- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
ntomka #30944 üzenetére
igazából az a baj, hogy nálam nem sötétek az ablakok, így a világos mono ikonok nem látszanak rendesen. az lenne amúgy jó, ha a notification area meg indicator mono lenne, a többi meg színes. ez a faenza szép amúgy, csak pár dolgot nem tartalmaz.
amúgy meg a ma reggeli frissítések óta nincs bluetooth a gépemben...
érdekes.
-
törölt tag
válasz
ntomka #30928 üzenetére
köszi, pont a faenza dark ikonpakkot használom, de ez nem cseréli ki például a skype ikonját, ami ött zöldül a sarokban
szebb lenne, ha meg tudnám változtatni, csak nem tudom hova tegyem, és mekkora méretűt.
illetve fura, hogy az indicator applet ikonjai kicsit homályosak, mintha nem tudná őket rendesen méretezni -
válasz
ntomka #30932 üzenetére
Ja arról a sz.rról van szó, de mégis van különbség böngész és böngésző közt... Mivel a króm beépítve tartalmazza, ezért ő simán viszi a jútyúbot és a flash gaméket, érdekes módon a felhős alkalmazások alatt (nálam) elvérzik.
Ott az FF. Majdnemhogy normálisan viszi a flasht, de mégis vanhogy nem lehet kattintani a gombokra... (felhőben profi)
Na az opera ennek a kettőnek a keveréke... (a negatív értelemben) Hozzáteszem, h a legjobb böngésző lenne a "kis" hibái nélkül -
válasz
ntomka #30926 üzenetére
Azt meg nem tudom mennyire vágod, h a chrome a legjobb a flash tartalmak "lejátszásában" Nekem gyengém a flash játékok, ahol a 4 magos 3 Ghz-s procim forog FF alatt, ott a króm vígan tétlenkedik, míg a gugli által kiadott felhős alkalmazások alatt a C megfekszik addig az FF -el simán tudok dolgozni több órát - szóval ez paradoxon...
Linux-on igen vegyes a kép.
Hozzáteszem, h mióta eszemet tudom operát használtam, de fél éve rá kellett döbbenjek, h 1 kalap akármi az egész... (linux-on) -
PiciKenny
senior tag
-
ArGab
őstag
válasz
ntomka #30861 üzenetére
Hát, nagyon elkiabáltam a dolgokat.
Sajnos a Maverick leállni nem tud, helyette rögtön újraindul. Sőt, ezzel együtt szétverte az felső tálcán lévő notification area részt. Eltűnt a leállítás menü, helyette a fióknév jelenik meg kétszer, hálózat ikon kétszer szerepel, de nem lehet rá kattintani, stb. Terminálból shutdown sem megy. -
ArGab
őstag
válasz
ntomka #30856 üzenetére
Tudom, mióta 8.04 körül először elkezdtem próbálkozni Linuxszal, mindig ugyanilyen.
Nyílt drivernek adtam egy esélyt megint tegnap, ezeket orvosolja és a profil alapú power management is működik. LOW profilban visszaveszi a frekit 110/400-ra és a feszt is, venti is lehalkul, és elég a sebessége így is mindenre. De rendszertelen időközönként (fél-egy óra) fogta magát és elszállt, különböző színes csíkokra, mintákra váltva. Gép ment tovább, online maradtam, zene szólt, de csak a hard reset segített.
-
törölt tag
válasz
ntomka #30847 üzenetére
az epmathy nem dobálja magát, csak villog ott lent a sarokban, hogy új üzenet. egyedül a skype dobálja magát azok közül, amit használok, de mintha abban is be lehetne állítani.
amúgy kde alatt sem tetszett, hogy sima ablakban kéri a jelszót, ami _fölé_ odapofátlankodhat éppenséggel más. az lenne a jó, hogy ha már rákattintottam, akkor ne adja át senkinek a fókuszt.Vladi: igen, elvileg futkosik, és nézi is a frissítéseket. mondjuk ez nem zavar, mert magától nem is indul a gui-ja. de amúgy nem adminként, mert különben a frissítés jóváhagyásához nem kérne jogot.
-
PiciKenny
senior tag
válasz
ntomka #30789 üzenetére
Netre felmentem, leszedtem az isot (hivatalos oldalról) de már régebben, és ezt a 10.04est. majd most felraktam wubiból, és mikor már minden kész telepítő next stb. akkor kiírja amit leírtam és azt akarja letölteni...wtf? de most megint leszem, hátha telepítő bug volt vagy a fa.. tudja.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
ntomka #30737 üzenetére
Az aptitude update-re ezt dobja ki:E: A(z) /usr/lib/apt/methods/Http meetpdus vezerlo nem talahato.De utanna beirtam a full-upgrade-et es azzal meg nemvolt problemaja,megcsinalta.
szerk: Ha ezt most felraktam,hol tudom beallitani,megtalalni,vagy ha ez mar fentvan,es nyomok gondolom 1 gepresit,mukodni fog,es lehetseges h megoldodik a problemam?
Koszi megegyszer a segitseget!
-
válasz
ntomka #30709 üzenetére
Gratulálok és üdvözöllek a klubban.
Látom beírtad ide is, mint anno én is.(#30710) rum-cajsz: Ez rendben is van, tudtam róla én is, de ha Windows alól is akarja használni, akkor meg azért érdemesebb NTFS-en hagyni, mert még mindig jobban támogatja az Ubuntu azt mint a Windows az instabil, esetleg csak olvasható módú driverrel az ExtX-eket.
Persze ha csak néhanapján akar róla valamit kiolvasni, akkor jó lehet. -
válasz
ntomka #30673 üzenetére
Az előbb néztem még a netbookomon, most nézem a notebookomon, de megint megállt ugyanott. Gondolom nálad az a titok nyitja, hogy a Samba nincsen telepítve.
De most nem szaroztam, pkill samba.postinst aztán jóvan, most lefutott a frissítés. Ennyi, mert már elegem van, hogy csak gyűlnek a frissítések, így is 125 volt már.
Közben végzett is, okés minden, király vagyok (csak mért nem jutott ez az előbb az eszembe azt nem tudom). -
csizzah
aktív tag
válasz
ntomka #30617 üzenetére
Hi,
a@a-laptop:~$ sudo update-grub
[sudo] password for a:
Generating grub.cfg ...
Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.32-21-generic
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
Found Windows NT/2000/XP on /dev/sda1
done
a@a-laptop:~$ééés, természetesen megy, a grub látja a winfost is restart után, be is bootol, minden zöld, bakker két parancs volt,
köszi szépen,
@Atapi neked is.Mindkettőtöknek respect.
Üdv.
-
válasz
ntomka #30562 üzenetére
Hát, a gond valószínűleg a beállított elérési útvonalakkal volt, talán az ékezetet vagy a szóközt nem szereti. Alapbeállításokkal már ment a torrent hozzáadás, viszont hiába próbálok beállítani bármit is, nem képes a változásokat elmenteni, így a következő futtatáskor gányó van.
Azt hiszem, hogy leteszek egyelőre a használatáról, a Wine-os megoldás sokkal jobban szuperál még.
De ha lesz valami előrelépés, akkor szóljál ám mindenképpen! -
válasz
ntomka #30559 üzenetére
Ez nagyon jó, mért nem szóltál előbb? Egy sort szenvedtem vele, mire rájöttem, hogy rootként kell indítani. Operával nem jó, megjelenítési problémák vannak. Chrome-val és Firefoxszal jó, de sajnos egy apró problémám lenne vele, nevezetesen az, hogy amikor betallózok neki egy torrent fájlt, hiába kattintok az OK gombra, nem reagál rá semmit.
-
törölt tag
válasz
ntomka #30538 üzenetére
hát, ahhoz képest, hogy rhythm alatt beírom a kifejezéseket, és már hallgatom is, igen
meg ugye aztán minden változtatásnál új listát csinálni, vagy üríteni a jelenlegit. illetve normális shuffle sincs, csak a lista tartalmát tudja megkavarni, ez is elég buta módszer... -
törölt tag
válasz
ntomka #30535 üzenetére
hát igen, nálam nem egészen így néz ki
én azt szeretném, ha nem kellene lejátszási listát kreálni, hanem maga a library lenne alapértelmezett lejátszási lista, amiben filterekkel tudok gyorsan szűrni (songbirdben ez őrített meg, hogy olyan fájdalmasan lassan alkalmazta a filtereket...). illetve mellette persze nálam is vannak (dinamikus) lejátszási listák, mint például a kedvencek, vagy a bizonyos könyvtár tartalma legyen benne. de alapvetően nem úgy hallgatok zenét, hogy most xy előadó xy albumát akarom, és azt beteszem egy listába, mert ez így túl lassú, hanem beírom a filterbe, hogy xy, és eleve azt játsza olyankor (ahogy a rhythm meg a banshee csinálja például). -
törölt tag
válasz
ntomka #30533 üzenetére
néhány tárolóból nincs még maverick-es, átírtam lucid-ra kézzel, és akkor simán felteszi (ahogy pl. az ubuntu tweak is így megy fel, és még egy-két dolog). nem tudom, hogy emaitt van-e gui probléma, vagy valami más miatt. 0.4-es verzió van fent (buildbot r1960).
de akkor hogy csinálom meg azokat, amiket hiányoltam? mert nem teljesen látom át így elsőre. -
törölt tag
válasz
ntomka #30522 üzenetére
igen, pontosan ezt hiányolom, hogy lehessen már választani. amióta awn van fent, teljességgel feleslegesnek érzem, hogy háttérbe tegye, mert ha azt szeretném, akkor egyszerűen a "minimize" gombra nyomok, és kész. illetve az is igen bosszant, hogy nincs benne stop gomb, csak pause. persze gyorsgombbal lehet stop funkciót is aktiválni benne, nade mégis, annyira fájt volna odatenni egy gombot? amúgy is még egy kilométer hely van jobbra a többi gomb mellett...
de ha már kilépés, háttérbetevés, akkor lehetne következetes a dolog (gyorsgomb). böngészőben ctrl+w a tab és ablak bezárása. empathy-ban szintén. akkor vagy legyen már itt is ctrl+w, vagy a többiben legyen ctrl+q, ahogy a rhythmbox-ban...én sem igazán szeretem amúgy, bár meglepően megszokható az egyszerű designja, de tele van hibával, és alig fejlődik (külsőleg látható dolgokban). viszont egyszerűen nem találok mást helyette. régebben egy ideig songbird-öt használtam, de az dög lassú, és ráadásul le is álltak a hivatalos linux fejlesztéssel, így néha ilyen instabil portokat majd talán összehoz valaki, de azért az mégsem az igazi, miközben a win verzió meg elhúz fejlődésben. a banshee jó lenne, de nem tud dalszövegeket (régebben tudott, aztán valahogy eltűnt belőle az a plugin), illetve marhára idegesítő, hogy kiakasztja a procimat dalváltásnál, és jobban felmelegíti, mint a videó kódolás vagy folyamatos flash lejátszás. az exaile felépítése nem tetszik, ráadásul még egyetlen verziója sem volt képes stabilan futni nálam soha. az amarok Qt-s cucc, a többi meg tudásban nem nagyon van sehol az ilyen jellegű lejátszók közt (listen, quod-libet...).
-
törölt tag
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #30450 üzenetére
Köszi
Őszintén szólva nem sok ingerenciám van kísérletezni új kernelekkel, így kénytelen leszek megvárni vele a mavericket. De ahogy elnézem a "termosztát" használatát még az sem fogja támogatni
Az egészben az a gáz, hogy nemrég billent át az eladási statisztika a notik oldalára, és ott az ati a piac elég nagy szeletét hasítja, és ez a dinamikus pm elég fontos témakör lenne. Végtelenül bosszantó a dolog...
-
mzx
senior tag
válasz
ntomka #30416 üzenetére
Oks, megcsinálom most vágólapra helyezés után a terminálost.
Egyébként látom, a nullád közepén van egy-egy pötty. Mitől különbözik a pötty nélkülihez képest? Amúgy klavin nem találok "pöttyös" nullát... Merre található? És mi az ASCII kódja?Nálam ilyen a nulla:
0
A hasonló betűk pedig:
Oo -
mzx
senior tag
válasz
ntomka #30410 üzenetére
Némi hibaüzivel csinálta meg a rendszer ,terminálból:
sudo aptitude install libatkl.0-0
E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11 Erőforrás ideiglenesen elérhetetlen)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Csomagállapotok inicializálása... Kész
E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11 Erőforrás ideiglenesen elérhetetlen)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Windows 11
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest