Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20
üzenetére
Alap órajelen 3.7 és hagyom manuális turbóval akkor fogható 50-55 ön, ezt 0.9v-al tudja.
Ha húzom a 4.2re bekér 1v-ot, itt 65ig megfogom bármivel; 4.5g-el 1.152-1.168v között ugrál, amin most van 70-75.
5g 1.24v körül van meg vele.
Tehát az alacsony fesz=durva melegedéssel a kérdőjel.
Lehet h faxul tettem fel és kerülgettem mint a forró kását
Bocsánat érte. -
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20
üzenetére
Leírom 3x-ra hátha figyelmetlen voltál... folyékony fém blokk-alá magra nem kerülhet!
Csak akkor ha a kupak visszamegy rá, ellenkező esetben sima pasztát használunk.
A "fő" gond hogy 1v-al melegszik el, mivel ez a legkisebb kitapasztalt fesz. amin stabil jelenleg.
Ez a gondom vele..nem a paszta, nem a fém, nem a hozzánemértés...csupán hogy miért nem hűthető 1v fesszel. -
-
-
válasz
zsolti_20
üzenetére
Képzelj el egy autót
Gpu=motor
vram=váltó
a kettö teljesitményéből kapod meg ,hogy mekkora sebességre képes.
Van kismillió tipus ,amit igy ugy variálnak.
Nagyon egyszerű, leteszel valami programot és megnézed ,hogyha emeled a gpu órajelét ,goyorsul e a játék
azután ugyan ezt vram al
Kezdőként az MsiAfterburnert ajánlom. mind2 paramétert szépen álllitgathatod ,és ki is jelezheti neked az aktuális fps-t.
Amit még tudnod kell ,van olyan ,hogy power limit. Ezt told fel a maximumra.
Egyébb feszúltség paraméterhez ,kezdőként ne nyúlj.
Sok sikert -
bot1978
senior tag
válasz
zsolti_20
üzenetére
Ühüm. Szóval olyan szinten van tele a piac selejtes vackokkal, hogy egy ilyen Asus, amit úgy adnak el, hogy a gyári beállításon throttlingol már az egyik legjobbnak számít. Én elhiszem.
Régen sem lehetett egyébként notival rendesen játszani, kutyából nem lesz szalonna.
Á nem jók ezek semmire.
Ahogy a roma asszony mondja a gyereknek: „Csak a gond van veled, meg a szégyen!”
Ennél már csak az a jobb, amikor ilyen külön dobozt csinálnak a dedikált VGA-nak és a dobozt kötik rá a notebookra.
Ó Jézus ereje, na, az aztán csodás, hááát, amíg van lósz@r van veréb is.
Igazatok van. Nyomjátok ki a szemit, BGA-s lesz az úgy is, mindegy neki
-
bot1978
senior tag
válasz
zsolti_20
üzenetére
Nem értem, a 3,6 az a gyári turbo freki ennél a procinál mi ebben a tuning? Ehhez tutkó nem kell nagyobb TDP, eleve nem kapcsol fel tök magától? Ennél a laptopnál le van tiltva az Intel® Turbo Boost Technology vagy mi a tosz?
Nem lehet, hogy csak azért nem ment 3,6-on korábban terhelés alatt, mert valami energiagazdálkodási bizb@sz be volt kapcsolva a BIOS-ban?Amúgy laptopnál instant BGA hiba, ha tuningolsz, mert a hűtés erősen korlátos, a hőtágulás meg keményen osztja a chip alatti forrgolyókat, mivel a fém chip bazira nem úgy tágul, mint a bakelit nyák alatta, ami (mivel hozzá van csavarozva a műanyag házhoz) még vetemedik is. Ki fogod nyírni. Én szóltam.
-
-
-
Martin97
aktív tag
válasz
zsolti_20
üzenetére
Asrock: 970/990 extreme 3/4
Giga: 970/990 d3
De ha a később tervben van egy 8 magos proci, annak a tuningjához ezek már kevesek lehetnek. Ahhoz egy Asus Sabertooth lapot ajánlanék. Most van egy egy fent az aprón elég jó áron.#43208 Extremex: Nyersz, de ha ezt a 70 alatti hőmérsékletet tudja tartani akkor nem lesz baj. Játékokban amúgy is hűvösebb lesz néhány fokkal, szóval én azt csinálnám, hogy 70-72 fok közt megnézném mekkora max órajelet tud a proci, és úgy használnám, amíg nem lesz új hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- 9Ryzen 9 7900 nem X-es! 65W TDP!!! 12 mag 24 szál
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest