Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Fotók, videók mobillal
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
Mint már írtam, remek felismerés. De mint írtam, innen van tovább. Ez nem egy végállapot. Az istenhit és a szánalmasság sem függnek össze.
Számomra eleve gyanús, ha valaki hívők felé ilyen nagy indulattal van. Egy valóban kiegyensúlyozott, boldog ember miért barmozza le azokat, akik hisznek valamiben, amiben ő nem? Nyilván azért, mert komoly érzelmi kapcsolatban áll az adott dologgal. Továbbá nem elég kiegyensúlyozott és boldog, hogy felülemelkedhessen ezen vélt, vagy valós sérelmein.
És mivel nyilván nem találtad még meg azt, ami az ember életében hiányként jelentkezik, (hiszen akkor a bölcsek nyugalmával kerülted volna el a topicot) nem is állíthatod bizonyossággal, hogy Isten szükségtelen az ember életébe.
Amiket leírsz, tipikus tünetek, egész tudományág foglalkozik vele, és szakirodalma is van. Érdekes megtapasztalni azt, amit eddig csak elméletben ismertem.
Nietzsche sem véletlenül volt olyan markánsan ateista! Amiket írt, azok jogos kritikák, de amivel ő találkozott, az nem az igazi kereszténység. Egy keresztény Nietzsche sok gondolatával azonosulni tud. Nietzsche által megismert istenkép egy hamis istenkép. Nálad is normális, hogy egy kamu, kitalált istenről belátod, hogy nem valódi. Erre írtam azt, hogy árcsak sok keresztény ember eljutna idáig!
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- Cyberpunk 2077
- PlayStation 5
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest