- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
-
törölt tag
Köszi. Csak azt nem tudom hova kattintsak, jobb egérgombbal kattintva az ablakra nem találok ilyen lehetőséget. mod. ÁÁÁ megvan, a képernyő felső részén van. Megint elfelejtettem, hogy azt a részt is használják az aktuális programhoz.
Közben telepítettem az mplayert, szintén ugyanez a helyzet. mod.:megnézem ezt is.
Esetleg egy általatok megelégedéssel használt lejátszóprogramot vifdeofájlokra tudtok nekem ajánlani. -
törölt tag
Megint jövök ide zavarogni.
Audacious, príma, telepítettem, de sehol nem találom a beállítások lehetőséget 11.04 unity alatt. Más skint szeretnék használni, és társítani ezzel a lejátszóval a zenefájlokatNagyon nehezen szokom meg ezt a unity-t. Minden program ilyen lesz, mert lassan az őrületbe kerget. 10.04 alatt nem voltak ilyen gondjaim.
-
törölt tag
Megvan, köszönöm, még szoknom kell a rendszert.
Előbb rosszul írtam hogy teljes ablakos, teljes képernyős volt (fekete képernyő, és csak a login stb. látszott) -
törölt tag
Eddig jól elvoltam 10.04- es Ubuntu-n.
A 11.04 -esnél viszont unity alatt nem találom a menüben a terminált, hol van?
A másik ha ctrl+alt+F1-el elindítom a terminált, teljes ablakos lesz és nem tudok kilépni. Valaki vilíágosítson fel, hogyan lehet ablakban terminált futtatni 11.04 -en, és milyen billentyűkombinációval, vagy parancssal tudok kilépni. -
törölt tag
Olyan problémára keresek választ, hogy amikor minimalizálok egy ablakot ubuntun ( 9.10 ) nem rakja le a tálcára hanem becsukja az alaklmazást.Ez mi lehet? Nem, nem én csináltam valamit, a családból ült a gép előtt olyan aki gyorsabban kattint mint olvas.
-
törölt tag
válasz
#24889344 #21705 üzenetére
Megvan mi nincs jól.
Szóval a módosított csomagot kell feltelepíteni, ami meg is volt ( cndrvcups-common_1.90-1_i386.deb ). De van ott egy másik csomag is, azt is telepíteni kell ( cndrvcups-ufr2-uk_1.90-1_i386.deb ).
Most már működik is a nyomtatás Ubuntu 9.10 alatt Canon MF4370dn nyomtatóval. -
törölt tag
Nyomtatóprobléma
Canon MF4370dn
Felmentem a Canon oldalára, van is linux driver driver csak az Ubuntu 9.10 nincs ott a listán.
Telepítéskor hibajelzéssel leáll.Terminál
cd Downloads/Canon_UFRII_Linux_V1.90_EN/32-bit_Driver/Debian/
dpkg-deb -x cndrvcups-common_1.90-1_i386.deb common
dpkg-deb --control cndrvcups-common_1.90-1_i386.deb
cd DEBIAN/
gedit controlváltoztassuk meg libcupsys2 -t erre libcups2
Utána másoljuk a DEBIAN mappát a common-ba.
Terminál
cd ../
dpkg -b common cndrvcups-common_1.90-1_i386.debés már telepíteni is lehet a csomagot. Fel is települ, de a választható nyomtatók közt nem tudom kiválasztani ami nekem kell, mert nincs a listában.
Mit csinálhattam rosszul? -
törölt tag
Sziasztok, én is kérdeznék.
Mplayer-el szerettem volna dvd-t lejátszani, de nem megy.
Hibaüzenet Unsupported PixelFormat-1.
Valaki? -
törölt tag
válasz
Major Major #18885 üzenetére
Heló
Köszi a választ, mint látod már tudok ö ü ő ű Ö Ü Ő Ű betűket is írni sk kiosztással.
Nem igazán értettem amit írtál, fél napig keresgéltem mire megtaláltam a megoldást ami nem más mint a Compose key használata. Lehet te is ezt írtad de nem értettem meg.
Na szóval így sikerült:
Google compose key table ( persze előtte az Alt+Ascii ubuntun stb.-re is kereséltem, ami csak időpocsékolás volt de valahogy eljutottam a helyes megoldáshoz. )
- keresgélés eredménye, helyes út a megoldáshozBeállítás:
- Rendszer
- Beállítások
- Billentyűzet
- Kiosztások
- Kiosztás beállításai
- A kombináló (Compose) billentyű helyzete
- én a Caps Lock- ot használomBeállítottuk a Compose billentyűnket most már használhatjuk is, fenti linken van a táblázat.
ö betű nálam: Caps Lock lenyomva tart O betű (nem nulla o betű ! ) megnyom mindkét gomb elenged Shift + ô gomb lenyom egyszerre.
ü - ugyanígy csak az O helyett az U megynyom
ő - CapsLock lenyomva tart = gomb utána O gomb megnyom
ű - CapsLock lenyomva tart = gomb utána U gomb megnyom
Nagybetűknél a shift-et is használni kell.
Ennyi rélem másnak is segítettem ezzel hogy leírtam.
Mégegyszer ALT + Ascii kód használata ubuntun. Persze nem helyes így leírva de erre gyakrabban keresnek, hogy megtalálják a helyes megoldást.
-
törölt tag
Billentyuzettel kapcsolatban kérdeznék.
Ami xp alattt mukodik pl Alt + 148 kombináció, ez ubuntun hogy van. Nem magyar kiosztást használok csak az ö betu és társait szeretném valahogy így elérni.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged