- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foose
addikt
Ezt nem tudtam
Ezeket pontosan hol találom? És melyik konfig fájlokat? Kézileg törlöm,restart,és kész? synapticban nézve nincs KDE telepítve,de gondolom a home-on akkor maradtak fájlok
Segítsen valaki,megőrülök ezzel a kinézettel. Pont ezért raktam fel xfce4 helyett komplett rendszert
examples.desktop fájl? Vagy mi? Home-ban nem igazán találok ilyesmit.
-
Foose
addikt
Értem,közben azért leesett. Mert amit felraktam,csak egy felület. Most épp live cd-ről fut a 14.04 xubuntu,furcsa hogy nem home-nak látja azt a partíciót,ami eredetileg home,hanem külön vinyónak. Ilyesmi gondom volt nemrég is
Na de,ha feltolom a 14.04 xubuntut,akkor gondolom telepítéskor az eredeti home-ot csak csatolom home-ként és jó lesz. Jól gondolom? Annyira nem vagyok még ebben otthon
Mentésem a jelenlegi 12.04-ről van. A home-on
Feltolom live cd-ről,és kész? Felülírja a 12.04-et,meg gondolom feldob egy csomó xubuntu alkalmazást.
-
törölt tag
Pedig de. Pl. a héten is jött.
"a linuxosok a 11.2.202.356-os verzióval kapják meg a javítást" -
-
-
Fritz Teufel
addikt
Úgy néz ki, a nano megoldotta a problémát. Csak megnyitottam vele és rámentettem. A qBittorent el is kezdte a torrent fájlokon az ellenőrzést és újraindítás után is működik. Már csak a gksu-t kell rendbe tennem. Utána nézek, hogyan lehetne újra telepíteni... Köszönöm a segítséget, magas vérnyomást gyógyítottál vele
Más: amióta Linuxot használok, mindig van egy üzenetem a boot képernyőn: kvm: disabled by bios. Mindenképpen be kell kapcsolnom ezt vagy blacklis-re tennem vagy esetleg hagyhatom így is?
-
Fritz Teufel
addikt
Ez működik, hibaüzenet nélkül
Nem értem, nincs hiba az fstab-ban, még sincs engedélye a qBittorrentnek. :S
A mai napot most már végigszenvedem ezzel a szarral, hogy legalább a kernel alaposan le legyen tesztelve, ha már vállaltam és dobom vissza a 13.10-et."És használd a programkód formázást." picit be vagyok lassulva vagy csak nem látok a pipától... mire gondolsz pontosan?
-
Fritz Teufel
addikt
-
-
stopperos
senior tag
Attól, hogy bizonyos lxde csomagot nem frissítenek a rendszer alapja még megkapja a frissítést. 5 év támogatás van így pl a kernelre, firefoxra... Az, hogy nem írják rá hogy a Lubuntu LTS csak annyit jelent, hogy az lxde részt nem frissítik hosszútávon, a többi csomag viszont közös az ubuntu-val.
-
Fritz Teufel
addikt
Ez a fórum cím zavart meg: '[lubuntu] Rolling release - Ubuntu Forums'
-
törölt tag
-
-
Fritz Teufel
addikt
-
megema
őstag
Már nem tudom pontosan mi volt a gond vele, de úgy rémlik, mintha a touchpaden kattintást nem érzékelte volna. Ubuntu matrica volt a gépen, meg a füzeteiben is nyílt forráskódú szoftverről van szó.
Az ujjlenyomat-olvasó Validity, úgyhogy felejtős.
De mindegy is, nem ez a lényeg, hanem a felrakás.
-
-
-
gtasystem
őstag
hát nem tudom akkor kubuntu chakra kilőve ez az opensuse jónak tűnik de ha jól értem akkor ez is teljesen a szerencsén múlik..
igen, meg is találtam hogy ez valami bug de megoldás az nem nagyon van..
nekem olyan kell amit felteszek és működik..hcl:
nézegettem az ubuntu fórumot, de nagyon nem volt meggyőző mert csak tippelgetések és ötletelések vannak szóval túrhatom a netet hetekig aztán vagy működik vagy nem, ráadásul egy csomó helyen van ugyanez a probléma hd4200-al is és dvga-val is.. -
törölt tag
Ha azt írják is, még nem egyértelmű:
Az állapotról a udisks --dump ezt írja:
Attribute Current|Worst|Threshold Status Value Type Updates
===============================================================================
raw-read-error-rate 100|100| 62 good 0 Pre-fail Online
throughput-performance 100|100| 40 good 0 Pre-fail Offline
spin-up-time 253|253| 33 good 0 Pre-fail Online
start-stop-count 97| 97| 0 n/a 6022 Old-age Online
reallocated-sector-count 100|100| 5 good 0 sectors Pre-fail Online
seek-error-rate 100|100| 67 good 0 Pre-fail Online
seek-time-performance 100|100| 40 good 0 Pre-fail Offline
power-on-hours 33| 33| 0 n/a 1234.0 days Old-age Online
spin-retry-count 100|100| 60 good 0 Pre-fail Online
power-cycle-count 98| 98| 0 n/a 4554 Old-age Online
g-sense-error-rate 100|100| 0 n/a 0 Old-age Online
power-off-retract-count 100|100| 0 n/a 96 Old-age Online
load-cycle-count 67| 67| 0 n/a 333012 Old-age Online
temperature-celsius-2 125|125| 0 n/a 44C / 111F Old-age Online
reallocated-event-count 100|100| 0 n/a 26 Old-age Online
current-pending-sector 100|100| 0 n/a 0 sectors Old-age Online
offline-uncorrectable 100|100| 0 n/a 0 sectors Old-age Offline
udma-crc-error-count 200|253| 0 n/a 0 Old-age Online
load-retry-count 100|100| 0 n/a 0 Old-age OnlineTehát a 12.04 LiveCD-s Disk utility jónak, de pre-fail-nek írja, amit a 13.10-es "hiba várható"-nak. Most akkor?
-
BoB
veterán
Bocsánatot kell kérnem: hülyeséget beszélek, nemcsak hogy nem kell az új 13.12-es AMD catalyst-hoz 3.12-es kernel, hanem ráadásul azt nem is támogatja hivatalosan. Valamint xorg 1.14-el is működik
-
peter9228
aktív tag
-
kertsa
senior tag
Beállítottam és nem működik, és természetesen adminként. A hibaüzenetet megoldottam, viszont a csatolást még nem
Igazából az a bajom, hogy a Deluge-t ha hamarabb indítom, mint megnyitom azt a mappát, ahova a Deluge letölt, akkor hibaüzenetet ad minden folyamatban lévő fájlra. Így a minden rendszerindításnál az az első dolgom, hogy kitallózom a mappát...
Ezért szeretnék megoldást találni.
Van esetleg más ötlet? Esetleg valami konzolos megoldás?
-
cigam
titán
Köszi! Találtam is egy leírást.
Addig eljutok, hogy terminálból elindítva beröffen, de ezt az autostart-os részt:
Now open Startup Applications > click Add > New Dialog box will open click on Browse > Now (Press Ctrl+H) see following screenshot.Már nem értem. Nem találtam autostart mappát/alkalmazást.
-
-
Félre ne érts, lehet neki adni. De jelen esetben nem ezzel van a gondja, hanem azzal, hogy a létrehozott felhasználója nem rendszergazda. Ahogyan kivettem, mellette nincs is más felhasználó, így gyakorlatilag kizárta magát a rendszerből mint admin. Erre nekem az jutna előbb eszembe, hogy tegyem magam rendszergazdává, és nem az, hogy felesleges kerülőutakon oldjam meg a dolgot.
-
törölt tag
Néhány szó erejéig visszatérek a böngészők színterére. Helyesbíteni fogok. Úgy látom, nagyon elbíztam magam, az Epiphanyt illetőleg.
Kicsivel ezelőtt a gépet újra kellett indítsam.
A böngésző megmeredt és kiléptetni sem tudtam, plusz a képernyő fénye hol elsötétült kissé, hol meg újra világosodott. Ubuntu 13.10. Visszatettem a Tűzrókát.
Startból seperc alatt feltelepítette és gyorsabb a gondolatnál. Az ezt követő a böngésző gondolataimat a Mozilla Firefox topikban taglalom tovább.
Ennek kapcsán az op. rendszer irányából megközelítve, talán igazzából nem is a böngészővel van baj? Rendszer vagy fizikai probléma? Nem létezik, hogy egy böngésző ennyire kiakassza a gépet, azért én sem most másztam le a fáról.
-
cigam
titán
Természetesen ez volt a következő amit kipróbáltam "password is too simple"
A szerkesztett sor:
password [success=1 default=ignore] pam_unix.so obscure sha512 minlen=1Amúgy meg a máásik módszer egyszerüen kényelmetlen. Nem azért találták ki a GUI-t, hogy hogy parancssorban ekecseljek. 10 éve talán még élveztem volna, de kinőttem mint a játékot. Nekem OSX feeling kell. Nem érdekel hogyan, egyszerüen csak működik.
-
Azt én sem mondtam, hogy ha egyszer ugyanolyan bonyolultsággal beállítod, akkor az egyetlen parancs nem egyszerűbb a plusz másolástól, de azt nem lehet rá mondani, hogy bonyolult lenne vagy hosszadalmas az én megoldásom. Ráadásul általában ezt egyszer beállítja valaki, aztán rendre úgy is marad.
-
Syl
nagyúr
Igen, be volt kapcsolva, ahogy a compizban is (amikor azzal ment). De ott sem segített. Sőt, xfwm4-vsync-et is telepítettem.
Feltételezem ez valami kernel szintű gond lehet, merthogy nekem nincs VGA kártyám, csak ami az i3-ban van (intel HD2500).
Megjegyzem Chakra alatt, ami ugye KDE, ugyanez a video tearing gondom volt. (Tettem azzal is egy pár órás körutat)
És egy érdekesség: egyik ubuntu származékkal sincs és nem is volt ilyen problémám. Elementaryban is vaj sima a film (vagyis szmúsz, hogy modern legyek), pedig itt nem is találtam vsync-kel kapcsolatos beállítást.
-
Syl
nagyúr
Tetszik. Jó. Egy óriási baja van: semmi vsync nincs benne. Pedig beleadtam mindent amit a neten találtam, de nem. Olyan iszonyatos a video tearing, hogy nézhetetlen vele nemcsak a flash, de a sima divx videó is.
Telefonnal rögzített divx részlet.
Majd ha ezt kijavítják, akkor teszek vele újabb próbát. Most elementary-t nyomom. -
-
-
Vincsó
aktív tag
]
itt már megadtam jelszavam és ennyi történik, gondolom semmi. Amúgy ha az segít akkor GParted-el lett létrehozva a partíció swap partícioból(telepítéskor gőzöm sem volt arról, hogy a swap lefoglalja a neki felkínált egész területet
Szóval igazából üres most a partíció, ext4 fájlrendszer van rajta, meg egy lost+found mappa, amiről gőzöm sincs, hogy mi az...
-
Vincsó
aktív tag
Nos ezek így nem működnek sajnos ezt írja:
mount: a(z) /dev/sda4/media/vince/cd4a678d-0f5e-4f1d-98b6-b1df5535c0e9 nem található a(z) /etc/fstab vagy a(z) /etc/mtab alattpedíg az elérési útvonalnak jónak kell lennie, mappát húzom be a terminálba.
gksu nautilusra pedíg ugyanúgy inaktívak a lehetőségek a tulajdonságoknál.Mondjuk lehet úgyis újrarakom(gyorsabb rendszer vinyó) csak azért ennek nem kéne gondot okoznia sztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest