- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
R2D2Robi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
WR1043ND v1. routerem van legfrisebb gyári firmware-rel. Nemrég a Digi növelte a sávszélességemet 100 mbit-ről 200 mbit-re.
A routeren keresztül továbbra is max. csak 100 mbit a letöltési sebesség. Router nélkül jön a 200 mbit.
Mind a Digi sebességmérési oldal, mind a speedtest.net alapján.
A notebookomban gigabites hálókártya van, gigabites kapcsolatot is jelez, Autonegotation engedélyezve. A router és a gép között, illetve a router-be is ami bemegy az CAT5E kábel van.Ha viszont a router-t a WAN port helyett az egyik LAN porton keresztül csatlakoztatom, akkor jön a 200 mbit, csak ez így nem jó, mert routerként szeretném használni.
Így ez alapján valami a WAN porttal lehet..... nem tudom, más találkozott hasonló problémával?
Sajnos a garancia már lejárt..... -
R2D2Robi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #36367 üzenetére
Szia!
Köszi, ez megoldotta a problémát.
-
R2D2Robi
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne:Van ez a TP-LINK WR1043ND-as új routerem. Ha elkezdek tölteni torrenten, pár másodpercen belül megszakad az internet a torrentező gépen, mégpedig úgy, hogy sem a hálókártya letiltás/engedélyezés, se a kábel kihúzás, gép újraindítás sem segít rajta, csak ha újraindítom a routert. Kábelen csatlakozom, nem wifin.
A másik gépeken nem szakad meg a net.
A régi roteremen WR541G, ott nem volt ilyen probléma.
Próbáltam már, hogy lecseréltem a torrent kliens programot újabbra, a beállításokban a kapcsolódások számát nagyon alacsonyra vettem, a sebességet csökkentettem, próbáltam egyéb beállításokat pl. a routeren az UPnP engedélyezését/tiltását , tűzfal ki-be kapcsolást a gépen és routeren stb. semmi nem segít.
Azon kívül, hogy ne torrentezek meg cseréljem vissza a régi routerre milyen épkézláb megoldás lehetséges, mit állítsak be?
A legfrissebb gyári fw van fent. Ha lecserélem azt a vargalex félére az tuti megoldaná a problémámat?
-
R2D2Robi
csendes tag
Van egy TP-Link WR541G routerem, azzal 100 mbps a helyi kapcsolat sebessége.
Kicseréltem most a routert erre a 1043-asra - hasonló beállításokkal - és itt csak 10 mbps-t ír, sebességteszt oldalon is csak annyi. Az internet előfizetésem 50 mbps letöltés.
Gyári eredeti firmware van rajta, ha jól láttam akkor a legfrissebb.Hol van valami elállítva?
köszi a válaszokat előre is. -
R2D2Robi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #36170 üzenetére
Akkor asszem ez kuka lesz, megfizettem a tanulópénzt.
Ezek szerint nem szabadott volna a gyári boot-os firmware-t visszatenni, hanem a levágottat kellett volna. Igen olvastam a múltkor, de most nem jutott eszembe... -
R2D2Robi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #36165 üzenetére
Kb. a SYS az USB és a QSS-sel együtt, minimális eltéréssel utána együtt LAN-ok és a WAN, ahogy nézem.
-
R2D2Robi
csendes tag
Szintén zenész.
Megpróbáltam visszateni a régi firmware-t, meghalt az egész, még telneten sem tudok bemenni.
Hiába nyomogatom a QSS gombot, semmi.Engem is érdekelne mindenféle megoldás....
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest