- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szaboi6512
őstag
válasz
Headless #58751 üzenetére
Szia!
Ezzel menne a nagyobb wifi sebesség?
Intel AC 7260 Wireless hálózati kártya, Dual Band, 300 / 867Mbps, Bluetooth 4.0, mini PCI-E ez a kártya van benne.
Köszi -
xxmerlin
csendes tag
válasz
Headless #58832 üzenetére
Ezek szerint ha jól értem:
1. a kép felső részén ( könyvtár/file lista ) kiválasztom a másolandókat.
2. beállít alul a kivánt helyre ( felcsatol, /mnt/hdd/akárhova ...)
3. archive ( elindul a folyamat )
4. bezár a böngésző, akár kikapcs a laptop ...Jól értem ? ( ez így frankó lenne ....)
-
Headless
őstag
válasz
Headless #58831 üzenetére
Megcsináltam az archiválást. meg kicsit kiegészítettem, hogy nyomon lehessen követni minden másolást, archiválást, kicsomagolást. 3 képben ahogy előbb is..
Kiválasztás ahogy eddig is.
Elkezd dolgozni. Innentől ki is léphetünk ahogy írja is.
És ha bezártuk de szeretnénk tudni végzett-e már...Talán suste valamikor csinál belőle mentést
Addig is marad a parancs futtatás vagy screen-el meg egyéb programokkal bajlódhatsz.
-
xxmerlin
csendes tag
válasz
Headless #58826 üzenetére
windowsos megosztás
és amit írtál az alapján már megy.
ez olyan hepp lehet mint a cisconál, hogy távolról jelszó nélkül nem lehet belépni.olyat lehet csinálni, hogy elindítok egy folyamatot ( putty, mc ) azután kikapcsolom a gépet de a folyamat végrehajtódik. ha most bezár a putty akkor a session megszakad. ez archiválásnál lenne fontos. az néha hosszú folyamat.
-
xxmerlin
csendes tag
válasz
Headless #58813 üzenetére
root@OpenWrt:~# mount -t cifs //192.168.69.136/SAMSUNG /mnt/hdd -o user= ,password= ,nounix,noserverino
BusyBox v1.22.1 (2015-01-30 15:11:20 CET) multi-call binary.Usage: mount [OPTIONS] [-o OPTS] DEVICE NODE
Mount a filesystem. Filesystem autodetection requires /proc.
-a Mount all filesystems in fstab
-i Don't run mount helper
-r Read-only mount
-w Read-write mount (default)
-t FSTYPE[,...] Filesystem type(s)
-O OPT Mount only filesystems with option OPT (-a only)
-o OPT:
loop Ignored (loop devices are autodetected)
[a]sync Writes are [a]synchronous
[no]atime Disable/enable updates to inode access times
[no]diratime Disable/enable atime updates to directories
[no]relatime Disable/enable atime updates relative to modification time
[no]dev (Dis)allow use of special device files
[no]exec (Dis)allow use of executable files
[no]suid (Dis)allow set-user-id-root programs
[r]shared Convert [recursively] to a shared subtree
[r]slave Convert [recursively] to a slave subtree
[r]private Convert [recursively] to a private subtree
[un]bindable Make mount point [un]able to be bind mounted
[r]bind Bind a file or directory [recursively] to another location
move Relocate an existing mount point
remount Remount a mounted filesystem, changing flags
ro/rw Same as -r/-wThere are filesystem-specific -o flags.
root@OpenWrt:~#
az /mnt/hdd alá szeretném csatolni a windowsos megosztást
-
xxmerlin
csendes tag
válasz
Headless #58813 üzenetére
login as: root
root@192.168.69.254's password:BusyBox v1.22.1 (2015-01-30 15:11:20 CET) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands._______ _______ __
| _____| .--. .--. | _____| | |_ .-----.
|_____ | | |_| | |_____ | | _| | -__|
|_______| |_______| |_______| |____| |_____|
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
BARRIER BREAKER (14.07, by suste@0.6)
* 1/2 oz Galliano Pour all ingredients into
* 4 oz cold Coffee an irish coffee mug filled
* 1 1/2 oz Dark Rum with crushed ice. Stir.
* 2 tsp. Creme de Cacao
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 7.3G 35.7M 6.8G 1% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 30.0M 4.0M 26.0M 13% /tmp
/dev/sdb1 7.3G 35.7M 6.8G 1% /overlay
overlayfs:/overlay 7.3G 35.7M 6.8G 1% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sdb1 7.3G 35.7M 6.8G 1% /tmp/overlay
/dev/sda5 873.2G 727.1G 99.5G 88% /mnt/hdd1
root@OpenWrt:~# blkid
/dev/mtdblock2: TYPE="squashfs"
/dev/sda5: UUID="f4fb1f53-5f86-cf01-d00a-1b535f86cf01" TYPE="ext4" PARTUUID="9665bc88-05"
/dev/sdb1: LABEL="extroot" UUID="36669a98-591a-4d90-8050-4a06614fe0e2" TYPE="ext4" PARTUUID="c3072e18-01"
root@OpenWrt:~# -
xxmerlin
csendes tag
-
válasz
Headless #58790 üzenetére
"Várj openwrt szervere nem elérhető nálam is ez van.."
Nem csak nálad!
https://twitter.com/schalkburger/status/609297391750119424
https://twitter.com/notch/status/609296052550770688 -
xxmerlin
csendes tag
válasz
Headless #58788 üzenetére
kiprobáltam, sőt telepítettem a winscp-t is. most több mint 7 GB a szoftver rendelkezésre állási területe. A telepítés után 200 MB ? maradt. úgy 70 % -on állt.( beletettem egy 8 GB pen driv-ot) de az mc-t megszoktam. az opkg update után nem tud csatlakozni valahova.
login as: root
root@192.168.69.254's password:BusyBox v1.22.1 (2015-01-30 15:11:20 CET) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands._______ _______ __
| _____| .--. .--. | _____| | |_ .-----.
|_____ | | |_| | |_____ | | _| | -__|
|_______| |_______| |_______| |____| |_____|
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
BARRIER BREAKER (14.07, by suste@0.6)
* 1/2 oz Galliano Pour all ingredients into
* 4 oz cold Coffee an irish coffee mug filled
* 1 1/2 oz Dark Rum with crushed ice. Stir.
* 2 tsp. Creme de Cacao
root@OpenWrt:~# swapon /mnt/hdd1/swapfile
block: /mnt/hdd1/swapfile is not a block device or file
root@OpenWrt:~# swapon /mnt/hdd1/swapfile
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz .
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/suste@OpenWrt.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/pa ckages/base/Packages.gz.wget: can't connect to remote host (78.24.191.177): Connection timed out
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/pa ckages/luci/Packages.gz.root@OpenWrt:~#
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58745 üzenetére
Szia!
Az inet6 miatt a for-ban szereplő belső if feltételét utólag egészítettem ki, így te lehet, hogy még az első változatot próbáltad. (Elsőre egy olyan routeren teszteltem, ahol nincs ipv6 támogatás.) Úgyhogy azzal a paranccsal nézd meg, ami most található a hozzászólásban.
A lo interface pedig mindig kisbetűs szerintem, ugyanis úgy jön létre.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58742 üzenetére
Szia!
Igen, ahogy korábban írtam, az ifconfig is teljesen jó, de csak az olyan interface-okat kell megjeleníteni belőle, amik IP címmel rendelkeznek. Valahogy így:
ifconfig | awk -vRS= '{ if ($1!="lo") { for (i=2;i<=NF;i++) { if (index($i, "addr:")>0 && $(i-1) == "inet" ) { print $1 } } } }'
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58725 üzenetére
Szia!
A fenti parancsok pontosan a használt interface nevet adják vissza. Default config szerint lan esetén a br-lan-t:
root@OpenWrt:~# uci -P/var/state get network.lan.ifname
br-lanAzért jó ezt használni, mert nem követelmény, hogy a LAN bridge-elt interface lehet. Csak default-ban az a wifi LAN-hoz bridge-elése miatt. De ha valaki csak vendég wifi-t akar, simán megteheti bridge-elés nélkül.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58723 üzenetére
Szia!
ifconfig-ból szerintem teljesen jó az interface-ok kinyerése. Persze lehet akár a nework config-ból, mert akkor a wifi if-ek nem lesznek benne. Esetlegesen elég akár az
uci -P/var/state get network.wan.ifname
illetve az
uci -P/var/state get network.lan.ifname
használata. Ez ugye a wan, illetve a lan interface nevét adja vissza.
Ha maradsz az ifconfig használatánál, akkor az IP címmel rendelkező interface-okra lehetne rászűrni. Úgyis csak azokon fog menni.
Nálad ugye az eth0 is egy jó választás (gondolom 1043ND v2-d van), de pl. az 1043nd v1-nél, az wdr3600/4300-nál vlan-al van megoldva a wan, illetve a lan. Ott tehát eth0.1, illetve eth0.2 interface van.
-
Nataniel
aktív tag
-
Nataniel
aktív tag
válasz
Headless #58710 üzenetére
Elöször is... -3 !
másodszor... ha nem az okozza a hibát, akkor ahelyett,hogy leorditod a fejemet,elárulhatnád,hogyan kellene orvosolni,hogy ne legyen hibás.
Harmadszor... ha nem tévedek akkor a vendéghálózat mac cime nem lehet nulla,mert az nem ad hozzáférést a hálózathoz... amit megkap bssid-t a wifinél azt kellene megkapnia MAC-ént is...
vagy rosszul tudom?
(Nem kell bizonygatni...csak akár fizikális,akár virtuális eszköz van, kell neki mac cim)
És nem, nincsen internet a gusten,akárhogy is nyomom a frissités gombot. -
J_A_m
csendes tag
válasz
Headless #58669 üzenetére
Hmm. Mondotok valamit. A PARTUUID tökmás mindegyik partíción, mint ami a Luciban látszik. Valami régi maradvány lehet, erre azért nem gondoltam, merthogy a ti formázótokkal csináltattam az egészet, aztán töröltem az fstabot a korábban mentett backupomból (erre tisztán emlékszem), majd vissza töltöttem a backupot.
Az automount szépen műxik, mnt az mnt-be, +vinyó a share-be, minden szép.
Aztán pár nappal később túl pár kikapcs-bekapcson békés ellenőrizgetések, a rendszeren, 9092-93 matatása, hát SWAP sehol. Ekkor szúrtam ki a Luciban, hogy az SDA1-en keresi az meg adott pillanatban épp a +vinyó volt, aki be is volt csatolva a share-be. Manuálisan beütöttem az sdb1-et, SWAP előkerült, aztán pár napra rá, mikor időm volt, írtam nektek. Így hogy írtátok, hogy a hiba az én készülékemben keresendő, megkerestem a régi backupot, és bármennyire is tisztán emlékszem a törlésre, az fstab bizony most is ott ül benne.
Fogalmam sincs hogy lehet, talán valami jogosultsági okból nem törölte, én meg nem figyeltem a hibaüzit, csak lenyomtam?! Mindenesetre most hiba nélkül törölhető volt a backupból.
Luci SWAP csatolások mindegyik törlés, router restart, és lőn SWAP.Visszaadom nem létező diplomámat, a ti ellenőrzőtökbe megy az 5-ös és a dicséret, cserébe viszem én az enyémet beírásra.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
chros
őstag
válasz
Headless #58617 üzenetére
Ehhez meg ennyit:
- kivulrol csak ftp-vel erheted el (belulrol sambaval is)
- IP: ha fix ip-d van, akkor az, ha nincs fix (vagy csak nevvel egyszerubb), akkor celszeru dynamic dns-t beallitani a luciban (ekkor regisztralnod kell a valsztott szolgaltatonal, en dnsexit-et hasznalok, de van egy magyar is a listaban), ezutan mar az altalad alkotott dns nevet hasznalhatod az ip cim helyett
- es ha mar ftp-t hasznalsz, akkor celszeru kivulrol normalis kliens-t hasznalni, pl. filezilla, mert ekkor tls-t (titkositas) hasznal alapbol a nev/jelszo kuldesekor (TC-hez fel kell telepiteni valamit hozza)
- ha tls-t valasztasz (celszeru), akkor a tuzfalszabalyokban engedelyezni kell az ftp passive portokat is (belulrol tovabbra is hasznalhatod a TC-t)@(#58586) wwenigma: "OpenWRT CC-RC1 -nél megvan a teljes sávszél"
Ez tenyleg nagyon erdekes! Koszi az infot!@(#58606) Intruder2k5: "config-ok megtartásával frissítettél"
Vargalex hihetetlenul jo meg mindig!
Beleneztem az 1.7.1-es gargoylba: valoban ez a baj. A sima firewall szabalyoknal nincs 443-as port nyitva! (csak par alapertelmezett sor). Majd a vegen van ez az include:
option path /usr/lib/gargoyle_firewall_util/gargoyle_additions.firewall
ami nalatok mar megszunt letezni.(Errol beszelgettunk par napja, hogy nagyon atirtak a tuzfalszabalyok kezeleset). Igy majd hetfon egy backup generalas utan a reset segiteni fog
-
válasz
Headless #58603 üzenetére
Jaja, én is arra gondoltam, ezért is írtam, hogy ha kézbe kerül a router, akkor már reset-el fogunk indítani, nem másolgatunk, legyen tiszta a lap kezdésnek.
Nehogy azt hidd, OpenWrt-t én nem sokat használtam, sok éve csak ASUS routerem van Tomato fw-vel, csak rövid ideig volt párhuzamosan egy 1043ND-m is, azon tesztelgettem kicsit, meg anno WL-500gP-n, de ezeknek is már jó ideje, akkor még vargalex build sem volt, leginkább csak Speeedfire útmutatásai valahol a topik elején. Nagyon nem ismerem ezt a rendszert, bár nagyjából átlátom, és egyáltalán nem ijedek meg tőle, de WiKi alapján csináltam a dolgokat, nehogy kimaradjon valami.
Persze azért közben is élesztettem ismerősöknek 4-5 darab elflashelt 1043ND-t, de ezeken én nem foglalkoztam egyébbel, miután elindult.
-
-
válasz
Headless #58596 üzenetére
Elhiszem én, nem is mondtam, hogy ezzel van a baj, vagy, hogy téves infót adtál, csak valami mégsem jött össze, valami konfig nem összeegyeztethető a két fw-ben, de nem történt katasztrófa, majd hétfőn folyt. köv., csak ha ment volna, akkor tudtam volna molyolni vele még hétvégén.
-
válasz
Headless #58594 üzenetére
Köszönöm, akkor sajnos homok került a gépezetbe, valami nem sikerült.
Adott volt egy WDR3600 router, kollégámé, amin Gargoyle működött, rá van kötve egy HDD, és elérhető volt webesen 443 https-en, és SSH-n is, de csak remote, mert nem itt van nálam. Az első cél az extroot volt, de úgy, hogy minden beállítást megtartson a vas, ugyanis jelenleg (vasárnap estig) senki nincs a környékén aki segíteni tudna ha elvesznek a beállítások. Ez még sikerült is, de sajnos ha extroot volt bekapcsolva, akkor a Gargoyle letiltotta a webes samba és ftp konfigot, az csak "simán" csatolt hdd-vel működött benne, ez így meg nem sok lótúrót ér, mert az extroot is kellene, és a webes samba ftp konfig is.
Miután nem jutottam vele egyről a kettőre, gondoltam OpenWrt ez is, meg az is, feltolom rá suste sysupgrade-t. Ezzel nem is volt gond, meg előtte Gargoyle-t is cserélgettem 1x-2x, a router működik, van net, pingre válaszol, de sajnos nem elérhető sem https-en, sem más módon, így aztán marad az, hogy majd hétfőn behozatom vele melóba, és ott beállítjuk.
Azért köszönöm a választ!
-
chros
őstag
válasz
Headless #58548 üzenetére
Beleneztem a gargoyle forrasba tegnap, csak a qos megvalositasra osszpontositva: egyaltalan nem trivialis sajnos. A forditott csomagjaikat nem lehet felrakni a mienkre, mert a kernel es csomag checksum-ok nem egyezeznek. Es nem csak scriptekkel, es webfelulet irasaval modositottak az eredeti openwrt-t, de teljesen mas a struktura, es plusz kernel modulokat is irtak patch-ek formajaban hozza (pl. iqm patch). Talan
at lehetne emelni a kivant forrasokat csomagok formajaban a BB-re (nem 1-2 hetes mutatvany lenne), de ha ujabb distribucio jon ki (pl. CC), akkor a patch-ek miatt varni kene a gargoyle-re, mig ujra kiadnak egy CC-re epulo distribuciot (mivel fogalmam sincs mit csanlnak a patch-ek).
De ha valakinek az is megoldas, hogy az osszes wifi-n ulo kliensek savszelesseget korlatozza csak (sajnos nem csak a net fele, de a belso halon is), akkor az viszonylag egyszeruen megvalosithato csak configok modositasaval (pl. suste build-jein): uj alhalo letrehozasaval a wifi interface-re, es ezt az interface-t felvenni es korlatozni a jelenlegi qos konfigban. (Azaz pl. nalam 2 laptop kabelen log, mig masik 3 es mobilok, tab-ok a wifi-n: a lanon levo 2 laptop nincs korlatozva, de a wifi-n logo eszkozok le es fel sebessege igen.)
-
TeeJay
félisten
válasz
Headless #58398 üzenetére
pedig de, már jött pár FTTH-s 100/50-es előfizető és 110/86megabitet mértek tehát 100/80-ra növelték...
legjobban az 50-es előfizetők jártak mert duplázódott szinte teljesen a sebességük
érzem is hétvégén mivel leterhelték a switch-et és nálam így csak 30megabit volt 100helyett
válthatok nagyobb csomagra -
a510
aktív tag
válasz
Headless #58377 üzenetére
Igen, alap OpenWrt. Igazából nem kell a többi feature amit írtál, azok a nas-on futnak. Régi Asus routerrel már megszenvedtem, hogy menjenek rajta ezek, nas-on kényelmesebb és gyorsabb is.
Szerencsére eddig még nem sikerült semmit sem téglásítani (telefon, router), bár már volt, hogy rezgett a léc -
a510
aktív tag
válasz
Headless #58373 üzenetére
nas - switch - router - laptop (SSD) mind gigabit, kábelen:
gyári fw hw nat: 64MB/s
gyári fw nat: 53MB/s
OpenWrt: 58MB/s
Mivel visszaraktam újra az OpenWrt-t kipróbáltam a wifi-s átvitelt és csodák-csodája ez is 8-11 MB/s.
Szóval nem tudom mi történt az első körben, most vállalhatónak tűnik. Köszönöm a segítséget mégegyszer. Esetleg egy valid OpenWrt extroot leírás link v2-re még megörvendeztetneszerk:
Kösz a türelmet, hülyeségeket írok nat-tal kapcsolatban, valóban.
De tényleg ezeket mértem. -
a510
aktív tag
-
a510
aktív tag
válasz
Headless #58365 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a v2-ben switchében lévő hardware nat miatt lesz az átviteli sebesség >10MB/s, amit a saját firmware kihasznál, viszont OpenWrt alatt nincs rá támogatás, és nem is lesz
("OpenWrt developer is supposed to have said, that implementing HW-NAT support would be unacceptably hacky to accomplish.")
Választhatok, hogy mi kell, OpenWrt vagy sebesség. -
a510
aktív tag
válasz
Headless #58365 üzenetére
A HT Mode 40MHz-re volt állítva, a Force-ot nem mertem bekapcsolni, így már 150 Mbps-mal kapcsolódik. Ugyan az átviteli sebesség nem nőtt, de annak most lehet más oka is. Családi házban lakom, csak egy hálózatot látok a sajátomon kívül, remélem a force miatt nem fognak összeveszni.
Köszönöm a segítséget -
Truman
senior tag
válasz
Headless #58280 üzenetére
Köszi a választ.
NTFS a fájlrendszer, nem tervezem átkonvertálni, mert gyakran el szoktam vinni magammal a vinyót, és nem is hiszem, hogy az a baj. Mert PC -ről Samba -ra kb 3200 kbyte/s -al másolok, fordítva meg majdnem 7500 kbyte/s -al.
A többit kipróbálom, majd jelentkezem. -
TeeJay
félisten
válasz
Headless #58241 üzenetére
panel 4. emeleten vagyok és elég sok 2,4GHz-en a wifi szóval van zavar
benyomtam 40MHz módra de nem vettem észre hogy gyorsabb lenne ellenben kevésbé stabil lehet
wifit csak okostelefon használ abban úgyis csak 1x1:1 N wifi van tehát felesleges a 40MHz szerintem20-on stabil és jól fut és ha kiülök laptoppal a folyosóra akkor 50-60megabit megvan letöltésre 30-40meg feltöltésre
az nekem elég ide -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58222 üzenetére
Szia!
Egy gyors kérdés: az iwinfo-s hívások véletlenül maradtak benne? Látom, hogy a $iw_list24, illetve $iw_list5 a get_data scriptben van használva, de a get_data script nincs sehol (legalábbis ebben). Persze más funkciónál lehet, hogy van, de akkor a meghatározása talán a get_data scriptbe illene, mert így a wifi scan-t feleslegesen lassítja.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58220 üzenetére
Szia!
Ezt írtam én is: "a wifi device detektálás nem talál eszközt". Tehát magának a wifi device-nak a nevét nem tudja meghatározni. Így szépen egy /tmp/plot_ nevű file-t csinál. Tehát nem a szomszédos wifi-k meghatározásánál van ez.
Szerk.: hamar válaszoltam, nem olvastam végig. Most látom, az utolsó mondatban írtad, végül csak érthetően írtam.
Én most egyszerűen kivettem a - szűrését, nálam nincs wds.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58211 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam a wifianalyzer-t a D-Link DIR-825-ön (CC trunk, r45572). Nagyon szép munka!
Egy hibát találtam: a wifi device detektálás nem talál eszközt, ha az SSID nevében "-" van. Márpedig nálam 5 GHz-en van.
Nyilván a grep -ve 'sta\|-' miatt. Az sta-val a kliens módba állított wifi interface-t akarod kiszűrni, de a "-" nem tudom, hogy mire vonatkozik.
-
woodworm
veterán
válasz
Headless #58206 üzenetére
Leszedtem az iwinfo-t, működik nélküle is.
Ha nincs mérendő forrrás, honnan tudom, hogy mér is, vagy csak kirajzol egy koordinátarendszert?
Nem volt szükségem a többi toolra (erre se nagyon, csak evett a fene), ezért be lett illesztve a vargalex által készített eredeti oldalra, könyvtárstruktúrába. -
Headless
őstag
válasz
Headless #58132 üzenetére
Alakulunk, bár az online plottolást jobb volna megoldani, mert akkor mehetne bele az fw-be, esetleg tapasztaltabb html ismerők, hogy lehetne szimpla busybox-os wgettel feltölteni akár a linkelt oldalra az adatokat, akár másikra, ne tartsa vissza
sajnos a busyboxos wget eléggé lebutított
-
chros
őstag
válasz
Headless #58126 üzenetére
A 16MB flashbe belefer
Ki is probaltam Archer C5-on (suste utanzat
), itt az eredmeny: [link]
1. iwinfo csomag mar fent volt
2. ezeket tette fel:
# opkg install gnuplot
Installing gnuplot (4.6.0-2) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/oldpackages/gnuplot_4.6.0-2_ar71xx.ipk.
Installing libreadline (6.2-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base/libreadline_6.2-1_ar71xx.ipk.
Configuring libreadline.
Configuring gnuplot.
3. A hely elotte: 3700 , utana: 3088. Azaz kb 620 KB-ot foglal, plusz a script.
4. Archer-en az 5GHZ-es csatornan nem mukodik (az "iwinfo wlan0 scan" parancs csak varakozik), igy a scriptbe atkellett irni wlan1-re, hogy a 2.4GHZ-et probalja.Szerk: ja, es en a 13-ason sugarzok.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58102 üzenetére
Szia!
Ha valóban a wifi on/off kapcsolóra gondolsz, akkor az azért nem megy, mert defaultban OpenWrt alatt többek között a failsafe miatt nem buttonnak, hanem switch-nek (egyébként az is) van definiálva. Ha használni akarod, akkor a megfelelő GPIO állapotát folyamatosan figyelő scriptet kell írnod, nincs hotplug event.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #58101 üzenetére
Most "töröltem" minden újraindító factory resetelő dolgot a reset gombról és ha azt nyomom meg elindul a script ki is írja, hogy milyen gombot nyomtam meg és hogy milyen action volt. De a wps (gyári nevén wifi on/off) gombra halott. hardveres hiba lenne? Vagy valami hotplug.json elkonfigurálás?
-
-
DeniBoy
aktív tag
-
john_trapéz
tag
válasz
Headless #57957 üzenetére
mindkét NAS ZyXEL (NSA310s, NSA325 v2) gigabites hálózattal, a WR1043ND gigabites portjait szeretném kihasználni amennyire lehet.
nem értek hozzá, de az a gyanúm, ha gépről indítom a másolást, akkor az a gépen keresztül történik és ezért lassú (lehet hogy hülye vagyok...) emiatt gondoltam hogy valamelyik eszközre kellene fájlkezelőt tenni.
a gépnek sajnos nem gigabites a hálózati kártyája... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest