-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szundybence #18727 üzenetére
megfogadom a tanácsodat és kipróbálom
-
törölt tag
válasz
szundybence #18725 üzenetére
Elfelejtettem mondani hogy 4 gb ram van a gépemben
-
törölt tag
Sziasztok! Feltelepitettem az Ubuntut de nem vagyok vele megelégedve. Az a bajom vele, hogy a rendszer amikor fut a gép nagyon melegszik. Egy Intel integrál Dell 3531em van. Erre az Ubuntu helyett melyik ost lenne érdemes felrakni? Néztem itt a lubuntut meg a Linux liter esetleg fedorat opensuset meg Linux mintet. Ti mit javasoltok? Melyik az amelyik az ubuntunal is kevesebbet használja a procit meg mindent?
-
törölt tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy a fényerő állító csúszka nem működik ubuntu alatt. Ezt valahogy lehet javítani? Illetve ha nézek egy videót kb 3 perc után a kijelző kikapcsol ha nem mozdítom az egeret. Azt meg lehetne oldani hogy ha megy egy videó akkor ne kapcsoljon ki a kijelző de amúgy ha nem használom a gépet akkor halványuljon majd kapcsoljon is ki a képernyő? Előre is köszi a választ.
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Valaki lenne olyan kedve, hogy egy friss Ubuntu iso telepítőt feltöltene nekem bezippelve (tehát az iso fájl a gép szerint .rar/zip formátumú lenne a tömörítés miatt)? Azért kellene, mert a koliban nem tudok letölteni iso filekat valami miatt, de zippelve bármit le tudok. Szükségem lenne egy ubuntu telepítőre -lehetőleg friss legyen- mert ismerős gépét újra kellene tenni. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #17991 üzenetére
Az nem baj hogy jelenleg nekem nem mbr van hanem gpt?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #17984 üzenetére
Köszönöm a választ.Elnézést a sok helyre irasert. Es egyebkent ha van tobb particiom, az ubunu látni fogja az összeset?
-
törölt tag
Sziasztok! Mar irtam a topikba a témával kapcsolatban csak meg egyszer szeretnem kikérni a segítségeteket. van egy Dell laptopom win 8.1 op.rendszerrel uefi bios fastboot secureboot stb. Erre szeretnek feltenni ubuntut eloszor ugy hogy megnézem működik e rendesen a rendszer es ha nincs semmi gond, akkor legyalulnam a win8at teljesen. Ezt hogyan tudom megtenni? Gondolom eloszor majd kipróbálom live modban majd ha minden megfelelő akkor meg valahogy csak le lehet gyalulni az egészet.
-
törölt tag
Sziasztok! Telepíteni fogok hétvégén ubuntut, bios beállításokat hogyan kell beallitanom? Most win 8.1 van, uefi secure meg fastboot cucc.
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy dell laptopom (2magos proci, 4gb ram, intel hd integrált vga) amelyen eredetileg win 8.1 fut, de nekem nem tetszik ill. lassú is vele. Tervezem hogy ubuntut teszek fel helyette. Lehetnek driver problémáim és mennyire nehéz USB-ről feltelepiteni egy ubuntut? Esetleg másik disztribúciót ajánlotok ha ez nem a legmegfelelőbb Számomra ? Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged