Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
upszilon
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Dehát pont ezért kérdeztem anno amit belinkeltél. Már megcsináltam. Most is eltér. Alapvetően sokkal kisebb a linuxos böngészőben a laptartalom-betű. Érdekes például, hogy az oldalsáv betűi ugyanakkorák. Csak a laptartalom tér el. Érdemes megfigyelni, hogy a kisebb betűs rész is arányosan kisebb.
Már kimerítettem az összes beállítási lehetőséget. Talán lehet, hogy a laptartalommal van a baj?
-
válasz
Franklin
üzenetére
Ezt hiába linkeled neki, már a "ttf-mscorefonts-installer" van helyette, legalábbis 9.10-nél. De egyébként már alapból felrakja, úgyhogy nem kell vele szórakozni. Egy baj van vele, hogy kevés. Viszont nálam fent van a Win7 komplett betűtípus gyűjteménye, és ugyanúgy jeleníti meg azt az oldalt, mint neki is Linux alatt. (Illetve majdnem, nálam azért szebb, olvashatóbb, de gondolom csak a tömörítés miatt lehet.)
Valami mással van a gond, esetleg a böngésző beállítások nem egyformák. -
upszilon
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Na-igen, én is erről beszélek. Egy, az-az 1 pixel vékony betűkről. Úgy, hogy minden betű, minden részén 1 pixel vastag legyen. Ezt még nem tudtam ubi alatt elérni. Viszont 2 pixelest igen. De az nekem nem tetszik annyira mint az 1 pixel vastag. Szerintem annál nincsen jobban olvasható képernyő. Szóval én is kíváncsi lennék rá, ki tudja beállítani (először).

-
Franklin
addikt
válasz
Franklin
üzenetére
Na sikerült feltenni a patchelt kernelt is a dpkg -i *.deb paranccsal, most már pörög a venti.
Latency: köszi a segítséget!
Már csak a wines fontok hiányoznak, hogy pl. a PH ubi alatt is pontosan úgy jelenjen meg mint win alatt. Msttcorefonts feltéve, fontcache frissítve, de semmi változás.
-
Franklin
addikt
válasz
Franklin
üzenetére
Na párat már sikerült megválaszolni magamnak:
1. A 9.10-es verzióba már egy újabb GRUB került, amit nem lehet olyan könnyen szerkeszteni, mint a régit, ugyanis nincs /boot/grub/menu.lst. Az új GRUB szerkesztéséről itt találtok bővebb infót: [link]
3. Ez egy ismert bug néhány ACER notinál, de van hozzá kernelpatch, ami javítja: [link]
Most azt próbálom kideríteni, hogyan is lehetne ezt az új kernelt telepíteni :-)
-
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Crimson Desert
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Fejhallgatós találkozó
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen. 12-15"
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest