- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
glett
tag
Nem hiszem, hogy bárki figyelné, hogy egy újonc kérdez-e avagy őstag.
Nem kell lehúzni a win-es winyót, csak figyelj oda arra, hogy a megfelelő helyre telepítsd az UHUt. Nem ismerem a telepítőjét, de ha a primary slave vinyóra teszed, az általában /dev/hdb1-9 között van. Nem tudom, hogy az UHU alapértelmezésben tud-e NTFS fájlrendszetr írni (kernelfüggő), mindenesetre a FAT32-t javaslom olyan partíciónak, ami mindkét oprencer alól látszik. En linuxos boot-managert használnék (LILO, GRUB), nem lesz vele gond.
Ciao
glett -
glett
tag
''A boot nagyon lassú, win98se alatt mint a villám bootolt be. Azt még rendben kiírja, hogy melyik vinyóról bootol a kernel, de aztán vár egy fél órát mire a kis pontok nekiállnak telni''
Tényleg fél óra? Mérd már le, hogy kb. mennyi? Az UHU-t nem nagyon ismerem, amikor ''telnek a pontok'' nincs valami szoveg, hogy pl F2-t nyomva látszik a boot folyamat (általában tényleg az F2 lenyomása teszi láthatóvá) Itt akkor majd látod, hogy melyik folyamat lassú (pl. net, cupsd ilyesmi) valoszinűleg vmi beállítási hiba)
A graf felulet valószínűleg azért lassú, mert
- nem a jó meghajtót használja (/etc/X11/XF86Config) pl. a vesa-drivert --itt főleg ez lehet a gond
- lassú a géped a nagy Desktop Environmenthez (KDE, Gnome) --> használj vmi mást, pl XFCE-t. Be kell valljam, nem tudom, hogy ez UHU-ban mennyire egyszerű, de meg kell, hogy oldható legyen.
Ciao
glett -
glett
tag
A logfile-ban lévő hiba érdekes, szerintem már ''fut'' egy X server, és másik videokártyát keres az ujabb X server indításához. Úgy tudom, hogy a PCI 2:0:0 az az AGP port, de ha nem így van, majd valaki kijavít
Lődd le az esetleg futó X-et, (pl ha jól emlékszem # init 3 paranccs rootként, és utána startx)
Ciao
glett -
glett
tag
Huhh... Ezekszerint még nem jó. Próbáld ki, hogy az xf86cfg-vel kapsz-e grafikus képet (ne ijedj meg, ha nincs egér)
A Frissítés szerintem ha máshogy megy, akkor a monitorban megy máshogy, az XF86Config fájlban csak a monitotodnak megfeleló értékeket kell, hogy megadd (hor. és vert. sync) valamint a felbontást és színmélységet. A ''Device'' szekcióban szerintem először ne az ''fglrx''-ert add meg drivernek, hanem mondjuk a ''vesa''-t, aztán ha már azzal megy, akkor lehet az ATI-driverekkel játszani.
Ciao
glett -
glett
tag
A /etc/X11/XF86Config fájlt kell szerkeszteni. (kis/nagybetű számít) Vagy kézzel szerkeszted (ha új vagy inkább ne) vagy az xf86config(szöveges) vagy xf86cfg (grafikus) programok segítségével. Nincs ötletem,hogy miért nem tudod root-ként elmenteni az új fájlt, ha máshogy nem, mentsd el más néven pl: /etc/X11/XF86Config.sajat és aztán kézzel átmásolod:
# cp /etc/X11/XF86Config.sajat /etc/X11/XF86Config
Hajrá!
Ciao
glett
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest