- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16334 üzenetére
Szép összefoglalás.
Ez a 10 MB/s értendő a routerbe (nem routHer!
) dugott hdd-re és a hálózat gépei közötti másolásra is?
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16329 üzenetére
Mind1, nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget is...
Amúgy az jutott eszembe, hogy a routher-nek mennyi időbe telik míg egy 320gb-os vinyót beszkennel??? Belehet állítani hogy 2 óránként szkennelje az usb-re kötött eszközt, most várok vele és majd meglátom hogy a médialejátszó mit szól ehhez ...
Addig is ha valakinek van valami ötlete hogyan tudom elérni a vinyót xp-n az ne tartsa magában ...
köszi
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16327 üzenetére
Nem win7-et használok hanem win XP-t .... lehet ez a gond?
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16322 üzenetére
Ha üresen hagyom a jelszó részt akkor szól hogy ez nem oké
Másik érdekesség:
Media server-nél egyesével megosztom a HDD-n lévő mappákat és a médialejátszómmal rácsatlakozom látja is őket, de a mappákban lévő filmekből csak egy részét ismeri fel
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16320 üzenetére
Ezzel csak annyi bajom van hogy semmilyen jelszóval nem vagyok XP alatt ...
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16316 üzenetére
ide hogyan töltök fel egyből? vagy saját szerverre tegyem a képeket és úgy ide?
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16313 üzenetére
Nekem kicsit más a menü mert nekem ez az USB settings alatt van, ott beálítom rámegyek az edit-re beállítom a vendég nevet és jelszót majd save és nem történik semmi ... visszalép és megint csak azt látom hogy user name quest password guest ...
nem hiszem el hogy simán ha rádugok egy HDD-t akkor azt ne lehessem egyszerűbben elérni !!!! routher felismeri xp-ről meg nem látom hálózatban? pfff
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16311 üzenetére
A routherben HDD néven az egész vinyót megosztottam, beírtam a futtatás-ba amit mondtál tehát:
net use z: \\192.168.1.1\HDD
Ezután előjött egy ablak melyben ez az üzenet fogad:
Ahhoz, hogy 192.168.1.1\Vendég ehhez (192.168.1.1) kapcsolódjon, nyomja meg az ENTER billentyűt, vagy írjon be egy új felhasználónevet ... itt beírok egy nevet majd kéri a 192.168.1.1 jelszavát ...itt megakadok ..
-
tomtrial
tag
válasz
Intruder2k5 #16212 üzenetére
Koszonom a valaszt, elegge jok ezek az adatok. Holnap meg is veszem a routhert.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16237 üzenetére
ja, csak sajna nem lehet rajta futtatni ugye bár ilyen scriptet mert nincs benne alapból FTP, ha meg külsőre telepíted az onnan már minden csak nem biztonság ami pont a backupra nézve a lényeg lenne.....................
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16238 üzenetére
Pénzben mindegy, 0-ban ki tudok szállni belőle, ezt levehetjük.
Van hálózatos vinyóm is, ha ezzel működik, nem tudom hogy megy, bár az usb-s megoldás valószínűleg gyorsabb.
A netem 15/2 MBites.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16219 üzenetére
köszi szépen, meglesem!
amúgy ushare-nél nem lehet esetleg olyan gond, hogy a network mappába lát almappát a snake-ben meg nem, hogy nincs olvasási joga arra a mappára? tényleg nem tudok már mire gondolni... ha pontos elérési útvonalat adok a filmhez a snake-en belül, akkor is üres a mappa. ha viszont a transmission tölt le magának valamit, azt látom. ha ugyanebbe a mappába behúzok máshonnan fájlt a routerről, szintén nem látszik dlna-n.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16222 üzenetére
Én egyelőre ott tartok, hogy megvegyem-e ezt a routert a WRT160N helyére.
A torrent jó lenne, ha tudna menni folyamatosan felfele, mert hd-s oldalon nehezen tartok itthoni nettel arányt, a gép nem megy amikor nem vagyok itthon.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16220 üzenetére
Ez nekem bonyolult.
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16214 üzenetére
Na ezt végignyálaztam, akkor már csak arra van szükségem, hogy ennél a típusnál konkrétan hogyan működik a dolog.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16197 üzenetére
sajna nem találja az ftpput-ot. ez mennyire lenne nagy csomag és milyen paranccsal tudnám leszedni/telepíteni?
kb 250kb van még szabadon. bár olvastam, hogy extroot nélkül is lehet külsőre telepíteni, de annak a hogyanját nem ismerem
köszi!
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16201 üzenetére
igen elírtam foglalt akart lenni! a csodálkozás nem vol tkicsi, ezért is írtam el!
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16199 üzenetére
Atyaúristen! mi fut a te routereden???
126 mb ramból szabad 116??? nem semmi!
miket lehet egy olyan routerrel csinálni mint a Tied???
Had ne olvassak el több ezer hsz-t csak nagyvonalakban okosíts ki kérlek! -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16195 üzenetére
csak jó lenne a wifis laptopot kihagyni belőle, hogy ne ezen keresztül menjen másfél megával a 35gigás bluray film
szóval valami közvetlen megoldás kellene
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16192 üzenetére
Hungary-val is ezt csinálja. Csak mert a JP-nél elvileg engedélyezett még a 14-es csatorna is, azért raktam arra...
ezt találtam forumon:
I have a workaround for this issue :
root@OpenWrt:~# iwconfig eth1 channel 14
Error for wireless request "Set Frequency" (8B04) :
SET failed on device eth1 ; Invalid argument.In order to access channels 12,13,14 you need to download and install wl (wl package in non-free)
Obviously, use an ethernet shell for the following commands and change eth1 with eth2 for wrt 1.x
wl down
wl country ALL
wl up
iwconfig eth1 channel 14
iwconfig eth1 essid w00tFor an unknown reason, you must change the essid.
After this, you should see :
root@OpenWrt:~# wl channels
valid channels: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14root@OpenWrt:~# wl country
ALL/<unknown>root@OpenWrt:~# wl channel
No scan in progress.
current mac channel 14
target channel 14root@OpenWrt:~# iwconfig eth1
eth1 IEEE 802.11-DS ESSID:"w00t"
Mode:Master Frequency:2.484 GHzBeware, it's not persistant, so after a reboot your AP will use the channel specified in nvram or channel 1 if it's > 11
therefore you should create a /etc/init.d scriptírják ezt a wl packaget...non-free. Ez mi fizetős csomag??
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16171 üzenetére
A ramot vettem ennyiért,amin 8db IC van
Mivel magamnak csinálom a cserét (szerintem ingyen fogom magamnak),
még marad is 7 IC-m. Lecserélni meg az IC-t nekem kb annyira megerőltető,mint másnak vágni egy szelet kenyeret(Másik fórumon olyat is olvastam,hogy 5000Ft-ért cserélték valakinek,úgy ,hogy a ramot is ő adta)
-
timarcell
tag
válasz
Intruder2k5 #16172 üzenetére
Végeztem pár mérést a 1043ND(USB-HDD) - PC (WIFI 150Mb/s ill. LAN UTP Gigabit) közötti adatátviteli sebességről:
WIFI Max 3,5MB/s
LAN UTP Max 10MB/sAz Ftp ill. a hálózati adatátvitel közel azonos értékeket hozott.
Normálisak ezek az értékek? Lehet rajtuk valahogyan javítani? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16172 üzenetére
Utóbbit tudtam.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16157 üzenetére
Mennyire halott az az 1043? Ha kell, tudok olyat, aki tud flash chip-et írni.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16157 üzenetére
Hello!
Találtam én is képet a benne lévőről,meg itt említették ezt a két tipust amit keresek:
[link] -
pinyox
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16149 üzenetére
Kösz, kipróbálom!
De ilyenkor ha kell, a függőségeket az eredeti forrásból veszi,nem ? -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #16142 üzenetére
nem is tudtam, hogy van ilyen kapcsoló...
soha nem kérdezett még ennyi hülyeséget tőlem, csak lefutott x perc alatt és kész.. most is okosabb lettem
-
supercow
őstag
válasz
Intruder2k5 #16092 üzenetére
Köszi, akkor inkább átdugom az USB cuccot máshova a megosztáshoz, mert így nem tudom használni. Talán ez megoldja a stabilitás gondokat is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16092 üzenetére
Azért OpenWrt alatt gyorsabb az NTFS, mint gyárival!
-
supercow
őstag
válasz
Intruder2k5 #16090 üzenetére
Resethez nincs kedvem csak végső esetben. vinyó újraformázás / ext4 nem játszik, a 2 TB (szinte) tele van anyaggal. OpenWRT stabilabb, mint a gyári FW?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #16023 üzenetére
vagy 20 napos. már vagy harmadszor kapcsoltam le pár héten belül.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15980 üzenetére
Ez igaz. De ha most felteszi, akkor a holnapit már nézheti csütörtökön.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15975 üzenetére
Hi!
Én csak azt mondtam, hogy megnézem, feltehető-e még a build-re extroot használata nélkül a /overlay-ra. Megnéztem, a luci-app-vnstat (természetesen vnstat-al együtt) bőven belefér. Tehát egyszerűen csak telepíteni kell. Persze, ha van rá igény, akkor a következő verzióban benne lehet.
-
válasz
Intruder2k5 #15975 üzenetére
Köszi. Akkor ezt buktam
-
sysrq
őstag
válasz
Intruder2k5 #15959 üzenetére
Sajnos törli, de legalább előre szólnak.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15918 üzenetére
A luci-app-vnstat-al meg lehet jeleníteni a vnstat statisztikáját (majd megnézem milyen részletességgel), így nem kell hozzá külön lighttpd, php, stb.
Illetve a luci-app-statistics sokkal részletesebb (plugin-okkal load, cpu, wifi, email, filecount, iptables, openvpn, ping, stb. is logolható). Mondjuk nem tudom, hogy a saját build-emre felmegy-e még bármelyik extroot nélkül a helyszűke miatt (de ezt is megnézem). -
micilacko
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15932 üzenetére
szia
a -r benne volt.. nem tudom már hol, valami forumon olvastam..
mi a különbség? -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15928 üzenetére
de az a furcsa, hogy backup visszatöltése után rossz volt a samba. pedig a samba fájlok közelében sem jártam. mivan, ha hiába csinálok restore/backup kombót, akkor sem fog működni?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15926 üzenetére
a luci-ból a reset to defaults-al is ugyanezt a visszaállítást érem el?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15924 üzenetére
hi!
megnézem majd, de amúgy elképzelhető, hogy töröltem, mert mászkáltam mc-vel a fájlok közt, és próbáltam törölgetni luci_stat és vnstat fájlokat, nincs kizárva, hogy rosszat töröltem. esetleg az alap vargalexes fájl megvan valakinek? (elméletileg most semmi sem installed, szóval jó az alap lista.) valamint jó lenne, ha azt a flasht ki tudnám üríteni úgy, hogy a beállításaim ne törlődjenek.
amúgy tegnap este visszatöltöttem az aznapi backupot, de a tárhely ugyanúgy tele van. a beállításaim megmaradtak, viszont a samba nem működik, nem tudok belépni gépről. (ugyanazzal jelszóval aznap használtam egy csomót, és ránézésre a beállítások is megvannak)
jah és a luciban a samba beállításainál, ha átírnám a / megosztást /mnt-re, ugyanúgy / marad. (pedig aznap ez is működött rendesen, változott, amikor átírtam.)
komolyan kezd már kiakasztani
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15921 üzenetére
hát ha úgy is tudnék törölni, hogy hely legyen, akkor is jó lenne.
a lighttpd-vel meg az a gond, hogy a leírásban ott van, hogy külső meghajtóra kéne (hogy elférjen), de nekem nincs extroot. nem tudom így hogyan lehetne megoldani.
köszi a segítséget, és nem akartalak feltartani. egyáltalán nem sürgős részemről a dolog
thx!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15912 üzenetére
köszi a választ!
asszem vmit wgettel kellett leszedni, de akkor rosszul rémlik.
amúgy jó lenne a luci saját statja, (és lehet, hogy én vagyok hülye), de sehol sem találom :\
sajnos ezek a leírások nagyon bonyolultnak számomra, meghaladjak a képességeim (és a türelmem).
ez a vnstat dolog nagyon tetszene, ha meg lehetne oldani egyszerűen.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15910 üzenetére
köszi!
ezt is tudnám telepíteni wget-tel? és ha igen, mi lenne pontosan a menete? (ha nincs extroot, akkor is elfér?) és a grafikus részt meg lehet oldani, hogy helyi hálón egy adott ip/port kombinációval elérjem pl a router külső vinyójára rakva a fájljait?
köszi!
-
timarcell
tag
válasz
Intruder2k5 #15904 üzenetére
Egyenlőre csak 1 PC van itthon, kábelen még nem mértem (holnap mérek rajta egyet) a NET pedig csak 11-12Mb/s-os, a mérést TC-el végeztem.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Intruder2k5 #15900 üzenetére
Ha ez így menne, nem kérdeztem volna. Luci felületen a beállítások oldalról egy screenshot is segítség lenne.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15882 üzenetére
Igen, ilyen szempontból jobb ott. De ez is egy lehetőség.
-
wiERHcSc
tag
válasz
Intruder2k5 #15879 üzenetére
Az a baj tegnap is itt akadtam el
A modem 192.168.0.1 tartományban van, de mikor a routert is áttettem ide a WAN-t raktam static IP-re akkor 1xüen nem bírtam elérni a router-t, konkrétan IP-t sem osztott
A static fülnél van 1 fül, hogy azért DHCP-t kezelje, mert sz.tem az maradhatott ki...
Ja és a WAN-nak adjak static IP-t vagy a LAN-nak?
Sry elég láma vagyokwiER
-
wiERHcSc
tag
válasz
Intruder2k5 #15877 üzenetére
Akkor már csak 1 kis help kéne:
1. A modemen beállítom a DynDNS-t, ez menni fog. A routerben letiltom, mert így nem működik..2. 443 porton szeretném elérni a router felületét
3. 9091 porton meg a transmissiontLégyszi írd le, hogy állítom be a portforwardot!
Alex v0.91 ese van fenn, amúgy ennek nem kéne működnie???
wiER
-
wiERHcSc
tag
válasz
Intruder2k5 #15875 üzenetére
re
A modemben is van DynDNS, de ha azt állítom be akkor a modem-et tudom elérni ugye? Az kéne hogy a modem mögül lássam a routert kívülről!
wiER
-
hunluki
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15838 üzenetére
Köszönöm, megmentetted az életemet, sikerült helyrehozni a bénaságomat.
Még olyan kérdésem volna, hogy hogy tudok jelszóval védett samba megosztásokat csinálni?
Itthon kéne 3 user, mindenkinek külön megosztás, külön jelszóval. Miképp valósítható ez meg?
Előre is köszönöm
-
wiERHcSc
tag
válasz
Intruder2k5 #15754 üzenetére
AZ overlay nem sikerült leválasztanom :-(
Az mnt particióra meg ez írja:
Root@OpenWrt-~# e2fsck -pfv /dev/sda3
mnt:error allocating inode bitmap (6): Memory allocation failed
e2fsck: abortedÁtnézem majd asszem talán az uShare ban irhattam nagy betűvel, de azt hittem ha le disabled-ezem akkor nem veszi figyelembe; lehet mégis...
uShare nál látszik a winyó tartalma de az összes fájlra a TV m azt mondja nem tamogatott, azokra is amiket miniDLNAval meg lejátszott, ez miért lehet?
Köszke: wiER
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #15813 üzenetére
Szerintem a másik leírás szerint haladtam (Speedfire féle)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15813 üzenetére
Hacsak nem Szabi leírására gondolt.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #15786 üzenetére
Szia!
A Logouton olvasható 1043nd okosítás alapján csináltam meg, az ott belinkelt firmware-t tettem fel. -
quby01
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15792 üzenetére
koszi, sikerult csak vargalex fele repo nem tartalmazza
-
lrobertoc
tag
válasz
Intruder2k5 #15767 üzenetére
PistiSan, Intruder2k5
Ezen dolgozom
csak most nincs még hardverem, ezért ideiglenes az NTFS, de már barom idegesítő, hogy csak éjszakára tudok itt is letöltést betenni.
A laptop külső 2,5-ét tettem rá próbára, ami szinte tele van és a laptophoz használom 95%-ban, szóval ezen biztos nem váltok fs-t, mert ezen hordok a cégtől is munkát.
Most nézegetem, hogy mit lehetne venni első körben 2,5-ben gondolkodtam, mert nem kell külön táp, kevesebb a fogyasztás, a hálón nem egy 5200-as 2,5-ös hdd lenne a szűk keresztmetszet, de 1TB körül elég húzósak. Lehet valami 3,5-ös 1 TB külsőt kellene néznem, igazából 10-15 eFt-nál nem szánnék rá többet! Aztán az összes médiát ezen tárolnám.........Most szerintem meg is fagyott a router, mert már nem tudom elérni......
-
DJGABI
addikt
válasz
Intruder2k5 #15771 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
DJGABI
addikt
válasz
Intruder2k5 #15760 üzenetére
Mármint úgy volt -ha jól emlékszem- hogy a _csak a routeren_ volt a WAN-ra rákötve a LAN1. Egyszerűbb talán így: [link] a kék volt az egyik sárgával összedugva UTP-vel... :S
Eddig egyetlen egyszer (ma) jelentkezett ez a hiba, de kicsit kellemetlen mert az előzővel (TL-WR340) még csak hasonló baj se volt.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15767 üzenetére
Láttam hogy te is próbálkoztál , azért írtam neki konkrét példákat hogy belássa hogy csak jobban jár!
Anno engem a windowos olvasás foglalkoztatott leginkább, nem mindegy hogy samban 2-3mb-al húzom át a filmet, vagy usb-n 28-30MB-al -
lrobertoc
tag
válasz
Intruder2k5 #15762 üzenetére
A fenti kernel sorok gondolom arra vonatkoznak, hogy memóriahiány miatt ki lett lőve a trans!!!!
-
lrobertoc
tag
válasz
Intruder2k5 #15752 üzenetére
Hi!
Nos ezt találtam akernel logban:
"Out of memory: Kill process 2367 (transmission-da) score 441 or sacrifice child
Killed process 2367 (transmission-da) total-vm:21456kB, anon-rss:13712kB, file-rss:180kB"Igazából hogy lehetne megnézni, hogy a transm. használja-e a swap file-t???
Valaki, akinek műxik a transmisson + NTFS + swap, írja már meg, hogy mekkora a swap file és mekkora a transmissionnál beállított cache!!!!!!!!!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15756 üzenetére
Igazad is van, mint rendesen.
-
lrobertoc
tag
válasz
Intruder2k5 #15744 üzenetére
Itt a fórumon olvastam, hogy NTFS + swap file megoldotta a reboot-ot!
-
arvai_janos
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15738 üzenetére
Köszike!
Fel is telepítettem, viszont úgy tűnik ez a linuxos kezelőfelület nagyon nem áll nekem a kezemre. Szóval elvben már tudja a print servert, csak én nem tudom beállítani. Ahogy a minap olvastam: USER ERROR.
Találtam leírást, pl.: [link]
de ezzel van két problémám. Sajnos nem értem a parancsokat (ettől függetlenül végrehajtottam őket), valamint nem teljesen tiszta a command output sem.
Az ötös pont még rendben van, kiadom a parancsot és a kapott válaszból én azt szűröm le, hogy látja a nyomtatót. De mikor hozzá kellene adni a rendszerhez, akkor fogalmam sincs mit adjak meg nyomtató névnek, illetve portnak. A leírásban szereplő segítség pedig már inaktív. Azt tudtam, hogy nem értek hozzá, de hogy némi utánajárás után sem megyek semmire azt nem gondoltam volna.
És szerintem az eladó semSzóval nagyon hálás lennék, ha tudnál még egy kicsit segíteni, mert nem megy.
-
lrobertoc
tag
válasz
Intruder2k5 #15741 üzenetére
Valóban KB/S!
DE ahogy nézegettem 400 kbps körül jönnek le!Viszont a trans. cash méretét mennyire kellene venni? Jelenleg 2 MB!! Lehet ez a gond?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15726 üzenetére
tune2fs-nek biztos volt elég hely, mert nem kiabált : ) am olvastam, hogy meg lehet oldani extroot nélkül is a külső meghajtóra telepítés, bár fogalmam sincs ez mennyire macerás dolog. ha az ushare-rel be tudom állítani a dlna-t rendesen, akkor végülis minden rajta van a routeren, amire szükségem van. (és akkor a minidlna-t le is lehetne törölni.)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15722 üzenetére
köszi, működik, a tárhely is visszajött. 1%-ra vettem le.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15714 üzenetére
tudom. de ha esetleg lehúznám a routert, akkor újra nullázódna minden beállítás. annak meg nem sok értelmét látom.
meg egyébként se terveztem rá telepíteni bármi újat. meg gondolom így is van vmi megoldás rá, hogy külső vinyóra, ha esetleg mégis kéne hely.
viszont meg se fordult a fejemben, hogy ezzel a extroottal minden nullázódni fog. kezdhetek mindent elölről, az se biztos menni fog megint... végre már belaktam teljesen.
van backupom, de nem végleges, szóval azzal se megyek sokra.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15711 üzenetére
pill. épp formázok extroot nélkül
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15709 üzenetére
és ha extroot nélkül formáznám, akkor is így lenne?
vagy, ha esetleg win alatt formáznám valami rendes particionáló progival?
a beállítások azért nullázódtak, mert az extrootos változattal formáztam? nem volt sehol sem említve, hogy ez lesz...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15707 üzenetére
de konkrétan a total commander 25gigával kevesebb helyet mutat.
minek tart fenn magának 25gigát?
az extrootos mondatod meg nem értem.
-
ALI_G
veterán
válasz
Intruder2k5 #15641 üzenetére
Köszi, akkor kipróbálom.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #15664 üzenetére
ilyen és hasonló esetekre van a notim, amin egy alap Win van Paragon Recovery-vel lementve.
Tehát marad az, mivel ott tutira nem tehetek kárt.
Köszi a segítséget, ma valamikor megnézem. -
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15650 üzenetére
Örülök neki hogy nem volt hiba, ezt a vinyót rendszeresen használom a routerre kötve, és windows alatt is az ext2fsd programmal, eddig nem tapasztaltam hibát, most hogy az ellenőrzés sem talált semmit megnyugodtam hogy nem lett baja a kötetnek. Olvastam pár helyen hogy az ext2fsd gondot okozhat ha írásra is használod nem csak olvasásra, úgy néz ki eddig nincs hiba.
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #15644 üzenetére
Nekem DD-WRT van fent.
Van, amikor unmountolom, van, amikor nem.
Egyébként az az érdekes, hogy van olyan eset, mikor hálózaton át másolok rá, utána pc-re dugva nem látja a gép, és olyan is, hogy pc-n másolok rá valamit és a router nem látja...
Ezek között van ékezetes és ékezet nélküli nevű fájl is.
Ami igazán zavar, hogy hogy tudnám " a vinyót "gatyába rázni"? Pl, mint Win alatt egy defrag + scandisk kombóval.
Esetleg van ötleted/ötletetek, hogy talán egy Linux Live cd segítene nekem?
Gondolom ott egyszerűbb lenne, mint ssh-n...(#15649) Socket370, nálam hibátlanul kezeli az ntfs partíciókat (2 féle 2Tb-os vinyóval próbálva).
Mod: anno mintha én is szívtam volna vele, de r15704 utáni verziókkal semmi gondom nem volt.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15644 üzenetére
Itt mit kell nézni?
root@debian:~# e2fsck -pfv /dev/sdb2
adatok: /lost+found not found. CREATED.2459 inodes used (0.01%)
433 non-contiguous files (17.6%)
0 non-contiguous directories (0.0%)
# of inodes with ind/dind/tind blocks: 670/503/0
32639350 blocks used (30.36%)
0 bad blocks
5 large files1918 regular files
282 directories
0 character device files
0 block device files
0 fifos
0 links
249 symbolic links (249 fast symbolic links)
0 sockets
--------
2449 files -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15641 üzenetére
-
timarcell
tag
válasz
Intruder2k5 #15616 üzenetére
Ha tudnád mennyit szenvedtem vele, ill. hányszor indult újra... Ráadásul érezhetően gyorsabb lett minden.
-
timarcell
tag
válasz
Intruder2k5 #15612 üzenetére
2 napja szenvedek az instabilitással, te meg pár másodperc alatt megoldottad!
THX!
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5 #15586 üzenetére
Én swap nélkül használom az RT-N16-ot Transmission klienssel, de eddig még nem volt vele gondom. kb. 2mb/sec-el szed lefele, feltöltésben meg amennyit a netem enged.
-A transmission mellé mindenképp kellene a swap? Okozhat bármilyen instabilitást, hogy nálam nincs?
-Annyit állítottam ,hogy a swappiness-t levettem 5%-ra a default 75%-ról, hogy ne is keresse a swapot.// echo 5 > /proc/sys/vm/swappiness //
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15586 üzenetére
A transmission alapból 2 vagy 3mb swapet használ, nálam jobb ezt az értéket alapon hagyni. Ha növelem a swapet mondjuk 50mb-ra akkor a lod-om csökken, viszont ezzel együtt a letöltési sávszélességem is csökken, 600kb helyett ilyen 300kb környékén megy. A swap mindenképpen jó, de csak ha van hozzá elég erős processzor.
(nekem wl500-am van) A swapet mindenképpen használni kell torrent mellé, mondjuk nekem van hogy 50-60 torrent is fut egy időben. Swap nélkül megfagyna az tutiLetöltésnél egyszerre 1 torrent a nyerő taktika
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15562 üzenetére
köszi mindkettőtöknek a segítséget!
user-t sikerült létrehoznom ftp-hez. be is állítottam a mappát /mnt/network/ftp, azonban, ha belépnek távolról, ugyanúgy látszik az egész meghajtó.
így adtam meg: adduser valaki -h /mnt/network/ftp
majd az ftp fájlba beleírtam a usernevet. belépni be tud, de látszik minden könyvtár
a fájlmegosztást mindjárt próbálom
jah és a swap felcsatolás is megy már. tényleg eszméletlen milyen support van itt, nagyon hálás vagyok
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15560 üzenetére
Sztem veszek egy új kábelt inkább.
Nem lát semmit, nem érzékel semmit ha nincs rá kötve a vcc. -
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15558 üzenetére
Mivel már rá van forrasztva és elég nehézkesen sikerült megoldani ezért a router már rajta van a kábelen.
Vagy kössem le a vezetéket amin kapja a router az áramot, adapterét nem dugom be és akkor felismerné a kábelt? -
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15552 üzenetére
Köszi de valami nagyon nem jó.
Ha manuálisan akarom hozzáadni a drivert akkor nem is látja az inf fájlban az adatokat.
Ha meg be van dugva a router és magától akarná felismerni...a folyamatos újraindítgatás miatt gondolom nem is kér drivert csak annyi hogy nem lehet felismerni -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15553 üzenetére
köszi, de sajnos még mindig nem tudom mit kéne csinálni
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15548 üzenetére
puttyban látszódik. nem is indult újra azóta, hogy van swap (bár csak 2-3 megát használ)
köszi a segítséget!
hogy tudnám beállítani, hogy automatikusan a swapet felcsatolja indításkor?
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15544 üzenetére
Eszközkezelőben egy eszközt hozzáadtam a Portokban de az felkiáltó jeles.
A többi drivert amit letöltöttem abban nem is voltak rendes inf-ek.
Szval rendes kapcsolat nincs is még. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15545 üzenetére
nem volt újraindítás.
hol kéne amúgy látszódnia? amúgy esetleg az megoldható, hogy vennék egy kisebb pendriveot, és usb hubbal a vinyó és a pendrive is rá lenne csatlakoztatva a routerre, és a pendrive lenne a swap? (ext fájlrendszerrel)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15535 üzenetére
köszi! meg fogom csinálni a swap-et. már csak annyi a gondom, hogy egy partíció van csak a vinyón, és nem akarom az egészet leformázni, hogy lecsípjek belőle pár megát. esetleg van olyan megoldás, hogy a cuccaim is megmaradjanak?
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15533 üzenetére
4 megabit, szóval nem nagy, ez nem lehet probléma. amúgy az normális, ha a router indítása után alapból 6% memória szabad csak?
EZT kellett volna venni, de én is jókor veszem észre...
update: ha kiveszem a minidlna-t a startupból, akkor 10% ram marad. de a dlna viszont kéne :\
esetleg, ha vinyón kapna egy swap partíciót, az virtuálisan kibővítené a memóriát? lehet hogy hülyeség, de pl a ps3-on az ubuntunál is a vramot használom swapnak, és sokat ér, bár még így is eszméletlen lassú : D
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15530 üzenetére
köszi!
próbálkoztam tegnap még, most win alatt műxik már (de csak a házirend átállításával. tp firmware alatt alaból ment. valamint linux alatt is el tudtam érni gyárival, de most nem. ez eléggé zavaró, nagyon remélem hogy van rá megoldás.)
az ftpig még mindig nem jutottam el. de amúgy lehet, hogy kár volt feltenni a wrt-t, mivel a torrent miatt szerettem volna elősorban, de ha megy valami, folyton újraindul a router. ez normális? szerintem nincs elég ram. (a sávszél is összevissza ugrál ilyenkor.) -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15527 üzenetére
nemigazán ismerem az ilyesmiket sajna. amúgy megint akadt egy kis probléma. oké, hogy beléptem, de azóta változtattam jelszót, és ugyanúgy belép, mindenféle kérdés nélkül. (guest nincs bekapcsolva.) valamint ubuntun sehogy sem tudok belelépni a meghajtóba (holott tegnap a gyári fw-vel teljesen jól működött, jelszavazva.)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15525 üzenetére
WOAH!!! Ezt feljegyzem, beengedett elsőre, jelszóval!
Hatalmas köszönet!
Már csak az ftp lenne. Odáig eljutottam, hogy more /etc/passwd-re bejön egy lista, látom is az ftp usert és a hozzá tartozó mappát, de nem tudom hogy lehetne azt az elérési útvonalat átírni.
Jah és az ftphez valamint a fájlmegosztáshoz hogyan tudnék plusz usert felvenni? (pl h ne samba névvel menjen, hanem snake, valamint ftp-hez is jó lenne egyedi user.) Az ftp és a fájlmegosztás usereit amúgy ugyanitt az /etc/passwd-nél kell kezelni? Bár itt nem látok jelszót, azt hol tudom megadni esetleg?Bocs a sok kérdésért, de már csak az ftp lenne hátra, és minden tökéletes volna!
Köszi mindenkinek!
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15512 üzenetére
Vagy még olyanra is jó lehet mint ami nekem van, a wl500 on 2.6-os kernellel nem megy a wifi kártya, viszont az extroot nem akar 2.4-es kernellel működni, nekem az extroot fontosabb volt mint a wifi, viszont ha a külső adaptert működésre lehetne bírni mint AP, az nem lenne rossz, akkor végre megint wifi routerem lenne.
-
_seth_
veterán
válasz
Intruder2k5 #15508 üzenetére
Sikerült
A putty lehetett megbolondulva mert mindenre ezt írta ki utána
Már fent is van a gyári és be is van állítva.
Köszi a segítséget
-
_seth_
veterán
válasz
Intruder2k5 #15506 üzenetére
A neve már jó de így pedig HTTP1/1 Not found :S Pedig már vagy 10x leelenőriztem és jól írtam pedig, ha ftp van az elején akkor pedig beragad a connecting kiírás után
Ötlet?
Putty ki-be kapcs és másol
Köszi!
-
_seth_
veterán
válasz
Intruder2k5 #15433 üzenetére
Belinkelni sajnos nem lehet mert az OpenWRT a zárójeleket nem fogadja el a linkeléskor
Nincs fent valahol zárójelek nélkül? Vagy át tudnád írni?
"syntax error unexpected: "(" "
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #15502 üzenetére
Köszi a videót, ezeket még nem láttam, a 2. videó lesz az övé
az általad linkelt ominózus kép is ott van a videó végén, a videó alapján az volt az első ilyen forrasztása, és utána még mutat néhányat, szépen megfigyelhető a fejlődése. Ha nem látom a videón hogy milyen forrasztót használ el sem hiszem, mint ha ágyúval menne veréb ellen
és lám még is csak működik.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #15487 üzenetére
Semmi gond!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest