- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
A logokat már nem tudom megnézni mert mint mondtam repült a gépről.
Ha összeadjuk a Linux Mint 13 (ami ha jól tudom az Ubuntu 12.04-re épül) és az Ubuntu 12.04 mutatványait, akkor féltucat esetnél már biztos tartunk (vagy több).Meg ami azt illeti, nem is lenne kedvem utánajárni. Ez annyira alap dolog egy OS-nél amit közreadnak, hogy szerintem nem az én tisztem ezzel vesződni.
Inkább keresek egy olyat aminél egy restart nem jelent kihívást. Elsőként a Fedora-t szeretném kipróbálni, aztán majd meglátjuk.
Szerk.:
10KÜdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
joecontra #9977 üzenetére
Úgy tűnik, elkiabáltam.
Ma is előfordult, hogy nem fejezte be a restart-ot, hanem a köztes állapotban beragadt ("No signal" a monitoron, pörgő ventik, etc).Ezért szépen ajtót mutattam neki és kivágtam a gépről. Nekem ez így nem járja. A közeljövőben szerintem teszek egy próbát a Fedora-val.
Üdv,
J -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9993 üzenetére
Nem megy?
-
Rimuru
veterán
válasz
quailstorm #9995 üzenetére
Bármi amit felraksz, nem Ubuntus szemmel nézem a világot mivel nem is használom.
-
Rimuru
veterán
válasz
quailstorm #9993 üzenetére
Csúnya módszer, töröld ki az /usr/share/xsessions/ alól. Egyébként azt se mondod hogy milyen DM-et használsz.
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9992 üzenetére
Nagyon nem volt
sudo apt-get install cinnamon-control-center
[sudo] password for quail:
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
cheese-common cinnamon-control-center-data gstreamer1.0-plugins-bad
libcheese-gtk23 libcheese7 libcinnamon-control-center1 libclutter-gst-2.0-0
libgstreamer-plugins-bad1.0-0
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
cheese-common cinnamon-control-center cinnamon-control-center-data
gstreamer1.0-plugins-bad libcheese-gtk23 libcheese7
libcinnamon-control-center1 libclutter-gst-2.0-0
libgstreamer-plugins-bad1.0-0Akkor kijelentkezek és megnézem. Most már csak a gnome3 bejezéseket kell eltakarítani. Köszönöm.
ééés semmi változás
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9989 üzenetére
cinnamon-control-center is fel van rakva?
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #9989 üzenetére
Ha nem megy a grafikus környezetek telepítése, rakj fel egy Linux Mintet amiben alapból az van és annyi, azzal nem lesz gond.
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9988 üzenetére
sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-stable
így adtam hozzá, és legutoljára gnome3 uninstall után ment fel, nem értem...
Előbb utóbb felkerül a 13.04 ez meg marad droidtákolásra, de azért nálam ez gáz. Mindig megmondja hogy miért jobb nekem a windows. Sokkal könnyebben mozgok odaát. Itt meg mindig van valami váratlan meglepetés...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9986 üzenetére
Akkor nemtom, elvileg mennie kellene
Nem lehet hogy beta cinnamont raktál fel? Innen szedted?
-
csubakka2141
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9982 üzenetére
Ja, de azért már legalább megabyteban lehessen mérni nem kiloban.
Mikor ebben a gépben volt a lemez, akkor ment perfekt a megosztás mindenhova elég jól, na de megbarátkozom ezzel, vagy megpróbálok rajta javítani valahogy.
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9984 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9984 üzenetére
nem sajnos...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9983 üzenetére
"Minden beállítás - Panel" alól megy-e? Mert ugyanaz
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9982 üzenetére
"panelen jobb gomb, panel beállításai is tökéletesek." már pedig az nem megy...
na mindegy később még jól jön a kép ha külföldi fórumra kéne dobnom a cuccot...csak azért kérdeztem mert visszakódorogtam win8-ra... de egyszerűbb lesz ott is összerámolni a bittorrent klienst úgy látszik...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
csubakka2141 #9980 üzenetére
Nekem is 20k körül megy csak
Mondjuk 100mbites háló nem is nagyon tud többet
#9981: jöhetnek a képek, de nekem cinnamon beállítások mindig is mentek, sose volt gond, panelen jobb gomb, panel beállításai is tökéletesek. Adminisztráció - Bejelentkező ablak alatt se tudod szerkeszteni?
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9979 üzenetére
Akkor szimplán jön a kérdés. Nálad működik a cinnamon beállítása? A többi szerintem érthető. De screenshotot nem tudok küldeni, a login screenről sose lehetett, a tálcáról meg nem enged mert szar...
Ha nem érthető akkor mellékelek fotókat úgy tuti meglesz mi a baj. Kell? -
csubakka2141
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9979 üzenetére
Oké,de nem gondoltam, hogy ennyire.
Azért köszi.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
csubakka2141 #9976 üzenetére
Írtam hogy az ntfs lassú
#9978: én cinnamonon vagyok, de nem értem a kérdést
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #9970 üzenetére
az én kérdéseimre sose válaszol senki? Mintha ott se lenne...
pedig cinnamon felhasználó van pár itt is -
joecontra
addikt
válasz
joecontra #9919 üzenetére
A Mint-hez (13 LTS MATE 32-bit): újraindításkor leveszi a jelet a monitorról és nem teszi vissza még bootolás után sem. Ez szarvas hiba, ezért mennie kellett.
Az Ubuntu 12.04-ben is előjött a hiba. Restart nem fejeződik be. Mondom neki, hogy reboot. Kilép stb. de amikor be kéne lépnie akkor elakad a folyamat: a monitoron nincs kép (OSD szerint nem kap jelet a PC-ről), és nem is bippen a gép.
A ventik pörögnek, minden megy csak kép nincs a monitoron és az újraindulás van elakadva.Erre rákerestem és találtam egy bejegyzést miszerint az /etc/default/grub fájlt kell szerkeszteni a következőképpen.
Ezt a sort kell átírni:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"erre:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="reboot=pci quiet splash".Majd mentés, ezután a terminálból sudo update-grub és újraindítás.
Nem akarom elkiabálni, idáig működni látszik. Gondoltam beírom hátha hasznos lehet valakinek.
Üdv,
J -
csubakka2141
csendes tag
Mint írtam, sikerült beállítani a megosztást, látom a HDD-t. Olyan gondom van most, hogy rohadt lassú, 20kB/s-al másol cuccokat, mi lehet az oka?
-
sonar
addikt
válasz
God Vazzeg #9973 üzenetére
Nem láttam hibát. De mégegyszer átnézem/átolvasom az egészet.
-
sonar
addikt
válasz
God Vazzeg #9965 üzenetére
felment rendben, de valahogy nem akarja az igazat.
lsmod-dal kilistázva a used by = 0 -
God Vazzeg
veterán
válasz
csubakka2141 #9969 üzenetére
-
quailstorm
félisten
Felraktam a cinnamont, eddig működik, ismerkedek vele. Ubuntu 12.10-ről van szó.
Csak előtte fenn volt a gnome3, és tönkrement, az nem indul. Hiába uninstalláltam a cinnamont, raktam újra a gnome3-mat, uninstalláltam és felraktam a cinnamont, a bejegyzése ott maradt a bejelentkezőképernyőn. Annyira sok az a 3 bejegyzés, hogy a kiválasztott ablakkezelőt leokézó gomb fele már benn sincs a képernyőn...az lenne a kérdésem hogy el lehet távolítani onnan a gnome3-mas bejegyzéseket?
A másik, hogy lenn van a panel szerkesztő, és ott hiába kattingatok a beállításaira, nem történik semmi sem. Gondolom ez se normális. Valami törlődött aminek nem kéne?
-
csubakka2141
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9967 üzenetére
Kösz szépen, muködik!
-
válasz
csubakka2141 #9966 üzenetére
Állj, ne keverjük a dolgokat. A fájlrendszeren meglévő jogosultságaid nem egyenlők a megosztásra vonatkozó jogosultságaiddal - képzeld el úgy a megosztást, mint egy ablakot, amin keresztül benézel a házba. Nyilván egész más jogosultságaid lesznek, mintha bent lennél a házban.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
csubakka2141 #9966 üzenetére
Nem, megoldható! A force user kell neked! Itt egy példa: [link]
A samba.conf-ba fel kell venned a force user= "teneved" sort, és ennyi!
Ha mégis átformázod ext4-re jobban jársz, sokkal gyorsabb lesz a másolgatás
-
csubakka2141
csendes tag
Sziasztok! Nem rég feltelepítettem az ubuntu server 12.04-et egy régebbi gépre kipróbálni, ha jó lesz, akkor hagyom rajta. Az egyik HDD-n a rendszer van a másik pedig egy 1TB-os HDD amit egy másik gépből raktam át, ez lenne az adattároló, ezt szeretném megosztani a hálózaton. Fel van telepítve a samba server, meg is van osztva, látják a gépek. Az egyik notebookrol, amin win8-van bele tudok menni, de először kér egy felhasználónevet és jelszót. A win7-es gépen nem kér semmi ilyet, csak nem enged be a mappába, mivel nicsnenek jogosultságaim hozzá. Próbáltam megváltoztatni, de olvastam, hogy linuxon belül ntfs-re formázott lemeznek nem tudom megváltoztatni. Mit kellene még beállítanom, hogy a win7es gép is bele tudjon menni? Vagy csak úgy lehetséges megoldani, ha átformázom a HDD-t ext4-re?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Van egy gépem aminek a hálókártyája egy Intel(R) Ethernet Connection I217-LM (8086:153a)
de nem találok hozzá drivert. Esetleg valaki nem találkozott ilyennel vagy valami ötlet amivel működésre lehetne bírni? -
-
Nagytalp
senior tag
válasz
huliganboy #9958 üzenetére
Otthon csatarendbe van állítva egy MSI E350 Brazos+HD6670+Kubuntu kombó mindennapi használatra. Teljesen elégedettek vagyunk vele és ezt családom minden tagja nevében kijelethetem.
-
n00n
őstag
Adott egy Ubuntu Server (i3 CPU 8G DDR3) és egy Win XP "szerver" (Dual Core 2.0 GHZ, 2GB), mindkettőn ugyanaz a Firebird (2.5) verzió. A Wines gépen gyors az adatbázis elérése, a Linuxoson lassú, pedig az sokkal jobb gép. Mi lehet az oka?
-
huliganboy
addikt
Köszönöm srácok marad a E350M1 ugyanis ez van is a közeli forgalmazónál.
Köszönöm a segítségeteket!!!!
-
Rimuru
veterán
Asztal mutogatásnak van saját témája, nem kell vele szakmai topicot "szemetelni".
-
joecontra
addikt
Látom sokáig bírta a Debian.
Nem sikerült összebarátkoznunk.Más vonalat miért nem nézel meg? pl.: Fedora, CentOS, Gentoo, Arch , stb.
Arch-t még tervezem kipróbálni a jövőben, érdekel az is.HuMarc
Igen, tudom még nem álltam neki hátterek után keresni.
Azért amit belinkeltél már be is állítottam:Az oldalsó menüvel az a gondom, hogyha auto-ra állítom a megjelenést/eltűnést akkor nem tudom egérrel előhívni. Ha kiviszem szélre az egérmutatót, akkor csak egy fekete árnyék jön be.
Üdv,
J -
HuMarc
veterán
válasz
joecontra #9951 üzenetére
Elég, hogy is mondjam... spártai
Az enyém sem sokkal jobb, csak van egy nem alap háttérkép, (hanem ez) és nem látszik az oldalsó menü.
-
stopperos
senior tag
válasz
huliganboy #9938 üzenetére
Szia én most raspberrypi-al szórakozgatok. Az openelec disztróval az xbmc jól működik rajta.
Szerver alatt mit értesz? Milyen funkciók?
Ami még érdekes ARM vonalon az a cubieboard mert lehet rá csatlakoztatni sata merevlemezt és nem is olyan eldobnivaló a hardver.PC vonalon az ATOM procit fejeltsd el, az nem jó semmire. Ha csak az asrock oldalát nézem akkor ott az E350M1 biztos nyerő linux alatt. A via is a driver támogatáson csúszik el.
-
Lacces
őstag
Hm, igen ezt is próbálgattam, meg most is de ugyan az a baj... pedig nem ma kezdtem a terminálozást... beírom szépen a parancsot, és az of előtt mindig ^C-t rak be és az utána lévő parancsot egy új parancssorba rakja a terminál!
Alapból már rossz a jelenlegi Ubuntu (átlagos használat mellett)... no mindegy még, nézzek Google-t.
Hmm...A több soros parancsoktól behal a Terminál
mindegyiket 2 parancssorba nyomja ^C-vel
-
-
Lacces
őstag
Hali,
Már nincs türelmem a gép előtt ülni, szeretnék túrázni is
. Szóval szerettem volna a 13.04-et feltenni laptopra
De sajnos usb-s indítót nem tudok létrehozni
.
Az usb-creator az ubiban hibát dob, ennek javításával már tovább nem tudok küzdeni. LinuxLiveUSB-s progi volt a legjobb, az megcsinálta az indítólemezt, de amikor boot-lok akkor ugyanúgy lefagy, hogy hiányzik ez az. Az 1. hsz-ben lévő progikat is próbáltam, de vagy nem lehet feltelepíteni vagy semmit sem csinál. Vagy hibásan készíti el az usb-t. Googl-et is bevetettem(1-4. oldal), de már eleget próbáltam és kéne egy tuti program
.
Valakinek van még tippje, hogy mivel próbálkozam? -
válasz
Fire/SOUL/CD #9940 üzenetére
De van, csak ki kell vezetni. Az alaplapi tűsorra rádugod a vezetéket, majd a csatit rácsavarozod a gépházra.
-
válasz
Com port, azaz soros port megléte? Hmm, akkor eléggé leszűkül a választék, de ez ideális választás lehet: GA-E350N WIN8 (rev. 1.0) vagy a kisebb testvére GA-E240N (rev. 1.0)
Előbbi 19-20K, utóbbi 15-16K körül kapható a webshopokban általában. (Pl Ipon-nál)Kendek - az általad ajánlott deszkán nincs Com port...
-
válasz
Természetesen, bár úgy rémlik, hogy már ajánlottam is.
-
huliganboy
addikt
Kendek
stopperos
Fire/SOUL/CDSrácok köszönöm így már el is felejtettem. Tudnátok ajánlani integrált procis minitx alaplapot aminek a feladata nagyrészt szerver de néha xbmc stb. futtatása.
Feltétel lenne a hdmi és az alaplapi com port megléte!
Ár: 15-20 eFt
Köszönöm
-
Ablakos
őstag
Nem tudom mit rontottam el, de a cronjob nem megy. sudo crontab -e szerkesztem és a lenti üzenet van a /var/mail/root -ban:
From root@ubuntu-server Sun Jun 30 09:46:01 2013
Return-Path: <root@ubuntu-server>
X-Original-To: root
Delivered-To: root@ubuntu-server
Received: by ubuntu-server (Postfix, from userid 0)
id 96E35BA0177; Sun, 30 Jun 2013 09:46:01 +0200 (CEST)
From: root@ubuntu-server (Cron Daemon)
To: root@ubuntu-server
Subject: Cron <root@ubuntu-server> shutdown -h now
Content-Type: text/plain; charset=ANSI_X3.4-1968
X-Cron-Env: <SHELL=/bin/sh>
X-Cron-Env: <HOME=/root>
X-Cron-Env: <PATH=/usr/bin:/bin>
X-Cron-Env: <LOGNAME=root>
Message-Id: <20130630074601.96E35BA0177@ubuntu-server>
Date: Sun, 30 Jun 2013 09:46:01 +0200 (CEST)/bin/sh: shutdown: parancs nem található
-
válasz
huliganboy #9933 üzenetére
Annak a deszkának egy baja van, de az nagy, nevezetesen az Intel PowerVR SGX545 VGA, ami az ipari hulladék kategóriába tartozik. (Intel már tavaly kidobta a szemétbe, ahova való)
Szóval próbálkozni lehet, de ha lesznek az Ubuntu-nak gondjai vele, az nem lesz meglepő, sőt még csak az Ubi-nak sem lehet felróni... -
stopperos
senior tag
válasz
Beteszel egy live CD-t vagy USB-t, és megnézed. Amúgy szerintem nem fogja a 3D-t támogatni, mert PowerVR a grafikus mag. Így ubuntu 12.04-el kellene próbálkozni.
Itt van amúgy az egyik fórum, ahol hőbörögnek: http://communities.intel.com/message/179033 -
válasz
Szerintem azzal a PowerVR SGX545-tel lehetnek gondok. Ennél ezerszer kompatibilisebb egy Brazos lap (más márkánál van E-450-el is).
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Vajon ezt az alaplapot támogatja az Ubuntu? Honnan deríthető ez ki ha a barátom a Google nem segít?
Köszönöm
-
Penge_4
veterán
válasz
karamblo #9926 üzenetére
"Marad tehát a többi Linux-disztribúció, az elterjedtebb, könnyebben használhatóak közül például a"
Miért marad ki az ilyen felsorolásokból rendre a Kubuntu?
(#9927) Tamás88: "A Windows az még okés, de az IOS az mióta megszokott?"
Mióta kishazánkba is betört az Apple-láz.
"Amúgy az Amazont is ki lehet szedni az Ubiból, csak a szoftverközpontban meg kell keresni, és eltávolítani."
Teljesen mindegy. Ami egyszer mainstream lesz vagy elindul a mainstream felé vezető úton, az egy idő után belülről elkezd rohadni.
-
megema
őstag
Jól megszívatott ma a 12.04.2 a szerveren. Elszállt a net hozzáférés, és a ping sem reagált semmit, ha külső címet (vagy IP-t) adtam meg neki. Belső hálózaton működött minden, kívülről is elérhető volt a gép. Csak nem volt hajlandó kifelé kommunikálni. Újraindítottam, átállítottam a DNS-t, resolveconf-ot letöröltem, hálózati kapcsolatokat is töröltem, de semmi. Aztán átdugtam a gép másik (szintén alaplapi) LAN portjára a kábelt, és minden jó lett automatikus kapcsolattal. Visszadugtam a korábbi portra, továbbra sem volt jó. Újraindítottam kihúzott kábellel, majd a rendszer felállása után visszadugtam, és minden jó lett. Az eredetileg használt kapcsolatoktól csak annyiban különbözik az automatikus, hogy nincs letiltva benne az IPv6...
4 órát szívtam vele. A vicc az, hogy a frissítések között semmi olyan sem volt, ami ezt okozhatta volna. Viszont most már jó a kikapcsolás is, nem fagy bele.
-
Tamás88
őstag
-
karamblo
tag
"Az Ubuntu mehet a kukába"
A biztonságos, titkosszolgálatok számára láthatatlan kommunikáció kivitelezése az operációs rendszer választásával kezdődik. Ha igazán biztonságos rendszert akarunk, meg kell válnunk a jól megszokott Windowstól és iOS-től. Az átállás attól függően, hogy mire használtuk eddig rendszerünket, elég drasztikus lehet, manapság viszont szinte minden funkcióra találhatunk nyílt forráskódú megoldást, a szövegszerkesztéstől a grafikus feladatokig, sőt, lassan eljön az az idő is, amikor a játékosoknak sem kell a Microsoft vagy a Sony termékeihez kötniük magukat.Rossz hírünk van azoknak, akik úgy gondolták, ez a probléma meg van oldva azzal, hogy Ubuntu Linuxot használnak: a legnépszerűbb nyílt forráskódú operációs rendszer használatát adatvédelmi szempontok alapján nem ajánlják a szakmai portálok, mivel lepaktáltak az Amazonnal és integrálták a rendszerbe, a működéséhez és a reklámokhoz pedig információkat adnak át a cégnek.
Marad tehát a többi Linux-disztribúció, az elterjedtebb, könnyebben használhatóak közül például a Fedora, a Debian, az Ubuntu-alapú Linux Mint, illetve megoldás lehet még a szintén nyílt forrású FreeBSD."
http://index.hu/tech/2013/06/29/igy_bujhatunk_el_a_hirszerzok_elol/
Ez igaz, emberek ?
-
Rimuru
veterán
válasz
joecontra #9921 üzenetére
Röviden: [link]. Mire felraktam a számomra szükséged dolgokat sokkal több minden volt rajta amit az apt lehúz mint függőség, de soha nem fogom használni. Nem tetszenek a módosítgatások a csomagokon belül, túl van komplikálva az által hogy mindent "készen" kapok meg. A legkisebb gond de régiek a csomagok már most is, pedig nem régen adták ki a stabil változatot, és orvosolható.
-
-
Ablakos
őstag
válasz
God Vazzeg #9915 üzenetére
Nem, oda nem.
grep CRON /var/log/syslog:
Jun 29 16:15:01 ubuntu-server CRON[14012]: (root) CMD (command -v debian-sa1 > /dev/null && debian-sa1 1 1)
Jun 29 16:17:01 ubuntu-server CRON[15323]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Jun 29 16:25:01 ubuntu-server CRON[20721]: (root) CMD (command -v debian-sa1 > /dev/null && debian-sa1 1 1)
Jun 29 16:35:01 ubuntu-server CRON[27352]: (root) CMD (command -v debian-sa1 > /dev/null && debian-sa1 1 1)
Jun 29 16:37:01 ubuntu-server CRON[28721]: (root) CMD (shutdown -h now #Ubuntu server \303\274temezett le\303\241ll\303\255t\303\241sa)
Jun 29 16:39:01 ubuntu-server CRON[30018]: (root) CMD ( [ -x /usr/lib/php5/maxlifetime ] && [ -x /usr/lib/php5/sessionclean ] && [ -d /var/lib/php5 ] && /usr/lib/php5/sessionclean /var/lib/php5 $(/usr/lib/php5/maxlifetime))A webmin -> tervezett cron munkákba tettem a leállítás parancsot. Oda kell egyáltalán?
-
joecontra
addikt
Közben rápróbáltam a Debian 7 Gnome-ra.
Pár dolog nem úgy, meg nem ott van mint ahogy az Ubuntu-ban, Linux Mint-ben van de azért lehet, hogy hosszú távon jóban leszünk.
A Mint-hez (13 LTS MATE 32-bit): újraindításkor leveszi a jelet a monitorról és nem teszi vissza még bootolás után sem. Ez szarvas hiba, ezért mennie kellett.
A Debian-t még kell szoknom, de stabilabbnak látszik e rövid ismeretség tükrében is.
Üdv,
J -
gabo89
senior tag
Most raknám fel egy régi laptopra a Lubuntu 13.04-et, de hiányzik neki a PAE. Van más verzió, aminek nem kell PAE, vagy tegyem fel a 12.04-et?
-
-
Ablakos
őstag
Webminben beállítottam egy ütemezett leállítást. A grep CRON /var/log/syslog szerint le is fut a shutdown -h now root nevében. Leállni azonban nem hajlandó az ubi. Mit kell még beállítani, hogy leálljon magától?
-
b3Ro
senior tag
sziasztok. van egy regi ibm t23-as laptopom, es felszeretnem rakni az uj lubuntut, de amikor a telepitest elkezdenem, akkor ez a kep fogad :
kiprobaltam, h ha tovabbmegyek enterekkel, akkor mukodik e, de nem jutottam sokaig.
ha a gep gyenge a lubuntuhoz, akkor tudnatok valami mas alternativat ajanlani erre a regi kis laptopra ? skypra es bongeszesre lenne hasznalva. -
zoltanz
nagyúr
válasz
kriszpontaz #9900 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
kriszpontaz #9902 üzenetére
óóó nekem 8MB RAM van hozzá, úgy hosszabb (igaz 386dx+DLC)
Mi lett a topiccal? sok az OFF
-
szoke12
őstag
válasz
kriszpontaz #9900 üzenetére
az szép!!!
1Mb....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honda topik
- BestBuy ruhás topik
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Transmission (Mac OS X, Unix, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged