Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Redmi Note 9 - azt nyújtja, amit ígér
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
válasz szabimaci22 #698 üzenetére
Nincs mit. Azért megpróbálhatnád VMWare-el is vagy Virtual PC-vel, hátha..
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
válasz szabimaci22 #696 üzenetére
Ezt nem tudom. Nekem eddig az összes procim tudta a hardveres virtualizációt így nincs tapasztalatom az ügyben.
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
-
szabimaci22
tag
Sziasztok
Fel szeretném rakni Win8-at Virtualbox-ba
De ezt a hiba üzenetet írja ki----> "VT-x/AMD-V hardveres gyorsítás nem érhető el a te rendszereden. Bizonyos vendégeknek (pl OS/2 és QNX) szüksége van erre a szolgáltatásra és nélküle nem képesek elindulni"
Remélem tud valakik segíteni !
Előre is köszönöm !!!! -
Syl
nagyúr
Nem tudom, hogy ez a másfél megás fájl mi a retek, de egyáltalán nem hasonlít az eredetire. A VirtualBox-szal érkező 45 megás iso fájlt kibontva a 32 bites win driver kb. 7, a 64 bites meg 13 mega körül van.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
pocokxx
Közösségépítő
IDE feltöltöttem a log filet, hátha látszik rajta valami...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
pocokxx
Közösségépítő
hát igazából most már mindegy... Feltettem, illetve próbáltam mindkét helyre tenni, de nem sikerült. Vagyis csak részben.
Egyébként, amit hiányol, az pont a 3d-s megjelenítéshez tartozó valami, nem?
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Syl
nagyúr
Nene! Elindítod a VirtualBoy-ot, létrehozol egy virtuális gépet. Abba beletelepíted a kiszemelt oprendszert. Amikor végez és fut a virtuális gép, akkor jön a "devices" menüpontban az "install guest additions". 5-10 másodpercig nem történik semmi, majd a virtuális gépen belül elindul a telepítő.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
pocokxx
Közösségépítő
Akkor azért lépett ki hibával...
Én azt hittem, hogy ez valamiféle beépülő lesz, amit a gazdagépen kell telepíteni. (add-on)
Ezt szedtem le:"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
pocokxx
Közösségépítő
Nekem hibával kilép a telepítője... Mármint a guest additions-nek a gazdagépen és a virtuálison is.
A host gépen:
Error opening file for writing
C:\ windows\system32\d3d8.dll
illetve
C:\ windows\system32\d3d9.dllA virtuálison:
Error: Could not install files for windows 2000/XP/Vista Installation aborted.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Virtuális környezetben csak virtuális VGA működhet. Hozzá drivert (valamint egyéb cuccokat) a Guest Additions tartalmaz (amikor fut a virtuális gép, akkor "devices", "install guest additions" menüpont.
Nálam ettől a win8 összef**ta magát.
Pedig állítólag win7 drivereket tud használni. Nem úgy tűnik.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
pocokxx
Közösségépítő
Illetve eszközkezelőben (virtuális rendszeren) van egy Base System Device, ami felkiáltó jeles. Ezt hogy tudnám telepíteni? Az alaplaphoz kapott cd ről, vagy valami mást kell keresnem?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Felrakta a Virtual boxba a windows 8 at, viszont a képernyő felbontást nem tudom 16:10 esre állítani. Ez mitől lehet? Gondolom VGA driver miatt, de azt hogyan telepítsem fel? Vagy egyáltalán be lehet állítani, hogy a Vga ne virtuális legyen, hanem a sajátom?
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki tudna segíteni hogy hogy kell az internet kapcsolatot beállítani ?
Egy laptopra raktam fel a virtualboxot, amivel csináltam egy gépet, és erre XP-t pakoltam.
De nem tudom hogy hogy lehet beállítani, hogy lássa az XP (virtuális gép) az internetet.
belső hálózatra van beállítva a hálózatok beállítása. IP-címet is kap. de internet nincs. S
[ Szerkesztve ]
-.-
-
Hiftu
senior tag
Win7, 64bit, VirtualBox 4.1.8.
Bármilyen linuxot akarok telepíteni (openSuse 32bit, Kubuntu 32bit, Kubuntu 64bit, aztán meguntam...), a VM létrehozása után az első bootkor (tehát még a tényleges telepítés előtt.) ezt dobja ki:
Failed to open a session for the virtual machine <machine_name>
VT-x is not available. (VERR_VMX_NO_VMX)Igen nincs VT-x support a prociban, de azt túlzásnak érzem, hogy ezért nem is indul a Virtualbox-ban semmi.
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
félisten
válasz #59892992 #666 üzenetére
Mac OSX nem az én birodalmam, ezért csak ezt tudom linkelni [link]
(le van írva, hogy a telepítés előtt miket kell beállítani, talán az a gond, amit nem tettél meg)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #664 üzenetére
Köszi,hogy segítettél túl jutottam ezen a problémán.Egy XP-s iso fájlt beraktam és minden
ment.Majd linux-ot is próbálok telepíteni.Jelenleg egy Mac osx-t akarok telepíteni de nem
sikerül már a 3.iso-t szedem le,de egyik se megy.Ez most mit jelent? -
félisten
válasz #59892992 #663 üzenetére
Valamit szerintem félreértesz vagy nem jól fogalmazol. Ez talán segít: [link]
(Az XP-t fel kell telepíteni, amit telepítőlemezről vagy XP ISO-ból is megtehetsz, semmilyen vidi fájl meg más dolog nem kell))[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
Sziasztok!
Telepítettem a Virtualbox-ot majd készítettem egy virtuális xp-t.
Aztán mikor elindítom akkor nem talál bootolható lemezt.Ez a 4.1.8-as változat.
Daemon tools-al kell berakni azt a .vidi kiterjesztésű fájlt amit létrehoz vagy az összes
fájlból amit létrehoz abból kell egy iso-t készíteni?[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Most szeretném telepíteni a Virtualboxot. Mik a tudnivalók róla? Ez is a Returnilhez hasonló dolog?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
lakatosturbo
aktív tag
Azt nem tudja valaki miért van, hogy virtualboxba feltelepítek egy ubuntut akkor az kétszer lassabban települ fel mint amikor vmware-ben telepítettem ugyanazt a rendszert.
Vagy a virtualbox ennyi így bírja az viszont látásra vagy van erre valami gyógyír?
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
félisten
Kösz a válaszokat, a Scale Mode teljesen megfelel a célnak, thx!
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
brd
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #657 üzenetére
Olyat lehet, hogy Scale Mode (Host+C), ilyenkor az ablakméret nem változik, viszont minden Guest grafikai módhoz az ablak méretéhez átméretezett képet kapsz ("okosan" persze nincs olyan opció, hogy a Guest felbontásához igazítod az ablakot 1:1-ben ).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
kispx
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #657 üzenetére
Ha full screen módba váltasz az nem jó?
-
félisten
Azt be lehet valahogy állítani, hogy a virtuális gép indításakor is(amikor boot-ol) fix méretű legyen az ablak mérete, és az akkora legyen, mint a már elindult gép alatt beállított egyéni felbontás? (Ha esetleg Vmware-ben lehet, az is jó megoldás csak legyen)
Olyan videót akarok készíteni, ahol muszáj látszani a boot-olásnak, de ez közben ugye össze-vissza ugrál az ablak mérete...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy linux virtualizációra melyik a megfelelőbb virtual application?
Virtualbox or Vmware?Továbbá egy virtualizált linux a hardverek kezelésén kívül, egyéb további funkcionalitás szempontjából mennyiben "rosszabb/másabb" mintha azt fizikailag telepítettem volna?
Cél a linux megismerése majd arra történő áttérése. A választott distribution leginkább a haladó szintűek közül került ki. Example Debian.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
kraftxld
félisten
válasz haromegesz14 #652 üzenetére
A fiatal szovjet mérnökök erre találták fel a snapshot-ot
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
haromegesz14
aktív tag
Tehát, úgy működik a dolog, ha megcsinálom a virtuális gépet, fogom a .vdi-t, csinálok róla egy mentést, és ha az alapon elrontanék valamit, a mentett fájlt vissza tudom vele töltetni?
Na, kisebb módosítások után sikerült postolni
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
haromegesz14
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby rádiós topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- XPEnology
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest