- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #22451 üzenetére
kipróbáltam... kiadtam a halt parancsot... putty ablak megszűnt... http-n nem értem el a routert, putty-n sem... win7 kiírta, hogy hálózati hiba...
tehát elvileg leállította...
Az is igaz, hogy GoFlex alatt kiírja ssh-n azért, hogy most lelövi a kütyüt, sőt ott ki is alszik a led, hogy na most cibálhatod a wincsit te agyatlan :-D
De majd jön Vargalex és megmondja a tutit ;-)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #22127 üzenetére
Milyen hasonlóságok vannak. Nekem is egy aluházas 4GB-os A-Data PD7-en van az ArchLinux a GoFlex Net-en.
-
-
engusz
veterán
válasz
nimfas #20646 üzenetére
Amit szereztem, az tisztán soros. Remélem jó lesz. Elvileg a jövő hét elején kiderül. Addig router nélkül kell 7 eszközre netet varázsolni. Kaptam egy tippet: Connectifity. Ez meg tudja osztani a netet pl. egy notebook WiFi-jén keresztűl. Az ingyenes verziója is jól működik.
-
-
válasz
nimfas #20644 üzenetére
A soros kábelhez nem kell!
-
engusz
veterán
válasz
nimfas #20642 üzenetére
Sikerült szétszednem a routert, szerencsésen ki is szakítottam egyik antenna kábelét a csatlakozóból. Szereztem egy soros portos régi Nokia kábelt, ami megfelelő lehet, majd ki kell mérni, hogy hány volt jön ki rajta.
Olyan helyre fog kerülni a router, ahol eleve hasonló dolgokat fejlesztenek, tehát valószínűleg sikerül majd mindent megcsinálni. És mivel soros a kábel, szerintem driver keresgetés se kell hozzá.
-
vargalex
Topikgazda
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #20044 üzenetére
Hi!
Vigyázz, mert a crontab-ban a vasárnap a 0.
Illetve esetleg gondolni kell arra, hogy újraindítja a routert. Tehát lehet, hogy jobb, ha a tiltandó időszakban pl. 5 percenként kikapcsolja (legalábbis megpróbálja kikapcsolni) a wifi-t. -
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #18592 üzenetére
Hi!
Ez áll a DI-524 emulator help-jében:
Remote Management
Remote Management allows the device to be configured through the WAN (Wide Area Network) port from the Internet using a web browser. A username and password is still required to access the browser-based management interface.
IP Address - Internet IP address of the computer that has access to the DI-524. If the IP address is set to *, this allows all Internet IP addresses to access the DI-524.
Port - The port number used to access the DI-524.
Example:
http://x.x.x.x:8080 whereas x.x.x.x is the WAN IP address of the DI-524 and 8080 is the port used for the Web-Management interface.Ezek szerint *-ot kell írnod.
Remélem a hétvégén lesz időm foglalkozni a scripttel.
-
-
-
pinyox
csendes tag
válasz
nimfas #16127 üzenetére
Most éppen azt reszelem hogy NTFS helyett EXT4-et használjak (csak le kell másolni 200G cuccot
. Ennyit számítani az FS ? Fene se gondolná.
Időközben kipróbáltam a routeren belül is a másolást, valamennyivel gyorsabb, de még ott is eszetlen kevés...
Kicsit messze vagyok BP-től (Szekszárd), ezért nem mennék fel. Ha tudnám a pontos RAM típust, van ismerős aki megcsinálni.
-
lrobertoc
tag
válasz
nimfas #15475 üzenetére
Igen ezt olvastam a firm leírásában:
"torrent kicsomagoló script létrehozva, beállítva a transmission config-ban, de nincs"
gondolom nincs aktiválva!
És hogyan tudom aktiválni?
És ez automatikusan kicsomagol, ha kész a letöltés, vagy mindig futtatni kell a scriptet?Bocs a hülye kérdésekért, de tényleg kezdő vagyok....
-
hudyfiu
senior tag
válasz
nimfas #15467 üzenetére
Tudom hogy jobb lett volna a tüskesorral de már nem volt időm elmenni venni tegnap viszont idegesített már nagyon hogy egy hete ott áll a router és gondoltam csak azért is megcsinálom
Sejtettem hogy valami díjnyertes forrasztás lett gondoltam csinálok képet
Ilyen ideges kb évente 1x vagyok mint tegnap. -
válasz
nimfas #15467 üzenetére
Van ilyen... Ez például egy WL-500G Premium RAM csere után!
http://itcafe.hu/dl/upc/2010-07/08/195459_zadsy05mzghse3jx_img_2072_kis.jpg
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #15275 üzenetére
Hi!
Nem szabad feladni! Nem írtam semmi szívhez szóló dolgot, egyszerűen megkérdeztem, hogy tudja-e postázni Magyarországra, és ha igen, akkor mennyi lenne a postaköltség. Erre visszaírta, hogy igen, $22.5 és szóljak, ha így is érdekel, mert akkor felveszi cél országnak.
Ennyi a történet. -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #14885 üzenetére
Na, sikerült megcsinálni a kmod-crypto-md4 csomagot (csak 3.08 KB lett), így frissítettem is a csomaglistát. Valamint ha valaki most telepítene kmod-fs-cifs csomagot, akkor a szükséges függőségeket is automatikusan telepíti.
Nálad most telepítettem a fenti csomagot, és már ment is a mount.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #14883 üzenetére
Hi!
Na, kiderítettem, hogy mi a helyzet. A probléma az, hogy az új kmod-fs-cifs modul használja az md4 crypto-t (persze ez a függőségekben nincs beállítva), viszont a crypto md4 a kmod-crypto-misc-ben van benne, amiből én nem forgattam.
Illetve a kmod-crypto-misc csomag 116 KB-os, aminek ráadásul előfeltétele a 11 KB-os kmod-crypto-manager csomag. Úgyhogy most inkább megpróbálom az md4-et külön csomagba tenni, sőt a kmod-fs-cifs-nél is beállítom a függőségeket, hogy rendesen telepítse, illetve ne foglaljon feleslegesen sok helyet. -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #14783 üzenetére
Hi!
Úgy tűnik, hogy sikerülni fog (éppen rajta vagyok). A probléma ott volt, hogy a flash annyira tele van, hogy ez a plusz opció már nem fért bele. Megnéztem a firmware-t és nagyon sok helyet foglal el benne a glib2 (és a hozzá tartozó library-k). Erre pedig csak az új MC miatt van szükség. Úgyhogy most megpróbálom ráerőltetni, hogy glib1-el forduljon, mint eddig is. Így valószínűleg még viszonylag sok hely marad is a flash-ban.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #14583 üzenetére
Hi!
Próbáld meg, hogy a /etc/opkg.conf-ban az src/gz-t lecseréled src-re. Valamiért szerinte hibás a Packages.gz.
Illetve előtte még megnézheted, hogy mit kapsz a
wget -O- http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz
parancsra. Valószínűleg nem a tényleges gz-t tölti le valamiért.
-
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #13647 üzenetére
Hi!
Na, szóval. Ami kell hozzá:
kmod-fs-cifs
kmod-crypto-hmac
kmod-crypto-md5Ezek mind megtalálhatók a repository-mban.
Ahogyan írod, ezek már biztosan nem férnek el a flash maradék területén. Ezért két lehetőséged marad:1. extroot - kinevezel egy partíciót extroot-nak és az fstab config-ban ezt be is jelölöd
2. külső meghajtóra telepítés -
vargalex
Topikgazda
-
-
-
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #13578 üzenetére
az ftp jogok dolgot sikerült megoldani a chmod-os dologgal... csak olvasni és futtatni tud, írni nem... ez volt a lényeg
A médialejátszós kérdés még áll... tehát adott egy popcorn medialejátszó ami tud ftp és samba kapcsolatot (UPNP AV szerver, NFS szerver, Usenet Client... ilyeneket tud még).... ennek a kütyünek az egyik dir-jét kéne becsatolni a router alá, hogy pl. lehessen távolról másolni a router torrent letöltött és kicsomagolt állományát a lejátszóra. Mindezt persze ssh-n keresztül MC-ben :-D
Előre is köszi!
-
petya84b
tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #13546 üzenetére
Hi!
Ahogy már előttem többen megírták: akkor kapsz ilyen mailt, ha régen nem frissítetted az IP-címedet. Az OpenWrt-ben található ddns-script pedig default-ban 72 óránként az IP cím változatlansága esetén is frissít egyet. Egyáltalán bekapcsoltad a DynDNS szolgáltatást a Luci-ban?
-
CS_D
senior tag
válasz
nimfas #13546 üzenetére
A freedns.afraid.org kiváló. Saját domaint is be lehet hozni hozzájuk ingyenesen.
Eléggé megbízható, de tapasztaltam már kihagyásokat. (fél év alatt kb 2szer volt 2 órás üzemszünet)
Ez úgy működik, hogy egy webes URL-t kell meglátogatni a frissítéshez.
A webes GUI-ban (DDNS-scripts) a frissítő url egyedi részét kell jelszónak megadni.Ha saját domaint hoz be valaki, akkor az ingyenesnél a TTL értéke 1 óra. De ez csak a fődomainre vonatkozik, az aldomainek azonnal frissülnek.
Az OpenWRT ddns-scripts csomagjában be lehet állítani, hogy x óránként frissítsen egyet Nálam 12 óránként csinál egy update-et.
/etc/config/ddns:
option 'force_interval' '12'
option 'force_unit' 'hours' -
hati
addikt
válasz
nimfas #13546 üzenetére
Akkor jár le, ha nem frissíted x idő alatt az accountodat. Nekem is így van, mert az upc nem cserélgeti az ip címet hónapokig sem. Ezért, amikor jön az a levél, amit Te is kaptál, akkor felmegyek a honlapjukra és kézzel regisztrálom az ipt, amivel megerősítem, hogy létezem, azaz nem jár le a acc.
-
kirkri
addikt
válasz
nimfas #12778 üzenetére
Korábban írtam a topikba, hogy a TL-WR1043ND routerem 75 megás letöltési sebességtől nem tud többet produkálni (Lan-on keresztül).
Sikerült rájönnöm, hogy ezt akkor csinálja, ha be van kapcsolva a Bandwidth Control opció. Ezt kikapcsolva már sikerül elérni a 93 megát, de itt van a vége. Viszont, ha kiiktatom a routert akkor jön a 120 mega szépen amire előfizettem. [link]
Tudom, ne legyen telhetetlen az ember, de ha már a lehetőség elvileg adott...
Van valakinek gyakorlati tapasztalata arról, hogy a router ténylegesen átviszi a 120 megát? Tudom, elméletben bőven vinnie kellene.
-
-
Soma01
veterán
válasz
nimfas #12332 üzenetére
megcsinálod a megosztást
Ez mit jelent és hogyan kell?(szerintem én be fogom csomagolni, vagy csak egyszerűen lementem a vinyómra a csomagolt fájlt vagy a mappa tartalmát winscp-vel. de inkább a csomizás lesz, ki tudja milyen kapcsolók azok, lehet nem is látom winscp-vel minden mentendő fájlt mert pl. rejtett vagy mitt tudom én, hogy van linux alatt
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged