- Mozgóképen a második trifold
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz
Aethelstone #18799 üzenetére
Ez megis mit akar jelenteni ? mert kozel sem tekintheto a kerdesemre iranyulo valasznak.
-
Aethelstone
addikt
válasz
honda 1993 #18798 üzenetére
Sehol. Tedd fel és használd. Ennyire egyszerű
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Az lenne a kerdesem, hogy mivel en eleve azert kezdtem erdeklodni a linux irant, mert biztonsagosabbnak mondjak mint a windows.
Szoval hogy ha a biztonsag erdekel mint tema a linuxon belul, akkor hol keresgeljek?pl: anonimitas, tuzfalak,proxy stb.
illetve hallottam olyat is hogy valaki "osszekapcsolja" a linuxot a windows-al, es ezaltal is biztonsagosabb lehet. de ez pontosan mit is takar ? nem csak azt hogy siman fel van telepitve a win melle ?
-
Egyébként tervezek írni ehhez kapcsolódóan egy új programot, illetve már hozzá is láttam pár napja. A grafikus alkalmazásokat egyre nehezebb normálisan elindítani root jogosultságokkal. A gksu-val elégedetlen vagyok az utóbbi pár kiadás óta, ráadásul nem az alaptelepítés része már. A pkexec pedig nem jó általános használatra. (A sudo meg ugye alapból kizárva.)
Lényegét tekintve nekem fontos lenne a környezeti változók normális szabályozhatósága, a normális megjelenés a képernyő-billentyűzet használata mellett is, valamint jó lenne ha nem feltétlenül kérne mindig jelszót, hanem lehetne ilyen megerősítős ablak is mint amilyen általánosságban minden más rendszerben van (akár időre, akár az aktuális munkafolyamatra korlátozva). Azért lássuk be, bármennyire is biztonságos (vagy csak vélten az) az állandó jelszókéregetés, nehéz eleget tenni annak, hogy legyen jó hosszú és bonyolult a jelszó, miközben könnyen és sokszor begépelhető is. -
spammer
veterán
válasz
Kendek #18783 üzenetére
-a kapcsolóval működik, köszi szépen, sok szarakodást megspóroltál nekem!
Tehát példa (az utókornak):
Exec=sh -c "cp -a %F /home/felhasznaloneved/tesztmappa ; notify-send -i icon-copy 'copying to tesztmappa'"
A végén notify szövegét idézőjelbe kell írni, de dupla idézőjel nem működik (mert ugye mindkét parancs az idézőjelek között kerül felsorolásra), így aposztróf jelek közé írtam a notify szövegét. Így működik, de szabályos-e, jó-e ez így, vagy érdemesebb másképp formázni?
-
Rimuru
veterán
válasz
honda 1993 #18791 üzenetére
Azt kérdezi hogy milyen parancsot akarsz futtatni.
Amúgy a legegyszerűbb leellenőrizni úgy hogy megnézed a prompt-ot. Ha "$" szerepel benne akkor sima user ha pedig "#" akkor root vagy (alapbeállítások esetén). De mivel Ubuntun topicban vagyunk ez most nem olyan fontos, a parancs elé írd ki hogy sudo akkor emelt jogosultságokkal dolgozhatsz (jelszó beírása esetén).
-
Rimuru
veterán
válasz
honda 1993 #18787 üzenetére
Mert telepítésnél root vagy. Azért teszi fel a kérdést hogy te megbizonyosodj rajta hogy úgy van-e és ezért nem sikerül futtatni normálisan a parancsot. Miután kiírta visszakapod a shell-t.
Amúgy egy ilyen üzenet lehet tényleg szerencsésebb: "error: you cannot perform this operation unless you are root." -
válasz
Igen, mert nem kérdés volt az, hanem hibaüzenettel kilépett az adott program. Visszakaptad a promptot, majd kiadtad a yes és y parancsokat. Mivel nem léteznek ilyen parancsok, kaptál még két hibaüzenetet. Ennyi történt.
-
törölt tag
válasz
Mi ez a program, ha nem titok?
-
Rimuru
veterán
válasz
honda 1993 #18784 üzenetére
Gondolom sima userként indítod így nem tudja végrehajtani ezért kérdez rá. Indítsd el rootként.
-
válasz
honda 1993 #18784 üzenetére
Ez egyszerű, ugyanis sosem kérdezi meg ezt tőled, legfeljebb hibaüzenetben közli, hogy root jogosultságokra lenne szükség. Erre van ugyanis a sudo meg a jelszavad begépelése.
-
honda 1993
senior tag
Hali.
amikor a terminalba irok valamit es megkerdezi pl hogy rendszergazdakent futtatom-e a .....
akkor hogy lehet ra valaszolni ? ( nem jo az hogy : yes, y stb stb ) semmi logikat nem latok ebben az egeszben.
-
spammer
veterán
válasz
Kendek #18781 üzenetére
Hála!
Frankó, akármerre gugliztam, nem találtam rá megoldást, köszi!
Viszont könyvtárakat (és benne lévő fájlokat) nem másol, pedig ez van beállítva (másoltam):
MimeType=inode;inode/directory;application;audio;chemical;image;message;model;multipart;text;video;x-conference;x-epoc;x-world
Mit kellene megadni neki, hogy mindenre vonatkozzon, cakk-pakk másoljon könyvtárt is az összes benne lévő fájllal együtt, ha rányomok?
__
(#18780) percival64 Köszi, próbáltam azzal is, de %F-et nem dobta át a scriptnek, így nem találta a fájl(oka)t.
-
spammer
veterán
válasz
Aethelstone #18778 üzenetére
Azzal sem megy. Érdekes, mert terminálból kiadva működik, de a contractor nem veszi be sehogy, akárhogyan írom vagy választom el.
-
spammer
veterán
Itt kérdezem, ezt a topikot talán többen olvassák.
elementary OS .contractor-ban szeretnék több parancsot egyszerre kiadni, de nem működik:
Exec=cp %F /home/snoti/tesztmappa; notify-send -i icon-copy "copying to tesztmappa"
Gettext-Domain=pantheon-files;pantheon-terminalPróbáltam 2 db Exec és 2 db Gettext-Domain sorban is, úgy sem jó. A lényeg az lenne, hogy jobb klikk-re bejönne egy lehetőség, hogy a fájlt azonnal másolja a tesztmappába és arról rögtön jönne is egy notification is amolyan visszajelzésképpen. Külön-külön működnek, de nem tudom, hogyan lehetne egyszerre több parancsot lefuttatni contractorban.
Össze lehet-e fűzni, ha igen, hogyan kellene elválasztani őket, mert a pontosvesszőt nem eszi meg?
-
szundybence
aktív tag
válasz
honda 1993 #18775 üzenetére
BIOS frissítést javaslok. Valószínűleg már nagyon régi lehet.
-
honda 1993
senior tag
válasz
ubyegon2 #18774 üzenetére
Mar sikerult megoldanom, de baromi hosszu lenne leirni hogy mi/mik voltak a problemak. ( de valoban az ubuntu volt az ami bekavart )
Csak egy kis erdekesseg : boot menuben megadtam hogy dvd-rol bootoljon, illetve a biosban az elsodleges boot prioritast szinten a dvd-re allitotam.
Na vajon mi tortent ? Az ubuntu bootolt.
( es nem ubuntu volt a dvd-n, hanem windows )
-
válasz
honda 1993 #18766 üzenetére
Ez a Linux bosszúja, Koma!
Túl sokat szidtad, márpedig neki lelke van!
Egyébként, ha ennyire penge vagy Win- ből, akkor miért csak a formázást csináltad Win alól, miért nem írtad ki onnan az iso- t is!
Azt gondolom tudod, hogy Win kiírása pendrive- ra mindíg gázosabb, mint Linux iso- t kiírni.Különben meg amennyit fikáztad itt a Linuxot a Debian topicon, miért nem a Win topicon teszed fel megszokott szinvonalú kérdéseidet? Már csak a telepítési kísérlet során kiírt hiba miatt is okosabban tennéd, ha Win topicon érdeklődnél.
-
RBJ
addikt
tgz filet nem tudok ezzel telepíteni.
./configure
make
make installNo targets specified and no makefile found. Stop.
make: *** No rule to make target `install'. Stop.
-
RBJ
addikt
Trisquel 7.0 t használ valaki?
-
honda 1993
senior tag
válasz
szundybence #18768 üzenetére
Ugyan oda volt dugva, ahova eddig is a telepítések során.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Nem véletlenül USB3-as portra dugtad be? Mintha az is okoz ilyen anomáliát.
-
lev258
veterán
válasz
Nézd meg a pendrive-ot a Lemezkezelővel Ubuntu alatt. Előfordulhat, hogy csak a Live résszel foglalkozik a Windows és a fennmaradó részt figyelmen kívül hagyja. Így egy megosztott pendrive lesz, ami okozhat kalamajkát. De választ kapsz rögtön, ha egy másik (tiszta) pendrive-ra rakod a Windows telepítőt.
-
honda 1993
senior tag
válasz
_Dumber_ #18765 üzenetére
Most erre nem tudok mit mondani. Nem először telepítek wint, és soha nem volt ilyen probléma.
Az jutott eszembe, hogy mivel linux live segítségével raktam a pendrive ra az ubuntut és így egy "linux pendrive" lett belőle talán ez lehet a probléma. És emiatt akad meg a win boot.
(bár még formáztam is a pendrivet egy másik gépről amin szintén windows van) és csak utána raktam rá. -
_Dumber_
őstag
válasz
honda 1993 #18763 üzenetére
Ha penről akarsz bootolni, és már a bios-ban arra állítod az elsődleges bootmédiát (vagy a bootmédiánál az USB-t választod ki - pl egyes gépeknél F12 vel) akkor, ha helyesen van a win kiírva már el sem jut a vinyóig a folyamat. Ergó azt sem tudja a géped, hogy van egyéb oprendszered.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #18763 üzenetére
Nem kell hinni nekem és erőltetni sem fogom. Viszont ezen a vonalon valószínűleg nem fogsz több tippet kapni, mert nincs.
-
lev258
veterán
-
honda 1993
senior tag
válasz
lev258 #18759 üzenetére
Gondoltam arra hogy a telepítő lehet a hibás, de nem mert kipróbáltam egy másikkal (egyébként pendrive on van)
Beállítom hogy usb-hdd ről bootoljon és ezt írja
Operating system wasn t found. Try disconnecting any drives that dont......
És csak az ubuntu lehet a hibás mert soha nem volt még ilyen.
Imibogyo: ezzel nem vagyok előrébb, mert megoldást továbbra sem találtam.
-
imibogyo
veterán
válasz
honda 1993 #18758 üzenetére
Ezért praktikus a Win-nel kezdeni, majd utána az Ubi-val. Nem tudom van-e ennek technikai alapja, de én így szoktam és eddig még soha nem volt (ebből) gondom.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #18758 üzenetére
Az Ubuntu semmit sem zavar a Windows boot folyamatában, telepítésénél. Legfeljebb azért reklamálna, ha fura partíciókat látna. Azt a Windows telepítőt kellene jobban megnézni.
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Elég nagy sz@rban vagyok.
Felraktam az ubuntut, és utána vagyis most akarom mellé a Windowst telepíteni.
A boot menuben beállítom hogy arról bootoljon amin a Windows van, de egy olyan hibaüzenetet dob ki hogy nem található telepítő fájl a meghajtóbam (pedig rajta van)
És az a baj, hogy sehogy nem engedi megcsinálni, olyan mintha az Ubuntu kavarna be.
Ha a Windowst telepítettem volna először akkor szerintem nem lenne gond, de most sajnos semmi megoldást nem találok erre.
-
Ablakos
őstag
Raid 1 lemezből az egyik megadta magát. Leválasztotta az ubi. Ha kicserélem másikra ezt a rosszat, akkor auto.kezdi szinkronizálni, vagy van egyéb tennivaló?
-
Tamy
őstag
válasz
lev258 #18755 üzenetére
Akkor lehet, hogy én tudom rosszul, mindenesetre az biztos, hogy
van home mappájapontosítok: a /home alatt van minden felhasználónak a megosztása a saját nevével, és törölni csak a samba-tools paranccsal, vagy a pdbedit-el lehet.A Zentyal-nak (maga a szerver) van egy webes adminisztrációs felülete, ahol a teljes rendszert konfigurálni lehet. Itt lehet új csoportot, illetve felhasználót hozzáadni, vagy törölni. Ez kényelmes, meg minden, csak ezen keresztül nem tudom azt megoldani, hogy egy adott csoport összes felhasználóját töröljem, még egyesével is körülményes lenne. Látom, hogy kik tartoznak egy csoportba, de ott csak a csoportból tudom őket kirúgni. A felhasználóknál meg egyesével kéne végigmenni az összesen. Ezért kéne valahogy egy scriptet csinálni hozzá.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
lev258 #18752 üzenetére
sajnos nem. de lehet valamit nem jól csinálok. holnap majd folyt köv. köszi az eddigieket.
MOD.
szabadi@Satellite-C650:/etc/network/interfaces.d$ cat /etc/network/interfaces
# interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopback
szabadi@Satellite-C650:/etc/network/interfaces.d$ -
Tamy
őstag
válasz
lev258 #18743 üzenetére
Túl sokat én sem értek hozzá, ezért kérdezek. Amit Te linkeltél, az szerintem számomra nem szükséges, mivel ezek a felhasználók csak Samba felhasználók, a rendszerhez nincs közük, ezért nem is tudom őket úgy törölni. A Samba egy külön adatbázisból veszi a felhasználókat, ezért se hinném, hogy a "deluser" parancsra szükségem lenne. Másrészt a samba-tools, vagy a pdbedit törli a felhasználót, bár a home könyvtára ottmarad, a listából eltűnik. Viszont valahol még bent ragad a rendszerben, mert nem tudom ugyanazzal a névvel létrehozni, akkor se ha kézzel kitörlöm a home könyvtárát. Igazából arra kellene rájönni, hogy ha a webes felületen törlöm, akkor ő milyen parancsot futtat a háttérben, mert úgy jól működik a törlés, utána engedi ugyanazzal a névvel létrehozni.
-
-
lev258
veterán
Pedig jók a kapott segítségek. Pontosabban, valami nem tiszta. Amit én linkeltem, azzal a felhasználót tudod törölni a rendszerből, míg a másik tanáccsal a samba config-jából tudsz törölni felhasználót. Ez két különböző dolog, én arra tippelek, mindkettő kell neked, de valahogy nem elég kerek a dolog abban, amit írtál. Ismétlem, én nem értek hozzá, de ez az érzésem.
-
cog777
senior tag
válasz
Ibituba #18736 üzenetére
Probald ujratelepiteni a network-manager es network-manager-gnome csomagokat.
Nagyon vesz megoldaskent atmozgatod az osszes rejtett mappat es fajlt valahova, kijelentkezel es vissza. Igy mindent beallitast ujrageneral. Valahogy meg kelllene keresni melyik fajl felelos ezert. De vigyazz! Igy elveszted az osszes program beallitasait amit te allitottal be. De talan az also megoldas megoldja a dolgot.
-
Ibituba
aktív tag
Üdv. Valahogy sikerült eltüntetnem az asztal feletti keskeny sávomból az internetkapcsolatot jelző szimbólumot. Hogy tudnám oda visszarakni? A másik. cd ripper ami jól és gyorsan változatos beállítási lehetőségekkel dolgozik? tudnátok ajánlani? Illetve van mód arra hogy olyan külső eszközt tudjak használni amiből csak win7-es driver létezik hozzá ? ha igen akkor hogyan.
-
Tamy
őstag
válasz
lev258 #18733 üzenetére
Köszi, de sajnos ez csak a "mezei" userekre vonatkozik. Bár a groups user parancs kilistázza a felhasználót, viszont a deluser --remove-all-files user csak egy rakás hibaüzenetet dob, mint ahogy a deluser "f.név" önmagában is, a felhasználó pedig él és virul továbbra is. Lévén, hogy nem valós felhasználók, csupán Samba userek, ezért szerintem itt csak a samba-tools parancsok jöhetnek szóba.
-
Tamy
őstag
Ismét szerencsét próbálok itt is.
Egy Zentyal (Ubuntu alapú) szervert szeretnék beüzemelni iskolai környezetben, amolyan mindenesnek. A problémám a Samba megfelelő konfigurálásával van. Azt kellene többek közt megoldanom, hogy a végzett diákokat "egy mozdulattal" törölni tudjam. Valami olyasmit tervezek, hogy egy script segítségével az adott csoportba tartozó összes felhasználót kilistázni, majd a csoporttal együtt törölni, de hogyan?
Addig eljutottam, hogy a samba-tool group listmembers "csoportnév" paranccsal látom az adott csoportba tartozó felhasználókat, ezzel már lehetne valamit kezdeni. Viszont nem tudok egyszerre több felhasználót törölni, ha csak simán szóközzel felsorolom őket a samba-tool user delete név1 név2 formában az nem jó, mint ahogy a vessző se. Később persze valamilyen scripttel kellene megoldani, letárolni az adott csoport felhasználóit egy változóban, majd ezeket törölni. Gondolom legalábbis.
A másik, hogy ezzel a megoldással csak a felhasználónevet törlöm, de ott marad a home könyvtára, és ha azt még külön le is törlöm, akkor se engedi ugyanazzal a névvel újra létrehozni, arra hivatkozik, hogy már létezik. Gondolom valahol valami még marad utána. Miként lehetne egyszerűen törölni az adott csoport összes felhasználóját az összes kacatjával együtt?
-
Vangelis
félisten
Üdv srácok!
Egyik barátom szeretne egy kis szervert beüzemelni.
De nem talál neten sehol infót, hogy ezeket hogyan kell beállítani:
ftp, ssh, samba,
Valami link vagy bármi jó lenne, mert nem talál róla semmi leírást.
-
törölt tag
válasz
szundybence #18727 üzenetére
megfogadom a tanácsodat és kipróbálom
-
törölt tag
válasz
szundybence #18725 üzenetére
Elfelejtettem mondani hogy 4 gb ram van a gépemben
-
szundybence
aktív tag
válasz
#39417856 #18722 üzenetére
Én egyértelműen ezt javaslom: Xubuntu 14.04.1 LTS 32-bit
-
törölt tag
Sziasztok! Feltelepitettem az Ubuntut de nem vagyok vele megelégedve. Az a bajom vele, hogy a rendszer amikor fut a gép nagyon melegszik. Egy Intel integrál Dell 3531em van. Erre az Ubuntu helyett melyik ost lenne érdemes felrakni? Néztem itt a lubuntut meg a Linux liter esetleg fedorat opensuset meg Linux mintet. Ti mit javasoltok? Melyik az amelyik az ubuntunal is kevesebbet használja a procit meg mindent?
-
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Felraktam az asszony 4 éves netbookjára a wattos 6 helyett linux lite 2 t. Fürge kis rendszerke.
Kis problémám lett. Ezzel a rendszerrel olyan mintha ha az Fn gomb aktiválva lenne.
Csak lenyomva adja a alapkaraktereket. Néha ctrl+fn gombbal meggyógyul. Vagy lehet hardveres probléma?
Biztos beázott a billentyűzet annak idején és most kezd morcoskodni.
Kisebb gond, hogyan tudom a firefox ot magyarra állítani. ELvileg telepítve van a magyar nyelvi adatbázis. -
spammer
veterán
válasz
szaszayanou #18718 üzenetére
Köszi, nem a legszebb, de a célnak azt hiszem megfelel.
Nem is értem, hogy ezt miért nem tudja bármelyik lejátszó alapból.
-
spammer
veterán
Milyen zenelejátszó az, amivel van "bookmark" funkció? Hosszabb podcastok hallgatásához kellene, mert egyben nem szoktam végighallgatni őket, így kellene egy olyan funkció, hogy ha leállítom, jegyezze meg, hogy hol hagytam abba.
Deadbeef, Foobnix, Audacious, ezeket néztem, de nem találtam bennük ilyen lehetőséget.
-
winbox
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu 14.10-et tettem fel win 8.1 mellé a laptopomra, minden frissítést feltett. config: i3 380m, nvidia 610m, 6gb ram szóval azért vinnie kellene. Viszont ha húzom az egeret a kurzor odafagy egy csomó helyre az egész kijelzőn, villognak és össze vissza mozognak, most is, ahogy írok. Az illesztőprogramoknál felraktam az nvidia legfrissebb zárt tesztelt driverét, de ugyan ez van. a proci 4%, 800mb ramot eszik, szóval nincs terhelve a gép, gondolom a videókártya illesztője nem jó.. Van integrált kártya is benne, intel HD graphics, az nem keverhet be? Mi lehet a gond?
Itt egy kép a kurzorokról: [link]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lev258 #18711 üzenetére
A finom görgetést már kikapcsoltam, ahogy szoktam. De mégis valahogy lustább vagyok, mint az egerem elvárná
"Patkánykánál" a pointer sebességét és a dupla "klittyentés" időközét látom csak beállíthatónak.
imwheel sajnos elhasal a config-nál, bár ahogy látom ezzel nem vagyok egyedül.
-
törölt tag
válasz
lev258 #18691 üzenetére
Ez a csomag fent van. Bumblebee reinstall megoldotta a problémát. De, ha ezt előre tudom ...
Már többször előjött ugyanez a gond és bármit pakoltam fel hozzá újratelepítés lett a vége.Egy icipicit neheztelek az nvidia-ra, hogy nem képes saját maga összetákolni a cuccaihoz optimus-os drivert.
Neked viszont köszönöm
Más: Lehetne valahogy az egér görgő sebességét állítani? Vagy ezt a browser-ek saját maguk állítják?
-
Aethelstone
addikt
válasz
Kendek #18708 üzenetére
Egészen pontosan: http://askubuntu.com/a/195033
-
válasz
#39417856 #18707 üzenetére
Próbáld a szokásos acpi_osi=Linux és acpi_backlight=vendor kernelparamétereket a fényerőállításhoz. A monitor kikapcsolását a Rendszerbeállítások -> Fényerő és zárolás alatt lehet állítani. A normális lejátszóprogramok (pl. VLC) természetesen futásuk közben automatikusan megakadályozzák a monitor halványítását és kikapcsolását. Persze a böngészőben lejátszott videókon ez nem segít.
-
törölt tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy a fényerő állító csúszka nem működik ubuntu alatt. Ezt valahogy lehet javítani? Illetve ha nézek egy videót kb 3 perc után a kijelző kikapcsol ha nem mozdítom az egeret. Azt meg lehetne oldani hogy ha megy egy videó akkor ne kapcsoljon ki a kijelző de amúgy ha nem használom a gépet akkor halványuljon majd kapcsoljon is ki a képernyő? Előre is köszi a választ.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18704 üzenetére
Semmi gond, akkor nem folytatom a gondolatmenetet. Felejtős az egész.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18700 üzenetére
Az OS X az Apple által eladott gépekhez van igazítva, azok hardverelemeihez. Az világos, hogy ezek is mezei PC-k, de az összetevők sokkal kötöttebbek. A driverek ezekhez vannak igazítva, optimalizálva.
-
Aethelstone
addikt
válasz
szundybence #18703 üzenetére
Ne haragudj, de nekem úgy tűnik, hogy jelen pillanatban rajtad kívül senki nem érti
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18702 üzenetére
Igen, ez igaz. De azért ugye érted min méltatlankodom?
-
Aethelstone
addikt
válasz
szundybence #18692 üzenetére
Azért, mert a normális számítógéphasználat elvileg ott kezdődik, hogy előretelepített OSX vagy Windows vagy bármi más. Ahol is gyártói szinten benne van minden szükséges driver, amiért a gyártó természetesen garanciát vállal.
Onnantól, hogy lehúzol a netről egy ingyenes Linux disztrót vagy nekiállsz hackintosht építeni, nemár, hogy bármelyik gyártó melléd álljon...miért tenné? Ilyenkor a Te feladatod, hogy olyan vasat rakjál össze, természetesen előzetes tájékozódás után, amin menni fog a szoftvered.
Persze, a disztró karbantartói segítséget adhatnak ebben, hogy mindenféle francot próbálnak támogatni, de ahogy egy előttem szóló is leírta, mindenre NEM LEHET felkészülni.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szundybence #18700 üzenetére
Azért ez ilyen formában nem igaz. Az OS X-nek vannak hardveres limitációi, (pl. processzor) amit figyelembe kell venni, mikor hackintosh rendszert raksz össze.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Egyéni arckép OFF
- Gumi és felni topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Mozgóképen a második trifold
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztalos klub
- Battlefield 6
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest