- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincsó
aktív tag
Tudtok valami egyszerű kép szerkesztő programot? Gimp nem nagyon jön be... eléggé bonyolultnak tűnik, meg nincs is szükségem ennyi funkcióra, nomeg raw-ot alapból nem is kezeli
-
Vincsó
aktív tag
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
Végülis lesz egy firss telepítés úgyis - éves vinyók voltak a gépben így vettem egy újjat.
Ami érdekelne, hogy: mekkora partíciót hagyjak a rendszernek? 20gb elég? vagy legyen inkább 50-60.
A másik kérdés, hogy a fennmaradó rész csatolása a /home-ba? ha jól értelmezem akkor gyakorlatilag ez is külön partícióként működik csak épp nem jelöli meg külön mgehajtóként.
Hogy csináljam? 1Tb-s vinyoról van szó. -
Vincsó
aktív tag
Ennyi a memória használatom:
total used free shared buffers cached
Mem: 3936 3676 259 0 91 2765
-/+ buffers/cache: 820 3115
Swap: 4029 0 4029Ez gondolom akkor nem annyira jó.... lassan elmegyek egy kanna benzinért, ha nem a gépet akkor magam gyújtom fel
Ja a net is brutál lassú... bár már eldöntöttem, hogy ez jobb mint a windows csak épp ki kéne bogoznom ezeket a dolgokat.
-
Vincsó
aktív tag
WTF!? Ma reggel meló után valamiért ránéztem és írható a partíció sőt tudom állítani a jogosultságokat is. Érdekes, tuti volt valamikor tegnap egy restart és utána már nem néztem rá más magyarázatot nem tudok, mondjuk így fogalmam sincs, hogy melyik parancsal értük ezt el. Köszi mindenkinek a segítséget.
Szerk.: közbe rájöttem, sudo nautilus parancs terminálba és utána tudotam állítani a jogosultságokat.
Az normális, hogy kb 24 óra után 3,5 gigát használ el a 4 giga memóriából? A swap is telitőd van kb ilyen arányban.
-
Vincsó
aktív tag
válasz
God Vazzeg #11393 üzenetére
Röhögni fogsz de nincs jogosultságom létrehozni mappát a media könyvtárban. Azt hiszem valamit én barmolhattam szét a legelején... az lesz a legjobb ha ujrarakom a hétvégén úgyse laktam még be
Ha van valami tipp a reinstallhoz, hogy fasza legyen minden akkor jöhet. -
Vincsó
aktív tag
válasz
God Vazzeg #11390 üzenetére
Gyakorlatilag ezekre a parancsokara ha jól értelmezem, kilistázza a mount parancs kapcsolóit stb. Gondolm nem ennek kéne történnie? sd(x) az ugye sda4 jelen esetben, csak az a betű lemaradt.
-
Vincsó
aktív tag
Megnézni meg tudom, de nem tudok írni a lemezre mert a root a tulajdonos változatlanul, ezt szeretném megváltoztatni. A tulajdonságoknál inaktívak a lehetőségek. ha gksu nautilus-al próbálom úgy is inaktív.
-
Vincsó
aktív tag
]
itt már megadtam jelszavam és ennyi történik, gondolom semmi. Amúgy ha az segít akkor GParted-el lett létrehozva a partíció swap partícioból(telepítéskor gőzöm sem volt arról, hogy a swap lefoglalja a neki felkínált egész területet
Szóval igazából üres most a partíció, ext4 fájlrendszer van rajta, meg egy lost+found mappa, amiről gőzöm sincs, hogy mi az...
-
Vincsó
aktív tag
Kell valaminek történnie miután a jelszavbamat beírom a parancs után a terminálba? Mert ugyan úgy tűnik, hogy elfogadja vagyis végrehajtja de változatlan nem tudom írni a meghajtót.
-
Vincsó
aktív tag
válasz
God Vazzeg #11378 üzenetére
Aham.. ez egyenlőre kína de majd utanájárok, köszi!
-
Vincsó
aktív tag
Nos ezek így nem működnek sajnos ezt írja:
mount: a(z) /dev/sda4/media/vince/cd4a678d-0f5e-4f1d-98b6-b1df5535c0e9 nem található a(z) /etc/fstab vagy a(z) /etc/mtab alattpedíg az elérési útvonalnak jónak kell lennie, mappát húzom be a terminálba.
gksu nautilusra pedíg ugyanúgy inaktívak a lehetőségek a tulajdonságoknál.Mondjuk lehet úgyis újrarakom(gyorsabb rendszer vinyó) csak azért ennek nem kéne gondot okoznia sztem
-
Vincsó
aktív tag
#11349 erre valaki
-
Vincsó
aktív tag
Hogyan tudnék egy partíciót irhatóvá varázsolni? Most a root a tulajdonosa így nem engedi.
jobb klikk a lemezen és tulajdonságoknál ugyan tudnám állítani a jogosultságokat, de ez mind inaktív.
Tuti van rá megoldás csak én nem tudom. -
Vincsó
aktív tag
válasz
God Vazzeg #11278 üzenetére
Telepítést mondjuk usb-ről próbáltam, ez lehet gond? Vagy a partícionálás windows alól szétcseszhetett valamit? Más nem nagyon jut eszembe laikusként.
-
Vincsó
aktív tag
válasz
God Vazzeg #11273 üzenetére
gigabyte ga 870a usb3l BIOS F5f
fx4100
8gb kingston
nvidia gts 210
250+500Gb Hdd
Nagyjából ennyi, van valamire még szükség? -
Vincsó
aktív tag
Hali!
Gondoltam kipróbálom a legújabb Ubuntut, hisz mi baj lenne belőle nem lehet gond a telepítése...
Nos tévedtem, igazából fel sem települ.
Ezt a hibát írja ki az elején: APCI warning incorrect cheksum in table (tamg)-0XE3 should 0XE2 (20121018/tbutils-324), itt meg is áll és meg se nyikkan utána. Próbáltam kutakodni a neten, talán valami BIOS hiba lehet de megoldás nincs rá ha jól értelmezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest