-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
siddis #54546 üzenetére
nekem v2 suste verzió van fent azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy panel és rajtam kívül kb 15 másik hálózat van...
Más: van egy Tenda A6 mini routerem ami kliensként csatlakozik a hálózathoz olvasgattam hogy lehetne már tenni openWRT-t de sajnos csak sorosporton illetve olvastam máshol de szintén openwrt forumon, hogy valaki csinált egy patch-et amivel elvileg két lépésben feltehető megbontás nélkül is. Csak azt nem tudom hogy kell patchalni a bin fájlokat esetleg ebben tudna nekem segíteni?
Hi,
we are working in patch to support Tenda A6. You can find patch to Barrirer Breaker and Trunk (Chaos Calmer) in https://github.com/agustim/openwrt-hardware/tree/master/tenda_a6
You can install without connect serial to TP1 and TP2. You need make a initramfs and sysupgrade versions. And install ram version from web interfaces (in original firmware).
After initramfs is installed you can install sysupgrade version with sysupgarde -n ...Szóval kivitelezhető lenne? és fel ehetne konfigurálni rendszert hogy kliensként működjön mint most?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
siddis #54484 üzenetére
Szia!
OpenWrt alatt nincsenek GPT partíciós táblát létrehozó eszközök, de kezelni már egy jó ideje tudja. Itt olvashatod:
"Note that while it cannot create GPT tables, there is full support for GPT disks in the OpenWrt kernel, so prepartitioned drives with GPT will work."
Szerk.: Elvileg r30835-től default-ban engedélyezett.
-
-
radesz
csendes tag
válasz
siddis #54255 üzenetére
Köszi a tippet.
tegnap beszereztem v2.1 típust. tetszik a dizájn és könnyen be is tudtam üzemelni. megnéztem, hogy a környezetemben milyen csatornákat használnak a legtöbbet és mivel a 3-as senki nem állította be én erre álltam rá. 20 vagy 40 mhz nem változtattam, maradt automatikuson. ezeken kívül van(nak) olyan beállítások amiket érdemes lenne megcsinálnom, hogy jobb/gyorsabb/stabilabb legyen a kapcsolatom?
köszönöm
-
vargalex
Topikgazda
válasz
siddis #54210 üzenetére
Szia!
Az rendben van, hogy a szolgáltatónak van DNS szervere. Ez nem is volt kérdés. Amiről én írtam az az, hogy a szolgáltatói HGW-ben van-e DNS szerver. Mint kiderült, nincs. Ezért nem ment a névfeloldás akkor sem, ha a szolgáltatói HGW IP címe volt megadva DNS szervernek. Ezek szerint a klienseknek DHCP-n is a szolgáltatói DNS szervereket hírdeti, nem saját magát, ahogy normális routereknél szokás.
-
-
runes
csendes tag
válasz
siddis #54199 üzenetére
Lehet alapjaiban cseszem el.
Tehát:
Be ssh zok és nem tudok frissíteni se külső dns lekérni.
Viszont netet oszt a routerNet->EPC3925 (dhcp)-> WR1043ND Gargoyle (gateway üzemódában)
Gargoylen:
dhcp off
Wan: tíltva
Lan: lan interfésznek be van állítva egy static cím a EPC3925 dhcp készletéből illetve átjárója a EPC3925 ip címe. -
mumtaz
senior tag
válasz
siddis #54134 üzenetére
Fix IP-t állítottam be neki ugyanazon a subneten. A WA901 a DHCP kiszolgáló (192.168.5.1), a WR1043-on fixnek a 192.168.5.2-t állítottam be.
ping: bad address 'openwrt.org'
traceroute: bad address 'openwrt.org'
nslookup: can't resolve 'openwrt.org': Name or service not known
Esetleg állítsam át valami totál másra? Mondjuk 192.168.6.1-re?
-
mumtaz
senior tag
válasz
siddis #54113 üzenetére
Nem szórakoztam vele sokat. Inkább totál nulláztam és mindent újra beállítottam. Most már csak egy gondom van, ami tuti a konfiggal van összefüggésben. Mégpedig az, hogy a WR1043-on nincs net. Mint AP minden működik és a rácsatlakoztatott összes eszközön van net, tehát dolgozik rendesen, viszont magán a routeren nincs net. Teszi a dolgát, de nem tudok rá új csomagokat letölteni és a diagnosztikánál sem megy semmi. Se ping, se traceroute, semmi. Míg nem módosítottam a konfigot AP-ra, addig jó volt.
-
tobias40
veterán
válasz
siddis #54117 üzenetére
Ez vmi beállítási probléma állítólag ami miatt időközönként "újra tárcsázza" a modemet és emiat megszakad a kapcsolat..(azt mondták hogy deamon connect-et kellene beállítanom "folyamatosra" de nem találok ilyen beállítást,vmint nem is biztos hogy ez a megoldás)
Annyi beállítást kellene megjegyeznem hogy az új fw-t csak az utolsó esetben tennék fel!(fix ip.ddns,port forward stb..14eszköz van a routerre rakva...)
Még vmi:hol láthatom ezeket a "szakadásokat" a routerben amit a szolgáltató is lát? melyik log-ban és hol?
-
mumtaz
senior tag
válasz
siddis #54097 üzenetére
netmask: 255.255.255.0
Persze bőven elegendő lenne két tartomány: Egy a WA901-től kifelé, mint kliens és egy pedig befelé elszeparálva a külső tartománytól. Ez lenne az ideális. Mármint az, hogy minden itthoni eszközöm - beleértve a WA901ND-t is - elérje egymást, mint belső hálón. A WA901 kapcsolódna kliensként a szolgáltatóhoz és ez osztaná tovább a netet a WR1043-nak, smi viszont kezelné az itthoni magánhálózatot.
-
mumtaz
senior tag
válasz
siddis #54086 üzenetére
Igen, állítottam be. Sok különböző variációt próbáltam.
Volt, hogy a WA901ND belső hálózat felé beállított IP címét adtam meg. Volt, hogy a szolgáltatótól kapott IP-jét és volt, hogy a szolgáltató routerének IP-jét adtam meg gateway-nek. DNS-nek általában ugyanazt, mint gateway-nek.Amikor 2 napig működött minden, akkor például ez volt a felállás:
Forrás (192.168.2.1) -> (wifi: DHCP - 192.168.2.xxx, gw: 192.168.2.1) WA901ND (kábel: Static 192.168.5.1, gw/dns: 192.168.2.1) -> (kábel. DHCP - 192.168.5.xxx, gw/dns: 192.168.5.1) WR1043 (kábel/wifi. Static - 192.168.6.1, gw/dns:192.168.5.1)
-
válasz
siddis #54084 üzenetére
csak n-t, g-n működne (korábbi tapasztalatok...) - "sajna" szükségem van a 300mbitre a notebookon (meg persze az se zavarna, ha nem 1-2 megával jönne konzolon a cucc az 50mbites netemmel)
legutóbi szeánszomon tettem kitérőt gargoyle irányba is (akkor ddwrtket néztem), azzal lehetett kapcsolódni, de nem volt stabil, sajna
[link]
bár ez elég régi volt, utána fél évvel ismét ddwrtvel próbálkoztam: [link] - az se jött be
---
és ha már firmwareztem, felraktam a 2014 szeptemberi gyári fw-t, ezzel minden ok - csak nem tud "semmit" :/
-
Dzsolo
senior tag
válasz
siddis #53971 üzenetére
Szia!
Akkor ezt felrakom simán kábelről a gyári SW update menüből és ennyi ...
gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.binVisszaállítás pedig csak a vágott wr1043v2_130925_cut.bin filet, amit belinkeltél azt töltöm vissza a Gargoyle sw update menüjéből? Ennyi?
Bocsánot, de inkább rákérdezek, minthogy egy téglát készítsek.
Köszönöm
-
JaniS
senior tag
válasz
siddis #53806 üzenetére
Köszi.
Szerintem kb. 3 éves a router, valamint lóg még rajta jónéhány wifi-s eszköz és mindegyik tök stabilan. Nem hinném, hogy éppen ennél a két eszköznél jelentkezne csak a probléma. Másrészt azon kívül, hogy a csatornát állítgattam, mást nem nagyon csináltam a probléma megoldása érdekében.
-
válasz
siddis #53798 üzenetére
Eddig se volt abban, most villog a sys, de nem olyan gyorsan mint failsafe módban, este előhoztam azt, fentebb írtam is.
Felhívtam a szolgáltatóm hátha tudnak vmit mondani, de semmi.
Most ezt a ip-t osztja ki, de ha bedugom a routerbe sem vált át, 192.168... pedig akkor át kéne, ha jól értettem az ügyfélszolgálatost.szerk: Közben kipróbáltam másik gépről is, de ott is ugyanez.
Gondoltam egy win reinstall megoldja, de így nem.
-
-
mumtaz
senior tag
válasz
siddis #53775 üzenetére
A watchcat maximum abban segíthetne, hogy újraindítja a routert. De ettől a router még nem fogja tudni, hogy mire csatlakozzon.
Ha meg felveszem mindkét kapcsolatot, akkor kiütik egymást.
Itt valahogyan be kellene állítani a preferált hálózatokat, valahogyan meg kellene adni a prioritást, hogy melyik az elsődleges kapcsolat. Ha jelen van, akkor az elsődlegesre kapcsolódna, ha ahhoz nem tud kapcsolódni, akkor csatlakozna a másikhoz. -
-
-
siddis
őstag
válasz
siddis #53686 üzenetére
Bocs, letelt a szerkesztési idő, szóval ASUS RT-N18U...
-
alex1989
csendes tag
válasz
siddis #53612 üzenetére
Igen, csak a firmware. Wifi-schedule nem leállítaná?
Kis update:
Factory firmware-rel is megpróbáltam, természetesen most sem hagytam meg a beállításokat. Nem is töltöttem vissza, hanem kézzel állítottam be (WAN+Wifi).
-> Wifi itt is szakadozik és továbbra sem tudok wan-ra route-olni, csak lan-on belül.
(Aztán a szokásos downgrade, majd beállítások visszatöltése, és írom ide ezt az üzenetet...) -
alex1989
csendes tag
válasz
siddis #53495 üzenetére
Sziasztok,
azt hiszem veletek is megosztom, amit Polinak megírtam privátban (WDR4900-ről lévén szó).
Kipróbáltam a build-et, amit készítettél:
sysupgrade-t image-et toltam fel, sajnos rossz tapasztalataim vannak:
LuCi maradt a régi (+magyarul beszél), nem olyan, amit a többiek mutogatnak a screenshotokon.
A WiFi (2.4GHz) instabil lett, pontosabban: használhatatlan. Felcsatlakozott, ledobta, csatlakozik, ledobta.
Valamint csak a belső hálózatot értem el vele, kívülre nem tudtam menni.
Aktív DHCP bérleteket nem jelenítette meg a LuCi.
Most visszaraktam a korábbi build-edet, azzal újra jó minden!
Remélem segítettem valamit! -
poli27
veterán
válasz
siddis #53570 üzenetére
Nem lesz jó, nehogy megcsinálja mert valszeg bootlop lesz belőle! Maximum egyesével a mentésből a dhcp reservationt meg társait át lehet másolni, de mást nem, ugyanis ipv6 is van benne meg stb stb, más dhcp szerver van benne mint vargalexében... Én kipróbáltam a sajátomon a vargalex mentést, és nem volt jó!
-
tobias40
veterán
válasz
siddis #53568 üzenetére
A problémámra az fw váltás a megoldás vagy van egyszerűbb orvoslat is?(gondolom nem árt az új fw.. )
Elég sok dolog van beállítva és emiatt "félek" hogy elmennek a beállítások...
Évek alatt állítgattam amit kellett és van már amire nem is emlékszem hogy hol és mit állítottam.Most minden jól működik az itthoni hálózatban csak ezek a gyakori szakadások és lelassulások bosszantóak!!
ui:A vargalex "régi" fw-ről az újjra!! (1.1.6 talán? )
Most meg azt sem találom hol lehet menteni a beállításokban!
(de keresem)
Még annyi hogy a system logban,nem látom a szakadásokat,akkor az nem is az csak belassul és én gondolom hogy megszakad és nem?
-
tobias40
veterán
válasz
siddis #53565 üzenetére
Köszi!
Ezzel visszatudom majd állítani a beállításokat automatikusan vagy lehet mindent egyenként kézzel?
Nekem most a sysupgrade-s kell ugye?
Vannak képek valahol erről az fw-ről hogy milyen lesz a kezelő felülete és a menüpontok?15 eszköznek van nálam beállítva a dhcp-ben saját ip a mac-hez,és szeretném ha ezek is megmaradnának úgy hogy mindekinek uanaz legyen az ip.-je mint a régi fw-ben!
Wi-firől is csinálhatom az fw. cserét?(tudom hogy veszélyes de hátha már a mai világban már nem....
)
-
@Jocó@
tag
válasz
siddis #53460 üzenetére
Nem tudom éppen mit hergelsz a routeren, de ha én látok egy ilyet a logban, akkor vállrándítással továbbgörgetek.
Gondolom van az eszközön valami, ami állítgatja a tűzfal szabályokat (például QoS-script), annak meg az elejére be van írva, hogy insmod xt_comment.
Az is lehet, hogy valami tök másnak van rá szüksége.
-
suste
veterán
válasz
siddis #53448 üzenetére
na én is ilyesmire gondoltam
viszont így a repeater és a wds felületem csak 20Mhz-en működik, és max utólag lehet átrakni 40Mhz-re a luciban
mert 40+/40- beálításokon rossz paramétert ad
majd javítom persze, de még jó lenne ha tesztelnék páran, és akkor több apróbb hibát/hiányosságot egyszerre frissítenék....
eddig akkor van ez a HTmod, +beleteszem a wifischeduler -t -
suste
veterán
válasz
siddis #53418 üzenetére
csak most nézegettem a wifi beállításokata luciban....hát ittis van azért változás
-csak G+N a választható, de van a HT módnál disable, és akkor lesz csak G
-viszont a HT-nál csak disable/20/40 lehetőségek vannak....így hogyan lesz a 2.csatorna???
te tudod majd ezt tesztelni? én sajna nem...telóban is csak 20Mhz van szerintem, és a laposom is csak 1 csatornát tud 2,4Ghz-en..... -
suste
veterán
válasz
siddis #53420 üzenetére
jól meg van tömve
asszem 200 a max szabad az elején...de ennyi kell hogy lehessen konfigolni mindent
de hát ott az USB meg a formázó....majdazt nézd meg hogy a wifishedule is felment-e a luci felülettel, mert elsőre elrontottam a függőséget....
ha nem, akkor kézel telepítsd, mert a luci felülettel nem sokra mész -
suste
veterán
-
-
suste
veterán
válasz
siddis #53383 üzenetére
Fent vannak a 8MB-os verziók a véglegesként kiadott saját Barrier Breaker verzióból: OpenWRT Barrier Breaker build
Természetesen saját 710-esemen teszteltem, a 8081-es porton lévő dolgokat is 90%-osan kipróbáltam.
Tapasztalatokat, infókat ne tartsa magában, aki felteszi.
üdv:
suste -
Azazael
aktív tag
válasz
siddis #53355 üzenetére
Köszi szépen! Ezek alapján azt nem tudom megoldani, hogy ha mind a két router hatótávjában bent van egy eszköz akkor az automatikusan az erősebbhez csatlakozzon. (ilyenkor az azonos hálózanév miatt törölni kéne a beállításokat és manuálisan csatlakozni a másik routerhez).
-
Pr3s
aktív tag
válasz
siddis #53351 üzenetére
Mondjuk amiről éppen beszélek, az egy WA901ND AP, és jelen állapotban gargoyle van rajta, erről szeretnék visszaállni gyárira, aztán a gyári az bootos, és láss csodát gargoyle nem vágta haza a routert, mert azt mondja nem korrekt a firmware amit fel akartam rakni, bootos, na most erre mit javasolsz? és persze nem az a kérdés, hogy linux live cd-zés stb, hanem win alatt hogy vágsz firmware-t és mennyit , mert a normál usernek elmegy a kedve a sok mókolástól, hiába szaki vagyok, én sem szeretem a mindenféle így ssh, úgy tftp, így linux live, úgy stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest