- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Sajnálom, hogy így látod a helyzetet, pedig én bizton állíthatom, hogy ebben a topikban is sok segítőkész ember van, akik sokszor - mondhatni folyamatosan - segítenek is másoknak. Nem fogok most nickneveket sorolni, de könnyedén össze lehetne szedni párat. Az persze egy másik kérdés, hogy adott router típuson is sokan használnak OpenWrt-t, az abban rejlő többlet lehetőségek miatt, és nyilván azzal kapcsolatban több a felmerülő kérdés is, mint a gyári szoftverről, ami egyrészről már önmagában sem túl bonyolult, másrészről pedig van hozzá gyári user manual is, vélhetően magyar nyelven is, illetve van hivatalos tp-link support, sőt Te magad is belinkelted az oldalt, amiben ott a válasz a kérdéseidre, ahol le van írva a port forward menete lépésről-lépésre.
"A kedves topikgazdának illene lépéseket tennie afelé, ha idejön bárki segítségért, mert ilyen routere van, akkor ne ő kérjen még elnézést, hogy a "játszótereteken" mert kérdezni"
A fórumon mindenki önkéntesen nyújt segítséget, a saját szabadidejében, olyan mértékben és annak, ahogyan kedve tartja, mert ez nem hivatalos helpdesk, ahol én vagyok a főnök, és fizetésért dolgoznak a beosztottjaim, ennek megfelelően sem én, sem más nem utasíthat senkit arra, hogy márpedig most segítsen Neked, és érthető módon mi topikgazdák sem tudunk egy - vagy két - személyben megoldani mindent, ráadásul bármilyen hihetetlen, előfordulnak kérdések, amire mi sem tudjuk a választ. Na persze biztosan nem a port forward lesz az, de van ilyen. Aztán többször előfordul olyan is, nálam legalábbis mindenképpen, hogy munkahelyről is belépek, végigpörgetem a friss hsz-eket, de nincs időm - mindegyikre - válaszolni, viszont amikor délután, este, otthon újra gép elé ülök, akkor már nem lesznek új hsz-ként jelezve, így el is siklok felette.
De ha belinkeled nekem, hogy hol és kitől kellett elnézést kérned, mert kérdezni mertél itt, akkor ígérem megtesszük a szükséges lépéseket.
-
axlfsi
veterán
Egyaltalan nem szeretnek flame-t kelteni, de az en tapasztalatom eddig, hogy meglehetosen gyorsan es tobben is igyekeznek itt segiteni a masiknak (szemelyes tapasztalat, hangsulyozom).
Ha erre a kerdesedre gondolsz, talan csak siman elsikkadt, az altalam posztolt sok kerdes miatt - ezert elnezesedet kerem, ha gondolod...
Szerintem megfogjak neked valaszolni
Illetve, szerintem nem bun ujra feltenni a kerdest vagy felhivni a figyelmet ra, ha elfelejtettek volna, de inkabb tedd azt, mint beszolni (szerintem senkinek nem kotelessege itt a 0-24 -es ugyelet, ha valaki segit, azt szabadidejeben, onkent es bermentve teszi. Tiszteljuk meg ezert oket, akik jartasabbak a temaban
)
Písz!
-
suste
veterán
szerintem kaptál választ a kérdésedre, bár a kérdés nem volt igazán kidolgozva
(pontosan mit is szerettél volna?)
gép IP címét meg a gép oprendszerétől függően a gépből a legegyszerűbb kinyerni, de persze lehet a router DHCP táblájából is (szerintem jobb, ha a gépen nézed meg)...(#59440) Kami11
a 2. router LAN ipjét írd át
-ha LAN-WAN az öszekötés akkor másik tartomány kell (router1= 192.168.1.1, router2=192.168.2.1)
-ha LAN-LAN az összekötés akkor azonos tatomány de más ip (router1= 192.168.1.1, router2=192.168.1.2)LAN-WAN összekötésnél a router2-n még engedélyezned kell a WAN felöli elérést is!
-
-
Bazsa74
tag
Zack nekem például egy ilyenem van. Ezzel még Anyuméknál is fogom bőven a jelet (mondjuk irányba van állítva), pedig 700 méterre laknak kb. Van hozzá egy 5 méteres kábelem. Azzal még tovább lehet lőni az ablakon kívülre szerelve. Persze fél méterenként 1 dbi-t veszít a kábel miatt. A lakásban nincs olyan pont ahol ne max jelet adna.
Bár nem használtam már vagy 2 éve
-
doberman
senior tag
na akkor:
először is megtudod az asztali géped ip címét (nem tudom milyen oprendszert használsz, gyanítom win.)
nyiss egy parancssort: win7: start-> cmd, ott ipconfig /all, megkeresed az ipv4 es ipcímedet - megjegyzed.
belépsz a routerbe - luci. Hálózat- tűzfal - port továbbítás.
alul új port továbbítás.
Név Protokoll External zone Külső port Belső zóna Belső IP cím Belső portezeket látod.
minden portnak új továbbítást kell csinálni!
a metodika: adsz egy nevet a továbbításnak, kiválasztod a protokolt, az external zone maradjon wan, külső (bejövő)port szám, a belső zóna az maradjon lan, belső ip cím: a fennt megjegyzett ip cím, belső port uaz mint a külső port szám....
kb ennyi.. ha megcsinálod ne felejtsd jobb oldalt alul a mentés és alkalmazás gombot megnyomni...
kicsit vársz míg konfig filék beíródnak és a szolgáltatások újraindulnak. 1-2 perc is lehet.
ha mindent jól csináltál kész, kóla felnyit BF indít, örül...
utána mantrázod, hogy milyen jó is az openwrt, és közben gondolatban küldesz egy tábla csokit Vargalex-nek , hogy milyen jól megírta a webes felületet.. -
doberman
senior tag
Nézd csak...
itt szerepel, hogy a BF4 játékodnak milyen portokra van szüksége a futása folyamán.
két lehetőséged van:
vagy kézzel elkészíted a portforwardokat - szépen egyesével felveszed mint port továbbítás a tűzfalszabályokba.
vagy - amit sem én sem nagyon más nem javasol, hogy engedélyezd az upnp-t a routeren ( ez megengedi, hogy a programok automatikusan nyitogassanak portokat maguknak a routeren (pl trójaik,vírusok.. stb.. is!)mikor azt javasolták neked, hogy kapcsold ki a tűzfalat a routerben ezzel azt érnéd el, hogy a belső hálózatod védelem nélkül marad és az összes eszközöd ott lesz csupaszon.. pl tv-d, nas-od, telefonod. pc-d.. bár valószínűleg játszani már fogsz tudni.. egy darabig.
inkább konfiguráld fel "rendesen", és nem lesz vele több gondod.
-
-
viralmind
aktív tag
hello,en jelenleg 120/10-el hasznalom ,asztalin kijon ami a csovon kifer upc-nel,es csatlakozik a routerhez olyan laptop is ami wifin megy n-es adapterrel.
wifin nekem a max letoltes 7,9 volt ami ugy 60-65 korul mozog mbit-ben,folfele jobb a helyzet ott 1,25 tehat ott hozza amit kell neki.
ddwrt a firm. -
WirelessNetView v1.36 - Wireless Network Monitoring Tool
Ezt letöltöd, elindítod, és máris látod, hogy a környezetben lévő hálózatok melyik csatornát használják... Ha van rá lehetőség, akkor olyat keress, aminek a szomszédos csatornája is üres, tehát mondjuk ha az elérhető hálózatok az 1,5,7 csatornákat használják, akkor neked a 3 pont jó lenne... Ha ilyen nincs, akkor persze megteszi egy "szimpla üres hely" is.
szerk.:
Ehhez persze kell egy WiFi képes gép, a telefonnal ez nem megoldható... -
Keresztapper
senior tag
Ha jól értem, teljesen mindegy, hogy a telefon milyen módban csatlakozik, mert az asztali gép úgy is kábelen lóg, tehát nyugodtan állíthatod g szabványra a wifi-t, ez nem lesz befolyással az asztali gép sávszélességére.
Viszont előtte megpróbálnám a wifi csatornaválasztását manuális módba tenni és egy nem túl terhelt csatornára állítani. Ez szerintem megoldhatja a kapcsolat instabilitását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horizon Forbidden West
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged