- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Major Major #19281 üzenetére
Köszönöm!
Ez ugyan nem oldotta meg a problémát. De azt hiszem ez által nyomon vagyok.
-
lakisoft
veterán
válasz
Major Major #19276 üzenetére
akkor nálam valami nem okés de rájövök!
-
lakisoft
veterán
válasz
Major Major #19266 üzenetére
lehet valami más okozza a problémát nálam - utána olvasok kicsit!
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major #19240 üzenetére
-
upszilon
őstag
válasz
Major Major #19249 üzenetére
Aha. Az azért nagy előny tényleg.
-
upszilon
őstag
válasz
Major Major #19244 üzenetére
...és mi a különbség ha én egyszerűen a skype oldaláról töltöm le és azt telepítem?
-
upszilon
őstag
válasz
Major Major #19240 üzenetére
Bocs, de ezt lehetne kicsit bővebben? Ugyanis nekem kezdettől súg a mikrofonom. (windosban meg tökéletes) Segítene ezen a medibuntu?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #19183 üzenetére
Kicsit másfelé haladnak a dolgok, mint akartam.
Arra rájöttem, hogy pppoeconfal beállítva megy a net újabb ubin is, de csak akkor, ha a network manager hibája még nem jön elő, ahogy olvastam, bug van benne.
A terv az volt, hogy törlöm a networkből a kapcsolatot, beteszem pppoebe, majd indítom a frissítést 9.10-re. Sajnos nem alternate lemezt hoztam, így 133k/s-el nekiálltam leszedni a cuccost. A dolog rendben ment, olyan másfél óra letöltés egy óra telepítés után a vége felé lekapcsolt a gép, a mocsok tápegység szivat, sajnos cserélni kell...
Persze ezek után nem indult, helyreállító sem. Próbáltam visszaállítani a korábban lementett image fájlt, meg is történt, de a grob indulásakor befagyott. Onnan már nem tudtam továbbmenni. (először azt csináltam, hogy ne írja újra az mbr-t, későbbi próbálkozáskor meg már nem tudtam visszaállítani, kicsit még kínai a proginak pár része - clonezilla)Most más nem lévén, kapott egy friss telepítést a 9.10. Eddig érezhetően gyorsabb, mint a 9.04, valamint beállítottam a netet pppoeconfal, ment is. Azt is beállítottam neki, hogy minden indításkor kapcsolódjon, de úgy látszik, ez nem igazán érdekli a rendszert, mert egyenlőre csak a pon-os parancs kiadása után van net. Ezzel mindenképpen jó lenne valamit csinálnom. - update: ha jól értem, állandóan megszakad a net.
-
Jarod1
veterán
válasz
Major Major #19211 üzenetére
9.10 es a dsl kezelés megvolt de kiírja nincs kaapcsolat...
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #19202 üzenetére
Az égvilágon semmi sem történik, tehát nem tudom megölni sem a process-t, csak ha szépen kikapcsolom a wifi gombját. Utána meg nem tudom elindítani a vezérlőt, mármint az iwlagn-t.
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #19189 üzenetére
Csak a top kimenetének egy része.
-
upszilon
őstag
válasz
Major Major #19197 üzenetére
Hátha nekem is tudsz segíteni hangok terén. Nekem nagyon csúnyán szól a mikrofonom ugyanazon a gépen, mint windowsban. Súg. Nagyon. Ha meg leveszem az erősítést 100%-alá, akkor is súg, de akkor már olyan halk, hogy a Skype-on, nem értik mit mondok.
Van ötleted?
-
zed01
őstag
válasz
Major Major #19189 üzenetére
Köszi, sikerült.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #19183 üzenetére
Az a gond, hogy nem merek telepíteni frissítést, mert nem tudom, hogy melyik fogja elszúrni 9.04-et. Már jártam így, felraktam frissítéseket, bejött ez a keyringes dolog, és onnan már csak a reinstall hozta helyre a netkapcsolatot.
Mondjuk annyira nincs miért frissíteni, most megy minden flottul, de ettől még nagyon jó lenne.
zed01: Itt az a gond, hogy bele kell férnem a havi 1G adatforgalom korlátba, és azért csak kell kb. 150-250 megát letölteni, mire lesz 3D, skype, wine, meg ilyenek. Persze beleférnék, lehet meg is kellene próbálni.
Most két partícióm van, egyik a /, másik meg a /home. Vajon a mostani 9.04 mellé fel lehet rakni a 9.10-et a /home-ra, vagy összeveszne a másikkal? Swapból is csak egy van.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #19144 üzenetére
Szia
Nem sikerült úgy, ahogyan a múltkor. Egyszerűen nem akar működni.
Az envy-t is feltettem, de nem akar elindulni.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major #19144 üzenetére
Köszi a válaszokat, kipróbálom őket.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Major Major #19137 üzenetére
Kössssz!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #19121 üzenetére
egylőre az openbox full üres semmi sincs rajta még panel sem, pedig elvileg feltelepítettem 1et
most h így kérded a daemon-t rákerestem és elvileg van console is
lehet h mégsem kell hozzá ablakozó rendszer? -
Franklin
addikt
válasz
Major Major #19108 üzenetére
"megboldogult VladimirR biztos tudna segíteni" - miért, mi lett vele???
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #19108 üzenetére
VladimirR: az rtorrent topicban egy scriptet ajánlott nekem az rtorrenthez, de inkább mellőztem mert kicsit bonyolultnak tűnt nekem
elméleti kérdés
ha felrakok egy jwm, fluxbox vagy openbox ablakozót egy xdm-el, meg egy vnc servert akkor rakhatom már fel "normális" klient is
vnc serverből melyik ajánljátok? van vagy 4 darab
az ablakozókból ki melyiket ajánlja? és miért?
xorghoz van valami sample? mert nincs kedvem bepötyögni mindent -
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #19027 üzenetére
végülis a blkid helyett egy másik paranccsal sikerült megoldani az uuid-t
belinkelem hátha másnak is kelleni fog későbbls -l /dev/disk/by-uuid
-
Speeedfire
félisten
válasz
a cat paranccsal megnéztem sda partíciónak állította be a rendszer
de a blkid parancsra nem reagál semmit sem, más módon nem lehet megtudni mi az uuid-je?
mellesleg 9.10 minimal telepítése volt, szóval csak a legfontosabbakat rakta fel a rendszerVladi: minden bevan konfigolva e szerint [link]
csak hálóról tudom ellenőrizni mit csinál, mert a gépen nincs semmi ablakkezelő
hálóból meg ezt adja ki:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.azt megtudja még valaki mondani nekem ha vmi miatt nem rendesen lett leállítva a gép és bejön a grub akkor autómatikusan indítsa el a rendszert nem legyen grub menü mert akkor mindig rá kellene kötni a bill-t és manuálisan kiválasztani a betölteni kívánt rendszert
-
Speeedfire
félisten
válasz
mindjárt ki is próblom
remélem menni fog elsőreVladi: ezek mind megvoltak már tegnap de semmi eredmény sajnos
viszont újabb rossz hír, h ebben sem tudom az aktív torrentek számát beállítani
esetleg azt nem lehet valamelyik kliensben beállítani h max download meg max upload?
mert már azis nagy eredmény lenne ha ezeket be lehetne állítani
nincs nagy sávszélem és évekik tartana h mondjuk berakok 4-5 torrentet letöltésre és egyszerre kezdi el tölteni őket -
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major #19021 üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #19022 üzenetére
belső vinyó
utólag lett csatolva a rendszerhez
ext3 filerendszer van rajta és szeretném ha autómatikusan csatolná nekem a vinyót a rendszer egy adott pontjához úgy h ne csak root jogokkal lehessen írni olvasnilehet h jobban át kell nyálaznom ezt a transmissiont egyelőre a delug oldala besem akar jönni
tegnap már probálkoztam a transmissionnal de sehogy sem tudtam életre kelteni
felraktam a cli-t a daemon-t
engedélyeztem az ip-m és egyszerűen nem csatlakozott a webui részhez, mindig azt írta h 403 forbidden, pedig az ip-m a whitelistben volt -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #18998 üzenetére
Nem megy úgy, ahogy eddig. a dkms legfrissebbje is fent van.
Itt egy képernyőkép. Látszik,hogy semmit nem enged állítani és a drivert sem tudtam újra felrakni. Most valami nyóccászóhaccázba megy.
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major #19005 üzenetére
Vazz, mennyit kerestem! Kösz
De azért nem tökéletes: wget szerint nincs ilyen weboldal...
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major #18998 üzenetére
És a frissítéseket meg szedjem le kézzel? Épp ez lenne a repoból telepítés egyik előnye, hogy az új verzió jön magától...
Érdekes, hogy a tároló hozzáadása kismillió helyen le van írva a neten, de senki nm panaszkodott hiányzó gpg kulcsra
Mindegy, már el is ment a kedvem a játéktól (na jó, a hellfire megy sima wine alatt is, csak a registry-t kellett kicsit hekkelni
)
-
No-kia
addikt
válasz
Major Major #18963 üzenetére
hát, egy könyvtár megosztás lenne jó, de jó a távoli asztal is, bár az nem hinném hog ymenne progi nélkül, mamámat meg nemakarom rávenni a progi telepítésre, mert a bekapcsoláson túl nem nagyon ért a géphez
gondolom csak vmi parancssoros lehetséges, ha egyáltalán van rá lehetőség,
a lényeg hogy az XP-s gépet csak bekapcsoltatni tudom, semmi egyéb
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Major Major #18949 üzenetére
Sikerült alaphelyzetbe állitanom, Ubuntu így is tökéletesen megfelel nekem. Egyre jobban belejövök.
Kösz a tanácsot!
Sikerült egy kellemes beállitást találnom, remek lett.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Major Major #18947 üzenetére
Anyira nem zavar az effekt hiány. Most azon agyalok, hogy hogy tudnám alaphelyzetbe állitania compizt, mert elégé ösze-visza állitgattam.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Major Major #18934 üzenetére
a kde-hez, vagy a compiz-hoz? érdekes, hogy nálam gnome alatt szaggat a kockaforgatás, kde alatt sokkal simább.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major #18926 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, sikerült, így már működik.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major #18901 üzenetére
Köszi a választ, de sajnos így sem jó
-
törölt tag
válasz
Major Major #18885 üzenetére
Heló
Köszi a választ, mint látod már tudok ö ü ő ű Ö Ü Ő Ű betűket is írni sk kiosztással.
Nem igazán értettem amit írtál, fél napig keresgéltem mire megtaláltam a megoldást ami nem más mint a Compose key használata. Lehet te is ezt írtad de nem értettem meg.
Na szóval így sikerült:
Google compose key table ( persze előtte az Alt+Ascii ubuntun stb.-re is kereséltem, ami csak időpocsékolás volt de valahogy eljutottam a helyes megoldáshoz. )
- keresgélés eredménye, helyes út a megoldáshozBeállítás:
- Rendszer
- Beállítások
- Billentyűzet
- Kiosztások
- Kiosztás beállításai
- A kombináló (Compose) billentyű helyzete
- én a Caps Lock- ot használomBeállítottuk a Compose billentyűnket most már használhatjuk is, fenti linken van a táblázat.
ö betű nálam: Caps Lock lenyomva tart O betű (nem nulla o betű ! ) megnyom mindkét gomb elenged Shift + ô gomb lenyom egyszerre.
ü - ugyanígy csak az O helyett az U megynyom
ő - CapsLock lenyomva tart = gomb utána O gomb megnyom
ű - CapsLock lenyomva tart = gomb utána U gomb megnyom
Nagybetűknél a shift-et is használni kell.
Ennyi rélem másnak is segítettem ezzel hogy leírtam.
Mégegyszer ALT + Ascii kód használata ubuntun. Persze nem helyes így leírva de erre gyakrabban keresnek, hogy megtalálják a helyes megoldást.
-
Vikt0r
aktív tag
válasz
Major Major #18898 üzenetére
Sikerült feltelepiten de feldolgozási hibát ír ki és nem lehet nyomtatni. Ez a hiba diagnozis de ez kínai nekem.
róland: közben Major Major segítségével rájöttem
-
válasz
Major Major #18834 üzenetére
Mármint nem a szerverre nincs bejelentkezve senki, hanem a kliensek nem mennek (nincs semmi hálózati aktívitás, vinyó használat, senki nem kapcsolódik a szerverhez). Gnome megy...
Vladi: Pentium D 3 Ghz, LGA 775, Asrock ConRoe1333-D667 R1.0 lap, átnéztem a manual-ját, beállítgattam a dolgokat de nem vezérli...
-
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major #18806 üzenetére
Megnyitottam az fstab-ot. Mit kell átírnom?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #18777 üzenetére
nagyon nem szoktam partícionálgatni
win alatt is csak 2 részre van osztva
linuxon is a kicsi 2 rész 1 gb swap 79 gb rendszer, a terrás meg 1 darabban van és kész -
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #18775 üzenetére
ezalatt mit is értesz pontosan?
amúgy a 9.04 meg nem akar felmenni az írja h olvasási hiba
mondom akkor restart cd ellenőrzés, végeredmény szted mi? az h hibátlan a lemez -
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #18770 üzenetére
az a 9.10 volt, a 9.04 még elég szépen elment rajta
inkább megpróbálom a 9.04-et több új dolog van benne és kizárt h disztribúció keveredés lesz belőle
nah meg persze akkor már megnézem a jfs fájlrendszert is, mivel azt ajánlottad nekem -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #18713 üzenetére
Naugye! Má mingyá megjöve.
De most tényleg. Itt próbálnak kiállni a linux mellett, meg az ember is próbálkozik vele. Nem lehetne ezt megoldani valahogy már? Már tavaly is belefutottam ebbe a problémába,de akkor hamarabb feladtam.
Hogy tudom bezárni a grafikus felületet ? letöltöttem a friss nvidia drivert és azt telepíteném terminálból csak simán.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #18706 üzenetére
grup összejött
egyelőre maradok az ext2-nél
ext3-t próbáltam eddig de samba alatt 100% terhelés volt
ext2-nél meg csak 40% -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #18702 üzenetére
Ez jön ki a Xorglog-ra:
(EE) Problem parsing the config file
(EE) Error parsing the config file -
floatr
veterán
válasz
Major Major #18702 üzenetére
Egy karmic esetében már elég ha lenullázza a xorg.conf-ot, nem?
Mármint terminálból
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
mindent töröl ctrl+x, mentés, rebootsakko az alap driverrel kéne indulnia
szerk.: RC-t telepítve volt ilyen frissítés
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #18634 üzenetére
Basszuskulcs. Igazad volt.
Simán feltette és működik.
Köszönöm. Baze
Még egy gyors kérdés...a tapipadot ki tudom kapcsolni valahol? (Nem tudok gépelni, olyan érzékeny és egyébként is egérrel nyomom.)
-
Macilaci457
őstag
válasz
Major Major #18522 üzenetére
milyen fájlrendszer van a partíción?
Természetesen Ext3. Egy teljesen linux gépről beszélünk. De a probléma veleje nem a tulajdonos, mert mellette mindenki másnak van olvasási joga rá. Hanem az, hogy FTP kapcsolatban az mp3 fájlokra transfer error-t ír a kliens (az már egy windowsos gép) -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #18516 üzenetére
Közben meglett a (fél?)megoldás. Az Adminisztráció-Eszközmeghajtók-nál a vga mellett volt egy szoftveres modem elnevezésű akármi ami nem volt aktiválva. Azt aktiválta és párhuzamosan elment a hang. Most visszatiltottam és megjött a hang.
Speeedfire: nVidia, nem realtek
Reggel ismét meló. Így szívesen vennék egy megoldást, hogy a hálózaton lévő fájlok módosításához miként adjak jogosultságot magamnak? Van egy felhasználói nevem jelszóval, winfos alatt azzal megy, az ubi az istenért sem akarja módosítani.
-
válasz
Major Major #18525 üzenetére
Köszi, közben használtam a fejem. Azt írja, nem talált szenzorokat.
Volt újraindítás is. XP alatt látta az Everest a hőmérséklet infokat, szóval vannak szenzorok.
-
válasz
Major Major #18522 üzenetére
Nem nem engedi. Root ként kellene bejelentkeznem. Azt miként tudom megtenni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #18465 üzenetére
sudo apt-get install xyz
és kiírja h incorrect pass
sorry try againviszont ssh-n keresztül meg megengedi
ssh-n keresztül elfogadja a root jelszót, de ha a gépen csinálom akkor semmit sem enged se synaptic se semmiezt mondja meg nekem valaki h miért van ?
lehet h a gépen más a bill kiosztás?
parancssorból be lehet valahogy állítani ?wáááá
most néztem meg és tényleg más a bill kiosztás
egész végig rossz jelszót adtam meg neki -
válasz
Major Major #18484 üzenetére
akkor chrome lesz
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #18471 üzenetére
Csináltam mentést.
Megcsinálom, mivel kipróbáltam és tetszik. Az LTS ennyire nem jött be,mert a telepítés után frissítette magát és rögtön be is halt. Na az szánalmas volt, de ez már nagyon korrekt rendszer így két nap aktív tesztelés után, ami nekem elég egy tiszta telepítés megkezdéséhez.
-
v.attis
őstag
válasz
Major Major #18464 üzenetére
Végre valaki aki normálisan magyaráz!!!!
Végülis fstab megoldás maradt és a /home-ba csináltam egy Privát mappát. Oda van csatolva. Minden rendesen megy! Minden írja, olvassa és autómatikusan csatolva a van indításkor. Erre vágytam! Végre Sikerült!!!Nagyon köszönöm mindenkinek!
-
v.attis
őstag
válasz
Major Major #18432 üzenetére
Na, most van csak igazán gáz!
Az általad beírt parancsra kérte a jelszót, megadtam, majd visszajött a prompt, vagy mi. Ezzel együtt teljesen eltünt a szóbanforgó partíció! Sem a helyekben, sem a fájlrendszerben, sehol nincs! De nem is tudtam fstabban autómatice csatolni, aztán meg sehogy sem tudtam csatolni. Azt mondta, hogy csak a root tudja csatolni. Ennyi.
Mindez már az új rendszerben!
Nos mielőtt ezt a sort beírtam (amit Te mondtál) ezt is beírtam:
sudo chown attila /media/Privát -RCsak egy kérdés: Nem az ékezet és a nagy betű okoz ennyi bajt? Vagy az ext4 fájlrendszer???
-
v.attis
őstag
válasz
Major Major #18421 üzenetére
Na, hát ez nem jól sült el, Azt csináltam ami a linken van, és most eltünt a partícióm. Ezt írja, ha csatolni akarom: A /media/Privát csatolási pont nem létezik.
Ugyanakkor megvan a helyek-ben, csak nem tudom csatolni sehogy. Vissza kéne csinálni... -
v.attis
őstag
válasz
Major Major #18402 üzenetére
Köszönöm, nagyon segítőkész vagy!
Ext4 és csak én használom a gépet. Néha a párom netezik, de az nem nyúl a partícióhoz.
A tulajdonbavétel megtörtént. A 2,5 gigát kellene még felszabadítanom... -
válasz
Major Major #18373 üzenetére
köszi, de azóta újraraktam
TrollBalint: lövésem nincs. a kisebbik gép 32 bites, és így is lassú, a nagyobbikon meg mindig is 64 bites Linux volt, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom
-
Major Major
senior tag
válasz
Major Major #18361 üzenetére
besz@rás, a firefox beépített google kereső működik, viszont egy oldalt sem hajlandó megynitni
wifin minden működik normálisan
há' noooormális? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #18361 üzenetére
Tudom,hogy fárasztalak benneteket a tudatlanságommal, de ezt : a könyvjelzősávot a menüsáv mellé - hogyan?
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #18305 üzenetére
root-nak van fenttartvan X %-a particiorol (hogy a juzerek ne tudjak elfogyasztani az osszes helyet, hogy osszedoljon a rendszer
). tune2fs paranccsal allitani lehet ezt az erteket.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Major Major #18307 üzenetére
Passz
Ezt nyomkodtam össze
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Major Major #18303 üzenetére
Nekem compiz van kde alatt is.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Major Major #18171 üzenetére
Sysinfo
Olyat hadd kérdezzek még,hogy nekem a VLC azt csinálja mikor kiteszem teljes képernyőre,hogy nem jeleníti meg a vezérlőpanelt. Ez másnál is így van?
-
válasz
Major Major #18158 üzenetére
a tudat mostmár nekem is megvan.
épp csak azt felejtik el leírni, hogy hogyan kell mindezt beállítani, mert mindenhol úgy kezdődik a probléma leírása, hogy már be van konfigolva a usernek a mailkliens...na mindegy... majd leírom az IP-t, és reménykedek, hogy nem változik.
-
válasz
Major Major #18158 üzenetére
most épp az auda sem csinálja.
de kipróbáltam, a rythmbox sem, más player nincs telepítvenagy prociterhelés alatt sűrűbben jön elő
-
válasz
Major Major #18041 üzenetére
de megoldható úgy is, hogy a gép elküldi neked e-mailben az aktuális IP-t, mondjuk akár az előbb említett ssh szerver indítással összekötve egy scriptben
ez a script kellene nekem
illetve másik fontos dolog
amióta frissítettem a 9.10-re, azóta az Audaciousban minden zenének recseg az eleje... pár sec után kitisztul, de mocskosmód idegesít -
sh4d0w
félisten
válasz
Major Major #18128 üzenetére
Full inteles a cucc, de közben rátaláltam a megoldásra. Ki kellett kapcsolni a Compizt teljesen, így most van egy 1440x900-as, meg egy 1680x1050-es desktopom.
Azért köszönöm a segítséget! Respect!
-
sh4d0w
félisten
válasz
Major Major #18118 üzenetére
Próbáltam, virtual size elég.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Major Major #18087 üzenetére
A Display fül alatt nem tudom úgy beállítani, ahogy szeretném, grandr-t kiprósza.
-
v.attis
őstag
válasz
Major Major #18093 üzenetére
Automatikusan bemountolja a meghajtókat. Én arra használtam, hogy alapból beolvasott ntfs partíciómat megmutassam neki. Tehát úgy indult el a rendszer, hogy az már működött is.
Terminalból ez jött ki:attila@attila-laptop:~$ mountmanager
4 records in /etc/fstab were detected.
[G] DBus interface was created
[G] All devices were recieved
[I] Storage device was detected: "/dev/sda4"
[I] Storage device was detected: "/dev/sda3"
[I] Storage device was detected: "/dev/sda6"
[I] Storage device was detected: "/dev/sda5"
[I] Storage device was detected: "/dev/sda2"
[I] Storage device was detected: "/dev/sda1"
[I] Storage device was detected: "/dev/sr0"
[I] Storage device was detected: "/dev/sda"
[G] Parsing of "/usr/share/mountmanager/options/common.xml" was successful
[G] Parsing of "/usr/share/mountmanager/options/iso9660.xml" was successful
[G] Parsing of "/usr/share/mountmanager/options/udf.xml" was successful
[G] Parsing of "/usr/share/mountmanager/options/ntfs-3g.xml" was successful
Szegmens hiba
attila@attila-laptop:~$Lenne itt még kérdés: Ha kijön a végleges 9.10-es akkor a jelenlegi adatpartíciómat ext4-re akarom formázni és visszamásolni rá a jelenlegi könyvtárakat mindenestül. Jelenleg ez az ntfs partíció "Privát" névre hallgat. Hogyan is kell ezt majd megjátszani, hogy ez is állandóan rendelkezésemre álljon és a neve lehetőleg ne változzon? Gondolom /privát lesz majd, de hova kell csatolni? Ebbe még nem ástam bele magam.
-
válasz
Major Major #18093 üzenetére
egyszerűen kilépkedtem mindenből és újraindítottam.
300kByte hiányzott a letöltésből. most végzett a frissítéssel.eddig tetszik, de az aMSN-t újra össze kell lapátolnom, mert csomó depjét törölte a frissítő
-
válasz
Major Major #18087 üzenetére
köszi, már települ is.
egyébként a már esetlegesen letöltött daily image-t nem lehet valahogy bevonni a telepítésbe, hogy ne kelljen mindent újra letölteni?
-
válasz
Major Major #18041 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek, regisztráltam DynDNS-en, mostmár csak ennek a hulladék routernek kellene elmagyarázni, hogy jó lenne, ha megnyitná a 22-es portot (vagy legalább hajlandó lenne betölteni a saját setup weboldalát
)
-
Obi-1
őstag
válasz
Major Major #18036 üzenetére
Amikor én használtam wubi 7.04-et, akkor még a frissítés sem működött, csak friss 7.10 wubi install volt lehetséges. Most már lehet alóla frissíteni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #18036 üzenetére
akkor megvárom a 3 napot és majd a 9.10-et rakom fel egyből
-
válasz
Major Major #18038 üzenetére
és majd mi alapján találja meg a két gép egymást? IP? vagy regisztrálni kell valahol valamit?
az egyetemen használtunk SSH-t otthonról, de ott a linux.cab.u-szeged.hu-ra kellett csatlakozni -
válasz
Major Major #17996 üzenetére
sima screenletek
-
válasz
Major Major #17994 üzenetére
jó ideje csinálja
hogy tudom a compizt/nautilust kikapcsolni? conky nincs fönn
-
sh4d0w
félisten
válasz
Major Major #17979 üzenetére
ksplice updaterrel reboot nélkül is lehet frissíteni akár kernelt is - reboot nélkül.
-
v.attis
őstag
válasz
Major Major #17951 üzenetére
Köszi!
Az a partíció amin az ubi lesz, szerinted maradjon szintén ext3? Hallotam (olvastam) jót is rosszat is ext4-ről, elég kiforrott már ez a fájlrendszer? -
válasz
Major Major #17904 üzenetére
Köszi, migyá megnézem
Másik: win alatt hol tudom kezelni a unix felhasználókat? Mikor belépett a kliens a hálózatra kért azonosítást. Ezt szeretném megváltoztatni.
Lényeg, h van egy exel file a hálón amit mindenkinek tudnia kell írni/olvasni. A gépek 2 fő csoportba vannak: usr, pusr. Akárhogy állítgatom az egyik mindig elveszi a másiktól a jogot. Most szeretném az összes gépet mondjuk usr-re állítani, és elöről kezdeni a jogok kiosztását -
TOZ
addikt
válasz
Major Major #17873 üzenetére
Okeoke... Igy mar ertelek... Win-Win alapon megszokas... (meg ebbol volt keznel)
-
TOZ
addikt
válasz
Major Major #17869 üzenetére
MSDN mond valamit?
(szoval igen vegleges, magyar, ultimate es egyedi legalis sorozatszam - semmi vicc) -
törölt tag
válasz
Major Major #17826 üzenetére
megnéztem közben a linket, de egyelőre nem jutottam előrébb. olyan modulokra hivatkoznak még a legfirssebb postokban is, amik már nincsenek (egy ideje), vagy legalábbis az én rendszeremben nem találom őket. van egy rakás snd_xxx modul, de nem tudom melyiket kéne kitiltani, ma nem volt időm próbálkozni még. viszont elvileg van belőle bugreport, talán kezdenek vele a fejlesztők is valamit.
-
v.attis
őstag
válasz
Major Major #17826 üzenetére
Nme tudom, mit hogy kellene csinálnom, egyszerüen néha nem tudok egyszerű műveleteket végrehajtani. Amikor viszont ez a gond előjön, akkor sehol sem megy! Tehát ha nem tudok valamit törölni, akkor sem Krusaderben, sem egy egyszerű ablakban nem megy! És valami olyat ír ki, hogy "Ez a művelet nem végrehajtható" vagy ilyesmi. Aztán meg jön a sudo krusader és már megy is minden!
-
v.attis
őstag
válasz
Major Major #17815 üzenetére
Oké, de akkor hogyan tehetem meg azt, amit a win alatt mondjuk total commanderrel két kattintással megteszek?
Tehát, áthelyezés, törlés, ilyesmi?
Igaz, még nem álltam át teljesen élesben az Ubuntura, majd a 9.10-től akarok, de ebben is letiltott néhányszor mindennapos műveletet. Elég sokszor torrentezek, családi médiákat rendezgetek, a fájlműveletek nálam mindennaposak, sőt mindenórásak és nekem nagyon kényelmetlen, hogy egyszercsak valamit nem tudok megcsinálni.
Mondjuk legutóbb egy ikon témát kellett másolnom az Ubi mappájába, azt megértem, hogy nem engedi elsőre, de ha egy teljesen független, ntfs partíción dolgozok, ott hadd csináljak már mindent úgy, ahogy akarok! -
válasz
Major Major #17796 üzenetére
Nekem az adsweep semmit nem csinál csak egy ilyen üzenetet írogat (csak ha engedélyezem a javascript hiba konzolt):
JavaScript
User JS compilation
Syntax error /home/body/opera js/AdSweep.js: line 142 of User JS script :
Expected statement
AdSweep is currently active (v.'+version+')</divOpera 10el próbálgatom
-
Vladi
nagyúr
válasz
Azért lol, hogy az adsweep oldalán reklám van.
Vagy ez csak a propaganda, hogy a mostani szűnőmön átjut?
Azért a chromium még elég az elején jár, én nem használnám élesnek. Olyan varázslatokat nem tud, mint belépni a ph-ra.
-
törölt tag
válasz
én is adsweepet használok, de az a baj, hogy kiszed olyan dolgokat is, amit nem kéne. például a hasznaltauto.hu-nál ha egy hirdetésre kattintasz, akkor egyáltalán nem jelenik meg az adatlap, a leírás meg az egyéb infó sem, csak a képek.
kipróbálom ezt az adblock-ot is mindjárt, hátha jobb -
törölt tag
válasz
Major Major #17794 üzenetére
szerintem is nagyon jó, de nincs normális (=testreszabható) adblock még alá
amúgy lehet, hogy már én is áttértem volna. meg egy-két apró kényelmetlenség, mint például hogy letöltést nem tud folytatni, stb.
-
csibor
addikt
válasz
Major Major #17790 üzenetére
2 ablak,1-ben 6 torr oldal.A másikban 10-14 áll lap.
-
pohár
félisten
válasz
Major Major #17790 üzenetére
Asszem 9.4-es Linux-szal kell vagy milyennel
Köszi a segítséget! -
válasz
Major Major #17768 üzenetére
semmi
-
sh4d0w
félisten
válasz
Major Major #17750 üzenetére
Nekem is tetszik, de még mindig nem az igazi. Ettől függetlenül ha a Canonical ráfeküdne még egy kicsit a felület gyúrására, javasolnám az alkalmazását, vagy a hasonló finomságú rajzolatok alkalmazását GNOME alatt.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #17750 üzenetére
Egyetértek! Nagyon jó! Koala-t használok. egyre kevesebb benne a bug. Már alig várom a novembert, jön a 4.4 beta.
-
Gerisz
addikt
válasz
Major Major #17737 üzenetére
lehet egyébként az ids gond, hogy 64bit-es
De avast works!
Köszönöm! -
Gerisz
addikt
válasz
Major Major #17737 üzenetére
nincs bajom a szenvedéssel, mert érdekel és meg akarom tanulni
a bla bla az fölösleges egyébként ez:
Copyright (c) 2009 AVG Technoligies CZennyi és kilép
addig megnézem ezt az avast-ot
köszönöm! -
Gerisz
addikt
válasz
Major Major #17733 üzenetére
elindul, de semmit nem csinál
AVG command line antivirus scanner
copíright bla bla bla
Egy wines vinyót szertnék megnézetni valamivel, ha tudtok ami fut azt megköszönöm -
válasz
Major Major #17717 üzenetére
transmission terminalból
Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged