-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #9348 üzenetére
A Wise HUF számlaadatoknál van 3x8 formátum és IBAN formátum is:
1260xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vagy
HU62 1260 xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx
A Revolut utalási felületen a 3x8 formátum felett jobbra van egy számlaszám felirat.
Ott át lehet váltani IBAN formátumra.A magyar állam által kiszabott [Tranzakciós illeték]:
20 ezer forintig illetékmentes az átutalás (2024.07.31-ig).
2024.08.01-től 50 ezer forintig illetékmentes az átutalás.
Ha ezt a költséget beépíti a Revolut, akkor célszerűbb lesz 50 ezres csomagokban utalni. -
Qtyii
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #9340 üzenetére
50000Ft -ossával ingyen lenne nem?
-
teptep
senior tag
válasz
Regisztrálsz ingyen egy Revolut számlát.
OTP kártyáról ingyen feltöltesz a Revolutra.
Revolutról ingyen utalsz a Wise számlára.
(IBAN formátumban kell a számlaszámot megadni.)
Ha később lesz valami tranzakciós díja az utalásnak, akkor majd 20 ezres csomagokat utalsz. -
Noxy
veterán
válasz
Évek óta nálunk a családban mindenkinek Revolut számlája van.
0 Ft feltöltés b.kártyával. Kaja, rezsi, stb számla szétosztása 2-3 felé szintén 0 Ft az app-n belül.
Sztm ez lenne a bankváltás. -
Gabás
addikt
válasz
Van: válts bankot
-
válasz
T0mBd1gg3R #9314 üzenetére
Szia!
Ha esetleg Samsung telefonod van, akkor ott próbáld meg a biztonságks mappába is betenni az alkalmazást. Ott egy külön példányként fog futni.
-
-szabi-
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #9314 üzenetére
SZERK:
Töröltem, a te helyzeted más, bocs. -
TigerDzsó
tag
válasz
T0mBd1gg3R #4344 üzenetére
"A személyes ügyfelek 15.000 eurót, a céges ügyfelek pedig 70.000 eurót tárolhatnak ingyenesen az egyenlegükön."
"Évi 0,4%-os díjat vezettünk be arra az esetre, ha az EUR egyenlegeden nagyobb összeget tartasz."
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #4257 üzenetére
Értelemszerűen amelyik bankból veszed ki a pénzt, az szab meg mindent. Ha a külföldi kártyáról veszed le, akkor azt nézd, mit ír külföldi(magyar) készpénzfelvételre stb.
Illetve hogy találok olyan automatát ami eurót kiad...:
Euronet, vagy otp atm kereső -> részletes keresés -> euro...hogy kell, hogy euróban is terhelje meg a Wise kártyát és átváltásért ne kelljen fizetnem?
Ha van az euro számládon pénz elég, akkor onnan veszi le. A főszámla álítgatásban nem vagyok biztos hogy kell-e. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #4251 üzenetére
Van Eurós kötvény, ha befektetni akarod/ infláció miatt megőrizni... bár visszavágták... de attól még van... valószínüleg sokkal jobb mint külföldi bank esetén.
Otp-nél tudsz egyedül költség mentesen, kb min megyei Jogú városokban találhatsz ilyen automatát. Vagy ha nincs mindre szükséged, és nem akarod nézegetni/elkölteni. Akkor esetleg eurós állampapír, vagy más.
Felvétel esetén érdemes több számlára esetleg szét osztani pl wise+ revolut. stb. összegtől is függ...
Esetleg ha megéri/jobban megéri előfizethetsz vmelyik csomagra pl prémium. - bár rövidtávon készpénzfelvételnél nem nyersz vele annyit, hogy megérje, szerintem..."Illetve hogy találok olyan automatát ami eurót kiad és hogy kell, hogy euróban is terhelje meg a Wise kártyát és átváltásért ne kelljen fizetnem?"
Én még nem próbáltam, de tudtommal euróra kell állítani forint helyett a fődevizát. -
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Az a bankodtól függ, milyen tarifákat alkalmaz erre az esetre. Transferwise kártyáról 200 euroig ingyenes egy hónapban. Amúgy euronet és otp euro-s atmekből tudsz levenni pénzt.
Viszont lassan frontvonalba kerülünk mi is. A biztonságot ne itthon keresd. -
6120
tag
válasz
Mi bajod az euróval? Nyugati országból akarsz menekülni keletre?
-
jack982
senior tag
válasz
Vegyél aranyat
-
kraftxld
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #3143 üzenetére
Mult héten utaltam egy lakás árát TW-vel, semmi gond nem volt.
-
Beniii06
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3145 üzenetére
"Most az a kérdés, hogy átutalom a pénzt a Deutsche Bankról a TW számlámra, és onnan utalom az autókereskedőnek a TW-jére, vagy közvetlen a DB-ről."
Nem ismerem a kinti helyzetet/eur számla feltételeit, de ha már TW-re is utalsz akkor gondolom ugyanannyi a költség mintha direkt utalnád.
Ennek akkor lenne jelentősége, ha kártyával töltenéd fel a saját TW számládat és úgy utalnád el az eladó TW számlájára, úgy biztosan lehetne spórolni, bár a feltételeket pontosan csak te ismered. Számold ki mindkét esetben mennyibe kerülne és az alapján dönts, mérlegeld a kockázatot. Ha minimális összegben az eltérés és nem bízol a TW-ben, akkor utald direkt, ha jelentső az eltérés akkor mérlegelj a biztonság vagy a megspórolt összeg a fontosabb.
Mielőtt közvetlen utalsz, nézz utána, hogy eur számla esetén is tud-e fogadni az eladó mástól utalást(nem gyűjtőszámla-e), de ha egyéni/valós az eur számla, mint most már forint esetén, akkor nem lehet gond szerintem.
-
Oliverda
titán
válasz
T0mBd1gg3R #3145 üzenetére
2000 euró nem sok. 10000 környékén kezdhetnek kérdezősködni.
-
Beniii06
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3143 üzenetére
Mert tartasz attól, hogy zárolnák és vizsgálat alá vonnák?
-
Oliverda
titán
válasz
T0mBd1gg3R #3141 üzenetére
Igen
-
vrsptr
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #2821 üzenetére
Arra a belgára kell utalni. Nekem is arra utaltak szlovák € számláról.
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #2817 üzenetére
Egyszer nekem is volt ilyen a nagy sietségbe, de beszéltem az ÜSZI-vel s mondták ott, ne aggódjak ha már utaltam onnan-oda. Így is történ szokásos időbe ment át.
-
Lacc
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #2821 üzenetére
Dokumentációk feltöltésénél tudod ezt kezdeményezni. Az utalásról kell hivatalos igazolás, lehet screenshotot is elfogadnak - de jókor rontottad el, pont BREXIT után neccess, ha UK-s Banknál ül az account-od - ezt feltöltöd a document-uploadnál és vársz a válaszukra.
Ha saját számládra utaltad, akkor nem lesz nagy probléma, ha máséra, akkor lehet kicsit hosszabb lesz a procedura, mert a TransferWise és Revolut esetében ugye a brit pénzügyi jogok vannak érvényben.
FAQ link.
-
UberMutant
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2819 üzenetére
hát, nem tudom ezt miért így csinátad.euro , forint , dollár, font és még pár devizához személyre szóló számlaszámod van.ha nem találja meg a célját, előbb utóbb visszamegy. esetleg próbálkozz az ügyfélszolgálattal.
legközelebb meg használd a személyes szémlaszámaid.jaaa, te valaki másnak utaltál, aki ezt a számlaszámot adta meg, akkor sztornó.
-
UberMutant
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2817 üzenetére
pontosan hova utaltál? TWon egyedi számlaszámod van
-
sopruk
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #2744 üzenetére
Jaja, nagyon profik, csak lestem hogy mindent milyen szépen, tételszerűen lehet látni az appban. És hogy azt nézik a váltás során, hogy neked legyen kedvező...
-
sopruk
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #2742 üzenetére
"Ha egy olyan pénznemben költesz pénzt, melyet már aktiváltál a számládon, és elegendő pénz is van rajta, az összeget ingyenesen vesszük le onnan.
Ha ez a pénznem nem elérhető a számládon, automatikusan átváltjuk neked. Egy másik elérhető egyenlegből vesszük majd le, az alapján, hogy melyikből a legolcsóbb az átváltás. Így nem kell az utazás előtt pénzváltással bajlódnod."
ForrásÉn az elején próbaképpen raktam rá 3 féle devizát, mindegyikből csak keveset, továbbá kevés HUF is volt rajta. Lidlbe vásároltam vele, egyúttal aktiváltam is, és minden egyenleget szépen átváltott fizetéskor...
link -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2681 üzenetére
Vásárlási limit van beállítva?
-
norrberth
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2678 üzenetére
Én csütörtökön megrendeltem.
Következő hét csütörtökön a postaládába volt. -
István89
tag
válasz
T0mBd1gg3R #2675 üzenetére
Én szeptemberben kértem és az igénylést követő 6. napon kaptam meg a kártyát, ami nagyon gyorsnak számít a magyar bankokhoz képest. Ott inkább jellemző a 2-3 hét.
-
sopruk
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #2675 üzenetére
Nekem augusztusban 6 nap alatt megjött (aug 20-án rendeltem és 26-án megérkezett)
Hogy a mostani helyzetben, meg karácsony előtt ez mennyivel növekszik, nem tudom... -
UberMutant
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2494 üzenetére
pénz nélkül is ki tudod próbálni a weboldalon , csak a végén a fizetés gombot nem tudod megnyomni, de a költségeket láthatod. elég transzparens az egész.
tényleg javasolom, hogy nézd meg a TW weboldalon a számláidat, ott vannak a számlaszámok stb.
vagy írd le, hogy mi a problémád pontosan, mert elég nehezen érthető , amit eddig írtál.
-
válasz
T0mBd1gg3R #2494 üzenetére
A forintos és az €-os számla is valódi.
A forint egyenleg és az €-os egyenleg (amelyekhez tartoznak ezek a számlaszámok) azok közt lehet a pénzeket mozgatni.
€-ról forintra váltás díja 0,55 %. 1000 € -> 362397 Ft az 5,47 €
Forintról €-ra a váltás díja 0,49 % 366396 Ft -> 1000 € az 1786 Ft
De Fontról €-ra 0,35%. Változik a devizáktól. -
UberMutant
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2492 üzenetére
miért nem nyitsz egy TW acocuntot és nézed meg?
az EUR számla belga
devizánként nem kapsz kártyát, mert a kártyád hozzafér az összes devizádhoz, értelmetlen a külön kártya.
a pénzváltás árát megnézheted az accountodon. weben vagy applikációban is.
a mozgatást devizák között váltásnak hívják. -
válasz
T0mBd1gg3R #2490 üzenetére
Nem egészen értem hogy mi lenne a vegyes számla-
A Transferwise-en ilyen fajta számláid lehetnek és ingyenesek:
HUF banki adataid
USD banki adataid
EUR banki adataid
GBP banki adataid
AUD banki adataid
NZD banki adataid
PLN banki adataid
SGD banki adataid -
goop
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2487 üzenetére
Én már ide kértem a fizum, a többiekkel együtt csippant az én telefonom is, rendben megjött. A tw nyereséges cég, nem hiszem, hogy csődbe menne. De ha nagyon akarod, akkor ott a bunq, az igazi bank, 100.000 euro ig jó vagy, és ők is tw által utalnak más pénznembe. Igaz, az fizetős, premium valami 8 euro / hó.
-
válasz
T0mBd1gg3R #2487 üzenetére
Az MNB-nél engedélyezték ezt a számlaszám tartományt, minden úgy megy mint egy magyar forintos bankszámla esetén, ahogy meggyőződtünk róla, még az azonnali utalás is működik és nincs a számlának havidíja. A tájékoztató oldal erről.
-
cocka
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2485 üzenetére
Lesz az enélkül is. Mivel szabadideje meg nincs. Mi a szart ér a pénz, ha soha nem érsz rá elkölteni? Vagy talán még ráérsz elkölteni (mondjuk neten vásárolsz stb.), de ha nem érsz rá vagy nincs energiád a megvásárolt cuccaiddal foglalkozni.
-
Oliverda
titán
válasz
T0mBd1gg3R #2463 üzenetére
Utaláshoz nem kell kártya. Lehet bankszámláról bankszámlára is intézni, úgy olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged