- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Ahh, nyomon vagyok.
Biosban túrtam, és hát a windowsban is köll'...
Az energiaséma nem mindegy ám. Mondjuk a másik gép kiegyensúlyozottba variálja egy minimum és maximum között az órajelet.
Ez maxon tolja itt is (ráadásul 4,2 helyett 4,3-ra felküldi), viszont energiatakarékosba már legalább leveszi 1.4Ghz-re, és 0,845V-ra a feszt. -
havri1
félisten
válasz
Dauerstage #46792 üzenetére
fx6100-as a másik gép, azon simán alulfeszelve megy már talán egy éve, és váltogatja az órajelet. Csak ezen fix, bármit, bármit csinálok.
A gyári értéket (órajel) úgy gondoltam, hogy mondjuk ha tudja a 3600-4200-at (most hasraütve mondtam 2 számot), akkor a között ingázzon. Bár ilyenkor ha fixen állítom a feszt, azt ettől függetlenül visszaveszi, vagy az mindig azon marad?
Mindjárt tesztelem a csökkentett fesszel, mit bír.
-
havri1
félisten
válasz
havri1 #46790 üzenetére
Most ezzel a beállítással egy aida stressz (7-8p) alatt ennyit tud.
Érdekes, hogy a grafikonon van egy 70 fok, alul a tálcán pedig 59 felett nem látok. Ez mi?
Fesz és órajel nem változik idle sem, csak a hőmérséklet és a venti fordulata (utóbbit biosban le kellett vennem level 1 -re, mert alapban maxon küldi, borzalmas hangja van). -
havri1
félisten
Sziasztok!
"Új" gép, napokban raktam össze. Negatív irányba szeretném úgy beállítani a rendszert, hogy a gyári kereteket belül működjön a cpu, a legkisebb fesszel, ezáltal a legkisebb hőtermeléssel, és gyári cpu hűtő fordulattal.
Próbálkoztam már, de nem nagyon sikerül, mindig van valami
Tudtok segíteni, vagy máshol kérdezzem inkább?ASRock 970M Pro3
AMD FX-8350
Gyári hűtő
Amit nem értek, hogy az órajel fix. Nem variálja mint az fx6100 vagy az i7-em.
Ez a lap vagy cpu ezt nem tudja? Feszültséget nem variálja ahogy nézem, fixen beállított érték. Ha auto-n hagyom, egekbe szökik, melegszik idle, venti maxon..
Ha leveszem szépen lassan, hőmérséklet jó, de az órajel akkor sem ingadozik, mindig maxon megy (4000mhz, feszt 1,3150V a gyári). 4200-n is megy, de feleslegesnek tartom..De csak akkor megy fel, ha kézzel fixálom a szorzótMost így van, alap minden, csak a feszültség meg szorzó manuális:
-
havri1
félisten
Köszi, megvan a max minimum fesz a procinak már.
AMD FX-hez esetleg valami jó kis progi? Mert ez is elindul, de gyanítom intel program intel cpura van optimalizálva, mert igaz lefut, de nem az igazi, nagyon kevés pontot is kap -
havri1
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #45939 üzenetére
Áhá!
-
havri1
félisten
Hali!
Low tuningot szeretnék egy i7 3770S procin. Feszültséget venném a minimumra, hogy a lehető legkevesebbet fogyasszon, melegedjen. Tesztelgetem, de valamiért nem jutok dűlőre.
AIDA64 stress, és orthost probálgattam a hajtásra.
Első elvileg minden magot megküld, de amint indítom, a turbo nem kapcsol be, és csak 3.5ghzen pörög a cpu. AMint leállítom, felmegy 3.9ghz-re is néha..Valami blokkolja a program futásakor.
Orthos meg csak 1 magot hajt, hiába írja, hogy 2 magot stresszel..akár duplán is indítom, akkor is csak a cpu0 lesz 100% terheltség, a többi 0-4% között ingázik.
Képeken látható. Elsőn fut az aida, műsodikon nem,és pont elkaptam egy pillanatot, amikor 3890mhz-re ugrik a cpu.Melyik az az app, ami tényleg megküldi az összes magot/szálat a cpu-n, hogy tudjam tesztelni a stabilitást?
-
havri1
félisten
Szevasztok!
Van egy gépem, aminek megy éjjel nappal.
Azon gondolkodtam, nem lehetne e valahogy minimalizálni a procit, hogy kevesebbet fogyasszon?Asrock H77 Pro4-M
intel i3 2100 Sandy Bridge (3100mhz)Mit kéne ki ill bekapcsolni biosban?
Alulfeszelés ér valamit? -
havri1
félisten
Helló!
Ezer meg egy éve, hogy nem foglalkoztam a tuningal, és (korral jár) felejtek.
Van most egy Asus P5K alaplapom, egy intel E3200, 4x 1 GB Kingmax KLDD48F-A8KB5 DDR2 800 memória.
Táp egy 400W os chieftec.Volt lehetőség procicserére, egy E4500-ra, de úgy döntöttem, nem bontom meg, meg igazából majdnem ugyanaz a kategória. AZt mondták akkor, hogy ez jobban húzható. Na most ezt hogy?
800-as ramok vannak benne, most 800-on mennek. A proci 200-as alapban.
Kicsit kipróbálnám, mit tud, milyen beállításokkal kellene?
Vegyem feljebb az FSB-t, és a ramokat vegyem lejjebb?Köszi!
-
havri1
félisten
Ja, a lényeget elfelejtettem!
Ha 400fsb-t állítok be, memót fixálom 1333-on, manuál időzítésekkel, akkor sem indul.
És itt kezdődik a baj -
havri1
félisten
válasz
Alister71 #30684 üzenetére
1., Load BIOS default. FSB fixálása 333mhzre, időzítés manual, és a képen láthatót (9:9:9:24) beállítom, vcore 1.215V, dram freq 1333. Save&exit ---> indul
2., Amint elkezdem emelni az FSB , már nem indul
3., Load BIOS default, FSB fixálása 333Mhz, minden auton kivéve a vcoret 1.215V, indul szépen.
4., FSB 360mhzig engedi úgy, hogy auton van az időzítés. Az a baj, fogalmam sincs mennyire állítsam az időzítést, hogy 360mhz fsb felett elinduljon. 400Mhz ismét, álom lenne
Tuti az időzítésekkel nem jó valami. Létezhet, hogy a p35 chipset már a 4gb-os memó modulokat (ddr2) nem képes jól lekezelni?
Aida pl fel sem ismeri a memók típusát... -
havri1
félisten
Helló!
A gép:
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400
2x 4gb Kingmax DDR3 1333A rövid történet a következő:
Lap+cpu ugyanez, csak a memória volt Kingmax 2x2gb ddr2 1066. FSB 400, Memó 1000mhz, vcore 1,215V. Gyönyörűen ment. Időzítések auton.
Lecseréltem a memókat 2x 2gb Kingmax DDR3 1333-ra.
Tuning 400fsb, ram 1600mhz, vcore 1,215V. Időzítések auton. Ment szépen.Lecseréltem 2x 4 gb Kingmax DDR3 1333-ra. Azóta akármit állítok, a jelenlegi FSB 360, Vcore 1,215V, memó 1440Mhz -tól többet nem tudok kihozni. Időzítések Auton.
Amint az időzítéseket ha csak manuálra rakom, máris kékhalál, illetve el sem indul. Indul, leáll, indul, leáll, majd indul bios defaultal.Mivel kellene próbálkoznom?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest