- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Aktív témák
-
-
-
Nova96
őstag
válasz
fradi81 #38398 üzenetére
Nem akkor nem érthetően fogalmaztam bocsi.
Szóval formázás után xp nem indul. Ezért ubuntuval megnéztem be cd és behozza a menü-t
Ma megfigyeltem bekapcsolásnál kilehet választani miről indul
linux 6.1156 stb nem akarok hülyeséget írni és ez vagy 6x a végén windows xp de az semmi. -
zedok
őstag
válasz
fradi81 #37697 üzenetére
Köszi, értem. És pl. valami nagyobb lélegzetvételű leírás magáról a rendszerről? Pl terminál használatról van valahol információ? Tudom google. (no meg ubuntu.hu) Bár kerestem, bizonyos "pingvines füzeteket" ajánlottak, még jóval régebbről, de nem igazán leltem semmit! Előre is köszi a válaszokat!
-
válasz
fradi81 #35401 üzenetére
Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> nautilus -> desktop -> volumes_visible, vedd ki a pipát.(#35402) audi100td:
Alt+F2 -> gconf-editor
desktop -> gnome -> session -> required_components_list, töröld az értékből a panelt, majd jelentkezz ki és be.(#35387) spirit007: Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha van egy visszaállítási pontod...
-
Fooler89
őstag
válasz
fradi81 #35035 üzenetére
Igen, van a tv kártyán egy(ami audio out) 4 pines cd audio kábel foglalat amit összedugtam az alaplap cd in foglalattal.
hcl: Köszönöm szépen, a jövőben kipróbálom és jelzek milyen eredmény született.
Ez a leírás szerint fel tettem a lighttpd minden működik, phpinfo fájlal ellenőrizve.
De nekem kell phpmyadmin felület, amit egy
sudo apt-get install phpmyadmin parancsal feltettem, ami az előző rendszeren ment, most viszont valamit kérdezett a grafikus felületen és oda is beírtam a root jelszavát de csak már akkor tűnt fel, amikor 3-ra kérdezte root jelszót, hogy valamit elrontottam.A másik, hogy /var/www mappából áttettem a /home/fooler/www ehhez kell valamit konfigolni a phpmyadminon?
-
harry
veterán
válasz
fradi81 #35004 üzenetére
Csak azért furcsállom, mert csak a teljes képernyős módban jönnek elő, máshol nem, így nem hiszem, hogy teljesítménybeli gondok lennének, inkább valami bug (a kis teljesítmény kb. annyiban amúgy megmutatkozik, hogy ha minden ablakot egyszerre akarok megjeleníteni egy effekttel, akkor nem szép folyamatos a mozgásuk, de ez annyira nem gond).
Mondjuk a másik bug még fennáll (ooffice-ban wordbe szúrt képek nem jelennek meg, csak a helyörző), de ezeknek majd utánaolvasok.
-
harry
veterán
válasz
fradi81 #34999 üzenetére
Ja nem, ez egy notebook (Dell latitude e6400, integrált intel vga).
Régebbi Ubuntu verziónál nem volt gond.
Youtube kép konkrétan megáll, ha kirakom teljes képre. Diavetítésnél a kép random része megáll, a többi vált. Nem igazán definiálható. Full screen-nél jön csak elő (vagyis ha csak simán kihúzom nagy méretűre az ablakot, akkor nincs ilyen). -
ko9
addikt
válasz
fradi81 #34705 üzenetére
Hali!
Mindent be van állitva maxra.
Végül megoldottam, egy kicsit körülményesen, de megy:Elinditom a TvTime-ot, utánna egy rövidke terminálparancs:
arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | sox -q -c 2 -r 32000 -t wav - -t alsa hw:0,0
és ennyi
Akkor mivel ténylegesen kezdő vagyok, lenne egy olyan kérdésem, hogyan tudnék egy olyan szkriptet irni, ami egy ikont kirak a desktopra, és két kattintásra elinditja a TvTime-ot, és lefuttatja ezt a sort.
A szkriptet magát megirtam:
#!/bin/sh
tvtime | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | sox -q -c 2 -r 32000 -t wav - -t alsa hw:0,0
Lementettem a desktopra, irtam egy chmod +x -et. El is indul, de kidob egy ablakot, hogy Futtatás terminálban, stb... Ezt az ablakot valahogy ellehet tüntetni?
Köszönöm előre is a segitséget! -
zodo
nagyúr
válasz
fradi81 #34348 üzenetére
Örülők hogy sikerült megoldanod még ha rá is ment az estéd.
Végül csak a "sima" 10-et tettem fel. Kézi particionálás is rendben ment, úgy sikerült méreteznem őket ahogy szeretem volna.
265 db frissítést telepítettem aztán az Ati vga-hoz a drivert.
Ha minden igaz akkor a 10.4-es Catalyst csomagot telepítette fel, de ez nem is annyira fontos mert egyelőre nem tervezem hogy linux alól játsszak.Opera böngésző is felkerült és itt lenne is egy kezdő kérdésem.
Hogyan tudom beállítani pl. a Z1-Glass téma ami átlátszó az átlátszó felületű is legyen?
Nálam szinte minden ugyan úgy marad, mint az alap témában látható.
(Szürke fejléc, alapértelmezett Opera háttérkép, stb) -
fradi81
veterán
válasz
fradi81 #34343 üzenetére
Még valami, nem rakja fel a zárt meghajtót mint az ubuntuk, neked kell megoldani. Nekem fekete képernyő lett a vége, meg az ICEauthority hiba is előjött úgyhogy nem tudom mit kezdjek, de az LMDE érezhetően sokkal gyorsabb mint a többi ubuntu, mondjuk kiváncsi lettem volna hogy zárt driverrel meg compizzal milyen.
-
Ventur@
senior tag
válasz
fradi81 #30799 üzenetére
Köszi a linket. Amint otthon leszek átfutom jobban (eddig úgy nézz ki, hogy talán az első - amit kidob a google - az lesz a nekem való. Odáig tegnap eljutottam, hogy az lspci parancsra láthatóan ott van a tuner (Connexant CX88.....többire nem emlékszem
). Aztán, majd csak összeügyködöm kezdőként
)
.
vibra: Nekem 32bit-es van fent aztán mégis ezt csinálja. De majd csak összejön
.
-
-
válasz
fradi81 #26656 üzenetére
A Master Boot Recorban van a partíciók információi, mint elhelyezkedésük, méretük, stb.. Ha változtatsz ezeken az információkon, akkor utána semmiképpen sem!, vagyis még véletlenül se! állítsd vissza a régi MBR-t! Szerencsédre még tudod csatolni a partíciókat, így letudod menteni az adatokat. Esetleg állítsad vissza az összekutyulás utáni MBR-t, és a particionáló programmal rakjál rendet. Ha ez nincs meg, akkor particionáld újra az egészet.
-
Vladi
nagyúr
-
-
MichaelSD
őstag
-
Major Major
senior tag
válasz
fradi81 #13318 üzenetére
Milyen videólejátszót érdemes használni, avi és DVD nézésre? media player classic-hoz hasonló érdekelne.
Mondjuk a beépített lejátszótVan-e olyan msn kompatibilis üzenetküldő, ami támogatja a webkamerát?
Az aMSN-ben képátvitel van, csak sanja hang nincs hozzá.Melyik fájlkezelő hasonlít legjobban TC-hez?
Gnome Commander, Tux Commander, de használhatod a Total Commandert is winenal.Van foobarhoz hasonló lejátszó?
Ha a default kinézetére gondolsz, akkor nincs. Ha az alakíthatóságára, akkor talán az Amarok.gyurman: gnome-power-managernek hívják. továbbá a KDE-ben nincs pulseaudio.
Sianis: Ha ez ilyen egyszerű lenne...
-
fradi81
veterán
válasz
fradi81 #13318 üzenetére
Telepíteném az alaplapi realtek chip driverét, ezt írja a readme:
[I]Manual install:
Step 1. unzip source code
tar xfvj alsa-driver-1.0.xx.tar.bz2Step 2. Turn on sound support from kernel config
(soundcore module, default turn on)Step 3. Complied source code
a. cd alsa-driver-1.0.xx
b. ./configure
c. make
d. make install
e. alsaconf
f. ./snddevices (Only kernel 2.4 does it)[/I]A 2. lépést kihagytam, be kell kapcsolni a sound supportot de hol?
Mondjuk van valami hang de ezt fel akarom telepíteni.majd mikor a make install-t beírtam akkor jött a hiba:
if [ -L /usr/include/sound ]; then \
rm -f /usr/include/sound; \
ln -sf /media/data/letöltés/realtek-linux-audiopack-5.09/alsa-driver-1.0.18a-5.09/include/sound /usr/include/sound; \
else \
rm -rf /usr/include/sound; \
install -d -m 755 -g root -o root /usr/include/sound; \
for f in include/sound/*.h; do \
install -m 644 -g root -o root $f /usr/include/sound; \
done \
fi
install: cannot change owner and permissions of "/usr/include/sound": Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
install: "/usr/include/sound" reguláris fájl nem hozható létre: Hozzáférés megtagadva
.............................és így tovább. mit rontottam el? -
törölt tag
válasz
fradi81 #12360 üzenetére
4. compiz fusion-ban van benne. most nem emlékszem, hogy alapból felteszi-e az extra beállításokat, vagy külön kell telepíteni, de asszem alapból van egy compizconfig settings manager, itt lehet egyesével beállítani az iylen effekteket. az a kocsonyás ablakok dolog nem fogyaszt sok erőforrást, viszont feldobja a GUI-t, én szeretem használni.
-
gyurman
tag
válasz
fradi81 #12360 üzenetére
1. Mintha lenne particiószerkesztő a live cd-n. Talán a system-en belül.
2. Ha routered van, akkor kapcsold be rajta a dhcp-t és autómatikusan van neted. Ha több karid van akkor lehet szórakozni az /etc/network/interfaces -sel. Én csak a statikus kártyát konfigoltam oda.
3. Minden, kivéve a felületet, és a felülethez tartozó progikat. A KDE-set nem ajánlom. Én várom hogy megjelenjen a 4.2 stabil verziója. 4.1 akármit próbáltam de nagyon gagyi és nehezen kezelhető volt. Régen a Gnomet tartottam gagyinak, de már okos ő is.
4. Azt én is szeretném tudni. De szerintem csak erőforrást zabál.
5. Az ubuntu. Próbálkoztam fedoraval, és más gagyikkal. Többségük 1 napot sem bírt. Ubuntu megy, bár most raktam újra. Hiába telepítgettem össze vissza, és mint máshol is, el kell dönteni mit használok, és más nem kell. Érdemes Synapticban mentegetni a kijelöléseket, mert szövegszerkesztővel szerkesztve le lehet szedni amit felrakott.Apropó! Előzmények listáját merre találhatom a Syneptic-nak?
-
törölt tag
válasz
fradi81 #12360 üzenetére
hello!
1.asszem igen, de még nem próbáltam így pontosan
2.ha dinamikus a kiosztás akkor nem kell állítani, staikust nemtom fejből
3.csak a kezelőfelület más, mindkettőn megy mindegyik progi
4.asztalbeállításnál valahol(épp teleítek ezért ezt se tudom konkrétan megmondani)
5.próbálj ki párat, hogy neked melyik tetszik, ezen belül a kde csili-vilibb, de néha bosszantó, nekem most az ubuntu a favorit, de ez szubjektív
Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kuponkunyeráló
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Óvodások homokozója
- EAFC 25
- Autós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged