
válasz
Visormail #1147 üzenetére
Szia!
Köszi a linket. Megpróbáltam lefordítani az angol szöveget, ami nagyjából megvan, bár nem teljesen értettem meg. Fent van a 2003 server és az XP virtuális gépnek és úgy értelmeztem a leírást, hogy ha egy hálózatot akarok belőlük csinálni, akkor Internal networking-et kell választani. Erre az egészre a youtube-on is találtam videót, meg is csináltam ugyanúgy pontosan mindent, de nem látják a vm-ek egymást. Kijelzi alul mind a kettőnél a sárga háromszöget felkiáltójellel, hogy nincs kapcsolat. De nem értem miért nincs, hiszen ebben az üzemmódban ha jól fordítottam, akkor switch-ként kellene működnie a programnak. Tudnál ebben még segíteni? Előre is köszi!
Isti
-
-
Maladar
tag
válasz
Visormail #987 üzenetére
Köszi mindkettőtök válaszát, ezt leszedem amit linkeltél és kipróbálom !
(azért partíció mentést már csináltam :-)Kispx : Te ugye mielőtt telepítetted a VBoxot , a biosban engedélyezted a virtualizációt ha jól gondolom?
(új a gép) úgy olvastam h alapból elvileg nincs bekapcsolva. Ez mindegyikben u.azon a néven fut a biosban ? -
Speedhs
őstag
válasz
Visormail #950 üzenetére
Már mindegy, találtam egy cubedesktop 3d nevű progit ami megoldja a problémámat..remélem
Szóval a vga hdmin keresztül csatlakozik a tv-re. Ezen szeretnék filmezni, de közben kellene másnak az internet. Ezért, hogy engem ne cseszegessenek egy időben akarom, hogy menjen a film és lehessen netezni.
Ezért arra gondoltam eredetileg, hogy a virtuális rendszeren beállítom alapértelmezettnek a tv-t, azon menne a film, az lcdn meg simán dvi-ről lehetne netezni. Még mindig nem érthető, tudom.
De ezzel a cube-al elvileg lehet 6 asztalt futtatni egyszerre. Már sikerült beállítanom, hogy a tvn csak a film ment, de valamit elnyomtam, szóval még tökölök vele.
-
savanyaw
csendes tag
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #868 üzenetére
Kicsit hülyén írtam már nem használtam virtualboxot egy ideje, szóval az Extension Pack-ot nem a virtuális gépbe kell telepíteni hanem a gazdagépen duplaklikk és a virtualbox feltelepíti magának mint kiegészítést, ezzel van csak 2.0-s usb támogatás a virtuális gépekben.
Azt hiszem ezen kívül úgy is lehet hogy csak a gazdagépre telepíted és a virtuális gép tulajdonságaiban, a hálózati kártyát bridged-re állítod és aztán az attached to részen lesz egy lista a gazdagép hálózati kapcsolatairól, ott kiválasztod a mobilinternetet.
-
brd
nagyúr
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #760 üzenetére
Találtam még egyet ingyenes Gizmo Central
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Visormail #750 üzenetére
Kipróbáltam a WinMountot, de hazudnak rendesen az oldalon.
Egyrészt azt írják, hogy a free változat a teljestől semmiben nem különbözik, mégis kiírja, hogy a free csak 20 MB-ig mountol. Az meg semmire se elég. Ezt megkerülve viszont kiválasztom a .VDI fájlt és kiírja, hogy ez nem mountolható fájl. Hiába van az általad linkelt leírásban, hogy hogyan kell, úgy nem működik, de próbáltam többféleképp.
Szóval ez nem működik. -
Lex Icon
senior tag
válasz
Visormail #750 üzenetére
Köszönöm a linket, mindjárt megnézem.
A boot CD és a régi anyagok is CD-n illetve DVD-n vannak, így nem tudom becsatolni, de nem is akarom, mert biztos van egyszerűbb megoldás is. A Novell DOS már rajta van, meg pár program is, most keresek egy floppy-ról image-et készítő programot. Amit eddig találtam, az az oldal vírussal akart megkínálni, így nem kértem belőle. -
brd
nagyúr
válasz
Visormail #382 üzenetére
Akkor további ötlet, nem csak neked: az ICH9-es chipsetet egyelőre nem javaslom beállítani, mert még erősen problémás, pl. ha ez van beállítva, akkor sokszor nem tud működni a Guest Additions ill. most egy HW-es virtualizációs támogatás nélküli gépen (nem biztos, hogy köze van hozzá, csak írom), véletlenszerűen megáll a virtuális OS működése (nem lefagy, csak nem reagál semmire), ha ICH9-es chipset van beállítva (úgy, hogy még az Additions sincsen feltelepítve, ill. azzal is ugyanez a móka).
-
brd
nagyúr
válasz
Visormail #380 üzenetére
Ilyennel még nem találkoztam, olyannal viszont sűrűn, hogy a virtuális gép leállításakor, az ablak bezárása helyett (tehát a virtuális OS már leállt) lefagy az aktuális gép taskja. Gondot ez mondjuk nem okoz, csak furcsa. A Guest Additions ugye frissítve van a 4-esre a gépekben?
-
brd
nagyúr
válasz
Visormail #369 üzenetére
Igen (a 3.2.10-re simán rátelepítettem), és a CPU, ill. I/O korlátozás végre egy olyan valami, amit már régóta vártam (a következő fejlesztés az lehetne, hogy dinamikus legyen...).
Ezek csak a parancssoros tool-lal állíthatóak sajnos egyelőre, de sokat nem is kell állítgatni egy adott gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Google Pixel topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest