Új hozzászólás Aktív témák

• aleister
    veterán

Természetesen a kulcsszámmal (meg úgy általában a paraméterekkel) tisztában voltam, csak az olyan dolgokról nincs tudomásom, amit (pl) az AF-1 és 2 különbségéről írtál.
    Viszont egy tévhitemet sikerült eloszlatnod, mert meg voltam győződve, hogy a stroboszkópikus működés egyenlő a HSS-sel. Ez utóbbi infó már csak azért is fontos, mert legjobb tudomásom szerint a D5100 nem támogatja a HSS-t. :(
    Mondjuk van ahol multi flash-ként hivatkoznak erre a ' gyorsan villogós' üzemmódra.

A másodlagos fényforrást Te ki tudtad használni, van értelme?
    Továbbá ez az 58-as kulcsszám kb mennyinek felelhet meg a Nikon SB-k rendszerében? Ott 35mm-es gyújtópontú lencsére van származtatva, a Metz-eknél meg a maximális 105mm-re.
    Ha jól emlékszem egy Nissin vakunál láttam 40/60-as kulcsszámot 35/105mm esetén. Ez alapján valahol gondolom ez is egy kicsivel az SB900 fölött lehet teljesítményben.

Most egyébként egy JodLux JX1 lámpát használok, amit még fater analóg korából örököltem meg. Beltérre jó softbox-szal, de még így is szelídíteni kell azt az 1000 wattot. :)

Új hozzászólás Aktív témák