- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyDoN
senior tag
válasz
vargalex #26855 üzenetére
Szia,
Megpróbálom akkor majd összehozni a WPA2 titkosítást!
Tudom, hogy nincs letiltva, mégsem érem el! Pont ezért raktam fel a új FW-t, de most se érem el, gondolom nem a routerbe lesz a hiba hanem a gépembe!A külső HDD-t a beépített felülettel formázta, a végén jelezte, hogy kész! Látom a LuCI-ba, hogy ott van, engedélyezve is van, de valamiért mégse használja!
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26808 üzenetére
Persze nincs de probáltam wan csatlakozóval is mindennel ami létezik szinte azt az egy verziót ami müködik. Arra állítottam 192.0.0.1-re a speedtouch lan van igy bedufva a 1043 lan vagy wan portjába mindenhogy probáltam a 1043 wan az dhcp-re állitva igy ha a lanba dugom a speedtouchot akkor van net de a routerhez semmilyen ip cimen se férek hozzá. Ha a wanba dugom akkor meg semmi sincs. 239-es háló valamilyen upnp de az is lehet hogy az IPTV része nem tudom pontosan.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex #26805 üzenetére
Szia
Íme:
103% 20% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
13% 22% /usr/sbin/smbd -D
0% 8% [usb-storage]
0% 14% [kworker/0:0]
0% 17% [kworker/u:1]
0% 7% [kworker/u:0]Sajna a kworker itt is jelen van, de akkor is nagyon jó az 1.1.1_Beta 3
Én azt vettem észre, ha a HDD-n végzünk több irányba file mozgatást (le- és feltöltés),
akkor jön elő a kworker bug, de ha csak egyszerre le, vagy fel töltök, akkor a kworker nincs jelen még 1 %-ban sem!!! -
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26793 üzenetére
Ez volt az új 1043 routing tabe az original firmwarrel. Na ez tökéletes beállítás volt ugyaezt az eredményt szeretném kapni oprnwrt alatt, utána tudnék továbblépni ha ez megvan. Akármit is állitgatok az openwrt alatt ezt az eredményt seghogyan se sikerül elérni. az originalban a router IP-je statikus 192.168.0.1 a speedtouch router IP-je 192.168.1.254 , a 1043 wan csatlakozása a speedtouch-hoz DHCPPontosan tudnál segíteni hogyan állítsan be az openwrt-z hogy ezt az eredményt kapjam ?
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26793 üzenetére
Az igazsághoz tartozik, hogy én használtam kb fél éven át az IPTV-t wifin keresztül a következő konfigban : speedtouch (ST-780 T-Home routere, jelenleg is ez van) ---> TP-Link WR541G/542G v4 081520C2 (kettő között WDS bridge wep titkosítás) --->TP-Link TL-SG1005D swith (a WR541 lan portja megy a switch-be) ---->T-Home Cisco STB. Igy annak idején összedugtam és minden más beállítás nélkül azonnal működött. Azután kb másfél hónapja megszünt az IGMP része a dolognak és azóta nem birom újra összehozni , pedig ahogy mondtam ez valamikor alapból beállítások nélkül már működött. Tippem szerin a T-home babrált valamit vagy az IPTV beállításain vagy a speedtouchra rakott uj firmwaret , nem tudom de tény hogy azóta akármit csinálok nem mőködik csak a 10mp-es TCP kapcsolat alatt.
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26707 üzenetére
Igy állítottam be az IP az renden is van csakhogy nekem az kell hogy a wan legyen a upstream a lan meg a downstream mivel ha nem igy van akkor megintcsak nem jó semmi mert az igmp proxy nem fog működni ha nem ezt kapja, igy nem lesz IPTV se. Tehát ha a lan-t DHCP-re rakom minsen tökéletes úgy kell egyet kivéve (minden maradjon így) de a wan legyen a Speedtouch-hoz menő ág ne a lan. Ezt hogyan lehetne megoldani ?
tehát lan mondjuk 192.168.0.1 wan DHCP pl 192.168.165
-
fourstar
csendes tag
válasz
Ok, eddig megvagyok a 1043 switchként viselkedik, jelenleg rávan kötve az STB és meg is kapta az IP-t a Speedtouchtól. Természetesen ettől még a multicasting IGMP továbbra se müködik csak a 10 mp-es TCP kapcsolat alatt van kép. Mondtad a port forwardot ezt szeretném kérdezni hogy ezt pontosan hol is csináljam? Utána teszt ha igy se jó akkor szóba kerülhet majd a tüzfal, de erről majd akkor (a 224.0.0.0/240.0.0.0/0.0.0.0 IGMP statikus route már be van állitva az IGMP-nek ez szerintem mindenképp kell, de azt érzem gogy a túzfal beállításokkal biztos lesznek még gondok. Szóval azt szeretném kérdezni pontosan hol állítsam be a port forwardot ?
-
fourstar
csendes tag
válasz
Hát még ilyet nem értem , erre az új routerra meg nem megy fel az Openwrt. Firmware Version:
3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000
a te verziod 1.1 probálom feltenni (1043 lanon a géphez kötve) a filet át kell nevezni mert túl hosszú a név átneveztem openwrt.bin-re, igy már felismeri, elkezdi az upgrade-t 20-30 mp után meg szakad a kapcsolat, ujracsatlakozás nélkül egy uj ablakba megint beirom a 1043 ip cimét és minden működik tovább a gyári firmwarrel. semmi restart, én restartolok (táp kábel ki) akkor is az eredeti firmware van fenn. Ezt eljátszottam minden verzióban(wan csatlakozva, nem de nem teszi fel az openwrt-t. Hát ez is csak velem zörténhet nem volt elég az egy hónap szívás, kifektettt 1043 de az újnál már itt megáll a tudomány. Ezt már nem hiszem el. Hát ha erre van magyarázat az jó lenne hogy végre elérjem amit akarok. -
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26698 üzenetére
A 1043-ban FORWARDING menüben a gyári firmware-ben a következő:
ID Service Port Internal Port IP Address Protocol Status Modify
1 34172 34172 192.168.0.101 ALL Enabled
Ez a 1043 gyári alapbeállítása.
Én ahogy kezdem látni itt minden probléma az IGMP körül forog. A speedtouch támogatja a TP-linkek meg nem . Teljesen meghülyülnek a routerek ha valamelyikre rádugom az STB-t és bekapcsolom) (elmegy a net, csak router restart segit) valszeg a multicast a teljes hálozatot elárasztja, valahogy külön kéne szedni (átirányítani hogy csak az STB kapja meg azon az egy porton semmi más. Eddig meg is lennék csak éppen a hogyan ami nagyon nem akar összejönni, tudnál valahogy segíteni ? Köszönöm. -
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex #26677 üzenetére
Szia
Megy is
A samba verzió volt a másolást lassító tényező!!!
Most a 3.6.4-1-es samba server-el a másolás az 1.1.1beta3-ban elérte a 11MB/s átlagot, tehát ez 1MB/s-os átlag másolási sebesség növekedést jelent az 1.1-es firmware-dhez képest
Most már tökéletesen elégedett vagyok mindennel!!!
Köszönöm szépen még egyszer a munkád, illetve a remek firmware-t és mindenkinek a segítséget!!!
Szép estét, jó hétvégét !!!
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26661 üzenetére
Szia, ma vettem egy uj 1043-at a regit majd felélesztem késöbb. A gyári firmwarrel egyből alapból mind a 4 routerem látja egymást a speedtouch ossza az IP-t ez eddig OK de az IPTV még mindig nem müködik. a konfigom a következő : Speedtouch --- Tplink acces point (kettő utp-vel összekötve) ---TPlink 541-es router (acces pointhoz wds bridge-ben csatlakozva) ---TPlink swich (az 541-el összekötve az 541 lan portja megy a switchbe --- WR1043ND (swich-el összekötve a wan port). Tehát ez a hálózat az stb-t összesen 2 helyre lehet tenni vagy a switchre vagy directbe a 1043-ba. végeredmény ugyanaz a 10mp-es tcp kapcsolat alatt van kép utána az igmp (multicast) kapcsolat már nem működik. Tegnap mondtad a port forwardot
1 - ezt a speedtouchon vagy a 1043-on kell beállítani ? köszi előre is de ha bárki aki tudna segiteni kérem segítsen nagyon szeretnék már tv-t nézni -
-
Marcelldzso
tag
válasz
vargalex #26677 üzenetére
Nos a minidlna feléledt /etc/init.d/minidlna restart után
Sebesség most olyan 2,3mb/s de érdekes mert ha közben netről töltök akkor ott is jön 4-5 megával. szóval a sebesség megvan csak valamiért a vinyóról nem húzza be olyan gyorsan.
USB? vagy mi lehet a baja? Esetleg az, hogy IDE-s a vinyó? -
válasz
vargalex #26669 üzenetére
"Mindig néhány másodperc volt az egész."
Ez csak akkor egyszer volt, azóta nekem is felszaladt mindig. Mondjuk én 50-et nem csináltam, de négyet, ötöt biztosan. . Ráadásul ugyanazt a darabot is élesztettük már ismételten, és akkor már nem csinálta ezt. Én sem értettem az okát, de így volt!
-
válasz
vargalex #26667 üzenetére
Ketten voltunk, én és a tulaj!
Bár tudod, csak a parancsnak kell átmennie, aztán az fw feltöltés már UTP-n megy... És pont megszívtuk, mert ez volt az az eset, amiről már beszéltünk többször, hogy vagy fél órán keresztül tolta fel az fw-t a routerre. Úgyhogy 5 percenként visszanyomtuk a kábelt, és akkor lehetett látni, hogy írkál-e még valamit a PUTTY?!
Annyi könnyedség volt, hogy a kábel végébe (a PC speaker csatiba) nyomtam bele a 3 tüskét, így legalább a 3 vezeték egymáshoz képesti helyzetével nem kellett foglalkozni.
-
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26637 üzenetére
Ez jónak tűnik http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_16551-16551.html , ok jó is lenne ha ezzel a megoldással a 2. routeren keresztül csatlakozok a netre ( magyarul miközben csatlakozva vagyok el tudom érni a 2. router kezelőfelületét) ez így igaz? mert akkor ez jó megoldás és kap is IP cimet at STB? 2. akkor mindenképp olyan routert vegyek amin van soros port meg JTAG , mert mindenképp babrálni fogom? 3 a boot loader korlátozás nélkül elérhető ezeken a routereken ellentétben az LG tv-kkel ahol machinálni kell hogy hozzáférj?
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26635 üzenetére
de fevillan a többi leddel együtt kb fél másodpercre. tanulság 1 : sysupgradet soha nem szabad flashelni ( sokszor cserélgettem már a te verzióidat (nem sysupgrade) soha semmi gond. 2 olyan routert kell venni amelyiken van soros port meg JTAG és problema egy szál se.
Valamikor beszélgettünk a tv-inkről ott már semmi gond van u-boot hozzáférés igy azt csinálok vele amit akarok. Na ilyen lesz a következő routerem , még1x nem szivom meg mert ugyis machinálni fogom a korlátokat kiszedni belőle. Ezért egy WNDR3800-ra gondoltam mi a vélemény jó vétel ? te is támogatod a build-del ez a router meg alkatrész lesz a proci jo benne meg a flash is , majd jo lesz valamire. Tudomásod szerint nincs olyan megfizethető router amivel az IPTV-vel nem kéne tovább görcsölnöm? -
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26623 üzenetére
Ugy néz ki kb 5 perce az egy honapi szenvedés után végül a 1043 is meghalt kb 5 perce raktam fel a sysupgradeded és ugy tünik meghalt a 1043 csak a pwr viéágit töbsször kihuztam vártam egy percet de semmi tovább. Végleg elpusztult vagy életre lehet kelteni ? van tipped mit csináljak ?
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26623 üzenetére
A másik probléma ( alap estben az STB-nek kapni kell IP-t a speedtouchtol anélkül semmi sincs) ha van IP (ehhez egy vlan-non keresztül kell menni a netre a speedtochon keresztül igy a speedtouch látja az STB-t és ad neki IP-t) ha ez meg van akkor 10 mp-ig van adás ( mivel eddig megy a TCP utána jönne az multicast UDP-n keresztül na ez a pont ameddig sehogyan nem sikerül eljutni. Ha csinálok egy vlant az IPTV-nek és ezt a csatlakozást a tagged modszerrel megoldom hogy a wan legyen a lan akkor a speedtouch látja az STB-t ad neki IP-t viszont nics netem a 1043-on valamint a 10 mp TCP után a multicast is véget ér. Hát röviden ennyi a gond ezért kell egy IP a 1043-nak a speedtouchtol hogy ne ke kelljen állandóan írogatni ha egy másik routeren keresztül vagyok kénytelen menni a netre ujabb infoért. Kössz ha bármilyen támpontot tudsz adni
-
fourstar
csendes tag
válasz
vargalex #26614 üzenetére
A speedtouch router adott azt nem lehet ki venni a láncból, utána jőn egy AP azután még egy AP a kettő között bridge csak wep lehet utána jőn a 1043. Arra van téve a az STB meg ez a fő router ezen van openwrt ezen akarok dolgozni. elején, végén kábel WPA-val középütt wifi wep-ppel tehát a win7 alapcstlakozással minden automata dinamic tudok csazlakozno mind 3 routerra de nem a 1043-ra hogy állitgassak dolgokat nem beszélve a 1043-on a net a probálgatások végett átlag naponta 2x van a többi esetben kénytelen vagyok csatlakozni valamelyek egyénb routerral, na ilyenkor állandóan az adaper beállitások jönnek mindent kitőlteni utána persze ha megint a 3 roter valamelyikére akarok csatlakozni megint minden automata ( speedtouch DHCP) ezt naponta eljátszom kb 30-40 alkalommal ezért kéne hogy a 1043 kapjon ip-t a speedtouchtol ne kelljen semmit beirni a csatlakozáshoz. Ez az egész azért van mert a 2. stb a 1043-ra csatlakozik és probálom valahogy életre kelteni egyenlőre semmi sikerrel és és ide oda kell váltanom a net amit a beállitások miatt a 1043 nem ad és a másik 3 router között hogy ujabb infot szerezzek hogyan tudnám életre kelteni az stb-t a 1043-on keresztül, és közben állithatom a vlanokat és sok esetben nem sikerül a net a 1043-on keresztül. Tehát amit kérdeznék : hogyan tudok IPTV-t átvinni a 1043-ra csatlakoztatott STB-re vagy ha tovább kell kisérleteznem hogyan kaphat a 1043 ip-t a speedtouchtol hogy ne kelljen állandóan naponta több százszor az adapter beállitásokat módósítani? Előre is köszönöm a segítségedet.
-
válasz
vargalex #26598 üzenetére
Nekem is pont ezekkel megy az rtorrent...
Global Down 100
Global Up 10
Down / torrent 20
Up / torrent 2Szerintem is tök felesleges 200 kliens, amit tud a router, azt így is bőven eléri sebességben, manapság olyan sok a seed szerveres, és az optikai, és egyéb, valóban szélessávú netes, akik nagy feltöltéssel bírnak.
-
Zol77
aktív tag
válasz
vargalex #26570 üzenetére
Ez jól hangzik!
Pont ma nézegettem valami "combosabb" routert,de úgy voltam vele,minek is nézem,ha arra úgy sincs a jóféle Alex firmware. erre tessék
A TP-LINK oldalán ismét van egy új router coming soon felirattal [link]
amiről azt írják itt [link]
, hogy 550Mhz -es a procija,és 128MB ram lesz benne.Találtam még vadállat netgeart 1Ghz-es procival,ami szintén még csak lesz,meg hasonló D-Linket,amiről utóbb kiderült,hogy itthon 60.000Ft lesz
Ez már vicc,hiába a nagy vas.
Most szerintem még mindig a 1043-as a legolcsóbb gigabites + ár/teljesítmény bajnok,
nem beszélve az 5 év garanciáról. -
Marcelldzso
tag
válasz
vargalex #26566 üzenetére
Megnyugodtam akkor, hogy a koppintottat használom és haragod csak kismértékben sújt le rám
Config fájl tartalma:
config 'transmission'
option 'enabled' '1'
option 'config_dir' '/mnt/transmission'
option 'user' 'root'
option 'alt_speed_enabled' 'false'
option 'bind_address_ipv4' '0.0.0.0'
option 'bind_address_ipv6' '::'
option 'blocklist_enabled' 'false'
option 'cache_size_mb' '2'
option 'dht_enabled' 'false'
option 'download_dir' '/mnt/transmission/done'
option 'download_queue_enabled' 'true'
option 'download_queue_size' '2'
option 'encryption' '1'
option 'idle_seeding_limit_enabled' 'false'
option 'incomplete_dir' '/mnt/transmission/incomplete'
option 'incomplete_dir_enabled' 'true'
option 'lazy_bitfield_enabled' 'true'
option 'lpd_enabled' 'false'
option 'message_level' '1'
option 'open_file_limit' '32'
option 'peer_limit_global' '200'
option 'peer_limit_per_torrent' '40'
option 'peer_port' '21234'
option 'peer_port_random_on_start' 'false'
option 'peer_socket_tos' '0'
option 'pex_enabled' 'false'
option 'port_forwarding_enabled' 'false'
option 'preallocation' '1'
option 'prefetch_enabled' '1'
option 'queue_stalled_enabled' 'true'
option 'queue_stalled_minutes' '30'
option 'ratio_limit_enabled' 'false'
option 'rpc_authentication_required' 'true'
option 'rpc_bind_address' '0.0.0.0'
option 'rpc_enabled' 'true'
option 'rpc_port' '9091'
option 'rpc_url' '/transmission/'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'false'
option 'scrape_paused_torrents_enabled' 'true'
option 'script_torrent_done_enabled' 'false'
option 'speed_limit_down' '2048'
option 'speed_limit_down_enabled' 'true'
option 'speed_limit_up' '2048'
option 'speed_limit_up_enabled' 'true'
option 'start_added_torrents' 'true'
option 'trash_original_torrent_files' 'false'
option 'umask' '16'
option 'upload_slots_per_torrent' '5'
option 'utp_enabled' 'true'
option 'watch_dir_enabled' 'false'
option 'rename_partial_files' 'false'
option 'rpc_username' 'admin'
option 'rpc_password' 'm******3'
option 'seed_queue_enabled' 'true'
option 'seed_queue_size' '2'root@OpenWrt:~# ls -la
drwxr-xr-x 2 root root 3 Apr 26 17:59 .
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jan 1 1970 ..
root@OpenWrt:~# ls -la /
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jan 1 1970 .
drwxr-xr-x 2 root root 703 Apr 27 23:08 bin
drwxr-xr-x 4 root root 920 May 8 23:28 dev
drwxr-xr-x 1 root root 0 May 8 23:09 etc
drwxr-xr-x 13 root root 670 Apr 27 23:08 lib
drwxrwxr-x 5 root users 4096 May 8 23:30 mnt
drwxr-xr-x 5 root root 0 Jan 1 1970 overlay
dr-xr-xr-x 61 root root 0 Jan 1 1970 proc
drwxr-xr-x 17 root root 243 Apr 27 23:08 rom
drwxr-xr-x 2 root root 3 Apr 26 17:59 root
drwxr-xr-x 2 root root 650 Apr 27 23:08 sbin
drwxr-xr-x 11 root root 0 Jan 1 1970 sys
drwxrwxrwt 17 root root 500 May 9 00:07 tmp
drwxr-xr-x 6 root root 86 Apr 26 17:59 usr
lrwxrwxrwx 1 root root 4 Apr 27 23:08 var -> /tmp
drwxr-xr-x 4 root root 67 Apr 26 17:59 www
drwxr-xr-x 3 root root 48 Apr 27 23:08 www_vargalexroot@OpenWrt:~# ls -la /mnt
drwxrwxr-x 5 root users 4096 May 8 23:30 .
drwx------ 2 root root 16384 May 8 23:29 lost+found
drwxrwx--- 5 samba users 4096 May 9 01:07 telefon
drwxr-xr-x 4 root root 4096 May 9 00:17 transmissionKöszönöm a segítséged!
-
Marcelldzso
tag
válasz
vargalex #26564 üzenetére
Hát így jártam
A-t csinálom ahhoz kell a gyakorlás. Amúgy Borland Database Engine-t használ.
df kimenete:Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 960 252 708 26% /
/dev/root 6144 6144 0 100% /rom
tmpfs 14720 1328 13392 9% /tmp
tmpfs 512 0 512 0% /dev
/dev/mtdblock3 960 252 708 26% /overlay
overlayfs:/overlay 960 252 708 26% /
/dev/sda2 3783080 299712 3291196 8% /mntTermelnéd a bevételt a KHatóságnak?
-
-
-
chipi89
tag
válasz
vargalex #26525 üzenetére
Külső parancsra elindul.
De az miért van, hogy a video0 és video1 mindig felcserélődik? Mert megcserélődnek a kamerák képei.Mind1 részelten kérdés csak.
Init.d -s parancsokkal is elindult külön külön.Befűzni hogyan tudom másodikként a parancsba? .. amikor indul az eszköz induljon vele mind a 2?
-
chipi89
tag
válasz
vargalex #26523 üzenetére
Szia!
v1.02.1 verzió van fent nálam.
Az autó matikus indító sorban próbáltam mellé írni a másik kamera elérését, más portra, de nem indul el egyszerre.
Puttyban el tudom indítani mind a 2 külön - külön. És egyszerre futnak is.
Az init.d ben akarom elindítani, hogy amikor betölt a ruter addigra már a kamerák is töltsenek be.service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution " \
--output "output_http.so --port $port -w $mappa" \
--output "output_file.so -f /usr/share/htdocs/ipcam/ -d 60000" -b
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device /dev/video1 --fps 4 --resolution 800x600" \
--output "output_http.so -w /www/kamera/ --port 6401"Ez a forráskód az /etc/init.d/mjpg_streamer ből van. Az első service start változókból olvassa ki az értékeket, a második meg direkbe.
Elindul a második ha putty-n indítom, de itt ilyen formátumban nem. -
Hyperion
senior tag
válasz
vargalex #26512 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást!
Valószínűleg itt lesz a gond. Még tavaly frissítettem, és az aktuális repodból telepítettem fel a csomagokat. Este csinálok egy upgrade-et.
# cat version
Linux version 2.6.39.2 (gavarga@npsh-gavarga-linux) (gcc version 4.5.4 20110526 (prerelease) (Linaro GCC 4.5-2011.06-0) ) #62 Tue Oct 11 14:37:29 CEST 2011logread nem ad vissza semmit.
-
kaszaf
aktív tag
válasz
vargalex #26474 üzenetére
Hi!
Raktam fel dd-wrt 18777-es verziót egyenlőre ezzel minden jó, ami nekem kell.
TV is gyors játékok is futnak. Telefonokon is jól megy a wifi pedig a SE X8 meg a NEO elég finnyás, de azokon is jó.De lenne egy kérdésem: van olyan openwrt verzió ami kimondottan játékra van kihegyezve? Nálunk főleg erre használjuk a routert ezért érdekel.
Üdv
kaszaf
-
eninek
tag
válasz
vargalex #26364 üzenetére
Szia Alex, sziasztok!
Nézegettem a a hozzászólásokat a belső hálózat átviteli sebességgel kapcsolatosan, és nekem sem megy az átvitel a samba es a win7 pc között totalcommander-el és winexplorer-el is max 3mb/s de általában lassab mikor pl másolok egy 350mb file-t win-ről a router-re. Router-ről win7-re gyorsabb 2,7-3,1 mb/s között ingadozik.A router-ben most egy a 192.168.1.1:8081-es menüvel leformázott 8gb pendrive van rádugva, és fut a ddns és a transmission és ftp. mi lehet a gond?
-
kaszaf
aktív tag
válasz
vargalex #26464 üzenetére
Szia!
Upnp-n nem igazán tudum mit kellene állítanom. A hibajlenség annyi, hogy a két játék MW2 és MW3) jelzi a NAT állapotot ami optimális eseben Open esetleg Modarate. 10ből 2 szer így is van de a többi indítás esetében Strict. Ez azzal jár, hogy nem lehet hozzám kapcsolódni coop játékhoz illetve én sem tudok csatlakozni ismerőshöz. QOS gyári beállításon van. A TV-nél az lehet a gond sztem, hogy a tv és a 1043 közé be van téve egy R460 router amit switchként használok. Emiatt lehet gond, de mondom gyári firmel megy minden.
Üdv:
kaszaf
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26459 üzenetére
Sziasztok!
Bocs, hogy belevau, de ha jól értem, ha manuálisan nyitok portot és egy bizonyos
alkalmazás ezt kiszúrja, az simán kimegy rajta.
Ha UPNP-t használok, akkor meg nyit magának egyet.
Ha jól vonom le a következtetést, a végeredmény szempontjából teljesen mindegy, a lényeg, hogy a kéretlen alkalmazás bejutását kell megakadályozni.
Nem tudom, hogy így van-e, csak próbálom összerakni, amit leírtatok... -
raidx
őstag
válasz
vargalex #26456 üzenetére
Nem tudom, jelenleg az UPNP hogy működik. Anno használtam a Netgeer routernél. Ott csak akkor volt nyitva a port, ha az adott progi dolgozott. Én azért szerettem akkoriban azt használni. Mostanában nincs rá szükségem, így TP-nél se a gyári, sem a te FW-be nem néztem.
-
eninek
tag
válasz
vargalex #26453 üzenetére
Hali, nem cat-oltam hanem ssh alól vi-ztem mert nem jutott eszembe a cat parancs, rég linux termináloztam már
A 1.02.1-ReBuilded van fenn az jött le nekem, hogy az stabilabb.
Az ip-k átírásával úgy néz ki megoldódott triviális hiba
csak mive most ismerkedem az openwrt-vel és a Luci-val még nem mindig tudom mit hol kerressek/mire figyeljekMég egy olyan kérdés hogy pl teamviewer, stb miatt confoljam a miniupnp-t vagy hagyjam ahoyg megcsináltam port forwarding-al? amugy miért miniupnp?
-
eninek
tag
válasz
vargalex #26447 üzenetére
itt a /etc/firewall.user tartalma:
# This file is interpreted as shell script.
# Put your custom iptables rules here, they will
# be executed with each firewall (re-)start.BRUTEFORCE_PROTECTION_START=3
BRUTEFORCE_DROPPORT=55555
PROTO=tcp
ROUTERIP=$(uci get network.lan.ipaddr)########################################
#SSH Brute Force protection on port 2222
PROTECTEDPORT=2222
SERVICEPORT=22
SERVICE=SSHecho Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m
################################################################################
#FTP Brute Force protection on port 2221 -
eninek
tag
válasz
vargalex #26448 üzenetére
Köszi a upnp-t még megnézem akkor!
itt a /etc/config/firewall tartalma:
config 'defaults'
option 'syn_flood' '1'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'config 'zone'
option 'name' 'lan'
option 'network' 'lan'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'config 'zone'
option 'name' 'wan'
option 'network' 'wan'
option 'input' 'DROP'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'
option 'masq' '1'
option 'mtu_fix' '1' -
raidx
őstag
válasz
vargalex #26412 üzenetére
Én régebben egy ideig használtam a gyári Fw-t (2 hónap kb.) A beállított IP-ket osztotta ez idő alatt mindhárom kütyünek.
Mióta a te Fw-det használom szintén stabilan adja a beállított IP-ket. Egyszer bolondult meg, mert egy vendég gép előre beállított IP-je bezavart. -
chros
őstag
válasz
vargalex #26412 üzenetére
Gyarinal is jol mukodik, kb 3 honapig igy hasznaltam ...
Nem lehet, hogy 2 dhcp kiszolgalo van a halon?Mas:
Most transmission es minidlna nelkul inditottam el a router+hdd combot (ftp, samba, web mukodik; ezeket nagyon ritkan hasznalom) (sima 1.02.1). Igy megnezem, hogy jelentkeznek-e a hdd gondok par nap alatt.
(Lehet, hogy koltozes alatt megserult a hdd???)
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #26296 üzenetére
végre volt egy kis időm, és cseréltem hub-ot, teszteltem, fagyott indulás után, külső 3,5"-os rack-et is cserétlem, fagyás, e2fsck-val ellenőrzés, --> fagyás
most letiltottam minden "lemezmüveletes" szolgáltatást (ami egyedül hiányzik, az a transmission), így alacsonyabb a load, de pl ha winyóról másolok (sambán keresztül az asztali pc-re), akkor is felmegy a load 3 körülre
- nem tudom ezek után miben lehet más az én rendszerem, mint azoknak, akiknek tökéletesen megy az új fw-vel a transmission (le és feltöltés)
-
eninek
tag
válasz
vargalex #26375 üzenetére
Igen, azt a :8081-e portot már csak kínomban próbáltam aztán úgy hagytam a szövegben.
Köszönöm a reset-el sikerült visszajutnom. Viszont megragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzelek titeket, ha már említett felállás van h a t-com-os modem/router-re akarom kabellel rákötni a tp-link-et, hogy az ossza wifi-t, akkor mi lenne a legegyszerűbb, legjobb megoldás? a wan-ba dugjam a t-com-t vagy egy eth-ba? Úgy szeretném megcsinálni, hogy a Lucit is elérjem és a t-com router-t is. Hol és miért kell átírni a tp-link ip-jét 192.168.2.x-re? a t-com 192.168.1.x-et használ. Mi ennek a mente?
Gyári firmware-el be lehetne állítani switch-nek? lehet az elsőre egyszerűbb lenne... -
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex #26364 üzenetére
ext4 file rendszer van rajta, max 2 hetes usb 3.0-ás 2TB-os WD HDD-m van.
Esetleg van valami töredezettség mentesítő parancs, ha az a baj?
Azt hogy lehet a firmware-d alatt megnézni, hogy töredezett-e?
Úgy tudtam ext4 nem nagyon szokott töredezni -
chros
őstag
válasz
vargalex #26315 üzenetére
Visszaraktam az 1.02.1-et a regi konfiggal.
lefutott az e2fsck:
e2fsck -p /dev/sda3A syslogban ezek voltak ezutan:
user.notice fstab: e2fsck (/dev/sda2): extroot: clean, 11/126976 files, 26534/506044 blocks
user.notice fstab: e2fsck (/dev/sda3): mnt contains a file system with errors, check forced.
user.notice fstab: e2fsck (/dev/sda3): mnt: 2751/30490624 files (34.5% non-contiguous), 75481404/121935358 blocks
kern.info kernel: [ 763.940000] EXT4-fs (sda3): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)Szerk: megjelentek ezek itt is (transmission meg nem is fut), ez micsoda?
[ 1064.160000] EXT4-fs (sda3): error count: 4
[ 1064.160000] EXT4-fs (sda3): initial error at 1335890369: ext4_journal_start_sb:279
[ 1064.170000] EXT4-fs (sda3): last error at 1335945696: ext4_journal_start_sb:279Szerk2: elinditottam a transmission-t beraktam 1 letoltest, es semmi ujabb hiba nincs a logokban ...
(Termeszetesen minden hardver elem ugyanaz, egyebkent (tolto, kabelek, eloszto, stb.))
Na erre varrjunk gombot ! Mit csinaljak ????
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- BestBuy ruhás topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest