Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
válasz
MageRG
üzenetére
Én pedig arra akarlak rávezetni, hogy te nem kívülálló, objektív megítélő személy vagy akár abban a kérdéskörben is, hogy mennyire logikátlan Isten üdvterve. Kb olyan mélységben tudsz ezen vitázni, mint azon, hogy az egyik celebet miért hagyta el egy másik celeb.
Nem vagy az életükben, nem tudod, mi játszódott kettejük között, nem ismered őket személyesen... de véleményed van, amit közkinccsé is teszel.
Lehet folytatni tovább ezt a pszeudotudományos csörtét, de ettől még önmagában nem lesz igazad.
Te engem megint félreismertél. Én nem meggyőzni akarlak az igazamról, hanem szeretném megmutatni, hogy egyrészt időnként tévesen ítéled meg a kereszténységet és a keresztényeket, és bár a véleményed a korszellemet tükrözi, de ettől még nem biztos, hogy helyes is.Isten igazságosnak ismertem meg, aki szereti az embert, még az olyanokat is, akiket senki sem tud szeretni. És bár csak a saját és a környezetem történeteit ismerem, de az Isten ismeretem és a történetek ismeretében azt állítom, hogy Isten mindenkit el tud érni és el is ér a Szentlelke által.
Van, mikor ez csak a lelkiismeretben érhető tetten, van, mikor más emberek aktív közreműködésén keresztül.
Ez nem adottság, ez nem fogékonyság kérdése.
Szent Ágoston után írhatom:
Az Istennel való szoros kapcsolatra lettünk teremtve, és addig nyugtalan a lelkünk, amíg Istenben meg nem nyugodhat.
Ez minden emberre igaz.Isten elutasítása nem hiba, hanem bűn. Nagyon szeretünk Istent játszani a saját és esetenként mások életében is. Erről nem szeretünk lemondani.
A hit és a bizalom együtt jár. Ha egy emberrel jó a kommunikációd, akkor sem mentesülsz attól, hogy bizalommal legyél felőle, mert a másik ember nem te vagy. Néha az ember tud olyat tenni vagy gondolni, ami magát is meglepi, nemhogy még másokat, és ezt még a jó kommunikációs csatorna sem tudja kiküszöbölni.
Egy kapcsolat minden esetben a bizalom kérdésére fog kifutni, ami mint már írtam a hittel rokon.
Valójában a hit nem az, hogy elhiszem, hogy létezik Isten, hanem a kapcsolatban való hit, bizalom a lényege.
Tehát az általad említett tökéletes kommunikációs csatorna sem mentesít a hittől.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd gtx 1070 8gb(1660ti,2060 szint) vel Dobozában
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest