- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #41304 üzenetére
Nem, nem azt mondom, hogy magától. A Python verziók ismert gondja, azt írják. Nyilván attól jött elő, hogy verziót váltottál. A csomag, amikor feltelepül, nyilván megoldja ezt.
-
-
válasz
tordaitibi #41300 üzenetére
Meg is volt a visszaállítás.
Onboard és a többi pythonos program működik, és egyelőre asszem letettem a YT. streamról.
Persze nyitott vagyok bármire, ha booképtelenné nyomkodjuk a rendszert se baj, pár perc alatt újra feltámasztom. -
válasz
tordaitibi #41297 üzenetére
Az az __init__.py mi? Rakd a helyére.
Bár ha az egész át van symlinkelve, akkor kéne működnie. -
válasz
tordaitibi #41296 üzenetére
Nem jött be.
Ez az Onboard hibaüzenete:tibi@TibiXubuntu:~$ onboard
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/onboard", line 32, in <module>
from Onboard.Exceptions import chain_handler
File "/usr/lib/python3/dist-packages/Onboard/__init__.py", line 23, in <module>
from Onboard.utils import Translation
File "/usr/lib/python3/dist-packages/Onboard/utils.py", line 38, in <module>
from gi.repository import GLib
File "/usr/lib/python3/dist-packages/gi/__init__.py", line 42, in <module>
from . import _gi
ImportError: cannot import name '_gi' from 'gi' (/usr/lib/python3/dist-packages/gi/__init__.py)
Ennek most mi kellene, a sima python...?Vagy elment üdülni az egész pythonos szekció.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #41291 üzenetére
Smplayer nem ppa hanem a legfrissebb verzió, tegnapelőtt töltöttem telepítettema oldalukról a Ubuntusat.
Igen, közben rájöttem én is.
A symlinket hogyan, légyszi szájbarágósan.
sudo ln -fs /usr/bin/python3.7 /usr/bin/python
Szerintem így jó lesz, mert a yt-dlp a /usr/bin/python-ra hivatkozik, amit ha átsymlinkelsz a /usr/bin/python3.7-re, akkor elméletileg mennie kell.
Ha így nem megy, akkor próbáld ezt:
sudo ln -fs /usr/bin/python3.7 /usr/bin/python3Az én Xubuntumon (22.10) az /usr/bin/python és az /usr/bin/python3 is az /usr/bin/python3.10-re mutat.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #41279 üzenetére
Szerintem csináld meg azt a symlinket, amit írtam, és bízz benne, hogy minden működni fog. Én biztos, hogy ezt csinálnám, aztán ha omlik a rendszer, akkor su módban bebootolva, a fájlrendszert rw-ben felcsatolva vissza lehet állítani.
Honnan van amúgy az SMPlayer? PPA? -
growler
őstag
válasz
tordaitibi #41279 üzenetére
[link] ?
-
válasz
tordaitibi #41259 üzenetére
Aham, valóban L és félre...
De már értelek, mondjuk nem is volt előttem egy archklón képe, hogy könnyebben megértselek. De ahogy nézem, a mostani Mint 21.1-ben még PPA sincs felvéve, egész jól elvagyok a natur felrakott rendszerrel is.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #41258 üzenetére
A /usr/bin/python egy symlink, valószínűleg a python3.6-ra mutat. Csinálj egy symlinket a 3.7-re: sudo ln -fs /usr/bin/python3.7 /usr/bin/python
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #41250 üzenetére
Saját laikus felhasználói véleményem hogy a Win, és az Android messze túlteljesíti a Linuxokat szoftverezhetőség, és visszafelé kompatibilitás tekintetében.
Ez így van, a Linux híresen rossz a visszamenőleges kompatibilitást tekintve.
A Windowsban sokkal jobban figyelnek erre, Androidon meg pláne. Ott nem az van, hogy van a GTK, aztán arra a verzióra fejlesztesz, ami van a disztróban, hanem eldöntöd, hogy melyik Android verziót támogatod (mondjuk 6-tól felfelé), és akkor tudod, hogy az API level 23-at vagy annál frissebbet fogsz használni, és akkor eleve úgy írod meg az appot.
Linuxban ilyet nem csinálhatsz meg, mert ha az Ubuntu 22.04-ben mondjuk GTK 3.24-van, akkor te hiába írod meg a programod GTK 4-re, nem fog az elindulni.Ugyanakkor ott van az oldalon külön 4 vagy 5 féle Linux telepítő, Ubuntura külön, Fedora meg még másokra.
Akkor most melyik az egyszerűbb..? A fejlesztő részéről?Felhasználói részről abszolút igazad van, fejlesztői részről is, de ez nem annyira visszamenőleges kompatibilitás kérdése, hanem a disztrók fregmentáltsága miatt van, hogy van Debian csomag, van Ubuntu csomag, van Arch csomag, Fedora csomag...
Na ezért is terjedtek el az appimage, flatpak és snap csomagok. Fejlesztői részről szerintem ez a legegyszerűbb.Stabilitás, bugmentesség szempontjából az a nem mindegy, hogy te támogatsz egy rendszert, vagy csak elfut rajta a programod.
De az én, a sima felhasználó számára a Linuxos megoldások sokkalta antifelhasználóbarátok mint a másik 2 rendszeré.
Oké, de te elég sajátosan csinálod a dolgokat
Úgy látom, te sok programot a weboldaláról töltesz le, nem az áruházból. -
válasz
tordaitibi #41258 üzenetére
Akkor a "python" parancs hív meg rosszat. Path-on mi van...?
Meg akkor az /usr/bin/python mire mutat? -
válasz
tordaitibi #41255 üzenetére
abban igazat kell adnotok hogy míg arch alatt 1 kattintással bejelölhető maga a szoftveres kánaán
Egy kattintással 100 programot felraksz AUR-ból? Érdekes elmélet...azért én arra is emlékszem, hogy egyetlen csomag nevét beírtam az AUR-ba és feldobott egy tucat fura elnevezésű verziót a programból, no most mire abból a laikus kiválasztja, melyiket kellene neki felraknia, addig én békésen bemásolom azt a pár megszokott PPA-s sort a sources.list-be, frissítek és egy sorban terminalból felrakom a programokat. Igaz nem vagyok egy Archer, lehet azért megy ez nekem ilyen bonyodalmasan!
Mondjuk az alapján, amiket írsz, Te sem vagy nagy Archer!
-
válasz
tordaitibi #41253 üzenetére
Kipurgálod, és nulláról? Már ha ki lehet purge-olni a Python-t, vagy esetleg force-olod a 3.7 telepítését...
Meg which python ? És megnézni, hogy van-e ott 3.7-es könyvtár is?
-
válasz
tordaitibi #41251 üzenetére
Tudod hogy nálad is jobban hanyatlik sajnos a szellemi szintem.
Az már önmagában is komoly teljesítmény lenne!
No de lehet tévedek, mivel én már nem is számítok Linuxosnak, tekintve, hogy csak használom pár éve a Mint Cinnamonos gépeket, néha feldobok egyet-egyet, megoldandó kérdés nulla, így aztán...
A gyari tarolok meg, arch es aur kivetelevel finoman fogalmazva tetulassan kovetik a nagyvilagot.
Szóval ott bicsaklik a dolog, hogy az Arch tároló csomagjai frissek, ez OK, de korántsem elégséges mennyiségűek, ha nem így lenne, nem kéne az AUR ugye..."Arch User Repository", szóval kb az Ubuntus PPA-nak felel meg, így aztán nem elég gyári.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #41245 üzenetére
Igen, eléggé eltértem a témától ezzel az immutable oprendszerrel. Igazából azt akartam ebből kihozni, hogy ha van egy oprendszered, vannak hozzá programok, ezeket együtt teszteled, együtt adod ki, együtt frissíted, azzal elméletileg növeled a rendszer stabilitását, mint ha van egy oprendszered, a programok pedig külön forrásból származnak.
Konkrét példa, ha mondjuk Ubuntu 22.04 alatt a repóban lévő 3.0.16-os verziójú VLC playert használod, azzal elméletileg - ha a csillagok együttállása is úgy akarja - kevesebb problémád lesz, mint ha mondjuk Windows 10 21h1 alatt letöltöd a VLC playert a weboldalukról, mert az Ubuntu+VLC páros együtt lett tesztelve a maintainer és a közösség által, a hibák
Viszont a VLC fejlesztője nem tudhatja, hogy most a programját Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 1607, Windows 10 21h2... alatt fogják használni. És simán lehet, hogy Windows 10 1607 alatt tökéletesen működik, míg 21h2 alatt meg crashel. -
válasz
tordaitibi #41240 üzenetére
A gyari tarolok meg, arch es aur kivetelevel finoman fogalmazva tetulassan kovetik a nagyvilagot.
Nekem ez elég farkába harapó kígyónak tűnik, ami meg is eszi saját magát....de ha megrágod még 1x, neked is feltűnhet, mi a bibi itt!
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #41240 üzenetére
Hú, én ezzel határozottan nem értek egyet
Ez a Windows-os neten megkeres-letölt-telepít szerintem kőkarszik a csomagkezeléshez képest. A Windows is próbál egyébként ebbe az irányba menn a Store-ral meg a wingettel, csak elég lassan halad.Biztonsági és stabilitási szempontból nagy előny az, ha egy rendszer előre meghatározott, fix komponensekből áll össze. Példának okáért, a Windows 7 idején még egyesével települtek a frissítések, és szinte bármelyiket ki is lehetett hagyni, és ennek egyik következménye az volt, hogy a Windows-os gépek rendszere borzasztóan széttöredezett lett, mert a frissítések által gyakorlatilag a Windows végtelen számú változatát futtatták. Később ráállt a Microsoft a kumulatív frissítésekre, amik azért jók, mert az összes korábbi frissítést tartalmazzák magukban, így azonos frissítési szintre tudták felhozni a Windowsokat. Ennek a módszernek a csúcsra járatása az, amit a mobilos oprendszerek (meg pl. a macOS Catalina és a Fedora Silverblue) is csinálnak, hogy maga az oprendszer read-only módban van felcsatolva, és frissítési ágak vannak, amik a teljes rendszert frissítik, nem a csomagokat külön-külön, mint most.
Egyébként frissen telepített rendszernél sokkal egyszerűbb nyitni egy terminált, és beírni vagy bemásolni egy mentett doksiból azt, hogy
dnf install gnome-extensions-app gnome-shell-extension-gpaste gnome-shell-extension-gsconnect smplayer vifm neovim dconf-editor tmux sshfs firefox gimp inkscape -y
, mint a neten összekeresgélni a programokat. Ha pedig több gépet kezelsz, ott pedig lényegesen egyszerűbb minden, ha van csomagkezelés. -
growler
őstag
válasz
tordaitibi #41238 üzenetére
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tordaitibi #41217 üzenetére
Ez egy NAIH feljelentést megérő megoldás, ami náluk van, ha még mindig ilyen.
-
válasz
tordaitibi #41214 üzenetére
Főnököd se tud olvasni?
Amúgy Samsung account az önszívatás magas foka, mert az appokat gyak. nem használod, a jelszót elfelejted, és amikor kell (telefon resetelése. mert eladtad, akkor nincs meg, és nehezebb leütni, mint a Google-t). És ha bejelentkeztél a Samsung fiókkal, akkor jönnek ezekAz egy jó dolog, hogy távolról lehet vele törölni a telefont, ha ellopták.
@inf3rno : Metoo. Rohadtul nem veszem észre
A saját appjaim is ezért reklámmentesek. Magam rühellem őket, nem fogok az appba tenni. -
inf3rno
nagyúr
válasz
tordaitibi #41214 üzenetére
Akkor máshogy kezeljük ezeket a dolgokat, én szimplán csak rezisztenssé váltam rá. Évekkel ezelőttig észre sem vettem a reklámokat, csak miután más rámutatott egy háztartásban, hogy ott vannak, és milyen jó, mert ő pont azt nézegette. Akkor is visszakérdeztem, hogy mi, mintha valami szűrő lenne, ami kitakarja őket. Mostanában meg már megbarátkoztam velük, bár sok hasznukat nem látom. Inkább a saját cégem reklámozásához merítek ötleteket, vagy látok néha kimondottan vicces reklámokat. Szerintem téged azért idegesít, mert a pszichológiai hadviselés is ugyanezeket az eszközöket használja csak más célra, ahogy a politika és a csalók is. Az egyedüli dolog, ami mérsékelten irritál bennük, hogy mobilon nincs korlátlan sávszélességem, és rengeteget elvisznek belőle, de a korlát túllépése után is viszonylag használható a mobilnet, úgyhogy annyira nem érdekel az sem.
-
válasz
tordaitibi #41212 üzenetére
"De még mindig jobb mint a Samu, Xiaomi meg a MIUI, azok orrba-szájba tolják a Guglin kívül asaját törölhetetlen kéretlen ajánlataikat."
Az érdekes, a céges, gyári ROM-os Samsungjaink nem csinálnak ilyet. -
PociAti
őstag
válasz
tordaitibi #41185 üzenetére
"Ha en hetfon rakerestem egy termekre akkor azt val.szeg meg is vettem es felesleges hetekig mindenhol azzal bombazni de ezt a meglatasomat a nagy reklamcegek nem igy gondoljak. Ez zsakutca es raadasul rohadtul ertelmetlen es zavaro igy."
Nem baj ha nem érted egy rendszer működését, de ne nevezd élből baromságnak.
(1) Ha csak feltételezhetően vetted meg, akkor azt jelenti nagyon erős vásárlási szándék van benned, ezért ha valamikor, akkor pont most kell intenzíven bombázni az adott termék hirdetésével, mivel az sokkal nagyobb eséllyel fordul át vásárlássá (és a hirdetés feltételétől függően van amikor csak a konkrét vásárlás után jár részesedés, az oldalra terelésért még nem). Ez a meggyőzés, rábeszélés időszaka. Reggel kritikusabbak az emberek, este nyugodtabbak, megengedőbbek, ezért az utóbbi időpontra célszerűbb időzíteni ezeket, hátha bekattintja a potenciális vevő.
(2) Ha megvásároltad a terméket, pl. TV-t, hűtőszekrényt, mosógépet, és erről értesül a Google, utána is ajánlani fogja neked ezt a terméket (és nem másikat). Első hallásra furának tűnik, mert aki 200 ezerért most vett valamilyen tartós berendezést, az egyhamar nem vesz másikat mellé. Viszont mégis működi, ezt hívják megerősítő reklámnak. Komoly témában "jó döntést hoztál", mindenhol ezt ajánlják. Az ismétlődéssel a márka értéke, ereje is nő a szemedben, ez most a menő. Ne érezz kételyt a vásárlást követően, hanem dicsérd meg magad.
Fogadd el, akik körülötted a rendszert működtetik, azok sokkal tervszerűbben bombáznak, ha hagyod.
Linux rendszer abban erős, hogy jobban testre tudd szabni. Ha nem tetszik valami, akkor változtass rajta. Ez történhet a reklámok blokkolásával, google kerülésével, hogy csak az egyszerűbbek legyenek megemlítve.
-
válasz
tordaitibi #41185 üzenetére
Adblock a barátod
Meg Ghostery.
Illetve mondom, az algoritmusok buták -
válasz
tordaitibi #41154 üzenetére
Otthon sose... szerveres környezetben meg sudoers.d nélkül szívó lenne
-
válasz
tordaitibi #41150 üzenetére
És amúgy is a sudoers.d-be csinálunk rá sajátot, nem mókoljuk az alapot.
-
válasz
tordaitibi #41150 üzenetére
El lehet.
Megvolt, úgy is, hogy 100 gépen egyszerre(Szerencsére volt rootunk... bár nem lett volna szabad
)
-
PociAti
őstag
válasz
tordaitibi #41123 üzenetére
Én is mit szívtam édesanyám számítógépén a HP LaserJet 1018-as nyomtatójával. Másik 3 számítógépen csak lazán lefuttattam a HPLIP-et, és működött ezzel a nyomtatóval, ezen a gépen hiába futottam neki 10-szer, különböző változtatásokkal próbálkozva, csak nem jött össze.
Majd egy kis szünet után újra nekiugrottam, akkor ahogy nálad, úgy nálam is egy eldugott fórumban elejtett lehetőségként kipróbáltam a Foomatic drivert és egy csapásra rendbe jött. -
válasz
tordaitibi #41105 üzenetére
Ja... Úgy könnyű.
De outdated OS-t használni az álmoskönyv szerint sem jó
-
válasz
tordaitibi #41103 üzenetére
Én se
Az lehet a kulcs, hogy a tiéd még valami 18.04-ként kezdhette,
-
válasz
tordaitibi #41099 üzenetére
32 bites? Mert akkor még lehet... de a 20.04, 22.04 Kubuntu nekem olyan szépen nyalta be a 2-4GB friss telepítéssel, hogy még.
Meg ha egy gépben 2GB RAM van, akkor ott minél kisebb RAM fogyasztás a jó, abban meg a LX, XF, Cinnamon jobb -
Alu
senior tag
válasz
tordaitibi #41076 üzenetére
Idézd már be légy szíves, hogy szerinted melyik mondatomban kezdtem el "fennhangon szidni" a Linuxot vagy akár a Windowst.
Egy szóval sem írtam le, hogy ez os hiba lenne, pláne nem fröcsögve, úgyhogy nem teljesen értem ezt a kioktató stílust.
Egyébként ezt a gyors rendszerindítás témát ennyire részletesen nem vágtam, úgyhogy köszönöm, hogy leírtad. Eddig úgy tudtam, ha pl. hibernálom a rendszert, akkor csak a rendszer vinyó marad felcsatolva, a többi nem. Ezért is írtam egy korábbi hozzászólásomban, hogy nem rendszer vinyóról van szó, de ezek szerint akkor az összes korábban felcsatolt adatlemezre igaz.
A történetről egyébként annyit, hogy a problémás HDD legutoljára (~1éve) egy ismerősömnél volt és fogalmam sincs ő mit csinált vele, be volt-e kapcsolva a gyors rendszerindítás vagy sem. Most Ubuntu alatt szerettem volna használni a vinyót, de az említett problémába ütköztem és nem volt egyértelmű, hogy miért kapok vissza fájlrendszer hibát. Szerintem normálisan tettem fel a kérdést, de szívesen fogadom a többiek visszajelzését is, ha más szerint is "szidkozódtam" és/vagy "fröcsögtem".
lev258
Fentebb leírtam a vinyó történetét, hogy nem az én Winem zárolta a lemezt. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ez esetben elég annyit csinálnom, hogy felcsatolom a saját Winem alá és kikapcsolt gyorsindítás mellett, normál leállítás után veszem ki a gépből és teszem át az Ubuntus PC -be? Azért gondolnám, mert saját win alatt tudok írni rá, viszont azóta nem tettem vissza az Ubuntus PC -be, mióta kipróbáltam a saját Winem alatt.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #40683 üzenetére
Bezony, ott van a Ventoy indítójában a bootia32. Akkor ezt ki is lehetne próbálni.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #40683 üzenetére
Kend, nem mond bolondságot.
-
válasz
tordaitibi #40470 üzenetére
Én is mindig elfelejtem
-
válasz
tordaitibi #40464 üzenetére
Nálam fordított a helyzet
"Kéerdezném tisztelettel, miért nem reagál az etc/default/grub szerkesztésre,"
Mert utánasudo update-grub
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #40464 üzenetére
Nyilván újabb géppel nem lenne lassú!
Egy 9 éves laptopom van. -
válasz
tordaitibi #40459 üzenetére
Az még közösségi support, nem? Én már upgradeltem
-
Dhampir
félisten
válasz
tordaitibi #40407 üzenetére
Értem, tehát a teljes rendszer mentésére gondoltál, én meg pusztán a kiválasztott fájlokra vonatkozó felhasználói mentésre.
-
Dhampir
félisten
válasz
tordaitibi #40331 üzenetére
A "növekményes mentést" hogyan csinálod, van erre valami jó tipped, tippetek?
-
válasz
tordaitibi #40402 üzenetére
Nemtom, Systemd óta van talán az Ubuntuban /media, azóta nem a /mnt a standard, többit nemtom
-
válasz
tordaitibi #40348 üzenetére
"es megszuntetni a hibat amit szorgalmasan logolt, 14 gigaig."
Azért az eléggé user error
Mondjuk a 100GB windóz is az. És helyelfogyástól minden OS megáll
Igazán durva az az Alpine. Egy Debian alaprendszer karakteres felülettel, minimálban használhatóra kb. 2GB. Egy Alpine 130MB"Nincs rendszer amit neha ne kene manualisan gatyaba razni."
Csomót láttam, ami évekig ment anélkül, hogy ilyen baja lett volna. Mondjuk azok minimál AIX-ok, Linuxok voltak szervereken, néha patchelték, meg újraindították.@gyulank : Nekem csak egy backup, aztán a leveleket lerántja a Kmail a Gmailről.
Böngészőn meg nem nagyon szoktam állítgatni, pár könyvjálző + jelszó export, import, adblocker, Ghostery, ennyi. -
inf3rno
nagyúr
válasz
tordaitibi #40332 üzenetére
Hat sokat nem erek a KDE-s tutoriallal, Gnome alol, de masnak talan hasznos lesz valamikor.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tordaitibi #40324 üzenetére
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #40249 üzenetére
Egyrészt én sose használtam F1-et, másrészt az oldalán azt lehet letölteni hozzá, és alig lehet valamit átprogramozni vele, de az közte van. Szóval mivel az F1-et is könnyen meg tudnám nyomni, azt választottam. És kiírta, hogy indítsam újra a változáshoz a gépet. Újraindítottam, és semmit nem csinált, de a program azt írta, hogy meg van változva.
-
válasz
tordaitibi #40243 üzenetére
Nekem is volt pár ilyen köröm anyámnál, hogy az asztalit lehessen kapcsolni billentyűzetről, azon pl. volt dedikált sleep gomb, power gomb, de a bekapcs sehogyan nem ment, akármit csináltam
-
válasz
tordaitibi #40241 üzenetére
Simán a plusz funkciógombokra (amit írt, hogy van a billentyűzeten filekezelő meg ilyesmi gomb) rá tudja tenni a sleepet
Shortcut kezelő megérti.
"Talán működhet ha megtalálod a sleep ascii vagy gépi kódját,"
Még csak az sem kell, kipróbáltam, a T430 hangerőgombját is észreveszi, lehet rá egyedi videlkedést állítani. Onnantól meg csak egy poweroff. -
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #40238 üzenetére
Én tudom, hogy mi jó nekem. Nem nyomom meg véletlenül, viszont gyorsan könnyen látatlanban megnyomhatónak kell lennie, és megtaláltam, hogy melyik lenne jó erre úgy, hogy nem hiányzik annyira az eredeti funkciója a gombnak. De egyelőre még nem tudom megoldani, hogy úgy használjam azt a gombot mint a másik billentyűzeten az alvást. De ezek szerint ébresztőként nem lehet használni. De még nem tudom azt sem, hogy kikapcsolónak hogy tudom használni, mert én nem billenyűkombinációt akarok.
-
Dhampir
félisten
válasz
tordaitibi #40163 üzenetére
A Chromium az Edge helyett?
Az Edge Chrome alapú.
Persze ha kell az Edge is, megértem.
-
válasz
tordaitibi #40165 üzenetére
128 meg 256-tal tetű volt. Pláne egy SP2.
Android meg 10GB...? A 18-as Lineage 18 telepítője 800Mb. Telepítve sincs 10GB...
A friss A5 2017-emen a Lineage 18 telepítése után + appok felpakolva, 25GB szabad a 32-ből. -
válasz
tordaitibi #40163 üzenetére
Nekem is van ilyenem, de ha a Microsoft tárolójából teszed, akkor frissül. Szoktam röhögni, amikor ilyen 130 megákat húz le.
-
Rick3D
senior tag
válasz
tordaitibi #40156 üzenetére
Hideg indításból is ugyan az ...
Értem én amit mondasz és tök logikus is. Esküszöm, hogy ötletem sincs, hogy mi lehet az. Leállítottam, directbe linuxra bootoltam. Akkor mit akarhat a win?
Srácok, valami bruteforce megoldás?->hcl: az előbb azt a mappa megosztást a sambával próbáltam. Legalábbis a linux kérte, hogy rakjam fel. Én meg felraktam
Következőre már nem 2db nvme-t vennék hanem egy darabot és az legyen 2TB.
Esetleg... még azt tudom megpróbálni, hogy kiszedem a wines ssdt majd rábootolok a linuxra és utólag rakom be mintha egy külső driveot csatlakoztatnék. Hátha így tudok majd rá írni. Nem egészséges dolgot de utolsó ötlet.
-
Rick3D
senior tag
válasz
tordaitibi #40151 üzenetére
Valami nem stimmel nálam ezt már láttam az elejétől fogva. Viszont lövésem sincs mi. Mindegy is. Most azért akarom átrakni a cuccaimat a másik ssdre mert virtualboxból vagy vmwareból fogom csinálni a linuxos dolgaimat és teljesen megszüntetem ezt a dualbootos rendszert.
Linuxra bootoltam, fájlkezelőben vagyok és igen itt van a windows
Az előbb próbálkoztam megosztani egy foldert -> ERIKPC, permission denied úgy hogy full jogom van hozzá. Még a jelszót is beütöm és hiába jó permission denied
Az 1000GB Volume a winem. Rákkantítok és behoz mindent:
Innen tudok másolni linuxra. Ott van az a kép .... window.png azzal teszteltem és áttudom húzni linuxra. (A copy to-val)Az imént ezt is megpróbáltam. Ez se megy
(Mármint megpróbáltam ezt az egyik ssdn létrehozni és a másikon is. Az egyikre azt mondja a winesre, hogy a win hibernálva van és kopjak lefele. A linuxra meg: Error unmounting filesystem,)
-
Rick3D
senior tag
válasz
tordaitibi #40145 üzenetére
+májkimiki
Windowsról nem látom linuxomat. Kivétel ha a partíció kézelőbe megyek max onnan. Linuxról viszont látom a winemet
Linuxról amikor próbáltam átmásolni fájlok, akkor a C-ben és a Usersben is próbálkoztam.
Ha erre gondoltál akkor mindenhova teljes körű jogosultság van adva(mind a 4 maxos)
Én ez most már komolyan nem akarom elhinni. Megint kezd hányingerem lenni a linuxotól ... -
válasz
tordaitibi #40137 üzenetére
Nemtom, de ha alkalmazza, és tudod a rendszergazda jelszót, akkor lehet használni.
-
válasz
tordaitibi #40067 üzenetére
Többször belefutottam féltéglába, mindig vissza tudtam hozni.
No az ilyen aggasztana, mert fenének volna kedve bíbelődni vele, jönne a repüljpáva....
Szóval a napi használatos telómmal tuti nem kezdenék ilyenbe, lehet majd a Redmi 4X-szel fogok kísérletezni egyet.
De ugye ott van még a Windows is, van éppen a Dell M4700-ban egy rejtett SSD-n egy Win7, de az nekem maga a halál lenne.
-
válasz
tordaitibi #40064 üzenetére
megkéred a BL nyitási engedélyt, megadják és ennyi.
Ja hogy ez van még most is? Anno legalább 2 hét volt, mire megjött az engedély....
Egyébként ez a rootolás/custom rom felrakása még mindig Windows alól megy csak?
-
válasz
tordaitibi #40059 üzenetére
pl. a bootloader nyitás menetét is leírja, ahhoz kell egy Xiaomi reg.
No várjunk csak, regelni kell teljesen hivatalosan a XIaomihez és utána kapásból hekkelünk egyet, hogy legyen bootloaderünk?
Az kemény...
Amúgy jó az oldal, minden le van írva lépésenként. Azért elsőre izgalmas ilyet csinálni, mert minden leírásban ott van, hogy téglázhatod ám a telót, ha valamit elnézel.
Anno valami Cyanogen néven futott valami, ami nagyon jó volt....
-
válasz
Amúgy Lineage official ágat mindenre
Eseteg AOSP
Nincs bloatware, nincsenek a Pistie ROM-ok idióta hibái, működik, frissül, hosszú távon támogatott. -
urandom0
senior tag
válasz
Köszi, eljátszok majd vele!
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #40057 üzenetére
Én utoljára Android 2.1-nél használtam custom ROM-ot
Az Eclair-t cseréltem Froyo-ra, mert azon már lehetett SD kártyára pakolni az appokat.Most egy Redmi 8-at használok, de nem vagyok teljesen megelégedve vele, ha lenne hozzá valami jó kis ROM, szívesen cserélném.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #40045 üzenetére
És jól működik a ROM? Nem bugos?
-
válasz
tordaitibi #40052 üzenetére
Vagonnyi szolgaltatast hasznalok tobb szolgaltatonal, van Megasync, Dropbox, Google, Microsoft fiokom, Opera,Firefox, Edge szinkronom meg meg a fene tudja bova regeltem be.
No majd leszel bajba, ha a fel nem sorolt regelésedre az asszony rájön!
pornhub és tsai
-
válasz
tordaitibi #40050 üzenetére
Kb. atment mit akarok kidadogni ebbol az egesz leirasbol?
Kb 100%-ig értem, amit írsz!
No és ugye a legfontosabb, hogy neked ez így megnyugvást okoz.
Anno még nem Xiaomi telómra én is raktam custom ROM-ot, de főleg amiatt, hogy gyorsabb, jobb legyen, sajna Xiaominál nyitni kell a bootloadert vagy mi, amúgy nem lehet OS-t cserélni, ezzel meg sosem vacakoltam ill a Mi 9SE gyorsasága nekem megfelel, minek piszkáljam Ettől szerintem rosszul leszel, de a teló dolgozik a Google, Amazon és a Xiaomi saját felhőjébe is! Aszondom, éljünk valameddig és veszélyesen. Vagy semmilyen internetet ne engedjünk fel a telóra.
-
válasz
tordaitibi #40045 üzenetére
Semmi ilyenre utaló jelet nem tapasztaltam.
Ööö...OK, ha nem tapasztalsz semmit, az teljesen jó!
Hát vagy valami, egyébként google profilod van? Mobilneten rajta lóg a teló? Mondjuk én nyertem, mert nekem 6 éve már 2. Xiaomim van, még saját felhőjét is ráengedtem.
Van vagy 200 mrd eszköt, amit lehet figyelni, figyelje csak a sok vágottszemű.
Egyébként üzleti adatokat gereblyéznek össze, nem fogják lenyúlni a pénzemet a számlámról, innentől kezdve fene foglalkozik vele.
-
válasz
tordaitibi #40022 üzenetére
Azért egy
list disk
vagylist partition
sokat segít adiskpart
ban, így be tudja azonosítani, hogy jót akar-e kiválasztani gyaluláshoz
-
moma
őstag
válasz
tordaitibi #40019 üzenetére
es ha torolni akarom ezt, azt hogy?
-
moma
őstag
válasz
tordaitibi #39998 üzenetére
Most egy egészen fura dolog van. A pendrive amire másoltam az ubuntut a live miatt, most egy három particíós valaminek látszik win alól. Lehet valahogy ráindtallálódott?
vagy ez mi lehet? Win nem lát rajta semmit, és azt mondja csak formázni tudnám az egyes particiókat
Pedig semmi installálás szerű dolog nem történt. Fura
-
válasz
tordaitibi #40012 üzenetére
Feltörni a cuccaidat, vírust kapni (Linuxon nem is sok eséllyel fogsz utóbbit) nem attól fogsz, hogy nincs képernyőzárad. Hálózat felől másképp megy egy hackelés. Általában nem úgy, ogy megvan a jelszó, egy biztonsági rés pont attól rés, hogy nem kerül elő jelszó, max., a végén, mert azt akarod lelopni.
Volt ilyen hiba a vi-ban, hogy promptot kértél a vi-ból, és root tudtál lenni. Csak úgy. (Tizenéve javítva van.)
Ha meg valaki fizikailag hozzáfér az adattárolóhoz (értsd, ellopta) akkor csak idő kérdése megtörni."Az utcai nagykapu ha otthon vagyok, nyitva, a kocsimat se zárom be ha a faluba leugrok valamiért a boltba, otthagyom lehúzott ablakkal"
Azon a helyen lehet, hogy megteheted, máshol nem biztos, hogy menneAmúgy @májkimiki : arrról volt szó, hogy nincs admin jogod, tehát nem tudsz emelt jogokat szerezni
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #40009 üzenetére
"Probalj meg rendszergazdai jogok nelkul mint user fiokboll barmit is telepiteni vagy olyat vegrehajtani amihez admin jog kell. Nem megy."
Ezzel vitatkoznék a saját tapasztalataim alapján. Egy lokális rendszergazda fiókkal telepítek, erős jelszóval. Minimálisan beállítom a rendszert, majd csinálok egy lokális általános user-t. Aztán abból bejelenkezve szabom részletesen a rendszert, telepítek sokmindent, ha kell a user-t beléptetem MS fiókkal. PIN-t és egyéb emelt jogot kívánó dolgokat. Természetesen a két jelszó teljesen más. Viszont minden emelt joghoz bekéri a rendszergazdi jelszavát és aztán települ minden.
Nem buherálom el az UAC-ot és egyebeket. Gyakorlatilag a gazdi fiók soha nincs használva. Ez így működik.
Soha nem vitt rá a lélek, hogy jelszó nélküli bejelentkezést meg egyéb nyalánkságot megejtsek, amit a power ablakosok csípőből megtesznek. -
válasz
tordaitibi #40009 üzenetére
Na ez az
Amúgy a felhasználók sokkal kevésbé tartják idegesítőnek a sudo-zást (grafikuson is), mint az UAC-t.
Valószínűleg azért, mert Linuxon nem foglalja le a teljes képernyőt, meg mert alapvetően nem (látszólag) random kéri. -
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #40000 üzenetére
Én ha magamnak írok programot, akkor teszek bele figyelmeztetéseket. Vagy ha azt nem, akkor addig nem érvényesülnek a változások, amíg explicit nem adsz rá utasítást.
Ez egy jelszókezelő program, azért írtam, mert a munkahelyemen még mindig jelszavas doc-ban tároljuk a jelszavakat...
Ezt csak én használom, de úgy írtam meg, hogy ha törölni akarsz egy sort, akkor is visszakérdez, illetve addig nem menti le a változtatásokat, amíg rá nem nyomsz a mentés gombra.
-
válasz
tordaitibi #39986 üzenetére
Zsír
Nem mondom, hogy nem megy, csak valami baja mindig van a plusz felületeknek. Akár annak is, hogy Server kiadásra GUI-t teszel (három ilyenem van, egyik kókányabb, mint a másik, csak ott ugye pont nem érdekes).
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #39948 üzenetére
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #39946 üzenetére
De meglepő. Egyrészt, vagy fél éve, vagy régebben volt problémám a W11-el, és nem látta a GRUB sem. Most hónapokkal ezelőtt konkrétan írták hibaként, hogy nem ismeri fel, pár napja is született egy ilyen kérdés amiben azt írták, hogy először a 14-eit meg kéne várni, meg ugye 1 hét múlva kijön a végleges. Ezért direkt a tegnapit telepítettem. De elvileg 14 előttiben olyan GRUB van ami nem ismerné fel.
-
válasz
tordaitibi #39932 üzenetére
Samsung, valósznűleg MTP módban, elég macerásan lehet rá másolni. Valószínűleg Windowsra másképpen csatlakozik.
Nekem a céges telefonom A51-es, céges telefonmanagement megoldással és policykkel súlyosbítva -> MTP-n tudom olvasni Linuxon (ha a telefon a host), írni sehogyan. A céges Windowsszal megy, mert ugye az is céges, ott eddig engedve volt.
Amúgy szokott ezen segíteni, hogy
- telefon vezérelje az átvitelt (egy ideig nekem is ment, amíg vagy a Samsung, vagy a melóhely nem tiltotta)
- nem dobálja fel a telefon folyamatosan, hogy engedélyezed-e a csatlakozást? nekem igenés akkor pont ez történik, a telefon állandóan újraindítja az átvitelt, és a megnyitott filekezelő nem fogja látni a tartalmat, mert már régen vége annak a sessionnek, amire az az ablak nyílt
-
PociAti
őstag
válasz
tordaitibi #39927 üzenetére
2000 környékén vettem belőle egy példányt látássérült rokonnak, ők jelentős kedvezménnyel jutottak hozzá (12k Ft helyett kb. féláron). De valamikor a kétezres év elején megszűnt a cég, elérhetetlenné és nem találtam olyan kereskedőt, aki forgalmazta volna.
Úgynevezett alternatív forrásból, "linux iso" formátumban most is beszerezhető a telepítő és a portable verzió. Elvileg win95 és win10 között mindegyik verzión működik (a megfelelő variáns).
A szériaszám miatt a sajátomat mégsem küldeném el, amúgy a gyári telepítő 2 hét hosszú demóval indul. (Viszont ha telepítéskor a dátumot a jövőbe állítod....) -
törölt tag
válasz
tordaitibi #39891 üzenetére
Hiába pakolgatná, titkosított lvm-en volt neki a rendszere. Még a bootrepair log is nyivákolt miatta.
-
gregory91
senior tag
válasz
set root=(hdx,gptX)
<-emiatt a paraméter miatt a hajamat tépném szétntldr ($root)/bootmgr(.efi)
<- (.efi) ha efi fájlról lenne szóboot
így mondjuk elindult volna(feltételezve hogy a windows bootloaderje is jól volt konfigurálva). -
Rick3D
senior tag
válasz
Ezt a megoldást én is olvastam de hagytam mert sok macera
-
Rick3D
senior tag
válasz
tordaitibi #39876 üzenetére
Amikor bootolok ugye automatikusan a linux aka samu ssd bootol mert azt állítottam be elsődlegesnek. Amennyiben az uefi-s boot menübe belépek akkor látom a következőket:
WD NVMe SSD - ezen van a win10
SAMU NVMe SSD - ezen a linux
winbootloader
Ezt a hármat tudom kiválasztani.Azóta már haladtam a témával és egy ilyen összedobtam usb stickre: bootrepairdisk
Aztán lefuttattam amit tudtam, bár rinyált az encrypted partíció miatt de megvan a report.
https://pastebin.com/PdicMR1U
Szerintem ebből ti valamit ki tudtok hámozni. Most annyit megtudok tenni, hogy újrarakom encryption nélkül az ubuntut. Ellenben ez nem fogja a problémát megoldani.
Tanácstalan vagyok, haladnom kéne a linuxos melóval de így nem tudok .. Winen csak egy részét lehetséges megcsinálni.erik@erikpc:~$ apt search os-prober
Sorting... Done
Full Text Search... Done
os-prober/focal,now 1.74ubuntu2 amd64 [installed]
utility to detect other OSes on a set of drives
Igazából van egy működőképes linux rendszerem, csak ha már elsődlegesen ezt fogom használni vagyis szükség lenne rá. Akkor az legyen patika, ebbe ez a drágaságos grub2 is beletartozikEngedjem el?
-
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39866 üzenetére
*.efi fájl(oka)t tesz bele a szabványnak megfelelő könyvtárába ahol a efi módú indítás megköveteli.
#39867: "Ilyen kor még egy lemezes dualboot-nál kell csinálni egy másik efi partíciót is."
Lusta on:
Vagy másolja fel a telepítőben lévő /boot tartalmát a / könyvtárba(az efi fájlokkal együtt).Majd csatolja fel a kérdéses meghajtót és indítson egy update-grub-ot.
Lusta off. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #39866 üzenetére
Igen, csak azt nem tudod. Hogy a win update mit mahinál, mert nem látsz bele. Lehet olyan is, hogy formázza a saját efi partícióját és akkor repül minden más is onnan. Van már egy-két olyan linux, hogy 100MB-os wines efi partícióra nem akar települni (ElementaryOS). Ilyen kor még egy lemezes dualboot-nál kell csinálni egy másik efi partíciót is. Arra az egy szem lemezre. Jobb a békesség legyen efi-je a win-nek, meg legyen a linuxnak is. Két lemeznél még ilyenkor a linuxos lemezt be tudod bootolni másik gépen is, nem marad az efi-je a wines lemezen.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #39859 üzenetére
Két lemeznél a ,meglévő efi partíciót fogja az ubi használni, ha nem avatkozol közbe.
-
Rick3D
senior tag
válasz
tordaitibi #39859 üzenetére
Akkor a következőt fogom megpróbálni:
Csak a Samu SSD lesz bent és erre felrakom az Ubuntut. Majd ha minden kész, vissza rakom a wines SSD-t.
Valami másra még figyeljek? Grubot így automatán fogja rakni?#39860tordaitibi : A biosban van ilyen feature és soha nem kapcsoltam még be ha arra gondolsz. Valami ultra fast bootról ír a descriptionben.
-
válasz
tordaitibi #39847 üzenetére
"Viszont magánvéleményem hogy egy partíció átméretezést sokkal egészségesebb az átméretezendő OS alól végrehajtani"
Futó OS alól szerintem nem egészséges, egy átméretezést meg ezer program tud, a telepítő is ugyanígyAmúgy én sem nagyon szeretem használni az átméretezést, már jó régen leszoktam a dualbootról. Ha olyan a hardver, akkor egy virtuálgép sokkal kisebb szívás.
Batyuskának azért értelmes a dualboot, mert a Windows már nem fog a bootszektorhoz nyúlni, a HW meg gyenge."W8-8.1-10-11,
hibernálást kikapcsolni
gyors rendszerindítást kikapcsolni"
Jaja, a gyors indítás nem választja le a meghajtókat, így hibásnak látja minden.@batyuska100 : Ilyenre tippeltem volna, sok esetben kell a régi OS, de jó, ha a gép másra is használható.
Amúgy a felsoroltak egy bármilyen gépen megoldhatók egy virtuálgépre rakott XP-vel is (USB-t oda lehet neki adni), de ha már ott van a vas, akkor mindegy -
batyuska100
senior tag
válasz
tordaitibi #39846 üzenetére
Elsődleges indok a hardvertámogatás, van egy OBD2 kódkiolvasó a kocsiba ami Win7-tel már nem megy, meg egy ezer éves HP Laserjet nyomtatónk ami szintén. Másrészt meg ha elkap a retrózhatnék akkor sokkal egyszerűbb ezt a kis 12 colos laptopot elővenni mint egy asztali gépet beüzemelni és például Quakezni.
-
válasz
tordaitibi #39843 üzenetére
Fel szokta kínálni a legtöbb telepítő, hogy telepítés a meglevő mellé. Ilyenkor leméretezi a meglevő partíciókat, ha tudja.
...lehet, hogy túl sok adat van a XP-s meghajtón. Bár a partíciókat látnia kéne.
Másik terminálra átváltva vajon mit mond a dmesg, vagy a lsblk? Esetleg fdisk? -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39827 üzenetére
Akkor én is idézlek téged: "Az uuid megmondja hova menjen, ott meg a boot alatt keresi a neki megadott számú vmlinuz meg az initrd-t."
Ebből nem tudtam kihámozni hogy konkrétan mire gondoltál.Csak azt ami konkrétan következtetni tudtam.Inkább pontosítsunk a tisztánlátás érdekében:
"Az hogy sdc4 vagy sdx123 az nem zavarja, part uuid alapjan megtalalja es elinditja."
Ha megnézed ezt a bejegyzést:menuentry 'Ubuntu 18.04.6 LTS (18.04) (on /dev/sdb4)' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os $menuentry_id_option 'osprober-gnulinux-simple-696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd' {
insmod part_gpt
insmod ext2
set root='hd1,gpt4'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd1,gpt4 --hint-efi=hd1,gpt4 --hint-baremetal=ahci1,gpt4 696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd
else
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd
fi
linux /boot/vmlinuz-4.15.0-169-generic root=UUID=696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30c6fd ro quiet splash $vt_handoff
initrd /boot/initrd.img-4.15.0-169-generic
}
Aset root='hd1,gp4'
vagyset root=(hd1,gp4)
nem mindegy, lásd: linux sorát,ott paraméterként van feltüntetve a uuid,ez esetben fontos hogy ezek egyezzenek.
"Azt nem tudom mit szolna az msdos/mbr es a gpt azonositok osszekeveresehez de szerintem az is hidegen hagyna."
Sajnos nem,konkrétumot követel.Ez sajnos ilyen."Ugyanezt csinalja egy bootpendrajv is csak az ugye nem tud keresni oprendszereket. hanem te adod meg neki a rajta levo grubnak a parametereket."
Nem is tudom...akár egy:insmod part_gpt
insmod ext2
search -f --set=root /grub.cfg
configfile /boot/grub/grub.cfg
Vagy:
insmod part_gpt
insmod msdos
insmod ntfs
search --set=root -f /bootmgr
chainloader /bootmgr
vagychainloader +1
boot
Sorok is képesek csodákat művelni.
Rövidebb lenne a grub4dos+syslinux-ban megoldani, csak az meg már nem látja a ext4 particiókat. :/ -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39819 üzenetére
"Az uuid megmondja hova menjen, ott meg a boot alatt keresi a neki megadott számú vmlinuz meg az initrd-t."
Az uuid egy azonosító ami mindig más particiónként/meghajtóként.Neked megy mert a érték megegyezik. Neki más lesz az uuid azonosítója emiatt kérdéses az indulás.set root='hd2,gpt4'
<ez a sor nemhiszem hogy arra a particióra mutat amelyiken a rendszer telepítve van. -
válasz
tordaitibi #39821 üzenetére
.... pont ezt írtam le
, illetve nem olyan egyszerűen , hanem kicsit nyakatekertebben.
-
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #39814 üzenetére
A "set=root" illetve a "root=UUID" sorok hibás paraméterei miatt nem sok esélyt látok a bootolásra. El fog indulni ugyan, de csak a "konzolig" jut csak el(hibával).
-
válasz
tordaitibi #39814 üzenetére
Köszi!
Próbálkozom manuális megoldással is, saját magam összevágva a configot.
A kikommentelt begin és end részeknél lévő /etc/grub.d/10_linux rész mennyire fontos?
Meg kell lennie ahhoz passzoló file-nak?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gumi és felni topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest