- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
vargalex #31772 üzenetére
Kösz! Addig eljutotam, hogy "found USB scanner" és kírja a típust stb. de a "scanimage" a
"scanimage: output is not a file, exiting" adja vissza. Valamint a "opkg install uhttpd jpeg-tools" résszel nem tudok mit kezdeni, uhttpd telepítve de jpeg-tools se égen se földön.Az "openwrt-scan-server github repo" felrakása után, ha böngészőből elindítom a letöltött index.html fájlt ugyan be jön a felbontást választó ablak meg is mozdul a szkenner de nincs tovább. ilyen kiírás viszont van "No such file or directory"
Másik gondom, hogy felcstoltam egy második HDD-t (ext3) mnt2. VinSCP alatt látom is de Windos alatt nem találom.
"/dev/sdb1 (238472 MB) /mnt2 ext3 defaults nem nem"
-
csimpas
tag
-
válasz
vargalex #31760 üzenetére
Kezdődött azzal, hogy mire felkeltem, nem volt internet. Sehogy sem tudtam elérni a router-t, maradt a failsafe mód. Miután reseteltem a router-t, próbáltam volna beállítani, de előbb utóbb mindig lefagyott. Biztos van benne user error is, de akkor se értem
Viszont máskor még próbálkozok vele, mert azért jobbnak tűnt az Openwrt. -
raidx
őstag
válasz
vargalex #31728 üzenetére
Csak idegesített a HDD lassú elérése és felraktam a legfrissebb buildodat az 1.1.4-et.
Beállítom a netet kattintok a Lan fülön belép és minden megfagy. Reset nem működik, a routert sehogy sem érem el. Eszemb ejutott Intruder2k5 ismertetője, hogy 192.168.1.2 címet adjunk a gépnek (mással nem működött a dolog). Végre sikerült belépni és alapra állítani. Most megy rendesen (kop-kop....).
Mi okozhatta a galibát végül is nem tudom. Nem igazán a router fagyott ki, valamiért eltünt a hálózat. -
-
raidx
őstag
válasz
vargalex #31718 üzenetére
Gyári firmware ennyit tud (lassú, Fat32 vagy NTFS)!
Anno főleg ez vezérelt a Te firmwared felé. Most, hogy kitapasztaltam a sok router megfagyás okát megint készülök visszatérni az OpenWRT-re csak az a gubanc, hogy a bootos gyárit raktam fel így egy sima OpenWRT-s frissítés nem megy.
-
Callmaster
tag
válasz
vargalex #31721 üzenetére
Szia,
Nem az enyém a router, azért kaptam ha tudom csináljam meg, semmi infóm nincs mi van rajra. Avatatlan személy tett rá Openwrt-t, azt se tudta szvsz mit csinál.
Minden LED stimmel.
Ezt kaptam :
root@(none):/# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 6.9M 5.8M 1.1M 85% /
/dev/root 6.9M 5.8M 1.1M 85% /
tmpfs 14.3M 16.0K 14.3M 0% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
root@(none):/# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00020000 00010000 "u-boot"
mtd1: 000f0000 00010000 "kernel"
mtd2: 006e0000 00010000 "rootfs"
mtd3: 00010000 00010000 "art"
mtd4: 007d0000 00010000 "firmware" -
suste
veterán
válasz
vargalex #31673 üzenetére
na ez eszembe se jutott
meglátjuk a mediaplayerrel mire megy.....
(én lehet nem bíznám a routerre az összes gép megosztását az adatbáziskészítés miatt, meg hogy rendesen csatolná-e a gépek megosztásait minden gépbekapcsolásnál (wifi)-de kiváncsi leszek ha kipróbálja milyen lesz az eredmény)
-
suste
veterán
válasz
vargalex #31642 üzenetére
Azt láttam a DDWRT-ben hogy van az a remote access, még nem engedélyeztem, de gondoltam,hogy engedélyezni kell....csak akkor állok neki, ha már tudom hogyan csináljam pontosan.....nem szeretném elcseszni a tűzfalat
Ez a statikus route akkor mit csinálna? Ez tenné lehetővé, hogy belássak a 192.168.1.x-ből 192.168.3.x-be? Viszont visszafelé ne működjön, szóval a vendég háló maradjon!
És utána még kéne az átirányitás is gondolom. Az Luciban hogy nézne ki, hova melyik cím/port kell? Az is jó, ha ua lenne a port a meghívásnál és a DDWRT-ben (pl a 8080) is. -
Jlaci16
csendes tag
válasz
vargalex #31616 üzenetére
Igazad van. Abba a hibába estem, hogy az nfs csomagokat utoljára szerettem volna feltenni és nem ment fel a kevés tárhely miatt, így találtam egy kisebb csomagot az unfs3-at.
Most viszont kipróbáltam, és ha először az általad javasolt nfs-kernel-server csomagot teszem fel utána felmegy minden általam használt csomag, és nem utolsó sorban a méréseim szerint ez valóban gyorsabb is.Köszönöm.
Laci
-
válasz
vargalex #31617 üzenetére
Igen, csak ez nem a Te builded, mivel WL-500gP v2 routerről van szó!
-
ZPKing
tag
-
Jlaci16
csendes tag
válasz
vargalex #31548 üzenetére
Szia az NFS egyszerűsített verziója, ami ráadásul sokkal kevesebb helyet foglal unfs3
A portmap-ot engedélyezni kell
opkg update
opkg install unfs3
/etc/init.d/portmap start
/etc/init.d/portmap enable
vi / nano /etc/exports (ebben a file-ban kell megadni a megosztást pl /mnt/disk/
/etc/init.d/unfs3 start
/etc/init.d/unfs3 enableinnen már csak a kilens kell beállítani a szokott módon
pl: ubuntu linux eseténsudo mkdir -p /mnt/router
sudo mount -t nfs -o ro 192.168.1.1:/mnt/ /mnt/routerüdv.:
Laci -
gabipaci
őstag
válasz
vargalex #31607 üzenetére
Ez már nagyon régen volt, akkor még csak tervezted, hogy megcsinálod rendesen. Nem megy nekem a parancssoros téma.
Most meg nem tudom mi lehet a baj.
Lehet megpróbálom az open-t még egyszer.
Hol van az aktuális leírás/verzió letöltés?(#31606) Intruder2k5: csak ISP által lehet nyitva, mert én ugyan nem nyitottam egyet sem
Mert ha tudnék nyitni, most nem lennék itt -
kovigyuri
tag
válasz
vargalex #31545 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Az overlay - telepítés probléma megoldódott.
Most a Webdav-al szórakozom.Ezt találtam:
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=36994
Persze jó lenne valami grafikus interface hozzáHátha valaki más is elgondolkodik, hogy erre is lehet használni a 1043-t.
Üdv.
Kgyuri -
Jlaci16
csendes tag
válasz
vargalex #31528 üzenetére
Szia
Már korábban feltettem, mert az alap nem tudja azokat az opciókat, amiket használok.
Tehát az van fenn, és gyakorlatilag olyan kódolással tölt, amilyen a honlap/ftp kódlapja.Tehát, vagy fordítok magamnak egy újat, vagy így hagyom.
Esetleg a fordításban tudnál segíteni, ha arra adom a fejem?
Köszönöm:
Laci
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #31530 üzenetére
Kedves Vargalex
a notebookomon igen meggyőző sebességgel működik a friss 12.04-es ubuntu, ezért nagyon gondolkodok a jelenlegi win7 rendszer lecserélésén, de két dolog egyenlőre tudatlanságom miatt nem megoldott ubuntu alatt.
1. openvpn kliens-t hogyan kell konfigurálni ubuntu alatt ? - mert a "beépített" VPN kapcsolatok-hoz nem tudtam helyesen felvnni.
2. tudom, hogy a linux felé nem a legszerencsésebb a samba megosztás, helyette nfs megosztást kellene elkészítenem. Ehhez ismersz jól használható és működő leírást - és ezt megosztanád velem?
köszönöm a válaszaidat!
maximusz
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #31471 üzenetére
Szia!
köszönöm a gyors választ!
sajnos a magasröptű gondolatokat egy kezdő user szintű kérdéssel kell, hogy megzavarjam...
újra telepítettem a gépem (és most nem win7-et tettem fel, hanem "sebességre vágytam" és az XP lemez akadt a kezembe az ubuntu mellett.. ) - és xp alatt nem akarja behozni azokat a megosztásokat, ami a másik gépen win7 megnyit .. hiába tallózom a \\routeripcím\-t jelszót kér, meg felhasználónevet, majd közli, hogy nincs jogom tallózni a routert... - szerintetek mit felejtettem el?, ha jól emlékszem az xp-ben kell(ene) valamit állítani, csak mit és hol?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #31460 üzenetére
Sziasztok!
Abban szeretném a véleményeteket kérni, hogy mostanában milyen WiFi ABGN-es (a hangsúly az A támogatáson van) routert ajánlanátok (amiben sok a ram, gyors a porci).
ahogy én nézegettem, létezik a TPLink-nek már 3600-as, 4300-as és 4310-es típusa is.
azt tudja valaki, hogy miben különböznek, mert én azt láttam, hogy mindben ugyan az a proci, mindben 8 MB flash, és mindben 128 MB ram van?
köszönöm a véleményeket!
-
Tosee
őstag
válasz
vargalex #31454 üzenetére
Valóban ennyi volt a hiba! Mivel úgy frissítettem 1.1.4-re, hogy megtartottam a beállításokat, így a nyomtató szerver eszkoz (Device) részénél rossz paraméter maradt meg... ezért nem tudtam nyomtatni! Most, hogy átírtam a Te és Intruder2k5 által megadottra (/dev/usb/lp0), így már működik!
Köszönöm szépen! -
Tosee
őstag
válasz
vargalex #31446 üzenetére
Samsung SCX-4300 Multifunkciós nyomtató...
Enabled...
Device: /dev/lp0
Port: 9100
Bidirectional mode: engedélyezés / tiltás hatástalan(#31449) vargalex Erre nem jöttem volna rá, figyelmen kívül hagytam... Holnap visszarakom az 1.1.4-et és kipróbálom, majd megírom az eredményt... Köszi!
-
b10up
tag
válasz
vargalex #31424 üzenetére
Szia!
Az miért fordulhat elő v1.1.4-es kiadásnál, hogy beállítok egy wifi AP-t, WPA2-vel, és egy WDS klienset, WEP jelszóval, akkor az AP kizárólag akkor működik, ha a WDS kliens rá tudott kapcsolódni a távoli WDS AP-ra, és amint az leáll, automatikusan meghal a helyi AP is? v1.02.1 esetén a jelenség hasonló, csak ott a távoli WDS AP leállásakor egy pillanatra dob le a helyi AP, de aztán magához tér.
-
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #31302 üzenetére
Hi!
Ja az smbd-t közben én is nézegettem, hogy kilőttem amelyiknek a ppid-je nem 1 volt és megint lett egy mikor feljelentkeztem. A magas load meg azért furcsa mert délután újraindítottam kétszer is távolról és pik-pak újraindult. Pár perc és 99% idle. Most meg kb fél óra mire minden elvégezte a dolgát. Ezért kezdtem nézegetni a process-eket.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #31290 üzenetére
Megvan!
Jó, hogy írtad az overlay-t. Belenéztem és megláttam, hogy a múltkor amikor elcseszte a hdd mountolását, arról jöttem rá, hogy egy sec alatt megtöltötte a transmission az mnt-t. Na az a cucc még mindíg ott figyelt. Kitöröltem és mostmár van annyi hely, hogy megcsinálja a mentést. -
Hunsaman
tag
válasz
vargalex #31282 üzenetére
Szia!
Segíts nekem abban légyszíves, hogy mit kell tennem az snmpd csomaggal ahhoz, hogy a networx nevű traffic monitorozó programmal windows alatt lássam a router be- és kimenő internet forgalmát. Illetve kérdésem még, hogy ez mennyire fogja terhelni a 1043nd-met?
Válaszodat előre is köszönöm!
-
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
vargalex #31280 üzenetére
8-9 lett a végére az írás!
ezekkel a gomb fogja a leválasztást csinálni? ez tök jó
és le is állítja a hdd-t?Köszönöm szépen a segítséget
lassacskán csak képbe leszek az alapokkal
szerk: lefuttatam a parancsokat, de semmi... nem kellene valamit reagálnia az elküldés gombra nyomva?
-
Mad6
tag
válasz
vargalex #31264 üzenetére
Köszönöm a jótanácsoka, de a főnököm ragaszkodik a pptp-hez. Nem sikerült meggyőznöm.
Persze evvel is elakadtam. Ezt játszottam végig, de 734-es hibával megszakad (winfosh XP).
Ami nem tiszta a leírásban! A firewallnál az UCI alternatív beállítás után nincsen szükség az előtte levőre ugye?
Illetve a 172.16.1.1 ip helyére mind a két helyen a router ip címe kell? -
Kris87
aktív tag
válasz
vargalex #31256 üzenetére
Szia!
Ugyanez az AP, meg a másik is amivel még néztem működött ugyanebben a formációban amíg még a 741-es router mögött voltak, a routeren gargoyle fw társaságában. Egyéb szabályt én egész biztosan nem tettem bele, amikor belenéztél távolról, te sem találtál semmi kivetnivalót.
-
Mad6
tag
válasz
vargalex #31236 üzenetére
Szerintem megpróbálom akkor a beta-t.
Lényeg, hogy gyors, megbízható legyen. Be tudjak kintről jönni 4-5 porton 4-5 progival, és tudja a pptp-t, dyndns-t, upnp-t. Nameg tudjam managelni kivülről. Szerintem menni fog az itt tanultakkal! Mindent köszönök eddig is.
Megpróbálkozom a pptp-vel, de ha tudsz jobb beloginelős jellegű vpn-ről akkor ne tartsd magadban.Ha nem megy úgy is jövök.
-
Mad6
tag
válasz
vargalex #31232 üzenetére
Értem! Akkor ezt most resetelhetem.
De lassan világos lesz hogy működik.
Csak 1 bajom van vele, hogy nem szeretek ssh alól konfigolni. Szeretem a beállításokat Luci-ban kattingatással megoldani. Ezt a csomagot akartam feltenni helyette: luci-app-openvpn.
De elkövettem azt a hibát, hogy Luci-ban megnyomtam naívan a remove parancsot. Így még kevesebb helyem lett mint volt. Most emiatt ott tartok hogy van 36kb hely és semmit nem tudok leszedni, mert ahoz hely kell.Ezek közül gondolom a firmware része miatt semmit nem tudok így leszedni:
uShare
hd-idle
p910nd - Nyomtató szerver
Transmission
vsftpd
FTP backup
miniDLNAUgyanis ezekre nincsen szükségem.
Sima routernek használom, nincsen szükségem ilyen extrákra, arra ott a server a sarokban.
(Arra nem bíznék rá net elosztást, dhcp-t, mert ugyebár windows...)
Takarítani nem tudok gondolom sehogy, csak egy resettel?
Még ezt találtam, de ehez is helyet akar. -
Mad6
tag
válasz
vargalex #31229 üzenetére
Tehát, ha valamit feltelepítek, akkor sosem fogom tudni letörölni? Növelni a particióméretet lehet valahogyan? Csak mert feltettem egy openvpn-easy-rsa-t, de nem boldogultam vele, és találtam egy szimpatikusabbat. Leszedtem, de a hely még kevesebb lett. Hogyan tudom kigyomlálni? Vagy egyszerűen újraflashelhetem a routert?
-
Mad6
tag
válasz
vargalex #31214 üzenetére
És azt hogy tudom megnézni, hogy sikerült-e?
Ezek a jelenlegi rules beállítások, és sehogy nem jutok be:
Nem tudom valahogyan az /etc/config/firewall-t szerkeszteni közvetlenül?
Mivan, ha ezt simán becopyzom az /etc/firewall.user-be (ebbe tudok írni közvetlen ugyebár mint custom rules)
"Azonban az input lánc default policy-jának ACCEPT-re állítása a lehető legrosszabb ötlet..."
Viszont a router 2 emelettel lejjebb van gép nélkül, tehát ahányszor kizárom magam gép levisz ráköt beenged gép visszahoz... -
Mad6
tag
válasz
vargalex #31212 üzenetére
Most kiirtottam mindet belőle és megpróbálom tiszta lappal.
Igen mind a 2 megmaradt, majd megpróbáltam a redirectet kiiktatni. De se így se úgy.
Most a wan zónát tettem acceptre az inputnál, de ugyebár ez biztonságtechnikailag nem a legjobb.
Custom rulesba nem tudom valahogy parancsal kiírni ezt amit szeretnék? Egyszerűbb lenne, és nem hergelnélek vele tovább. -
Mad6
tag
válasz
vargalex #31201 üzenetére
Backfire-on a natolás működhet? Csak mert ezt én a tűzfalon luci-ban bexelgettem és ez lett belőle.
A lényeg, hogy beengedjen a 1036-os porton monnyuk.az 1.1.4-en hol találom az uhttpd config-ot? Mert nem enged be jelenleg a 443-as porton sem.
Szerk: Visszaállítottam a 443-ra és most ott beenged.
-
Mad6
tag
válasz
vargalex #31197 üzenetére
A Backfiren:
iptables -t nat -A prerouting_rule -p tcp --dport 1036 -j DNAT --to 192.168.1.1:80
iptables -A input_rule -p tcp --dport 80 -j ACCEPTAz 1.1.4-en: annyit változtattam, hogy a portot a 443-ról 8520-ra állítottam. és bekapcsoltam az ssh-nál az átjáró portokat.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #31198 üzenetére
teljesen tiszta frissítés volt direkt nem hagytam benne a beállítások megtartását,
visszatettem az 1.1.3-at és be is állítottam így már rendben van.
csak furának találtam,hogy betette a csatolási pontoknál és hiába engedélyeztem nem csinált semmit sem,ugyanúgy nem engedélyezte
marad az 1.1.3,nem feltétlen kell a frissebb majd a legközelebbit megnézem ha lesz valami az 1.1.4-után.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest