Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android szakmai topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
fradi81
üzenetére
Hali!
Mindent be van állitva maxra.
Végül megoldottam, egy kicsit körülményesen, de megy:Elinditom a TvTime-ot, utánna egy rövidke terminálparancs:
arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | sox -q -c 2 -r 32000 -t wav - -t alsa hw:0,0
és ennyi

Akkor mivel ténylegesen kezdő vagyok, lenne egy olyan kérdésem, hogyan tudnék egy olyan szkriptet irni, ami egy ikont kirak a desktopra, és két kattintásra elinditja a TvTime-ot, és lefuttatja ezt a sort.
A szkriptet magát megirtam:
#!/bin/sh
tvtime | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | sox -q -c 2 -r 32000 -t wav - -t alsa hw:0,0
Lementettem a desktopra, irtam egy chmod +x -et. El is indul, de kidob egy ablakot, hogy Futtatás terminálban, stb... Ezt az ablakot valahogy ellehet tüntetni?
Köszönöm előre is a segitséget!
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 pro
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Silver használt, karcmentes, 100% akku, garanciás 2028.11.21-ig MM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest