Hirdetés
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
Na kérem!
Tegnap feltettem (volna) az új Ubuntu-Studio 11.10-et daily build-ből. Valami olyan dolog történt velem ami már évek óta nem.
Debiant kell heggesztenem mert kaptam egy olyan alap rendszert amiben semmi nincs!A rendszer kb. az apt progikból állt, nem volt wget de volt dhclient.
A telepítést pendrive-ról csináltam. Az apt-cdrom add --auto-detect megtalálja a kiírt dvd-t és be is indexeli. De ha valamit telepíteni szeretnék akkor nem találja meg a függőségeket. A wget felment de nincs pl. lynx sem.
A sources.list-be szerettem volna hozzáadni a medibuntu tárolót és az alapértelmezett oneiric main repót. De wget indítása után mindig 404-es hibát kapok. Pingeltem több szervert is és név feloldás müködik de nem jön vissza válasz, 100% packet loss.
Router mögött vagyok de az átengedi a kéréseket. A legérdekesebb az, hogy az egyetlen szerver ami válaszol az a facebook.com. De nem szeretnék terminálról közösségi életet élni, így hát ezzel sem megyek semmire.
Ha valaki bedobna nekem egy friss telepítés utáni oneiric sorces.list tartalmat azt megköszönném.
Másfelől pedig mi a viharért kapok 404-es hibát minden próbálkozásnál?Szükségem lenne a gépre mivel holnap rögzítenénk a basszusgitár sávot. A 11.10 pedig az Xfce miatt is jó lenne mert a hordozható studió egy Atom-Ion alapú cucc 2 Giga rammal. Ezért minnél kissebb erőforrás igénnyel szeretném megoldani a gondot!
Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Debiant kell heggesztenem mert kaptam egy olyan alap rendszert amiben semmi nincs!