- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Keresztapper
senior tag
-
Keresztapper
senior tag
válasz
vargalex #8820 üzenetére
Akkor amit viszont továbbra sem értek:
Hogyan lehet, hogy bár nálam a /etc/config/transmission-ban "-"-ek vannak, a settingsjson-t a script jó szintaxissal generálja, legalább is először, de bármit változtatok a config-ban lévő file-ban, az már nem kerül bele a json-ba?
Tehát ha a transmission configját írom át '_'-sre, akkor is jól fogja a json-t generálni, csak végre ténylegesen is szinkronban lesznek?
Már persze ha így kellően érthetetlenül kérdezek?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #8776 üzenetére
amig nem csatoltam fel a külső hdd-t addig hova telepítsem az optit....??? előbb össze kellene heggeszteni a hhdvel a routert.... nem?
Én EZ alapján próbálkoznék, eredeti cél a trans lenne, meg hogy végre elindditsam rendesen a kameraszerverét de mindjárt összetöröm a winyot.....
Egyébként még az is lehet hogy az a baja.... a WD vel semmi kínja nem volt, ez egy hitachi egy hubos dokban, hogy a usbket egyből ki tudjam használni... nyomtató, pendrive, telo, pad, stb... -
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #8770 üzenetére
ez oké de azért kellene látszódjon ott hogy van valami nem???? Openbe ott van hogy HDD, itt meg semmi! listázok semmi! Gonbdoltam ott lesz 1 sdb1 könyvtár 1 sdb2 könyvtár meg egy sdb3 könyvtár... de semmi...
aztán megpróbáltam külön külön kvázi helyükre, de az sem ment. -
-
Keresztapper
senior tag
-
CS_D
senior tag
válasz
vargalex #8687 üzenetére
Köszönöm szépen!
Kipróbálom majd.Akkor ezek szerint közvetlen megoldás nem létezik.
@Intruder2k5: én is ezen a linken kerestem, de nem találtam meg. Ezért tettem fel itt a kérdést, hátha van rá megoldás.
@Speedfire: Elkerülte a figyelmem az első hozzászólásban megnézni ezt. Sőt: még a keresőt is elfelejtettem használni, mert ha a google nem segített, akkor nem sejtettem, hogy itt közvetlenül rátalálnék. Bocsi
-
gabipaci
őstag
válasz
vargalex #8586 üzenetére
Igen, erre gondolok én is, de nem vágom, hogy mi ennek a pontos menete.
Annak idején még openwrt aatt próbáltam, de akkor nem jött össze.
Gondoltam, most előbb kérdezek
Szóval tudom, hogy ezt kell csinálni (mert annak idején is ezt tanácsoltátok, azért tudom) de azt nem, hogy hogy.
Csak a router webes felületén kell kinlódni, vagy a win7-ben is?
És pontosan mitholmerremeddig? -
válasz
vargalex #8484 üzenetére
Azt tudom, hogy alapból van WebUI, de az egy nagy rakás szerencsétlenség... Szerintem! Persze szükség esetén megteszi, de állandó használatra... A másik kettőt nem ismertem eddig. Illetve feltételezem, hogy a topiktárs uTorrenthez van szokva, és ezért szúrta ki a ruTorrent-et. Azok a GUI-k viszont, amiket linkeltem, inkább hasonlítanak az uTorrent-re.
-
válasz
vargalex #8483 üzenetére
Igen, ez jogos, nálad a pont, de feltételezem, hogy nem a PUTTY ablak "csúnya fekete színével" van gondja a kollégának, hanem ezt a konfigfile szerkesztős dolgot szeretné elkerülni.
Mellesleg az X-Wrt csillagának leáldozni látszik lassan... Sajnos! Pedig az OpenWrt-k közül (szerintem) az volt a legszebb, és legjobban áttekinthető. Csak az utóbbi időben nagyon megálltak vele.
-
-
-
-
laolaj
aktív tag
válasz
vargalex #8370 üzenetére
olvastam..
setting.json a
/tmp/root/.config/transmission-daemon itt található.akkor ezt most át kellene tenni a /jffs/etc/ be?
itt van 2 mappa (config, ini.d) + opkg.confszerk.
mikor valaki átvált Openről DDre akkor is konzollal kellene csinálni az állást?: csak mert én pl azt webesen hoztam létre -
laolaj
aktív tag
válasz
vargalex #8353 üzenetére
konzolban átírtam..
+ még megnéztem a /tmp/root/.config/transmission-daemon .json-ban lévő adatok és átírtam amit pár hsz.el feljebb írtál.. de megint ugyan az..
dobtam rá egy torrent.restartott ahogy a kép is mutatja és most itt tartok..anno mikor telepítettem akkor leég volt a web és daemon részt föltenni? nem kell a cli meg a másik?
-
laolaj
aktív tag
válasz
vargalex #8344 üzenetére
az meg így néz ki..
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/tmp/root/Downloads",
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/tmp/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{adfc0b562d60374e31cff62025b76a6ca7e1e598w9Gbgxhv",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14 -
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #8330 üzenetére
ugyan az... komolyan mondom hülyét kapok...
root@OpenWrt:~# ls -las /mnt
0 drwxr-xr-x 3 root root 0 Jan 24 19:16 .
0 drwxr-xr-x 12 root root 0 Jan 1 1970 ..
0 -rwxrwxrwx 1 root root 386 Jan 24 15:37 ftp_backup.sh
12 drwxrwxrwx 1 root root 12288 Jan 24 18:05 hdd
0 -rwxrwxrwx 1 root root 47 Jan 24 19:23 teszt.sh
root@OpenWrt:~# cat /mnt/teszt.sh
#!/bin/sh
echo -e "\Hello world\n"
exit 0
root@OpenWrt:~# /mnt/teszt.sh
-ash: /mnt/teszt.sh: not found
root@OpenWrt:~#látja listázni, bele lát, tudom szerkeszteni, csak lefuttatni nem látja.... ???
-
válasz
vargalex #8312 üzenetére
Most kapcsolok, hogy azért ez így nem teljesen igaz... Ha benne van a PATH-ben, vagy ugyanabban a mappában vagy, akkor ugyanúgy megy, mint DOS / Windows alatt. Itt most (melóban) nincs OpenWrt-m, de este, otthon, kipróbálom azon is. Azért jutott ez eszembe, mert én pont e-miatt tettem be PATH-be az /opt/etc/init.d mappát, hogy bárhonnan el tudjam érni az ott lévő scripteket, fél oldal gépelés nélkül. És működik...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #8312 üzenetére
nem nyert...
login as: root
root@192.168.1.1.'s password:
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
Backfire (10.03, r20728) --------------------------
* 1/3 shot Kahlua In a shot glass, layer Kahlua
* 1/3 shot Bailey's on the bottom, then Bailey's,
* 1/3 shot Vodka then Vodka.
---------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# cd ..
root@OpenWrt:/# cd mnt
root@OpenWrt:/mnt# ./teszt.sh
-ash: ./teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/mnt# ../teszt.sh
-ash: ../teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/mnt# cd ..
root@OpenWrt:/# mnt/teszt.sh
-ash: mnt/teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/# ../mnt/teszt.sh
-ash: ../mnt/teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/# login as: root
-ash: login: not found
root@OpenWrt:/#kisbaltát ide.... +"%"+!%/+"='+!/"+!=CV !TZ" %+ICF"+Q fááááákkkkkkkk
-
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #8202 üzenetére
Mellesleg a legújabb fw-t mondod?
Linux OpenWrt 2.6.32.27 #1 Sat Jan 22 23:58:16 CET 2011 mips GNU/Linux
opkg list_installed | grep luci
luci - 0.10+svn6779-1
luci-app-firewall - 0.10+svn6779-1
luci-app-initmgr - 0.10+svn6779-1
luci-i18n-english - 0.10+svn6779-1
luci-lib-core - 0.10+svn6779-1
luci-lib-ipkg - 0.10+svn6779-1
luci-lib-lmo - 0.10+svn6779-1
luci-lib-nixio - 0.10+svn6779-1
luci-lib-sys - 0.10+svn6779-1
luci-lib-web - 0.10+svn6779-1
luci-mod-admin-core - 0.10+svn6779-1
luci-mod-admin-full - 0.10+svn6779-1
luci-sgi-cgi - 0.10+svn6779-1
luci-theme-base - 0.10+svn6779-1
luci-theme-openwrt - 0.10+svn6779-1A logread nem ír semmi hibát. A /www/cgi/luci meg parancssorban kiírja a html elemeket. Valami miatt amikor megy a kérés a router felé vagy nem válaszol rá, vagy túl sokáig gondolkozik.
Tegnap volt olyan, hogy bejött a fehér lap, majd írta, hogy az oldal nem elérhető. Kb 1 hete a barátomnak raktam fel a trunkról mindent és nála nem volt gond.
Még talán az uhttpd-re tudok gyanakodni, hogy azzal lehet a gond. Kicsi a responde time... -
Clemi
veterán
válasz
vargalex #7971 üzenetére
A jellemző nem jelenti azt, hogy garantált. Próbáld közelebbről, vagy másik csatornán.
A laptop, és a Router kb 2 méterre van egymástól, és próbáltam pl fix 12-es csatornán, amin egyedül vagyok, de az eredmény ugyanaz. Ennyire gáz lenne a b-s Wi-Fi adapterem?
Ha már hsz-t írok, megkérdezek mégvalamit.
Felcsatlakoztattam a hálózatra a router USB bemenetére csatlakoztatott 200MB-os HDD-met, (NTFS) és próbáltam vele az írási és olvasási sebességeket. Valami katasztrófális sebességeket mértem. Az írási sebesség kb 18-19 Mbit/s, az olvsási ennek duplája kb 40 Mbit/s volt. Lehet ezt valahogy gyorsítani vajon, vagy másnak is ilyen gagyi ez a sebesség? -
CS_D
senior tag
válasz
vargalex #7902 üzenetére
Szia!
Én is pontosan a másodikon lakom, és ugyanúgy mobillal néztem az udvaron. Mióta átálltam egy új csatornára, azóta jobb lett a lefedettség.
Tekintettel arra, hogy mondtad, hogy Neked gyári antennákkal is van jel az udvarban, én is visszatettem a régi antennákat...
Az elvileg 2-6 dBi-s gyári antennákkal ugyanolyan (vagy még jobb) volt a vétel, mint a 12-17 dBi-sekkel... Ezt kezdem nem érteni...
Pedig a zajos csatornán más volt a helyzet. Ott a gyárinál kicsivel jobb eredmények születtek.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #7715 üzenetére
Köszi a választ...
Alakul-alakul, mivel a nobody-hoz tartozó passw-ről gőzöm sincs... így létrehoztam egy nimfas usert, adtam neki home könyvtárat, jelszót átírtam a conf-ban a ftp_username-t nimfas-ra és voala... megy az FTP :-DDDDD
Még egy gebasz van, hogy távolról meg tudom pingelni a gépet, DDNS be van lőve, de ha a ddns címet beírom a végén a :9091-ellen akkor nem csatlakozik a Transmissionhoz.... az ftp-t nem tudtam kipróbálni, mert nyilván helyi hálón megy, csak kívülről tilt le a router...
Ezek a beállítások:
hmmmm... mi lehet a gond?
hmm... valamit nem találok... a Port Forwarding ugyanaz mint a Trafic Redirection???
Nem találom a Port Forwarding menüt a Routerben :-D Hol a fenében van? -
-
vandeminek
tag
válasz
vargalex #7704 üzenetére
Igen, külső tápos,
lsusb: ID 152d:2329 JMicron Technology Corp. / JMicron USA Technology Corp. transcend storejet 25PKöszi az infót, a dev.openwrt.org alapján én a branches-en belüli backfire-t szedtem le.
Azért ki fogom próbálni azt a bizonyos stabil 10.03-at isszerk: másnak is volt gondja a végtelenbe nyúló fsck-val?
-
-
-
válasz
vargalex #7487 üzenetére
Konkrétan nem a block-mount-al van baj, hanem inkább az a hibajelenség, hogy mikor a mountolással kapcsolatban beállítasz mindent a LuCI-ban, és lenyomod a mentést, akkor nem tér magához a LuCI... A router megy tovább, van net is, de a LuCI lehal... Én is tapasztaltam ezt a 1043-on anno... Valami az uhttpd-vel történhet.
-
-
-
tlac
nagyúr
válasz
vargalex #7303 üzenetére
hi!
topikban láttam, hogy virtualbox-ban is próbálgattad az openwrt-t
egy kis segítségre lenne szükségem, hogyan lehet a hálózatot beállítani?addig ok, hogy fent van az image és van egy konzolom is, viszont nem tudom hogyan lehetne adni neki netet és hogyan lehetne a virtuális luci-t elérni a gazdagépen
bridgelt kártyát adtam a guestnek, a router elvileg adott is neki ip-t
viszont az virtualbox-ban ennek ellenére nincs net...
az udhcp eth0 sem ér semmit -
ubun_tu
csendes tag
válasz
vargalex #7213 üzenetére
Üdv!
Nálam is volt hasonló probléma.
A problémát az okozta, hogy a konnektorban időnként elment a fesz, egy pillanatra. Elég sokat szenvedtem mire megtaláltam. Az egyik kötődobozban eltörött az egyik vezeték - a réz flexi vezeték annó forrasztással volt tömörítve, és összekötve. A sav megette a rezet, így eltörött, és hol érintkezett, hol nem a szigetelő alatt.
A hiba meghatározására méréséket végeztem, elég sokat és az volt a tapasztalat, hogy a hálózaton elég nagy a túlfesz tüskék. (Budapest, vidéken még nagyobb az esély a túlfeszre.). Én beszereztem több túlfesz védelemmel ellátott, jó minőségű csatlakozó elosztókat, és most van folyamatban, hogy szünetmentest fogok üzem beállítani.Az hogy segít-e azt nem tudom, de érdemes körülnézni ezen a területen is.
-
-
-
-
vartime
csendes tag
válasz
vargalex #6929 üzenetére
Csak olvastam róla egy fotókkal illusztrált leírást, ehhez még nem merek hozzányúlni a 1043nd-hez is kellett 10 nap, és el is csesztem sajnos.
Egy harmadik routerre már nincs keret, tehát ha bele merek nyúlni akkor nagyon rá fogok készülni. Látom hoztam pici vidámságot a fórumba, de hol lehet kapni usb-port szegecselőt
?
-
-
vartime
csendes tag
válasz
vargalex #6913 üzenetére
Szia! A két utolsó dolog: elindítottam a samba-t, majd luci alatt átírtam az opkg beállítás utolsó sorát (option overlay root) /overlay - ról átírtam /home -ra. ami a vinyóm bemountolt ext4-es partíciója. Folyamatosan újraindul amikor a szolgáltatóhoz kellene kapcsolódnia. ha lehúzom róla a kábelmodemet, akkor bebootol.
Az oldaladról letöltött openwrt-ar71xx-dir-825-b1-squashfs-backup-loader.bin firmwarét raktam fel rá (mivel a másikat a gyári firm nem engedte).
Most az rc4-es backfire-n filózok, de nemtudom ha azt felrakom lesz-e extroot, a fórumon belinkelt image készítő oldalak, ha jól látom csak kamikaze-hez jók.
Addig is előbb átolvasom az általad javasolt dir-825-ös topicot (máris találtam érdekes dolgot ott is
)
Köszönöm az érdeklődést: VarTiMe
-
-
vartime
csendes tag
válasz
vargalex #6797 üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ, és linket. Végülis még van esélye a 1043nd-nek, csak már ideg voltam, és úgy döntöttem hogy az ünnepek alkalmával még próbálkozom amikor nem kell sietnem semmivel. A fórumtársak leírásait próbálgatva sok sikerélményem volt az openwrt-vel, a segítő szándékot is tapasztaltam, így most direkte olyan routerre vadásztam, ami még megfizethető, de felrakható rá az openwrt.
Remélem a dir-825 pont olyan lesz, mint a 1043nd, csak gyorsabb ...
Ha valakit ezzel bátorítok a linuxos parancssorokat szobafestő, illetve vegyipari előképzettséggel küzdöttem le
ópékágé install luci-full.... hasítson a 680mhz ... !!!
üdv: VarTiMe !
-
-
micro
addikt
válasz
vargalex #6761 üzenetére
Köszi!
Így sikerült is. Ha jól értelmeztem, akkor a régi konfig fájlt használja és az újat mentette el más néven.
Egy gondom akadt csak.
Az egyik torrentre amit seed-elnék ezt a hibát írja a webes GUI:Error: Unabe to save resume file: Input/output error
Google nem adott a hibaüzenetre találatot.
Mi lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest