- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indi86
tag
Amiért a Revolut is ráül néha nagyobb összegekre, számtalan hasonló sztori van, lásd:
https://kiszamolo.hu/te-is-igy-jarhatsz-a-revoluttal/
Gondolom hasonló elvek mentén műkdnek ezek a cégek. Nincs takargatni valóm csak nem szeretném, hogy 1 hónapig rajta üljenek és emiatt esetleg én ne tudjak fizetni időben.
Mik a limitek? Ezt nem találtam meg. Ez nem vállalkozási számla, magánszemély számla. És nem nem offshore, KH.
-
zichie
senior tag
Tegnap sem érkezett meg, de megtaláltam a probléma okát. A webkincstár oldalán most is "teljesíthető" státuszban van a tranzakció. Magyarul az államkincstár várakoztatja a kiküldést. Ez olyan, mint, amikor tavaly TW kártyával eurót fizettem be, akkor 2-3 munkanapig nem írták jóvá a befizetett összeget. Ez úgy tűnik kiutalásnál is így van. Persze erről sehol nem írnak, csak gyakorlatban derül ki.
-
scott_free
senior tag
Kösz ismét.
Megnyitottam a fiókot, de nem egészen értem, hogy mi a különbség a "Bankszámlád hozzáadása" és a "Kedvezményezett hozzáadása" között? Az elsővel a saját számlaszámomat tudom hozzáadni? Mondjuk egy eurósat, és akkor arra is utalhatok a forint számlámról, mintha csak eurót váltanék?Illetve látom, hogy elvileg több felhasználót is hozzá lehet adni a fiókhoz (bár még béta) - ez működik rendesen?
Egyelőre nem kért semmilyen céges ellenőrzést, azt mennyi ideig kell várni?
-
scott_free
senior tag
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Egy dolog még nem egészen világos: nyithatok egy céges forintszámlát a TW-n és onnan utalhatok eurót, vagy a forintszámla mellett nyithatok eurós számlát is és akkor átváltom a két TW-számlám között a pénzt és az eurósról utalhatok? Melyik a jobb?
-
scott_free
senior tag
Szuper!
Még egy kérdés: jól láttam, hogy a TW-nek a Raiffeisennél van a magyar számlája? Tehát ha a cégünknek is raiffeisenes számlája van és onnan utalunk a TW-számlánkra, akkor az bankon belüli utalásnak fog minősülni? (mert annak 0 Ft a díja a számlacsomagunkban)Mi a helyzet a nagyobb összegű utalásokkal? Pl. érkezik 30 millió forint egy ügyfelünktől a számlánkra és mi azt euróban szeretnénk tovább utalni egy külföldi partnerünk számlájára? Ilyenkor kell valamivel igazolni, hogy miért kaptuk a pénzt? (pl. egy szerződéssel?)
-
cocka
veterán
De amit írt az forint ATM-re igaz. Tehát ha csak forintod van a TW számlán és odamész egy forintos OTP ATM-hez, akkor a forintösszeg megadása után felugrik egy ablak, hogy fontban óhajtod a terhelést vagy forintban. Nyilván nem adna ki forintot, de a dupla konverzióval beszopatna. De ha simán rányomsz a forintösszegre inkább, akkor minden OK.
Az Erste ATM pl. nem kérdez semmit, csak megadod az összeget forintban és már jön is a forint, ha van forint a számládon, márpedig miért ne lenne, ha előzetesen feltöltheted vagy konvertálhatod.
-
-
Stanlee
őstag
Szia, rosszul emlekeztem, csak a kiallitas, postazas koltsege a 6 euro, nem az eves dij. Azert lepett meg ez a leveluk, mert maskor sose kapok toluk ilyen infomailt.
Az e-mailben amugy 6 euro a koltsege a kartyanak, a blogbejegyzesukben meg 5. Most nem az 1 euro fog tonkretenni, csak nem egyseges a kommunikacio kifele.
Hallo Stanlee,
Wir schreiben dir, um dir mitzuteilen, dass wir ab dem 06. Mai eine geringe Gebühr von €6 für die Bestellung einer TransferWise Debitkarte berechnen werden.
Wir möchten sicherstellen, dass dir noch Zeit bleibt, gebührenfrei eine Karte zu bestellen, falls du eine haben willst – wenn du deine Karte noch vor dem 06. Mai bestellst, werden wir dir deswegen keine Gebühr berechnen.
Bestelle jetzt deine gebührenfreie Karte
Die Gebühr für die Kartenbestellung deckt verschiedene mit deinem Konto verbundene Kosten ab – etwa die Kosten zur Bestätigung deiner Identität, unseres Kundensupports und für die Herstellung deiner Karte. Oh, und die Zustellungsgebühr ist dort auch schon beinhaltet – diese entspricht 1.40 EUR. Du kannst hier auf unserem Blog mehr erfahren.
Vielen Dank,
Das TransferWise-Team
-
Akkor is, ha a másik forint számla külföldön van, CH-s IBAN-nal?
Most kutakodtam kicsit és ezt találtam: [link]Who can I send HUF to?
You can send HUF to any bank account in Hungary.Where can I send from?
You can only send HUF to TransferWise from banks within Hungary. You can't send HUF by SWIFT.Aláhúzások tőlem. Nem tudom, hogy ez pontosan azt jelenti, amire gondolok, de gyanús...
-
-
Sub-S
senior tag
"De ahogy már írtuk nincs betétbiztosítás, mert ez nem olyan számla."
Igen, ez világos, akkor ha úgy használja valaki, hogy saját HUF számláról -> TW -> saját deviza számla 1 napon belül az már teljesen szabálytalan? Vagyis ha ténylegesen csak 'azonnali' váltásra van használva saját célra(évente 1x, nem össze-vissza)? Ahogyan használják Revolutot is hasonlóan sok esetben.
Tudom nem erre van kitalálva a dolog."De a bankodban is el lehet játszani ezt a váltásos mókát ha van deviza számlád is."
Igen, csak a díjak optimalizálására használnák a TW/Revolut-ot és ennek konkrét tiltását nem láttam még. -
Sub-S
senior tag
Úgy írtam, hogy 1-2 évente egyszer, az nálam nem gyakori kategória.
Konkrét példa lehetne mondjuk az ha valaki attól tartott év elején, hogy nagy válságot hoz majd a járvány és 300/335 körül átváltotta volna megtakarításait USD/EUR-ra mert nem bízott abban, hogy egy ilyen helyzetet jól viseljen a HUF.
Ha utána teszem azt 1 évvel később 360/400 körül visszaváltja forintra az már a nyerészkedés kategória lenne? De akkor mi a másik oldal, hogy üljön a forintjában és nézze, hogy ér egyre kevesebbet? Nem gondolnám, hogy látunk 330 körüli eurót mostanában valószínűbb, hogy már sosem. -
Sub-S
senior tag
You agree that you will not use our Services for speculative trading.
Mi számít speculative trading-nek? Ha valaki csak feltölti saját számláról, hogy átváltsa és más pénznemben visszautalja 1-2 évente egyszer az már annak minősül?
Vagyis nem kereskedni akar vele csak mint most például tartva a forint gyengülésétől inkább más devizában tartaná a megtakarításait amíg normalizálódik a helyzet. -
cocka
veterán
Ott volt benne:
a korabban leadott szemelyi + lakcimbejelnton felul
Tehát ezt eleve magától értetődőnek tekintettem (ezek nélkül ugye eleve kártyát se adnak), de az nem magától értetődik, hogy van jogsid és tudsz vezetni vagy utazgatsz olyan helyekre, ahova minimum útlevél kell.
-
Sisco2
tag
Rendben, akkor ezt levédték a Customer Agreement -ben. Más kérdés a gyakorlat mit mutat, milyen méretű és gyakoriságú saját számlák közötti tranzakciok verik ki a biztosítékot náluk. Mindenesetre ezt tudva érdemes óvatosnak lenni. Mert ha közben az ember költ róla használja, és ritkásabban váltogat devizák között az még beleférhet egy átlagos ügyfél gyakorlat kategóriába. Egyébként Revolut-on hallottam már indoklás nélküli ügyfél eltanácsolásról, de TW-n még nem.
-
cocka
veterán
OKé, nem tehetek róla, hogy még mindig nem megoldott itt a fórumon a normális idézés.
Amúgy nekem is azért inkább TW, mert állítólag még nyereséges is, a másikkal ellentétben plusz még a tw költségeivel együtt is jobban vált, mint a bankom. (cib, messze földön híres szar árfolyamaival)
-
cocka
veterán
De ingyen a magyar bankszámlám sem működik
Na ja. De legalábbis egy minimális költsége biztos van a magyar bankszámládnak is és hát ugye azt senki nem teszi hozzá, hogy ezeket a szolgáltatásokat esélyed nincs igénybe venni egy valódi folyószámla nélkül.
mivel én jobban szeretem azt, hogy PC előtt ülve végezzem a pénzügyeim,
Na ott a pont. Plusz valószínűleg ha netes vásárláshoz használod, külföldi oldalon. Nem okostelefonon fogod olvasgatni a termékleírást a fizetési és szállítási feltételeket stb..
A Revolutnál rémlik mintha láttam volna weben, hogy egyeseknek igénye lenne egy webes felületre is, hogy ne csak mobilplatformon lehessen elérni.
Amúgy a TW accountomat mobiltelefon nélkül hoztam létre. Az app mellesleg jobban is hajlandó futni még emulátorokból is. Ugye a limiteket csak ott lehet beállítani + megnézni, hogy mennyi van még pl. az ingyen felvétből.
Másodsorban az inkább hasonlít egy normál banki szolgáltatáshoz, mint a TW.
Ebben biztos vagy? Tudtommal ők csak prepaid kártyát adnak, amit sokkal kevesebb helyen lehet használni, mint a tws kártyát.
-
A kártyámmal tudok fizetni ennyit egy összegben, be tudom állítani a fizetési limitet ekkorára.
De akkor, ha jól értem, nem fogadnak el ekkora összegre kártyás fizetést.Nem mondom, hogy minden világos lett. Akkor kérdeznék még, csak hogy lássam a folyamatot. Most ha az app-ban rámegyek, hogy küldés, kalkulátoron beütöm a kívánt összeget, legyen 14M forint és USD-t állítok be másik pénznemnek akkor kiírja az felkínált árfolyamot, a levonást és hogy mennyi fog végül megérkezni a kedvezményezetthez. Ha folytatom és megadom a kedvezményezettet, akkor mi fog ezután történni? Tehát akkor nyílik egy számlám? Azaz érdemesebb ezt előre megcsinálni?
De azt ugye jól tudom, hogy én belföldi utalásként tudok egyébként a TW-nek utalni és utána a TW-nél csak az a költség számolódik fel, amit előre kiír?
-
cocka
veterán
-
_q
addikt
Visszaolvasva úgy látom, hogy az azonnali utalás a transferwise esetén nem jelent semmit, mert ők manuálisan vagy automatikus, de még külön kezelik a pénzt. Viszont ez akkor azt is jelenti, hogy hétvégén utalva se lesz egyből a pénz a TW számlán? Tehát egy szombaton indított utalás (az olcsóbbik verzió, felár nélkül) csak hétfőn fog a számlára kerülni?
-
tomp
félisten
Ez mondjuk igaz! Átlagos havi költés összegét hó elején átutaltam TW-ra. Ha esetleg sürgősen kell nagyobb összeget átrakni az OTP-s számlámról a TW-ra akkor meg kártyás feltöltés.
A Banki adatokkal rendelkező forint számlát csak azért hoztam fel mint megoldás mert a GBP számlára akár éjjel is megérkezik pár mp-en belül a pénz. Vagy az csak azért megy mert TW-os GBP-ről megy TW-os GBP számlára azaz gyakorlatilag cégen belül megy a pénz? -
tomp
félisten
Nekem is hosszabb időt ír ki. Lehet mindenki megrohamozta a magyar TW-t az éjjel?
A Raiffeisenhez meg KELL érkeznie összesen 20mp alatt. 5mp van a feldolgozó banknál. A fogadónál viszont 10-15mp még belefér. Ha ennyi idő alatt nincs meg akkor a pénz visszamegy.
Nálam megérkezett. Kb 50perc volt. -
viktorhu
veterán
Igen, EU-n kívüli utalásoknál közbeeső bankokon megy keresztül a pénz, ahogy egymásnál vezetik a számláikat. Pl. eurót küldesz Algériába, de a bankod nem Algériában vezeti az eurószámláját. Legyen szerencsés az eset, és legyen egy francia banknál eurószámlája a bankodnak. Ha még nagyobb szerencsétek van, akkor a címzett algériai bankjának is van ugyanannál a francia banknál eurószámlája, akkor csak bankon belüli átutalással a két bank rendezi egymás között a dolgot. Ha a címzett bankja másik francia banknál vezeti az eurószámláját, akkor a két francia bank között át kell utalni a pénzt. Ha a te bankodnak nincs is franciaországi számlája, attól az algériai bank még valószínűleg ott fogja tartani az euróját, olyankor mondjuk egy németországi eurószámláról kell eljuttatni a pénzt.
Akárhányszor csináltam ilyet, a saját bankom költségén + a címzett bank esetleges díján felül mindig rájött még a közvetítő (régi nevén levelező) bank költsége is. Meg, ahogy írtam, voltam régen a történet másik oldalán is, magam is intéztem banki részről nemzetközi utalásokat.
"Szóval az az elképzelésem" - logikus elképzelés, de nem így működik, mert nem elég az üzenet - annak a pénznek valahogyan oda is kell érnie, az pedig számláról számlára vándorolva történik meg.
Mi az akadálya annak hogy a TW direkt küldje az akármilyen bankszámlára? - az, hogy nem vezet a Transferwise bankszámlát a világ összes bankjánál, így kénytelen ő is más bankokon keresztül áttologatni a pénzt.
-
kovisoft
őstag
Ugyan ez nem Transferwise-os oldal, hanem egy Revolutos blog, de szerintem jól leírja a SWIFT (és a SEPA) utalások menetét.
"SWIFT does not actually send money, it simply sends messages between the banks."
"If the banks don’t have a direct relationship, one or more intermediary banks must be found to facilitate the transfer.
So, John’s bank (Bank 1) will once again send a SWIFT message to Alice’s bank (Bank 2), informing them of the incoming transfer. But since neither banks hold accounts with one another, SWIFT will find an intermediary where both banks have commercial accounts." -
kovisoft
őstag
"Szóval az az elképzelésem ha a két bank (küldő és fogadó) tagja a S.W.I.F.T.-nek akkor közvetlen kapcsolat van köztük., nincs közbülső."
Ez nem így van. Közvetlenül akkor tud a küldő bank pénzt átutalni a fogadónak, ha van valami közös bankszámla, amin keresztül ezt megtehetik (egyiknek a másiknál vagy mindkettőnek egy adott ország központi bankjánál, nem ismerem a pontos mechanizmust). Sok esetben viszont ez nem áll fenn, csak úgy tud átmenni a pénz, hogy közbeékelődik egy levelező bank, amivel mindkét félnek van közvetlen pénzügyi kapcsolata (sőt ha jól tudom, akár több levelező bank is közbeékelődhet, de ebben nem vagyok biztos). A SWIFT csak egy keretet biztosít az egész folyamatnak.
-
kovisoft
őstag
Idézet a transferwise oldaláról (Sending US dollars to countries outside the US):
"How much it costs
TransferWise supports sending USD to people outside of the US, but to do this we need to send your transfer via the SWIFT network.
Because SWIFT incurs additional costs, we will add a fee of 3.20 USD to your transfer to pay for this. We charge the same fee for payments to Hong Kong through CHATS system.
Your bank or other banks the money passes through on the way may also charge you a fee, so your recipient might get less. Unfortunately, there's no way for TransferWise to know what this will be in advance." -
kovisoft
őstag
Keress rá arra a kifejezésre, hogy "intermediary bank". Akkor kerül képbe, ha a küldő és a fogadó banknak nincs közvetlen kapcsolata egymással, ezért egy közbenső bankon keresztül történik a pénzmozgás. EU-n belüli euró (SEPA) átutalásoknál nincs ilyenre szükség, de USA-n kívüli USD (SWIFT) átutalásoknál pl. igen.
-
a2d2
addikt
Szerintem amúgy direktbe küldte mert a kivonaton amit a szállásadó scannelt tisztán látszik hogy beérkezett a bakhoz a 84 euro amit a TW továbbított, de csak 69-et könyveltek és 15-öt pedig a senders charge címszó alatt lehetett megtalálni. Szóval szerintem egy rohadt-büdös-tróger fogadó bankot fogtam ki.
Vagy csak szimplán EU-n kívül minden bank ilyen. -
kukif
csendes tag
Valami csak történt igen... kicsit még szerencsésnek is érzem magamat, hogy a számlán lévő összeget most saját hatáskörben elutalhatom és nem azt mondtak, hogy akkor adjál egy IBAN-t és várd a csodát.
Azért egy bank nem így működik, kitesznek, mert nem vagy nekik rentábilis vagy bármi, amit nem osztanak meg veled. -
kukif
csendes tag
Lezárták a fiókot, az utolsó függőben levő bejövő utalást visszautaltak a feladónak és semmilyen utalást nem tudok fogadni, de a rajta lévő összeget elutalhatom és utána végleg megszünteti a TW a céges fiókot.
With regret, we have to inform you that after reviewing your profile according to our own internal policies, as well as the agreements that we have with our own banking partners, we are no longer able to provide our services to you.
Therefore, your profile on TransferWise has been deactivated, meaning that we would not be able to help you out with your future payments. Unfortunately, we are unable to share specific details about the exact purpose of the account closure. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Ha font számláról fontot utalnak font számlára akkor is számít, hogy a küldő eu-s vagy nem? Ezt nem tudtam!
Amúgy a küldő hivatalosan EU-s mivel magyar okmányt küldött el a TW-nak.
Számlakivonaton ott van a pénz érkezése. TW fiókazonosítóval, ügyfélnévvel. Akkor valami adatlekérési hiba van az appnál. -
-
tomp
félisten
App adatait is töröltem de semmi! Amit én utalok annak meg tudom nézni a részleteit. Amit én kapok azokat nem. Weben csak az utalás számát mutatja semmi többet.
Már az is furcsa, hogy ha küldenek GBP-t akkor az eddigi pár mp helyett 1-2 óra mire megkapom. A küldő fél is látja, hogy lassú a küldés. -
kukif
csendes tag
Eddig (2015-ota van meg a céges fiókunk) nekünk sem volt semmi probléma. Eleinte csak tranzakciókhoz később a borderless megjelenésével lényegében USD deviza számlának használjuk NAV-nál bejelentve. A regisztráció során természetesen mind céges papírt be kellett mutatnunk addig használatba sem tudtuk venni, de ez teljesen normális is.
-
merqree
őstag
(V/,
Nem csak Neked szól a válaszom, de annak lehet folytatása)Amikor kibujna (vagy kibukna?) a szög a zsákból, akkor az érintett valahogy mindig eltűnik.
Én most töltöttem fel másodszor közel 300ezer forintot, és váltottam EURra, és nem tapasztaltam retorziót.
Igaz, december végén egy hétig csak ezt a TW kártyát használtam Ausztriában, és webes vásárlásnál, ha EURban kell fizetni, akkor ezzel fizetek (igaz, betettem Paypal alá, de ez itt nem téma).
Januárban szintén TWről utaltam osztrák számlára EURt, és másnap megkapta az illető. (Megvan a karácsonyi(!) szállás így...) -
tobias88888
őstag
Köszi! Ez megtörtént, sikeresen tettem rá bankkártyáról 1000 forintot és vissza is utaltam ami gondolom holnap megérkezik. A teljes összeg 1005 Ft-ba került, miközben a pricing oldalon 0 Ft szerepel, ez mitől van? [link] Tegyül fel 10 milliónál ez ugyan úgy 0.5% lesz vagy van valami limit?
Betéti kártyás feltöltés volt. Ahogy nézem 1 millió 850 ezer a limit ennél ahogy olvasom, átutalásnál nem látok. Ennél nagyobb összeget utalni érdemes vagy a betéti kártyás feltöltés is ugyan annyiba kerül?
Random bankszámláról lehet transferwisera utalni vagy csak olyanról aminél megegyezik a bankszámla tulajdonos neve? Tehát én csak a saját transferwiseomat tudom feltölteni vagy akár bárkiét? -
merqree
őstag
A TWnek van ilyen szolgáltatása, a fióktól függetlenül, fel lehet iratkozni árfolyam figyelésre.
Célárfolyamot nem érted?
Megpróbálom elmagyarázni:
Van most x (száz) ezer forintom az egyenlegen. Ha az EUR/HUF eléri pl 0,0029621 árfolyamot, akkor váltsa át automatikusan az EUR számlára az összeget.szerk: linkeltem a szolgáltatást
-
merqree
őstag
Köszönöm!
Tettem egy szemmel látható összeget egyelőre a forintos részre, aztán majd átváltom.
Azt be lehet állítani, milyen áron váltson át (automatikusan)?Szerk:
az applikációban be lehet állítani a felső részben a devizák sorrendjét? Nem jöttem rá hogyan lehet... Az lenne a jó, hogy EUR, HUF, GBP, USD, CHF, CZK -
vnorbi
aktív tag
Szerintem egyszerűen kimaradtunk. Én böngészőben és az android app-ban (legfrissebb) is csak a régi IBAN-t látom. Meg azt is írták itt a topicban korábban (meg a blog bejegyzés is említi), hogy e-mailt is küldött a TW az új EUR számlaszámmal kapcsolatban, de én ilyen e-mailt nem kaptam.
Amúgy 2018 óta él a német IBAN számlaszámom, összesen 20 cent forgalmat bonyolítottam rajta eddig (ennek is lassan már két éve). Júniusig kivárok, ha addig véletlenül akarnék EUR-t fogadni, még bőven jó lesz a mostani számlaszám, aztán még lesz egy hónap, elintézni az újat, ha addig nem aktiválódik magától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest