Aktív témák
-
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #449 üzenetére
Viszont az még így is kérdéses marad, hogy hogy kerülhetett az első vinyó partíciója a másodikra.
Ennyire bugzik az UHU?
Ha tényleg ebben készült a ''snapsot'' a hda -ról, ill. hdb -ről, akkor tehetnél egy próbát a másikban is. -
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #446 üzenetére
Primary Slave:
No várjunk csak--> Kizárt hogy a hdb -n hda partíció legyen(RAID trükkök is játszanak nálad esetleg?)
-
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #445 üzenetére
Primary Master:
Na ha jól látom, Van a Linuxnak egy ''/'' -je, egy swap, meg 1 ''/home''
Ennek a grub szekciója:
(A bzImage, és az initrd(ha van ilyen) kicserélendő a nálad lévő nevűre + egy devfs=mount is kellhet a kernel sorba)
----------------------------------------------------------------------
title Mandrake Linux
root (hd0,4)
kernel (hd0,4)/boot/bzImage root=/dev/hda5 reboot=warm
initrd (hd0,4)/boot/initrd
---------------------------------------------------------------------- -
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #443 üzenetére
Nu, emmá rázósabb valamivel.
Tudodmit? Valamelyik Linuxban add ki a köv. parancsokat egy terminálban:
fdisk /dev/hda <-- most bent vagy egy partícionáló pr. -ban. (prim. master)
nyomsz egy ''p'' -t, meg egy entert; majd egy ''q''-t + enter. <-- A p -vel kilistáztad a part-okat, q -val kilépsz.
A kilistázott adatokat kijelölöd bal egérgombal, majd itt az új hsz. -ban nyomsz egy középső egérgombot. Ezzel beillesztetted a szöveget. Ha megvagy, a fentieket ismételd meg a /dev/hdb -re(prim. slave), és tedd be azt is. -
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #405 üzenetére
Ilyen ''no symbols found'' -ot én akkor kaptam, amikor próbáltam elindítani az athlon-ra optimalizált X -emet egy 466 Celeron-os gépen. Szal nem biztos hogy neked ezt kézzel kellene babrálnod, mert én nem nyúltam semmihez, és mégis az egyik gépen jó minden(az athlonon
), a másikon nem.
-
proximus
senior tag
válasz
Na akkor biztosítok egy kis supportot neked is, OK?
Ez itt egy nyers grub.conf (vagy menu.lst) :
----------------------------------------------------------------------
default 2
timeout 10
splashimage (hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz
title Windows XP (Experience the fucking killing ...)
root (hd0,0)
chainloader (hd0,0)+1
title Mandrake Linux
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/hda3 reboot=warm
title UHU Linux
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/hda3 reboot=warm
-----------------------------------------------------------------------
Kezdem a ''finomhangolási'' lépéseket:
default 2 <-- melyik induljon autom. (0 -val kezd)
splash. <-- kell -e, illetve tud -e hátteret kezelni a grubod? Ha nem töröld a sort.
A windows bejegyzés szinte tuti hogy jó bárkinél, csak max title utáni részt kell átírni hozzá.
Mandrake és UHU:
A ''root'' bejegyzés mutatja meg a grub-nak, hogy hol vannak a saját cuccai, esetleg a kernel. Ez sokszor egy apró ''boot'' partíció. A ''(hd0,0)'' -ból a hd0 valsz. jó lesz. A második 0 jelenti az első partíciót(nálam a (fat32) C -n van a boot mappa), ha 1 akkor a másodikat, stb.
A kernel sor ''(hd0,0)'' -ja szinte biztos hogy megegyezik a ''root'' -soréval
A /boot/bzImage értelemszerűen a kernel elérési útvonala. A root=/dev/hda3 (Ez a root ugye nem ugyanaz mint a root sor!!) jelenti a root partíciódat(ahol a ''/'' és könyvtárai vannak). (Ennél a ''root'' -nál az 1 jelenti az első partíciót.) A ''reboot=warm'' ''lágyabb'' újraindítást eredményez.(nem csipog, és nem számolja be újra a mem-et(Hogy felvidítsalak, van vagy 5-féle újraindítási erősség))
Ha valami még nem tiszta, kérdezz csak nyugisan. -
burgatshow
veterán
válasz
Haggyuk reboot után elindult!!
Higyan tudom átállítani az alapértelmezett ablakkezelőt? Alapból gnome-ot keres de azt nem raktam fel mert nem tetszik! Vagy icewm vagy kde!
A mandrake-os cumó még áll! -
escie
őstag
válasz
burgatshow #292 üzenetére
nemhiszem, hogy megnyugtat de nálam megy a radeon9100-es a radeon driverrel elég kellemesen...
meg a logitech usb-s egerem is két gombbal, görgővel, bár ez csak egy ilyen alapmodell...
nem is sejtem mi lehet a gond nálad.
érdemes szétnézni a Bővebben: link-n is, az ''uhu-részlegen'', hátha belebotlassz a megoldásba... -
Polesz
addikt
válasz
burgatshow #289 üzenetére
Tudnia kell, de a pontos megoldást nem tudom, mert ps2-es egeret hajtok. Bár USB-s is lehetne azért át nem dugom, hogy utána szenvedjek vele egy kicsit
-
Polesz
addikt
válasz
burgatshow #287 üzenetére
Szintén az XF86Config-ban.
-
Polesz
addikt
válasz
burgatshow #284 üzenetére
Monitor bírja a felbontást rendesen?
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #282 üzenetére
Bár lehet h mesa-t írtam!
-
Polesz
addikt
válasz
burgatshow #280 üzenetére
Állíts be VESA drivert azzal adni fog képet.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest