Új hozzászólás Aktív témák

• Dalai Láma

őstag

válasz tildy #2189 üzenetére

Igen, erről van szó. Nem feltétlen az a keresztény, aki önmagát igaz kereszténynek állítja be. Persze lehet, hogy épp egyezés van, de eleve gyanús és furcsa, ha valaki nagy hangon hirdeti, hogy az ő útja a helyes, a többiek pedig nagy valószínűséggel tévúton járnak. Ennek már ahhoz sincs sok köze, hogy az evangéliumot terjeszteni kell, és az eltévejedóket helyes útra irányítani. Ez az egyszemélyes egyedüli tökéletes hit az egoizmushoz áll legközelebb.

Mintha 2 személy belsőséges viszonya lenne a hit és a vallás. Én és Isten. Én tuom az igazságot, mert nekem Isten megmondta. Hogy a többieknek nem, azt nem tudom miért van, de nem is magyarázom, mert kínos számomra, ez van, így hiszek, mi ketten vagyunk, én és Isten. --- Nos ez a felfogás kicsit távol áll tőlem.

És ugyan nem értem pontosan, hogy min is robbant ki a vita a keresztény szó kapcsán, de amit bemásoltál ide, jól fogalmazza meg a lényeget. Persze az unitáriusok tagadják a szentháromságot, így alapból megbélyegzettek, és eleve nem tekinthetők kereszténynek. A katolikusok is ki lettek zárva. A reformátusok és evangélikusok pedig mind a katolikusból váltak ki, tehát ők sem birtokolják az egyetemes igazságot. Nem ,ezt én nem tudom elfogadni.

Tehát a bemásolt szöveg jó és fedi a valóságot. Persze biztos többen mást gondolnak, de mégis a túlnyomó többség így vélekedik. Mint ahogy az asztal is a legtöbb embernek kb ugyanazt jelenti, és biztos van, aki egy bizonyos asztalt ért asztal alatt, mondjuk azt, ami a saját ebédlőjében van, és onnantól az Asztal lesz belőle, tulajdonnév. Csak kérdés-e, hogy ezt ráerőszakolhatja mindenkire, akik eddig a négylábó fa, vagy más bútort értették alatta.

Új hozzászólás Aktív témák