- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Aktív témák
-
törölt tag
maga a Kaffeine nem, de van egy somó shared library, amit más is használ a rendszerben (ezért shared), és azokat nem lehet csak úgy megpiszkálni, anélkül, hogy az összes többi program kompatibilitását (ami rájuk épül) ne tennéd kockára. ha nem lenne függősége a Kaffeine-nek, akkor simán beforgathatnád, és menne is elsőre. de mint tapasztaltad, nem í]y van sajnos.
-
-
törölt tag
persze, hogy nem rakják bele az új verziókat, mert az teljesen összekavarná a rendszert és annyi lenne a stabilitásnak, ami elvileg az LTS-ek erőssége. ha új csomagok kellenek, akkor arra való az aktuális kiadás. nem hiába vannak a PPA-k is szelektálva, hogy melyik kiadáshoz mit pakolhatsz fel belőlük. a fejlesztés alatt sok csomag átalakul, akár át is nevezik, nem kompatibilis visszafelé, és így nem kerülhet be a stabil kiadásba. amit te szeretnél, az leginkább egy rolling disztró lenne, ha ilyesmi kell, akkor esetleg próbáld meg az LMDE-t, vagy az openSUSE tumbleweed változatát, illetve Arch/Chakra linuxot, azokban rendszeresen frissülnek a csomagok, nincs így tagolva, mint az Ubuntu esetében.
-
Gondwana
addikt
Kezdetnek cat /proc/net/route
Itt a Metric oszlop számai határozzák meg az egyes hálózati kapcsolatok prioritását, ezt akarod te variálni, ha nem akarsz falat fúrni. (egyébként tapasztalat, gbit ethernet többet fogyaszt, mint egy akármennyire kihajtott wifi adapter - báris nálam ThinkPadeknél ez a tapasztalat) -
-
aag
őstag
Azért ezen elgondolkodtam. mert mi lenne, ha mondjuk történetesen öt wifi usb-stickem lenne a gépben és mind az öt más-más hotspothoz kapcsolódna. Mondjuk más-más térerővel. Hogyan tudnám kiválasztani a nekem tetsző forrást. Például azt amelyik a legnagyobb térerővel jön?
Ez az alkalmazás lehet a bibis:
Ebbe lehet megváltoztathatatlanul beledrótozva, hogy csak egyetlen forrás lehet. Még akkor-is, ha történetesen több hálózati kapcsolat van bekapcsolva.
-
eternam
tag
Úgy utálom a ph sz@r, semmitérő fórum motorját. Először gondolkodott egy óráig hogy elküldje-e, utána kétszer küldte el a hozzászólást. Röhej, komolyan. Ráadásul rendszerterhelés sincs ilyenkor hajnal fél négy fele, mert nem használják olyan túlzottan sokan ilyenkor a fórumot.
-
törölt tag
az egy olyan eszköz, ami fog egy wifi jelet, majd minden gondolkodás nékül visszasugározza (hotspot-ként). több router tud ilyet, például amit az itteni szolgáltatómtól kaptam, azon is van ilyen funkció, de egyébként sok routerre ilyen 3rd party firmware segítségével lehet rávarázsolni (dd-wrt és társai).
-
rum-cajsz
őstag
Ha jól értem ezt akarod:
internet -> GÉP1 - WifiRouter1 - WifiRouter2 - GÉP2A GÉP1-en kell egy hálókártya, amibe beledugod a WifiRouter1-et és pl a firestarter tűzfallal megosztod felé a netet.
Ez után a két router között WDS segítségével tudod megosztani a netet, ha ismeri a routered szoftvere a megosztást. Ha nem támogatja valamelyik, akkor kábellel kell összekapcsolnod a routereket is.
-
törölt tag
én feltettem a szüleim gépére, gondoltam biztos jóll fog futni az atom-on, de hát nem igazán, ráadásul a kezelése is körülményes, sok dolog nem olyan egyértelmű, mint lehetne, ráadásul semmivle nem gyorsabb a gnome2-nél. lxde jobb lett volna, de már mindegy. azóta vettek egy laptopot, arra majd megy nekik is kubuntu, legalább pontosan tudni fogom, hogy mit kell mondani, ha segíteni kell
-
-
Alap emberi tulajdonság, ragaszkodunk a szokásainkhoz, a szokásos dolgokhoz. Nincs olyan ember akit nem ért volna valamilyen szinten kellemetlenül a váltás. Persze valós hátrányokról is beszélhetünk, például a rendszer testre szabhatóságának megnyirbálása tényleg kellemetlen. De erről csak részben tehet a Unity, valójában sokkal nagyobb volumenű fejlesztésekről van szó a GNOME esetében. Aminek a következménye a kiforratlanság, és tulajdonképpen nagyban hozzájárult a Unity kifejlődéséhez is. Hiszen az, hogy így megcsappantak a Control Centerben elérhető lehetőségek, arról nem a Unity tehet, viszont a GNOME Panel fejlesztése leállításának egyik következménye a Unity (legalábbis részben).
-
Ez tényleg nem vicc, hiszen a Unity nem egy ablakkezelő. A Compiz, na az egy ablakkezelő, és az kezeli a Unity-t is, hiszen egy beépülőjéről van szó (javarészt). A Unity-2D esetében pedig a Metacity az ablakkezelő, így megint csak inkább egy felhasználói felületről van szó meg a hozzá kapcsolódó egyéb fejlesztésekről.
Amúgy én már egy éve simán használom a Unity-t, ezen idő alatt elég jól megszoktam. De persze nem akarok hazudni, egy sima főmenüvel előbb megnyitok bármit (ha az nincs kirakva az oldalsávra).
Viszont hálát adok az égnek, hogy nem használok Windowst, mert az a csempés felület amit beterveztek az új kiadásba, az egyszerűen használhatatlan. Ahhoz képest a Unity egy álom, könnyen és gyorsan lehet kezelni, egyszerűen kényelmes.
Kicsit túlzásba viszik az érintőképernyőkre való fejlesztéseket, de a Unity legalább ténylegesen használható hagyományos billentyűzettel és egérrel is. -
törölt tag
lehet, hogy az igényeid nagyon magasak, vagy csak simán balszerencse. nekem most a 11.10 van fent, de szinte minden lényegesebb csomagból bétát vagy backportot használok, és soha nincs komoly probléma.
floatr: nem ajánlottam annyira, de egy próbát megérhet. nyilván nem elsődleges rendszer helyére.
-
törölt tag
én egyszer csináltam ilyet kernelfrissítés miatt, és működött. arra kell figyelni, hogy ne próbáljon meg más csomagokat frissíteni, csak ezt. bár nem biztos, hogy menni fog utána, mert lehetnek olyan függőségek, amiket a régi rendszerben nem nagyon lehet kielégíteni
esetleg megpróbálhatnál valami tesztkörnyezetben egy 12.04-et, hogy hátha azon megy, amiket szeretnél. ez is LTS, és már béta állapotban van, aminek egész stabilnak kell lennie. -
törölt tag
kaffein-hez van két ppa is: [link], [link]
innen tudod frissíteni, de itt a másik két csomag nincs fent.
másik megoldás, hogy getdeb-ről leszeded őket, meg egyesével a függőségeiket is, ha vannak, majd telepíted.
harmadik, hogy átírod a tárolóidat valami újabb verzióra (oneiric például), nyomsz egy csomaglista frissítést, aztán csak ezt a három csomagot kijelölöd, frissíted, és utána visszaírod a tárolókat eredetire.
előtte rendszermentés természetesen! -
törölt tag
egyszerűen tényleg arról van szó, hogy másképpen használod, mint ahogy tervezték. ennek a fülnek nem a beállítások közt kel llennie, ez olyan, mint egy visszahajtott "szamárfül" az asztalon, amivel elérsz pár opciót gyorsan. például ezzel lehet kezelni a plasomiodokat, az aktivitálsokat, vagy lezárni az asztalt és widgeteket, hogy minden a fix helyén maradjon.
nincsen szerintem semmi baj vele, én sem úgy használom, ahogy tervezték, de éppen ez a szép benne, hogy másképpen is tökéletesen megy, tehát ha nem használok activity-ket, (illetve csak egyben dolgozok állandóan), akkor pont úgy működik, mint egy hagyományos asztali környezet, ha pedig kihazsnálod, akkor egy remek eszköz lehet. -
-
-
-
ViZion
félisten
Nem lesz az zsákutca, csak kellene nekik egy designer, és egy olyan programozó (team), aki a személyreszabást és az "usability"-t megoldja...
Mondjuk Gnoe Shell mellett elég gyenge. Fájóbb nekem ez a Windóz mentalitás, h mindent elrejtünk, és nem lehet a rendszer elemeit cserélni, mert borul a bili... Nekem a "legózható" Ubuntu jobb volt. -
-
szoke12
őstag
Hogyne. Win alatt is azt használtam. innen letölthetö a trial.
Még annyi, hogy nagyon szépen dolgozik. Ez a Philips DVD az első ami kifogott rajta egy picit. De azóta most szépen megírta azt is. Kicsit valamiért lassabban. De még semmit nem lőtt el!
Az első kérdésem megoldódott.
-
-
God Vazzeg
veterán
Full mindegy, nem ez a lényeg. Direkt azért raktam egy nagy fájlt, hogy ne szóljon bele a cache, mert mikor indul nekem a másolás, felmegy 250MB/secre is
A double commanderben be lehet állítani a gyorsítótár méretét, én az alap 512k-t felraktam 5120k-ra, így az 5MB-nál kisebb fájlokat villámként pakolja, mp3-ak másolása mintha f6-al raknám
Hátránya: nagyobb fájloknál ha befejezi a másolást van 4-5mp amíg áll a commander, mert még üríti a gyorsítótárat
De ez elviselhető szerintem
Az én konfigom egy rakás fos, nforce alaplap, 3800+ x2 am2, és 6GB ddr2 ram, asszem 800-MHz-en
Hogy menne egy i7-el, 16GB ddr3 rammal, és samsung 830 SSD-vel?
-
gzbotii
nagyúr
Kicsir rossz volt nallam a foglamazas. A net beallitasa rajta eleg problemas volt, nem igazan akrta megenni... Elso beallitasal jo sokat tokoltem, aztan utanna mar tudtam, 2x gond nelkul ment is majd a 3.-nal megint megszivatott (gozom nincs miert nem akarta elfogadni)
A sebesseg meg en, azonos notin akkor XP volt es 11.04. Akkor az XP-hez kepest villam volt. Most 11.10 van fent de Win7 utan lassunak tunik, foleg alkalmzasok, abalkok megnyitasa
De gozom nincs miert produkalja ez, igy...elvileg sokkal gyorsabb kene lennie
(1,6GHz Intel Celeron M, 2 GB DDR2 RAM) -
God Vazzeg
veterán
Nálam is így van, a net nagyon gyors, alapból minden nagyon gyors, kivéve az ntfs r/w
Mondjuk én ezen nem is vagyok meglepődve, mert nem régen tudja csak az ntfs-t a linux, pár éve ilyen jó a kezelése, régebben még trükközni kellett vele, hogy egyáltalán olvasni lehessen
Ahhoz képest most nem is rossz
-
-
RBJ
addikt
Vagy pár honapja kde re vagyok ráharapva olyat keresek. Suse nagyon tetszik csak az a baj, hogy van pár szoftverem ami nem hinném hogy suse n menne meg sajna nagyon lanyha a suse foruma akárhol is. ezért maradok ubi alapunál mert itt sok a jómunkásemberszekember.
Meg ubis tapasztalataim vannak suse n meg lehet néznék mint a bornyu. -
floatr
veterán
A múltkor már beszéltünk róla, hogy két összetevős a dolog. Egy alapleírást itt találsz.
Ha PPA-nélkül akarod megoldani, azt is lehet, én is úgy csináltam. Letöltöd, kicsomagolod a /usr/lib/jvm alá egy könyvtárba (sudo), letöltöd a scriptet, ami beállítja h a rendszer azt használja, és megvan az alap. Aztán a leírás alapján megcsinálod a böngi plugin linkelést, mivel itt manuálisan telepítesz, azátn beballagsz a böngi beállításaiba, és megnézed, hogy működik-e a plugin. Chrome alatt pl a régebbi 1.6-os plugin le van tiltva biztonsági okokból, nemtom h FF v opera alatt mit mókoltak.
-
God Vazzeg
veterán
Szia
Megcsináltam neked patentra a javat, mondom hogy csináld:
Letöltöd a 6u30 bin csomagot akárhova, majd ./csomagneve kicsomagolja magát. A kicsomagolt könyvtárat mindenestül berakod a /opt/java/64 (neked lehet hogy 32) mappába. Ezután innen csinálsz egy symlinket a /opt/java/64/[berakott könyvtár]/lib/amd64 könyvtárban levő libnpjp2.so fájlról, a /home/[neved]/.mozilla/plugins könyvtárba!
(Értelemszerűen ha 32 bites rendszered van, a 64 mappák 32 mappák legyenek
)
Voilá
-
-
-
-
-
Hőmérőzni ne már, hogy nem tudsz, itt egy hőmérő a tálcámon...
Ha nem találsz olyan progit, ami visít, ha túl meleg a proci, akkor semeddig nem tart kiolvasni az ACPI-ből a hőmérsékletet egy scripttel... Mondjuk a hőmérő progik sem csinálnak mást. Ebbe meg lehet tenni egy beep-et, ha túl magas.
A másik, hogy a túlmelegedésre visítást a BIOS is tudja, én jobban is szeretem azt a megoldást, mert ha lehal az OS, akkor már nem biztos, hogy tud majd visítani, hogy melege van... A BIOS viszont még akkor is fog. És le is kapcsolja a gépet.
-
Itt a leírás hozzá, magad is könnyedén megtalálhattad volna (hiszen ott van mellette az Instructions link).
De olvashattad, hogy másnak is megy PPA-ból, úgyhogy neked is mennie kell. De arra figyelni kell, hogy régebbi csomagokat tartalmaz Nattytól lefele, így Synaptic-val kényszeríteni kell a verziót. Ha pedig megy, akkor zárolni szükséges (de arra nem feltétlenül jó a Synaptic).(#45971) MacCaine: Azért az sem töröl mindent, hiszen a felhasználók könyvtáraiban ugyanúgy ottmaradnak az alkalmazások által létrehozott könyvtárak és fájlok.
-
Megtudnád nézni, hogy melyik PPA-ról van szó? Mert én amennyire emlékszem, a partner tárolóból telepítettem és nem PPA-ból. Most viszont a partner tárolóban frissítették a csomagokat üresekre, így használhatatlanok lettek.
Nálam egyébként ez nincsen telepítve, különösebben nem hiányzik, számomra a nyílt variánsa is megfelel. -
Még véletlenül sem nézted meg a fájlt, hiába az a neve, hogy olvassel?
This disc contains a "UDF" file system and requires an operating system
that supports the ISO-13346 "UDF" file system specification.Keresés és csatolás a megtalált
sudo mount -t udf,iso9660 -o loop mit /hova
paranccsal. Kimásolod a tartalmat, módosítasz rajta, majd pl. az ISO Masterrel visszacsomagolod .iso-ba. természetesen az eredeti kép indítórekordját mentsd le, majd az új képhez is add hozzá, hogy bootolni is tudjon.
-
MacCaine
őstag
Mount?
-
Hát, nem mondom, néha jókat tudok mosolyogni egy-egy bejegyzésen, mondjuk nem feltétlenül itt, olyankor van, hogy hasonlóan vicceset írok válaszul.
Az az igazság, hogy sz@r a linugz, ezt mindenki tudja, de íratlan szabály, hogy ezt hirdetni nem szabad. Aki pedig ezt az első számú aranyszabályt megszegi, azt közös erővel kiközösíti a fanatikusok közössége. Ilyenkor a célszemélynek jobb továbbállnia, mert sok jóra már nem számíthat a továbbiakban. Erről lenne csak szó, na, valaki kimondta végre. -
Amióta itt vagyok, azóta csakis miattad volt konfliktus és hangulatkeltés. Teljesen mindegy, hogy mi az igazság, vagy hogy ki a szemét, ez tény marad. Amikor nem írogatsz ide, akkor mindenki normálisan elbeszélget, segítünk a kérdezőknek. Jössz és elkezded a nagy igazságok megmagyarázását, másokat meghazudtolsz és fanatikus hülyének nézel. Senki nem mondja azt, hogy ebben a fórumban nem az Ubuntut kedvelők a törzstagok, de akkor sem szép egyfolytában idejönni trollkodni. Senkit sem érdekelnek már itt a problémáid, segíteni csak annak érdemes aki megérdemli, aki tesz is a megoldásért. Használj olyan operációs rendszert amivel elboldogulsz, és ami minden szempontból tökéletesen kielégíti az igényeidet. Mások áldozatos munkájának fikázását pedig lassan befejezhetnéd. Amit az adódból fizetsz azt leszólhatod, lehetsz például elégedetlen az utak minőségével vagy a köztéri szemét mennyiségével.
-
-
-
tropico
tag
Ez a progi amit linkeltél egy Hiren's boot cd-összeállításhoz hasonló progi szép grafikus felülettel. A User Manuálba le is írják, hogy a könnyebb kezelhetőség miatt ilyen. Erre egy átlagos felhasználónak semmi szüksége. Ki használ ilyen progit, hogy ez ide került?
Ha a MBR javítása miatt írtad akkor értem, de van egyszerűbb módja is.
-
God Vazzeg
veterán
Öhm, nos, szerintem az mbr az a Master Boot Record, ami általában a winyó eleje. Ide írja magát a rendszer indító, ha wint telepítesz akkor az azt indító telepszik, ha linux, akkor meg egy másik, ami a linuxot indítja.. Nem cserélgethető, próbálj meg winnel linux indítót írni..
Nézd meg ezeket: grub, LiLo
-
tropico
tag
Backup & Recovery 2012 Free ?
Ez egy Win platformra irt spec.progi adatmentéshez ill. helyreállításhoz. Mi köze van az Ubuntuhoz(erről szól a topik)? Mi a gondod a progival?
Meglehet csak én nem értem, hogy ez a soft hogy jön ide?
Arra a post-ra kértem a linket amiben a problémádat leírod. -
God Vazzeg
veterán
Én ezzel nem is akarok vitázni
Informatikus vagyok, napi szinten vannak megoldandó sz*pó feladatok, szóval átérzem a dolgot. Eddig mindent meg tudtam csinálni linux alatt, de ha kell van itt egy win-es gép is
Biztos ami tuti
Más:
Eddig win alatt használtam egy media server progit, a "wizdxp" névre hallgatót.. Na most ki lehetne-e váltani ezt valami linuxos progival, ami ugyanígy meg tudja osztani a média tartalmakat..
Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged