- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #63435 üzenetére
Hali,
Jelenleg a kemény 10/1-es ADSL van, de erősen gondolkodom a mobil flottás korlátlan netben ha lejár idén év vége felé a hűségem thome felé a nettel. Akkor majd kell venni egy 4G modemet, bele a kártya és újra router hack.
5G nem nagyon kell WiFi szinten annyira nincs terhelve a környék... Még.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #63430 üzenetére
Nekem is gyanús a táp... Hátha... Találtam egy 12V 2A tápot itthon első körben le kell vágnom a goflex táp dugojat egy darab kábellel, mert olyan elcseszett vékony hogy semmi más nem fér bele... De a tápja az tuti meghalt, Tplink 1043 tapja viszont jó. Egy próbát megér.
A kár egyébként "jelentős" 2 LCD tv, i5 h97 számítógép, klíma, 2 erősítő, androidos minipc(kodi),router, modem. Cirka 5-600eFt. Most megy a szakvélemények gyűjtése,aztan kíváncsi leszek biztosító mit alkot.Chros : van elfekvő laptop, egy ős Asus, még 1.6-os procival (1 mag) azon van ubuntu és win xp... De USB 2 a max sebesség, plusz ettől még a GoFlex is gyorsabb....
-
bela85
aktív tag
-
[BiG]
csendes tag
válasz
vargalex #63256 üzenetére
Szia Alex!
Sikerült megtalálnom. Korábban felszínes voltam és azt hittem a 1723-as port továbbítás elegendő.
De elbizonytalanított, amikor rákérdeztél. Megtaláltam, hogy a GRE protokollt át kell engedni a tűzfal beállításokban.Tehát emlékeztetőül a fórumra: PPTP VPN szerver működtetéséhez a router mögött szükség van a 1723 port továbbításra és a GRE protokoll átengedésére a tűzfalon.
Üdv.: BiG
-
rdavid89
csendes tag
-
Kakaduku
senior tag
válasz
vargalex #63034 üzenetére
Megnéztem és csak 2,4Ghz-es a kliens, valamint 150Mbit sebességet tud, ha jó helyen néztem. Szóval az 5Ghz-es router ki van zárva. Nem sok beállítási lehetőség van a beállításokban, szóval ezzel a sebességgel kell beérnem, bár 2016-ban egy kicsit többet várnék el a technológiától.
Esetleg, ha van valami további tanácsotok, hogy mit lehet tenni a net sebességének megemelésén kívül, akkor szívesen veszem.
Gonolom, ha megemelem a sebességet 100-ról 200-ra, akkor nagyobb lesz a sebesség wifin keresztül is, tehát nem 53-at, hanem többet fog áthozni.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
vargalex #63027 üzenetére
Ilyen laptopom van: DELL Inspiron 15R 5537
Nem találtam leírást arról, hogy támogatja-e az 5Ghz-et. A specifikációban sincs róla leírás, egyébként arra gyanakszok, hogy csak a 2,4Ghz-et támogatja.
A link sebességbe úgy látom, hogy 10/100.
Amennyiben így van, akkor nem tudok semmit tenni a sebességgel?
-
stigma
addikt
válasz
vargalex #62969 üzenetére
Igen vagyis ugz van hogy
- routerbem address resev. Menüben a Mac cimhez rendeltem egy ip-t
- nas felületén ipje dinamikus és dns szerverek manualisan belöttem a router status lapja alapján.Mar csak azt nem tudom hogz az okostv (lg smarttv , ami 2 éves) , miért nem latja a nast a hálózaton.
-
RedCat
senior tag
válasz
vargalex #62950 üzenetére
Mert nem tudom milyen csomagok kellenek. Itt [link] pl CC alatt csak pár csomagot kelleene feltenni. (igaz ez egyel újabb tipusú modem). Viszont BB alatt ez a csomag kmod-usb-net-cdc-ether nincs, vagyis nem találtam. Nem tudom milyen cdc csomagok vannak/kellenek a suste féle fw alá.
CC buildet nem találtam hogy kipróbáljam + a suste build nekem bejöttBB alatt nem igazán találtam, hogyan kellene beállítani az LTE-t.
suste: tegnap feltettem a ROOTer féle fw-t próbaként. Valóban megjelenik a modem fül. Be lehet állítani néhány dolgot, de a protokoll listában ott sem jelent meg LTE (vagy bármiféle plusz protokoll választási lehetőség). Valami 2014-es build volt BB alapokon. Szóval nem segített.
Erre a cdc dologra kellene rájönni, idáig eljutottam, de hogy pontosan milyen csomagok kellenek? Ezt hogyan tudom megtalálni? -
RedCat
senior tag
válasz
vargalex #62937 üzenetére
Ez nem így van, LTE más protokollt igényel. [link]
Ha beállítom a suste féle fw -ben lévő 3G sticket, akkor a protokollok között nincs LTE, csak UTMS, GPRS, EVO protokollokat ajánl fel. Így a max sebesség 13/2 Mbit/s egy speedtest-tel.
Ha ugyazt a sticket (HUAWEI 3272) bedugom a laptopba, akkor felmegy LTE hálózatra és 60/25 Mbit/s sebességet produkál. Ebből én arra következtetek, hogy a suste fw-ben nincs LTE támogatás, így csak a 3G hálózatot használja.Kölcsön tplink 3420-ban gyári szofttal is hozza a 60/25 sebességet, azaz csak az openwrt-n kell valamit még heggeszteni
Egyébként le tudom valahogy kérdezni, hogy milyen módban megy a stick openwrt alatt? Mert a windows-os szoft mindig kiírja, hogy milyen hálózaton van.
Akinek van ötlete, az kérem segítsen! Köszi
suste: Ugyanaz a modem (Huawei 3272). Ahogy régen belőttem úgy megy. De csak 3G-n. Ez most derült ki a hétvégén, mert felmentünk a mátrába. Régen a Telenornak csak edge hálózat volt arra. Végre kiépült a 4G hálózat ott is. Telefonnal kipróbáltam: csak edge és 4G elérhető, a 3G feljelsztés kimaradt. Ezért szívtam a routerrel és a régen belőtt stickkel: nem megy fel 4G hálózatra, ezért csak edge-n működött. Ha számítógépbe dugram akkor ment a stick 4G-n, azaz a router körül vannak a gondok.
Ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogyan állítsam be, hogy a 1042 v2 + Huawei 3272 + openwrt működjön LTE hálózaton is. -
rdavid89
csendes tag
-
SirKero
őstag
válasz
vargalex #62883 üzenetére
Nem volt semmi mókolás minden gyári rajtuk. Most addig eljutottam,hogy itt benn a cégnél ( mivel itt megy a wifire mint a szél ) lefrissítettem a firmware verziót 4.2.2 -ről 4.4.2 -re kíváncsi leszek hátha ez segített rajta.
A mac címek a routerben a kliensek között vannak ott nézzem? -
misimagaki
aktív tag
válasz
vargalex #62820 üzenetére
A fórumban az összes tippet végig csináltam. Kivéve a firmware frissítést.
Nekem 14613 van, a honlapon meg már 15910 a legfrissebb.
De most abba nem kezdek bele, mert van egyéb gázos pc ügyem, ami mellé nem hiányzik még egy router konfigurálás is, ha esetleg történik valami nem várt esemény.. -
misimagaki
aktív tag
válasz
vargalex #62813 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam, sajnos nem segített.
A belépési oldal betöltődik, majd amikor beírom a jelszót utána kapom a hibaüzeneteket.
Megpróbáltam fixen beállított ip címmel - what is my ip. com-ról lekértem a mobilnetem címét.Úgy sem ment.Egy biztos, ebben az esetben nagyon jól működik az a része, hogy csak arról az ip-ről enged be, egyébként a jelszó kérő ablak sem ugrik fel. De a belépés ugyanúgy sikertelen, ha a megadott ip-ről megyek akkor is.
-
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex #62739 üzenetére
Szia!
Ehhez kellene: http://homepage.ruhr-uni-bochum.de/Jan.Holthuis/misc/adblock-on-your-openwrt-router/
De közben találtam másikat is, erről nem tudom, hogy menne-e, ki kellene próbálni:
https://github.com/openwrt/packages/tree/master/net/adblock/files
Nekem ezek már egy kicsit a bonyolult kategóriába tartoznak, de majd ha több időm lesz, akkor lehet, hogy kipróbálom valamelyiket.
Üdv:
Jan -
tejeskifly
aktív tag
válasz
vargalex #62701 üzenetére
Sziasztok!
Beállítottam a routerem EZ alapján wifi repeaternek.
Működik is minden, viszont most egy t-home iptv-t kellene a routerre kössek és sehogy nem akar működni.
Rákerestem a témában és nyitottam neki portot, de nem volt jó, illetve korábban kábelen sikerült már megoldanom ezt a problémát, mégpedig EZT a leírást használva elég egyszerűen.
Hogy tudom ezt átültetni wifire? Vagy nekem az is jó lenne, hogyha simán swichként tudnám használni a routert.A switch-ként használást annyira nem támogatom mert volt már problémám vele (wifin nem mindig volt net, többszöri hardreset után sem)
Nemtudom hogy sikerült arra a hsz-re válaszolnom amire válaszként küldtem ezt a hsz-t, nem volt szándékos
-
konczp
csendes tag
válasz
vargalex #62735 üzenetére
Fdisk information for drive /dev/sda:
Disk /dev/sda: 931.5 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x1cb37463Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 1953525167 976761560 83 LinuxMount information for drive /dev/sda:
/dev/sda1 mounted to /overlay as ext4 -
-
konczp
csendes tag
válasz
vargalex #62704 üzenetére
Ez lesz az ?
[2016/03/11 18:50:00] minidlna.c:1014: warn: Starting MiniDLNA version 1.1.3.
[2016/03/11 18:50:00] minidlna.c:355: warn: Creating new database at /mnt/minidlna/files.db
[2016/03/11 18:50:04] minidlna.c:1053: warn: HTTP listening on port 8200
[2016/03/11 18:50:04] scanner.c:706: warn: Scanning /share/SAMSUNG/FILMEK -
Gre@T
tag
válasz
vargalex #62675 üzenetére
Szia,
A HGW tipusa "ubee evw3226" ami valóban 5GHz-es. A teszteléskor minden alap beállításon és 40MHz-es sávszélesség bekapcsolva.
Alap beállításon a 6xMegát nem silkerült túllépni, noscan és egyén okoskodásokkal sikerült a 95M, de ennél többet nem tudtam kicsikarni belőle.
Az új V3.0-ás 1043-ra 450M van írva a 2.0-2.1-re 300M. Ha a megadott sebességet felezem, még az sem 95M. A stock FW-vel még nem mértem sebességet, az azonnal leugrott róla a gyatra ddns támogatottság és a butaságai miatt.
Köszi,.
-
Headless
őstag
-
ktmsx125
csendes tag
válasz
vargalex #62614 üzenetére
Mindegyik LAN porton ez van, végigpróbáltam. PC-m jelenleg nincs, barátnőm notebookja nem gigabites...Úgy érzem nálam nem lehet gond, hogyha a bejövő kábelt rádugom notebookra és beállítom a PPPoE kapcsolatot, simán tudja a digi200 a 215Mbps-et.
Holnap visszaviszem...
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Ha bármi ötletetek van, szívesen fogadom. -
ktmsx125
csendes tag
válasz
vargalex #62579 üzenetére
Köszi!
1. Valóban nem tudom ellenőrizni, kellenének digisek a kábel másik végére ahol a gigabites switch van.
2. Ha routerről jön a kábel (mindegy, hogy CAT5 vagy CAT5e) 100Mbps. Ha a bejövő kábelt dugom rá akkor 1Gbps. Így érzékeli a gép. És így jó értékeket mérhetek...:
Mérés eredménye -
musztiii
tag
válasz
vargalex #62412 üzenetére
Szia,
Szétszedtem, a kondik teljesen jónak tűnnek, a tápot is cseréltem újra, de semmi.
Amiket viszont tapasztaltam:
-vargalex openwrt: kezdetben 160mbit kábelen, ami némileg csökkent és instabil (memória elfogy)
-official fw: csak 100mbit kábelen ( pont 100mbit, mintha valami korlátozná), de stabil.
-gargoyle openwrt: ugyanaz, mint a gyárival
-suste 8.1 openwrt: egyelőre stabilnak tűnik, de kábelen kezdetben a 130mbitről 100-110-re csökkent.Lan:
35-40mb/s-sel másoltam az egyik gépről a másikra, tehát igazából sem a kábelekkel, sem a portokkal nem lehet gond.
Digi 200as net, LCP echo időtartamot 20-ra, thresholdot 80-ra állítottam, de így sem történt változás.
+1
Amíg a wr740n volt a fő router, addig 80mbit jött át rajta wifin, most hogy switchbe kötöttem, alig 30le, ellenben 50-60 fel.Köszönöm előre is.
-
válasz
vargalex #62411 üzenetére
Ja, akkor ezt kevertem, de a RasPi-s dolog lényegén nem változtat (akkor nem Raspberry-t kell benni, hanem banánt), a SoC-ok meg oké, hogy ARM alapúak, de nem droid alá tervezettek, hanem routerre... Másak a követelmények szerintem, bár nem ismerem a konkrét specifikációt. Lehetne Androidot fordítani AR7240-re is, csak sok értelme nem lenne
Hogy USB : Igen, az eszközök fogyasztása változó, a MR3420 -ból indultam ki, annak az USB-je pl. 3G modemre van kitalálva, érdekes, hogy a 1043-ból ez kimaradt... De ettől még hiába bírja el az USB HDD-t, a tápegység és az USB tápáramkör nem biztos, hogy szeret a maximális terhelés közelében üzemelni. :S
-
tomszi1
csendes tag
válasz
vargalex #62395 üzenetére
Igen szerintem is valami hardveres gond lesz,ami előjön ezzel az fw-vel.Bár gondolom a dd is hasonló alapokon nyugszik mint az open.Bár az autógyártásnál az opel is ugyanazt csinálja mint a vw,mégis az egyikkel gond van a másikkal meg nem.
Egyébként most hibátlanul teszi a dolgát,nem lassul be,lehet gyötörni (ftp nyomni rajta meg streamelni).
Nem indulgat újra,nem szakadozik a wifi sem.Gyárival sem volt semmi probléma.
Csak ebben nincs transmission kliens.A usb-s meghajtó kezelése még nem tudom milyen,de azt biztos,hogy csak egy particiót lát ntfs-nél.Sok helyen azt írják,hogy csak ext rendszerben működik normálisan.Én nem akarok ext rendszert használni.Nekem ntfs rendszerben van a cuccom és többnyire hd streamek.Fat 32 rendszerrel sem érnék semmit ha azt esetleg kezelné rendesen,mert ott meg 4 giga a fileméret határ.Mivel windows rendszert használok és az ismerőseim is,így nem érnék semmit egy ext-rendszerű külső vinyóval.Most egyelőre egy ntfs vinyó van ráakasztva,azt látja rendesen.Majd ideiglenesen rámásolom azokat a file-okat,amiket esélyesnek tartok,hogy használni fogok.Ftp-n keresztül belső hálón 5-6 megával olvas,írni 2-2.2 MB.
Gondolom akkor a samba is hozni fogja ezeket az értékeket és egy 6-8 Mbites stream simán át fog szaladni a 10 Mbites upc uploadomon.Bár ahhoz,hogy legyen samba,ahhoz meg kell a VPN,mert kívülről az SMB-t még másképp nem tudtam elérni.Olyankor meg a vpn fogja korlátok közé szorítani a film streamelést.
De remélem a upc adásának streamje amit el lehet érni,az azért átfér ezen a kis résen,mert azt hiszem,hogy ők 2 mbit körüli adatsebességel adnak.
Jelenleg külső táp nélküli notesz hdd van rajta (talán 250-es vagy 500-as) és kap elég áramot,nem kattogott még,nem dobálta el.De amikor a hibajelenség volt a hálózattal meg meg a csomag letöltésekkel,akkor nem volt rádugva semmi fogyasztó az usb-re -
-
tomszi1
csendes tag
válasz
vargalex #62392 üzenetére
Sziasztok!
Nem,nem a státusz oldali switch volt,bár csak ilyen egyszerű lett volna a megoldás,hogy a megfelelő menüpontban átkattintom és minden hibátlan.
Nagyjából minden ugyanígy volt beállítva nekem annyi különbséggel,hogy én egyelőre a kezdetekhez ezeket használtam. 192.168.1.1 az ubee,a tplink 254-en van és a dns 8.8.8.8 és a gateway meg az ubee címe.És próbáltam lekapcsolni is a dhcp-t a lan oldalon a tp linken de semmi változás,hacsak nem annyi,hogy kb 5-10 perc után instabil lett ahogy mondtam.
Utána csináltam egy resetet alapra.A javasolt 9092-n switch állásba tettem ahogy javasoltátok.A bejövő utp a wan oldalt gazdagította.Netet először ugyanúgy osztott kb 5 percig.Egyszer ugyanúgy elértem a letölthető csomagokat kevesebb hibajelzéssel letöltés közben ahogy egyszer-egyszer a lan-hoz csatolt bejövő utp-vel.Aztán utána már semmi.
De itt annyi különbség volt most,hogy 5 perc után elment az internet hozzáférés,de a belső hálózat megmaradt.Aztán kb még 5-10 perc és már az sem ment.Sőt,már a laptop ip beállításainál mindent beállítottam kézzel és már úgy sem látta a tplinket. ...akkor jött még egy reset.Akkor kezdtem elölről megint.
Akkor megint ment a net kb 5-10 percig.Aztán elhalt.Átdugva lan oldali bejövővel is ugyanez volt a helyzet.Volt belső háló,csak net nem.Pedig előtte volt ugyanazokkal a beállításokkal..Próbáltam dns változtatásokkal is,de semmi siker.Aztán meg a következő jelenség az volt,hogy elment a wifi.Kézzel kellett aktíválni,de ez csak látszat volt.Az első menüpontban minden rendben volt,de a haladó beállításoknál egyszerűen hiányoztak adatok a legördülő listából.Láttam,hogy a régió US-n volt de pl a sebességet vagy a hálózati csatoló típusát,azthiszem az volt még ott,ott semmi nem volt csak üresség.Tehát lehalt az az oldala is a cuccnak.
Akkor (hajnali 2 óra) döntöttem úgy,hogy megválok az open wrt csodás képességeitől,mert ez a 1043nd nagyon nem kultiválja az ilyen törődést.A visszaflashelés is cifra volt,mert vagy 7-8 alkalommal is visszadobta,hogy nem történik semmi,meg,hogy érvénytelen file.aztán egyszercsak mégis elfogadta ugyanazt a bin.filet és visszatértem alap tp fw-re.
Most a DD-nek a cucca van fent és az általam használt beállítások hibátlanul,akadásmentesen mennek.
Semmi ütközés,semmi lassulás (sem internetnél,sem belső hálón,sem web gui-n) Amiket az open wrt-ről nem tudtam elmondani sajnos.
Nagyon sajnálom,mert igencsak tetszett ez a saját készítésű barrier braker.Nekem a vpn hiányzot belőle és az,hogy nem is ment fel rá még akkor sem,amikor kézzel akartam putty használatával feltenni a letöltött és tmp-be helyezett csomagokat.Volt amit telepített és volt amire azt írta ki,hogy érvénytelen csomag vagy valami ilyesmi.
Sokat olvastam mindenfelé akiknek ilyen eszközük van és nagy részben a panaszokat láttam mindenhol a rejtélyes meghalásokról és konfigurálhatatlanságaikról és működési rendellenességeikről.
Sajnos ez az eszköz nálam ezeket a jelenséget produkálta a beavatkozásra.
Ezekkel a beállításokkal ahogy én szoktam állítani,akár a dd akár a gyári fw-k mindenhol akadás nélkül és gyorsan működnek évek elteltével is,pedig elég sok hálózatot összeraktam már az elmúlt pár évben a munkáink során,ahol nem több router,AP vagy valamilyen vezérlő volt a rendszerben.Temészetesen nem ipari dolgokat,csak nagyobb "háztatrásokat".
Köszönöm szépen a sok segítséget amit tőletek kaptam! (Suste,Vargalex,Headless és Hcl)
Azt hiszem ezen az eszközön marad a dd és majd később veszek egy komolyabb cuccot nagyobb memóriával és cpu-val,akkor azon újra megpróbálkozok az openwrt-vel,mert a dolog mert feladni.
Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek! -
tomszi1
csendes tag
válasz
vargalex #62385 üzenetére
De írtam az előbb,hogy wan (azthiszem,vagy csak akartam) oldalon van már a reset óta és az általad ajánlott módban a bejövő utp.Máskülönben kiosztotta volna az ubee dhcp je a címet.
Köszönöm szépen az eddigi segítséged,nagyon kedves tőled-tőletek,hogy segíteni akartok.Mégegyszer köszönöm.
De most winscp-vel megpróbálom a temp-be behelyezni a hiányzó ipk fileokat és onnan telepíteni majd ssh-n keresztül hátha sikerül.feltéve ha megtalálom a csomagokat amik kellenek és ha lesz elég helyem.
Köszönöm szépen,jó éjszakát! -
tomszi1
csendes tag
válasz
vargalex #62383 üzenetére
Az ube is kapja a dns-t valahonnan és azt szórja tovább.különben egyik dhcp-vel kiosztott gép sem tudná azonosítani a címeket.Csináltam egy resetet.A 9092-ben kiválasztottam a hálózatok között az interface üzemmódot ,gondolom az lesz amire gondoltatok switch üzemmód.Minden beállítás ugyanolyan paraméterekkel indult csak alap ip-vel.A dhcp ugyanúgy be van kapcsolva rajta.Szóval elindult aztán próbáltam telepíteni a csomagot és ugyanúgy hibát dobott ki
aztán utána pár perc múlva meg egyszer volt net,aztán megint nem volt.És nagyon lassan jött be a webes kezelő felület,van amikor be sem jött.A net kábel már nem a lan oldalon volt hanem a wan oldalon.most perceket is kell várni,míg bejön a web gui.
Pedig ez most a gyári quick setup szerinti ajánlott beállítás.
Be volt állítva idáig is a dns szerver .8.8.8.8.próbáltam oda a ubee ip-jét is beírni és akkor a upc-s dns beállításokat használja ,de a 8-asokat szoktam használni vagy néha a 8.8.4.4-et.
Köszönöm szépen és értékelem,hogy segítetek.
Egyébként az előbb azt is észrevettem,hogy alapbeállításban be volt kapcsolva a dhcp a lan oldalra, switch üzemmódban,mégsem osztotta ki a címet a laptopnak,amik tőle akarta megkapni.Addig nem is láttam az eszközt,amíg nem rágtam a szájába az eszköz ip-jét.Azért ez is furcsa.
De sajnos ezekkel az alap és bombabiztos beállításokkal sem ment a csomag letöltés és telepítés.
Hát ez okozza a fejfájást napok óta.
Meg a féltégla életrekeltése.De mint kiderült azt sem én toltam el,mert a későbbi fw cserénél is eldobta a hálózati kapcsolatot ,pedig a ledek szerint nem akkor indult újra a router. -
tomszi1
csendes tag
válasz
vargalex #62372 üzenetére
Egyelőre minden ugyanúgy van ahogy az előbbi beállításokon volt és most nem dobott annyi hibaüzenetet a csomaglista frissítésekor. csak 1-2 piros sor volt,hogy nem elérhető. így most látok is jópár csomagot.
és minden ugyanaz.
igen,a fő routeren van dns,amit a upc-től kap az a modem router.a többi gép is azokból az dns infókból táplálkozik a hálózaton,kivéve az asztali szervert.
Az utolsó mondat pontosítva - a laptop amivel csatlakozok a 1043-hoz ott fix ip van adva a laptopnak és az átjáró meg a 1043 eszköznek a fix ip-je amit a 1043 lanjánál állítottam be fixre.
mivel most látok sok csomagot véletlenségből ...mely csomagokat kéne telepítenem a vpn szolgáltatáshoz??
pptp-t szeretnék főként használni,mert a beépített kliensek is általában azt támogatják.Nem kifejezetten szeretnék külön open vpn kliens telepíteni.de ha indokolt az open vpn,akkor természetesen kipróbálom szívesen azt is. -
tomszi1
csendes tag
válasz
vargalex #62348 üzenetére
Szia.
Hát 15.05 volt az open wrt,amivel próbálkoztam(openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin)
Most ez a dd van fent.Valami beta verzió DD-WRT v24SP2- (03/25/13) std(SVN revision 21061) amit le lehet tölteni az oldalukról.Az utolsó szériát tettem abból is fel.De ez sem teljesen jó,szerintem bugos.Ssh-n nem tudok bejelentkezni csak telneten.Most azzal próbálok vesződni,hogy telepítsek rá egy transmissiont a dd-re.De a leírások alapján nem megy.Próbálkoztam egy leírást követni,kellett hozzá ext2-re formázott pendrive is.De nem minden úgy történt mint ami a leírások alapján történt a sorrendet betartva.Majd még a játék a tűzfallal lesz érdekes,mert bridge-be van fűzve a router a upc-s modem mögé.Mivel a wan-lan passthrough elég kicsi 90Mbit ezen a 1043nd-n,így switchbe van dugva és úgy lesz az egész egy hálózat.Remélem ez az ftp és vpn valamint a samba-t nem befolyásolja majd.A samba gondolom csakis vpn en keresztül fog működni,mert az kívülről tuti elérhetetlen.Mindennek nyitok portot majd a fő routeren.Remélem nem az lesz a szűk keresztmetszet a vpn-nél.PPTP kapcsolatot fogok használni.Ahogy látom ipsec meg l2tp nincs is a dd-be gyárilag.azért remélem,hogy egy 7-8 mbit-et azért fog tudni stabilan a pptp is,mert asztali gépről Win 7 vpn szervereléskor általában 3Mbit ami szokott lenni és elég halványnak tartom.Bár kis esélyét látom,hogy egy 400mhz-s procis router gyorsabb lenne mint egy core2duo asztali gép.De valaki azt írta,hogy neki a 10Mbites uploadja volt a limit és azt hozta neki a pptp a 1043nd-vel.Kicsit kételkedek.Remélem fog benne működni az usb-s külső tár is rendesen meg a dlna is. -
tomszi1
csendes tag
válasz
vargalex #62343 üzenetére
Tök gyári szűz chaos calmer volt.93% szabad hely . olyan hibaüzeneteket küldött,hogy nem tudja letölteni mert nem érvényes a letöltőhely meg ilyesmi. aztán néha meg olyat,hogy az ellenőrzés nem jó a csomagnál.Aztán egyszer volt,hogy véletlenül ment,akkor egy minidlna-t rá tudtam tölteni.Aztán később megint semmit.Szerintem a szerver ahonnan szedte volna,ott lehetett a gond.DD-t meg azért nem tudtam,mert hétvégén szintén döglődött a dd szervere ... és akkor döntöttem el,hogy a chaos calmer előtti buildet teszem fel és akkor dobta a kapcsolatot feltöltés közben.Sajnos én nem vagyok jártas a linuxban meg ezekben a parancssoros másolásokban.próbáltam de nem tudtam feltenni a gépre leszedett csomagot.akartam feltenni mc-t vagy valamilyen linuxos filekezelőt az eszközre,de mivel a csomagokat nem tudtam...
Ezért vagyok meglőve.Nem tudom,hogy képes e még tempbe téve telepedni a cucc.Leírnád milyen parancsokat osztogassak az oda bemásoláshoz?
Köszönöm.A XIV nincs is messze,az még simán jó nekem ,ha végképp nem fog menni ezzel az ssh-s dologgal.Ja igen,telneten sem tudom elérni reset után.Ha ez jelent valamit -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #62339 üzenetére
Mégiscsak dolgozik ez, mert a goflex-et is tudom pingelni csak nem jutott eszembe, hogy alarm néven keressem, meg a dune is megy.
Köszönöm a segítséget. mindenkinek. Azért egy tipikus konfigot töltsön már fel valaki, nem szeretnék sem alul sem túlkonfigurálva használni.
Mivel lehet kilistáztatni, hogy ő miket ismer most?
-
chipi89
tag
válasz
vargalex #62165 üzenetére
De php shell_exec() parancs nem tudja futtatni... vagy is lefut, de nem ír ki semmit a képernyőre így sem.
Az általad írt verzióval is próbáltam.A php vagy az apache tiltja úgy tudom alapból az ilyen parancsokat, mert ha felrakod egy szervere és futna egyből sebezhetővé válna a linux. De így localhost környezetben nem lényeg ez.
$mac_ip = shell_exec("proc/net/arp -n | grep d4:be:XX:XX:XX:XX | /usr/bin/awk '{print $1}'");
-
csabsz13
aktív tag
válasz
vargalex #62131 üzenetére
ha jól értem a kérdést, akkor: igen. azaz vannak oldalak, ahol megmutatja, hogy mi az IP címem kívülről (azaz a CISCO IP címe).
így értetted?(#62132) suste: igen, az a nagyon furcsa nekem, hogy minden tökéletesen megy, net van a TP-LINK mögé rakott PC-n, WiFi-t szórja rendesen TP-LINK, a PC-n torrent is megy (már azt is kipróbáltam kínomban, tehát a PC-re torrentezés. ehhez egyébként egy véletlenszerűen nyitott portot használ a mütorrent).
viszont nem tölt fel semmit (ami még akár lehet ne is hiba nélkül), de direkt kipróbáltam hogy egy sok seedelővel rendelkező friss torrentet berakok a transmission sorba és nem indítja el a letöltést (remaining time unknown státusz van a sorhoz írva) és ugye a portnál azt írja, hogy unknown status.mondjuk tegyük fel, hogy a két jelenség nem függ össze (tehát a torrent mozdulatlansága és a torrentkliensben megjelenő port unknown status).
akkor mi más lehet a gond?
sok éve használom már a vargalex féle rendszert ezzel a TP-LINK-kel, volt már jópár újraindítás, hard reset stb. szóval úgy gondolom, hogy azért az alapbeállítások (hogy elinduljon a transmission és működjön) nem okoz gondot. -
suste
veterán
válasz
vargalex #62131 üzenetére
na jó, de az már lényegtelen a transmission letöltés szempontjából
mondjuk állandóan a TM ismeretlen állapot van hangsúlyozva, pedig nem ez a lényeg, hanem hogy megy-e a transmission le/fel
márpedig ha van net a routeren (normál router üzemmódban lennie kellett), akkor a letöltésnek mennie kell, tökmindegy mit mutat a TM ellenőrző (ő pedig azt írta nem megy se le, se fel)
ráadásul arról is volt szó, hogy külső webes ellenőrző nyitottnak látja a TM portot, szóval nyitva is van és szolgáltatás is van ott -
csabsz13
aktív tag
válasz
vargalex #62082 üzenetére
no, megint volt egy kis időm. újra hard reseteltem, hogy biztosan jó beállítások legyenek alapból a router-en. beállítottam átjárónak és DNS szervernek is a TP-LINK előtti CISCO IP címét (LAN-ba van kötve a TP-LINK a CISCO mögé, mert más, a CISCO hálózatában szereplő eszközöknek is látniuk kell).
transmission-t engedélyeztem, alapbeállításokkal.
CISCO-n port forwarding-ot beállítottam a transmission portjához.
firewall beállításokhoz nem nyúltam, ott ugye a transmission-höz rendelt portra ott van az engedély.
külön port forwarding-ot nem állítottam be a TP-LINK-en.de a transmissionben továbbra is azt írja, hogy a port státusza unknown.
külső tesztelésre azt kaptam (canyouseeme.org), hogy a port nyitva van, elérhető azon keresztül az eszköz.mi lehet még a hiba? mit kellene még megnéznem, hogy működjön a transmission? mert most se le se fel nem tölt...
-
csabsz13
aktív tag
válasz
vargalex #62078 üzenetére
na, köszönöm!
azt nem csináltam meg, mert nélküle is ment a net, mikor azt állítottam be.
most már jobb is a helyzet a www.canyouseeme.org port tesztelő nyitottnak látja a 21234-es portot.
viszont a transmission még nem. azt írja, hogy statusz: unknown. és nem is indult el se a fel se a letöltés.ezek a további beállítások vannak életben:
-
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex #62049 üzenetére
Hali!
Köszi, Eee pc T91MT, az eredeti w7 helyett xp-vel. Vannak gondjaim, alig találtam a lan-hoz, a képernyő méretet most sem tudom még, meg a wi-fi. Ráadásul nem is jól írtam,a 60 az kábelen van, wi-fi 39/37 a speedmero szerint, a netmero.hu szerint 35/2,35. Ezt nem értem főleg. -
ZoleeWolf
tag
válasz
vargalex #62039 üzenetére
Ezt a file-t tettem fel:
[link]
Illetve mint a legelején is írtam letöltöttem a upgrade file-t is, és lehet hogy még a gyári felületen figyelmetlenségből ezt indítottam el:
[link]Amit ajánlottál suste féle firmware-t sikerült feltennem, és el is érem a routert a 192.168.1.1 címen, de a net az nem megy rajta
Egy nano routert teszek a wan portra ami wifin keresztül biztosítaná a nettet, de hiába próbálkozom, nem megy, ha a gépembe bedugom közvetlen a nano routerem akkor van net...
Kipróbáltam azt is, hogy átmásolva a tmp könytárba ismét a fenti legelső factory-s firmware-t rátoltam, de az eredmény ugyan az, ip-n nem elérhető csak putty-n keresztül. Most ismét a suste féle van rajta, csak ez megy úgy tűnik... -
SimonYana
addikt
válasz
vargalex #61996 üzenetére
Igen sajnos én vártam valami segítséget beállítás terén , de nem igazán kaptam ezidáig!
Maradt a kísérletezés. Az összes csatornán leteszteltem és egyik pillanatban 60 mega volt a másikban már 1 sem a sebesség. Nos azért ez elég eltérő eredmény! Ezidáig 4 fajta márka routerem volt és soha nem volt semmivel ilyen gondom!
Ja és a 60 megás wifi hol van a 90-től a szar Tendához viszonyítva?Kérek szépen akkor egy jó beállítási tanácsot és letesztelem.
-
SimonYana
addikt
válasz
vargalex #61994 üzenetére
Én már az összeset kipróbáltam. Az auton a legrosszabb!
Nem akarom ide betenni a képet , de vissza tettem a TENDA routert amit újonnan vettem 1 éve 5000 Ft-ért. Hát szarrá veri ezt , pedig háromszor annyiba kerül! Ez egy vicc.
Ja és a Tenda-ban nem lehet csatornákat sem váltogatni!
Össze is csomagoltam és viszem vissza holnap! Nemhiába akciózza a Diginél!
Már előre sajnálom a szerelőket amit majd kapnak a vevőktől , hogy nem megy rendesen! -
Mentolka
senior tag
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #61945 üzenetére
21,8080-al is lehet pár kombinációt csinálni,aktív ftp-nél, nem kell elvileg a data portot nyitni nem? Suste új fw-iben alapértelmezetten már nincsenek nyitva ezek a portok.
Tudom nem a legjobb megoldás, ezen a két porton kopogni, de szerintem egy 1024-en felüli portsorozatot, mondjuk 10 db-t, simán forwardolni, ha az ftp portot is forwardolták, bár ez a lépés elég fura számomra.
-
zolikutya
csendes tag
válasz
vargalex #61890 üzenetére
mindjárt megpróbálom amiket írtál, viszont újra előjött a gond, másik böngészővel is: második kimenetben ez:
tmpfs 14.3M 14.3M 0 100%
ami az előbb 45%volt ugye
valami pakol ide
De a transmission konfigot már átállítottam, mindjárt nézem mi történik amit írtál, hogy mi lesz -
zolikutya
csendes tag
válasz
vargalex #61888 üzenetére
a parancs kimenete:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 503.9M 42.2M 436.2M 9% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 14.3M 6.4M 7.9M 45% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 503.9M 42.2M 436.2M 9% /overlay
overlayfs:/overlay 503.9M 42.2M 436.2M 9% /
/dev/sda3 1.8T 263.8G 1.5T 14% /mnt -
chris0000
őstag
válasz
vargalex #61879 üzenetére
ezt a torrent klienst nem értem.elindul felfelé több megával a letöltés aztán vissza esik pár kbyte-ra.
aztán vár és 1szer csak megint elkapja több megával,de így is csak 7-8-9 megával szedi lefele.
van 1 csomó seedelő de mégse...
az előzö 10/100-as routerrel szedte mindig maximumon 10-12megával.
ez mitől lehet,min kéne állítanom?
thx. -
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #61816 üzenetére
Szia,
múltkor feltettem amit kértél, ha van ötlet hogy tud valaki felmászni mac cím szűrés mellett hekkerkedés nélkül a hálózatra VAFW 1.1.7nél akkor írj légyszives, hogy mit kell módosítani, mert a jelenség azóta is fennáll és elég idegesítő....Nem tudom mit szúrtam el a beállításoknál.
-
szuper94
tag
válasz
vargalex #61816 üzenetére
Asus oldalán ezt írják: Integrált 802.11 ac vagy 802.11 b/g/n (WiDi)
gépben pedig ezt írja az eszközkezelőben: qualcomm atheros ar956x wireless network adapterAz megoldás lehet ha ezzel a routerrel nem akar működni ha veszek egy 802.11 ac szabványos routert és azzal 5 ghz-en használom? telefon és más laptop tudja majd gond nélkül használni? vagy mit javasoltok ha wifin is szeretném elérni a max sebességet?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #61748 üzenetére
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option channel '11'
option hwmode '11ng'
option macaddr 'xxxxxxxxxxx'
option htmode 'HT20'
list ht_capab 'LDPC'
list ht_capab 'SHORT-GI-20'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'TX-STBC'
list ht_capab 'RX-STBC1'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option country 'US'
option txpower '22'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option encryption 'none'
option ssid 'wificsatorna'
option macfilter 'allow'
list maclist 'xxxxxxx'
list maclist 'xxxxxxx'
/* és még kb 40 */
config wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
option channel '36'
option hwmode '11na'
option macaddr 'xxxxxxxxxxx'
option htmode 'HT20'
list ht_capab 'LDPC'
list ht_capab 'SHORT-GI-20'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'TX-STBC'
list ht_capab 'RX-STBC1'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option disabled '1'
config wifi-iface
option device 'radio1'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid 'OpenWrt'
option encryption 'none'
option macfilter 'allow'
list maclist 'xxxxxx'
list maclist 'xxxxxx'
list maclist 'xxxxxx'szerk:
Router modell TP-Link TL-WDR3600 v1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4szerk2: és mi van ha annak az egy ip címnek is adok egy maccimet???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #61746 üzenetére
minden egyes eszközbe be kell állítani a fix ip-t amit a routeren megkapott?
És mi van ha a DHCP-t csak 192.168.1.230tól 1 kliens erejéig osztom? A fix ip-ket úgy megkapják mac cím alapján. Az idegen eszközök nem lökik le a beállított eszközöket? Eltekintve persze ha valaki klónozza a mac címet.
Egyébként a gép - amin - jelenleg is írok tud csatlakozni a routerre ezekkel a beállításokkal és semmi nincs rajta beállítva, sőt 1-2 kamera is fent van a hálón.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest