Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ujjlenyomat

csendes tag

válasz Kezdő vagyok #13688 üzenetére

Mire alapozzuk azt, hogy
    "aki nem fogadja el az ő szerepét[(mármint a hű és értelmes rabszolgának)],az Istent sem szeretheti"?
    Másik:"az Istennek tetsző élet feltétele a "hű és értelmes rabszolga"iránti tisztelet kimutatása,illetve a rabszolgához való csatlakozás"?

„Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsősé-gének királyiszékébe. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
    Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fo-goly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
    Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok in-nom; Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fo-goly voltam, és nem látogattatok meg engem. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre. „
    (K.G.f. Máté 25: 32-46)(2 teljes bekezdés, nem kivonatos és nem is kiragadott)

Lényege:
    Az emberek 2 csoportra lesznek ossztva, „Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok”.
    Az egyik csoport a juh szerű emberek a másik a kecske szerű emberek csoportja.
    ”. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. ”
    Juhok: támogatják, támgatták Jézus atyámfiait.
    „ Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. ”
    „Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedté-tek meg. ”
    Kecskék: Nem támogatják, támogatták Jézus atyám fiai közül még a leg kisebbet sem.
    „Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom; Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. ”

Szóval vannak Jézusnak az ’atyámfiai’, és az a kérdés, hogy ki támogatja és ki nem.
    Nincs több lehetőség. Nincs olyan, hogy támogatom is meg nem is. Mint ahogy olyan sincs (gondoljunk a bárkára), hogy be me-gyünk meg nem is.

Szóval aki nem támogatja Jézus ’atyámfiait’ arról mindenki tudhatja, hogy „ezek elmennek majd az örök gyötrelemre;”.

De kik Jézus ’atyámfiai’?
    „Mert a megszentelő és a megszenteltek egytől valók mindnyájan, a mely oknál fogva nem szégyenli őket atyjafiainak hívni, „
    (K.G.f. Zsidóknak írt levél 2:11) (a teljes vers)
    Szentekről:
    „ Lőn pedig, hogy Péter, mikor mindnyájukat bejárá, leméne a Liddában lakozó szentekhez is.”
    (K.G.f. Apostolok Cselekedetei 9: 32)
    „Joppéban pedig vala egy nőtanítvány, névszerint Tábitha, mely megmagyarázva Dorkásnak, azaz zergének mondatik: ez gazdag vala jó cselekedetekben és alamizsnákban, melyeket osztogatott. Lőn pedig azokban a napokban, hogy megbetegedvén, meghala: és miután megmosták őt, kiteríték a felházban. Mivelhogy pedig Lidda Joppéhoz közel vala, a tanítványok meghallván, hogy Péter ott van, küldének két férfiút ő hozzá, kérve, hogy késedelem nélkül menjen át hozzájuk. Felkelvén azért Péter, elméne azokkal. Mihelyt oda ére, felvezeték őt a felházba: és elébe állának néki az özvegyasszonyok mindnyájan sírva és mutogatva a ruhákat és öltözeteket, melyeket Dorkás csinált, míg velük együtt volt. Péter pedig mindenkit kiküldvén, térdre esve imádkozék; és a holt testhez fordulván, monda: Tábitha, kelj fel! Az pedig felnyitá szemeit; és meglátván Pétert, felüle. És az kezét nyújtva néki, felemelé őt; és beszólítván a szenteket és az özvegyasszonyokat, eleikbe állatá őt elevenen. És tudtára lőn az egész Joppénak; és sokan hivének az Úrban. „
    (K.G.f. Apostolok Cselekedetei 9: 36-42)
    A feltámadásról szóló beszámóló elején a tanítványok keresték fel (2 férfiú segítségével) Péter apostolt és elvezették Joppéba Tábitha hottestéhez. A holttest egy felházban volt ahol ottvoltak még özvegyek is voltak, akik Tábhitát siratták.
    A történet végén márcsak özvegyek, Péter, Tábhita és a szentek vannak.
    A szenteket a tanítványok szinonímájaként használja. Azaz tanítvány = szent.
    Az Apostolok Cselekedetei 2 fejezet eleje leírja azt az eseményt amikor kitöltetik a szent szellem 120 tanítványra.
    Ekkor kezdődött meg a 144.000 kiválasztása. Ez folyamatosan haladt addig, míg be nem telt ez a szám.
    A hű és értelmes rabszolgához való csatlakozásról:
    A 144.000 tagjait Isten választja ki. Mi (akik nem vagyunk része a 144.000-nek) a nagy sokasághoz csatlakozhatunk. (Jelenések Könyve 7. fejezet)

Sajnos ilyen hosszú lett, de ez nem is könnyű téma.
    Akinek nem tetszik, hogy egy-egy verset kiidéztem, az olvassa el az egész fejezetet. Az úgy sem árt.
    Még mielőt írna valaki, hogy az utólsó mondatoknál hol a vers, annak írom, hogy majd legközelebb folytatom, az nem tartozik közvetlenül a kérdesre szánt válaszomhoz
    Nekem is szűkös az időm.

Új hozzászólás Aktív témák